Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bodkin

#16426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

commendatore wrote:kurdi se muski tuku nea sta podmecuci eksplozive civilima i gustetima na odsluzenju vojnog roka..iz kuca pucaju po policiji i redovnim vojnicima drzave u kojoj zive i ocekuje se nesto bolje... . turci posalju armiju pociste sve i onda su turci smece.... aha....
Kakva ironija :D
LBVIEW

#16427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

Jes, jes, golobrada nejac. :mrgreen:
zposao

#16428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

commendatore wrote:
zposao wrote:
commendatore wrote:kurdi se muski tuku nea sta podmecuci eksplozive civilima i gustetima na odsluzenju vojnog roka..iz kuca pucaju po policiji i redovnim vojnicima drzave u kojoj zive i ocekuje se nesto bolje... . turci posalju armiju pociste sve i onda su turci smece.... aha....
Potpuno ista situacija koju si opisao je i u Izrael-Palestina. Samo za Palestincima plačeš, a vamo slaviš kad to isto radi Turska. Eto to je razlika.
aha igraju na male - poglup ti je komentar... zatvoreni ljudi u koncentracioni logor i konstantno im se suzava zivotni prostor i vi to poredite sa kurdima u okvirima turske drzave sa fiksnim granicama - nidje veze....
al dobro "bosnjaku" je to logicno - logicno je i prosjecnom cetniku i ustasi - da :lol:
Ne turska drzava bila kakva jest da nije pobila milion Armenaca početkom 20 vijeka i da desetljecima ne maltretiraju kurde.
Ti se postavljas kao legalist i nije te briga sta se dogadja u drzavi dok god su joj granice mesjunarodno priznate.
Znači za tebe bi bilo skroz uredu da svijet prizna državu Izrael u današnjim granicama i da se više ne širi? Bi li tada priznao Izrael i bi li im dopusrio lravo da se brane, pa čak i da rade ono što Turci rade manjinama u Turskoj?
rovac13

#16429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rovac13 »

Meni malo nejasne ove vijesti koje citam.
Kaze masovni napadi od petka (vec 4 dana) ubijeno 13 osoba.

Ja koliko shvatam situaciju tamo,zidovi pobiju 13 ljudi kad nema nikakvih napada.Gdje je tu logika toliko oruzje bombe avioni tolke pare 13 mrtvih.

Tolko vise ne mozes vjerovat medijima da i najjasnije stvari pocnes gledat iz raznih uglova.
BHCluster

#16430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote:
BHCluster wrote:I kako to sto radi Turska kurdima opravdava to sta radi Izrael palestincima?
Ne opravdava nikako. Izrael je zlocinacka drzava i vodi zlocinacku politiku.

Ovdje se radi o licemjerstvu pojedinaca. A licemjerno je plakati nad sudbinom Palestinaca i navijati da Turci masakriraju Kurde. Ima li smisla? Meni u tom slucaju najvise smeta kada se takve osobe pozivaju na moral i pravdu.

Legitimno je navijati za Turke i Palestince, reci navijam za njih jer su mi dragi iz ovog i onog razloga. Nema potrebe za patetikom i pozivanjem na moral i pravdu...
Nema zlocinacki drzava imaju oni koji zlocine cine u ime drzava i to treba prozvati i kazniti, za takve stvari imaju sudovi. Na kraju krajeva radi se o zastiti ljudskih prava a ne nekakvoj utakmici pa da se navija.
BHCluster

#16431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Sad je pitanje kakva je drzava koja ubije vise civila od terorista?
mirza_15

#16432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

Ja off topica na ovoj temi :shock:

Tema o Izraelu, a ne prestaje se pričati o Turcima, Armenima i događajima sa početka 20. stoljeća sa željom da se relativizira i opravda zločin.
Hajvan

#16433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

ortodoksno-krsscanska posla
Rampage

#16434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

mirza_15 wrote:Ja off topica na ovoj temi :shock:

Tema o Izraelu, a ne prestaje se pričati o Turcima, Armenima i događajima sa početka 20. stoljeća sa željom da se relativizira i opravda zločin.
Al' kako bratija ćoporativno ujeda čim osjeti krv :-) Ono konta da će nešto napakostiti "Bošnji" ismijavanjem palestinskih žrtava.
славянин

#16435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Rampage wrote:

Al' kako bratija ćoporativno ujeda čim osjeti krv :-) Ono konta da će nešto napakostiti "Bošnji" ismijavanjem palestinskih žrtava.

De samo jos pojasni kakve veze imaju Palestinci sa Bosnjacima :D
Rampage

#16436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

славянин wrote:
Rampage wrote:

De samo jos pojasni kakve veze imaju Palestinci sa Bosnjacima :D
Pročitaj još jednom šta sam otipkao, s razumijvanjem. Možeš ti to.
славянин

#16437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

Rampage wrote:
Procitao , nego opet ne razumijem odkud Palestinci i eto "bosnje" se nadjose.
BHCluster

#16438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Rampage wrote:

Sve ti je to do kucnog odgoja tamo se prvo uci, zato i ovolika mrznja.
asker

#16439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

славянин wrote:
Rampage wrote:
Pa ti i ekipa iz salona povezujete "bosnje", pominjete ummet i ostalo........................dovoljno za bana.

Jel i UN ummet? Jest za salonce, naravno.
славянин

#16440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

asker wrote:
славянин wrote:
Rampage wrote:
Pa ti i ekipa iz salona povezujete "bosnje", pominjete ummet i ostalo........................dovoljno za bana.

Jel i UN ummet? Jest za salonce, naravno.
Mozda u glavama “askera” koji su srcem i glavom u turskoj :lol:
seln

#16441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

elcaliente wrote:
seln wrote:
I ja sam fasciniran sa trebama iz Game of Thrones, samo sto one nisu ni od koga otele zemlju niti su ubijale djecu.
A ovo o Arapima necu ni komentirati... kao da su Arapi Borg, sa kolektivnom svijescu.
Kao da ne postoje drzave, drzavice, razna drustvena uredjenja... zapravo, vecina "Arapa" i nisu Arapi, vec razliciti narodi koji su vremenom arabizirani.
I sad je mali Saed (kojeg je ubio neki indoktrinirani izraelski vojnik) kriv za rasipnistvo debelih supaka iz UEA?
Idi, ba... opet ti kazem, ako neki Bosnjak poslije onakvog pokolja moze navijati za zulum, onda su Bosnjaci kao narod stvarno za kurca.
Pa Jevreja ima oko 30 miliona, nisu nadljudi pa su postigli ono sto imaju.
Propatili su se kroz istoriju ali su ucili, skolovali se i njihova elita koja je izrasla iz naroda se borila i lobirala za njihovu stavr.
Ljudi su dozivjeli masu progroma i protjerivanja i opet uspjeli.
Opet ponavljam um caruje a snaga klade valja.
Treba se samo uciti i to ako je vise moguce znanost a ne religijske knjige.
Nemam ja nista protiv Jevreja; narod kao i svaki drugi.
Jesu mnogo propatili, ali ima i drugih naroda koji su decimirani ili potpuno istrijebljeni.
Jevreji sigurno pripadaju intelektualnoj i ekonomskoj eliti i to kazem bez imalo zavisti.
Ali to nije tema emisije: ovdje govorimo o zlocinima "jedine demokratije na BI", tj. Izraela.
Niti su svi Jevreji u Izraelu, niti Izrael predstavlja sve Jevreje.
Stavise, inetelektualna i ekonomska elita medju Jevrejima uglavnom zivi drugdje. Ali ni to nije tema emisije.
Ne moze se nikakvom listom jevrejskih nobelovaca opravdati ubijanje, protjerivanje i pljackanje Palestinaca.
seln

#16442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Hafis wrote:Jedina svjetla točka u onom bliskoistočnom horor okružju što se tiče uređenosti društva je izrael, onakav kakav je,
Što jel' mislite da Palestinci kada bi nekim i čudom dobili čitav Izrael na raspolaganje ne bi to sve razjebali za nekih 10-15 godina. Normalno, uz obvezne međufrakcijske sukobe.
Super, nek im daju njihov komad zemlje, p aneka ga razjebaju kako hoce.
Sta god uradili, bar nece bombardovati avionima.
seln

#16443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Kakva patetika jbt.

Veliki broj Bosnjaka navija za zulum u turskoj reziji..
Izvoli se obratiti takvima, pa se sa njima jebaji... ali meni ne pripisuj vlastitu gresku u karakteru.
seln

#16444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

zposao wrote:
BHCluster wrote:
zposao wrote:
Ne nego ste licemjeri. :thumbup:
Boli vas međunožje za sirotinjom i za potlačenima. Samo pogledaj teme i komentare, sve će ti se samo kazati.
Pogledaj koliko se naslađuju ljudi problemima koje imaju Kurdi. Haj to objasni nekom normalnom logikom? Ili spomeni Armence?
Eno usporedi teme o nedavnim strahotama na NZ i ŠL. ŠL nam je geografski bliža, a i puno je više žrtava. Tema umrla čim je postavljena.
Bitno je navijati za ummet a glumiti da smo za univerzalnu pravdu :wink:
Naravno ponovi to sebi nekoliko puta i to je istina. Ti si primjer licemjerstva na ovoj temi koristis patnju kurda, armena i ostalih naroda da bi opravdao zlocine Izraela.
Ne, ne, ne... Nisam ja bezosjecajan za Palestince, niti opravvddacam svaki potez suprotne strane. Nego jednostavno ne mrzim Izrael, i cijenim izraelce.
Sa druge strane, isti oni koji nariču nad sudbinom Palestine, na drugim temama skaču od radosti kad Erdogan iste stvari radi Kurdima. Ili se podsmjehuju i ismijavaju armenski genocid u kojem je po procjenama pobijeno između 1000000-1500000 ljudi, a ljute se kada neko za Srberenicu kaze da nije genocid.

Ima li tu ikakve logike? O kakvoj dosljednosti i pravdoljubivosti mi pokušavaš pričati?

Kažem ti, već toliko puta je viđeno, može neki narod trpiti nepravdu ne znam ti kakvu...ako nije dio "ummeta" neće se forumaši nešto puno nasikirat. A vamo se liju suze pravedničke.
Trolu moj mali, izvoli otvoriti temu o tome.
Ne trolaj na ovoj.
salik79

#16445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

seln wrote:
elcaliente wrote:
seln wrote:
I ja sam fasciniran sa trebama iz Game of Thrones, samo sto one nisu ni od koga otele zemlju niti su ubijale djecu.
A ovo o Arapima necu ni komentirati... kao da su Arapi Borg, sa kolektivnom svijescu.
Kao da ne postoje drzave, drzavice, razna drustvena uredjenja... zapravo, vecina "Arapa" i nisu Arapi, vec razliciti narodi koji su vremenom arabizirani.
I sad je mali Saed (kojeg je ubio neki indoktrinirani izraelski vojnik) kriv za rasipnistvo debelih supaka iz UEA?
Idi, ba... opet ti kazem, ako neki Bosnjak poslije onakvog pokolja moze navijati za zulum, onda su Bosnjaci kao narod stvarno za kurca.
Pa Jevreja ima oko 30 miliona, nisu nadljudi pa su postigli ono sto imaju.
Propatili su se kroz istoriju ali su ucili, skolovali se i njihova elita koja je izrasla iz naroda se borila i lobirala za njihovu stavr.
Ljudi su dozivjeli masu progroma i protjerivanja i opet uspjeli.
Opet ponavljam um caruje a snaga klade valja.
Treba se samo uciti i to ako je vise moguce znanost a ne religijske knjige.
Nemam ja nista protiv Jevreja; narod kao i svaki drugi.
Jesu mnogo propatili, ali ima i drugih naroda koji su decimirani ili potpuno istrijebljeni.
Jevreji sigurno pripadaju intelektualnoj i ekonomskoj eliti i to kazem bez imalo zavisti.
Ali to nije tema emisije: ovdje govorimo o zlocinima "jedine demokratije na BI", tj. Izraela.
Niti su svi Jevreji u Izraelu, niti Izrael predstavlja sve Jevreje.
Stavise, inetelektualna i ekonomska elita medju Jevrejima uglavnom zivi drugdje. Ali ni to nije tema emisije.
Ne moze se nikakvom listom jevrejskih nobelovaca opravdati ubijanje, protjerivanje i pljackanje Palestinaca.
A pogotovo ne listom na kojoj se nalaze Menachem Begin, Henry Kissinger i Shimon Peres (kao najmanje zlo od navedenih), sto samo po sebi govori o karakteru te nagrade.
harač

#16446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

kad bosnjo jednim postom ponisti einsteinu nobelovu nagradu :D
salik79

#16447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

harač wrote:kad bosnjo jednim postom ponisti einsteinu nobelovu nagradu :D
Nije sporan Einstein (koji je, itekako bio kriticki nastrojen prema Izraelu i cionizmu).

Bilo je tu jos visestruko nominovanih muslimana, pa cak i Bosnjaka, koji zbog imena (a i drzavljanstva), ipak, nisu mogli dobiti tu "prestiznu nagradu" (u polju nauke).
harač

#16448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

de ba :D
salik79

#16449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

harač wrote:de ba :D
Sta?
BHCluster

#16450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

zposao wrote:
BHCluster wrote:
zposao wrote:
Ne nego ste licemjeri. :thumbup:
Boli vas međunožje za sirotinjom i za potlačenima. Samo pogledaj teme i komentare, sve će ti se samo kazati.
Pogledaj koliko se naslađuju ljudi problemima koje imaju Kurdi. Haj to objasni nekom normalnom logikom? Ili spomeni Armence?
Eno usporedi teme o nedavnim strahotama na NZ i ŠL. ŠL nam je geografski bliža, a i puno je više žrtava. Tema umrla čim je postavljena.
Bitno je navijati za ummet a glumiti da smo za univerzalnu pravdu :wink:
Naravno ponovi to sebi nekoliko puta i to je istina. Ti si primjer licemjerstva na ovoj temi koristis patnju kurda, armena i ostalih naroda da bi opravdao zlocine Izraela.
Ne, ne, ne... Nisam ja bezosjecajan za Palestince, niti opravvddacam svaki potez suprotne strane. Nego jednostavno ne mrzim Izrael, i cijenim izraelce.
Sa druge strane, isti oni koji nariču nad sudbinom Palestine, na drugim temama skaču od radosti kad Erdogan iste stvari radi Kurdima. Ili se podsmjehuju i ismijavaju armenski genocid u kojem je po procjenama pobijeno između 1000000-1500000 ljudi, a ljute se kada neko za Srberenicu kaze da nije genocid.

Ima li tu ikakve logike? O kakvoj dosljednosti i pravdoljubivosti mi pokušavaš pričati?

Kažem ti, već toliko puta je viđeno, može neki narod trpiti nepravdu ne znam ti kakvu...ako nije dio "ummeta" neće se forumaši nešto puno nasikirat. A vamo se liju suze pravedničke.

Znaci tvoj neki problem je sa "ummetom" a vis-à-vis toga si odlucio da koristis patnju kurda, armena i ostalih naroda koji prolaze kroz slicne patnje da bi vodi taj neki virtualni rat protiv "ummeta". Nista ti nisi bolji od ove virtualne "ummet" ekipe. Fuj.
Locked