ned424 wrote:E sad sto su cijene razlicite ?
HS
I kod Telemacha jos 6 metara besplatan internet.

Ovaj popust je samo za nove korisnike.... mi stari korisnici HS-a to nismo i nemamo taj status....mi se smatramo starim korisnicima. I meni je to bilo skroz cudno kad sam bio na salteru jer nema jednostavno pravnu podlogu jer evo konkretno ja sam presao sa HS-a na TM i dobio skroz drukciju uslugu nego sto sam je imao. Ako nisam novi korisnik zasto je bilo potrebno prebacivanje telefona tako da evo 10-ti dan cekam da mi se vrati moj stari broj i oni koji su me pokusali zvati mogli bi pomisliti da sam riknuo. Da smo stari korisnici to bi se zavrsilo jednim KLIKOM.
Mislim ja zaista imam strpljenja i razumjevanja ali isto tako jednostavno ne mogu reci da neke stvari nemaju zdrave logike. Znaci 26.02 ce biti tacno mjesec dana kako sam podnio prvi put zahtjev na salteru TM-a u BBI centru za promjenu provajdera i evo jos uvijek nemam kako treba tada potpisani paket Trio Grande Family....imam u smislu digitalne TV na dva televizora i to je cakum pakum a ostalo je sve nesto napola.
Internet jos nikada nisam imao 50 Mb/s a vrlo rijetko preko 40 ali zato vrlo cesto ispod 20. Mislim mogu sa tim zivjeti ali to nije ono sto smo potpisali
Telefon kao sto sam naveo 10-dan imam privremeni broj jer mi gospodja na salteru tj dvije godpodje jer sam dva puta potpisivao isti ugovor nisu ponudili formular za prebacivanje broja. Ne znam sto je to toliko komplikovano pa da treba 10 dana kada mi je HS svojevremeno cim sam donio potvrdu iz Telecoma da sam broj odjavio to uradio u puno kracem periodu.
Na portalu gdje sam prijavljen i na ugovoru koji sam potpisao uopste nemam usluge koje sam trazio. Na ugovoru uopste ne pise ni koji je paket, ni koji je dodatni paket a na portalu isto tako ne pise da sam korisnik i dodatnog HD paketa.
Isto tako mi se stvarno ne svidja sto nemam full listing sa ispisanim brojevima koji su pozivani koji sam imao i u Telecomu i u HS-u vec neke pluseve.
Ja ne mogu reci da osoblje TM-a a posebno HS-a nije susretljivo i ljubazno i kad pricas zaista imas utisak da zele maksimalno pomoci ali mislim isto tako da je vrlo slaba kordinacija izmedju TM i HS osoblja kad je u pitanju ovo prebacivanje i da se TM ponasa mozda pomalo vec i monopolisticki tj onako kako se BH Telecom ponasa godinama pa dok nesto zavrsis jednostavno osjedis.
Posto znam da ovaj forum cita redovno i HS i TM dajte ljudi prije svega ovaj internet stvarno sredite jer ne da je nestabilan nego je to katastrofa kako je nestabilan. Mislim ja sa ugovorenih 50 Mb imam vrlo cesto konekciju ispod 20 a casna rijec da sam imao par puta i ispod 10. Download je katastrofa upload je OK. Vidite da se mnogo korisnika zali na interenet znaci da nesto ne valja i dajte nam onda recite sta ne valja jer ne mozete isporuciti pune racune za polovnu uslugu nikako i imat cete samo bez ikakvog razloga jedno brdo tuzbi u kojem jednostavno necete moci pobjediti jer ispada da varate korisnike a siguran sam da vam to nije cilj i da je samo taj tehnicki dio ili lose potkovan ili infrastruktura na nivou dial-up-a.