512MB wrote:Ma ne interesuje me drugi pasus, niko nije govorio o nekim vizama na 5 godinaSaraFina wrote: Pročitaj drugi pasus!
A nismo ni o ovim prvim dvije na 1 g?
512MB wrote:Ma ne interesuje me drugi pasus, niko nije govorio o nekim vizama na 5 godinaSaraFina wrote: Pročitaj drugi pasus!
Upravodetroit-mercy wrote:Ovdje se cesto mijesaju dvije stvari, kada te dovodi firma direktno i kada upadas u programe koje vodi uredi za useljavanje. Privatne firme ako hoce da te dovedu njih boli kurko jel zna jezik ili ne znas oni gledaju nesto drugo. Ako ides kroz ove programe onda je tu malo drugacija prica.Tomahawk11 wrote:Ima, al nemojte to prodavati za pravilo.bezVolana wrote:
ja nisam rekla da nikome ne treba jezik
rekla sam da ima ljudi koji mogu dobiti vizu bez jezika
capisco?
Prije izuzetak.
pa jedan od razloga - porodica mi je doljeTomahawk11 wrote: Što nažalost, ako je tebi bolje i ako ne osjećaš da si nešto izgubila, što bi to onda bilo problem?
Nekom nije bilo dobro ovdje, otišao vani. Nekom je dobro, a opet ima i onih kojima nije, ali nisu otišli.
I oni koji su otišli, a nije im dobro.
Znaju ljudi nokje od ovih sto su prosli sve tobezVolana wrote:![]()
![]()
![]()
prosla ispod radara
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
haman ilegalac, sreca ne budem cesto na ovom forumu, dozivjela bih krizu identiteta u najmanju ruku
kako cu ja u avijacji raditi bez znanja njemackog ?512MB wrote:Ukratko, visokoobrazovani kadar moze pomocu RWR+ svaki tren doci u AT i nije mu potrebno znanje njemackog jezika.
Bodkin wrote:Upravodetroit-mercy wrote:Ovdje se cesto mijesaju dvije stvari, kada te dovodi firma direktno i kada upadas u programe koje vodi uredi za useljavanje. Privatne firme ako hoce da te dovedu njih boli kurko jel zna jezik ili ne znas oni gledaju nesto drugo. Ako ides kroz ove programe onda je tu malo drugacija prica.Tomahawk11 wrote: Ima, al nemojte to prodavati za pravilo.
Prije izuzetak.
Ako si mlađa, ako si nevezana (čitaj: slobodna, neudata), nije to toliki problem.bezVolana wrote:pa jedan od razloga - porodica mi je doljeTomahawk11 wrote: Što nažalost, ako je tebi bolje i ako ne osjećaš da si nešto izgubila, što bi to onda bilo problem?
Nekom nije bilo dobro ovdje, otišao vani. Nekom je dobro, a opet ima i onih kojima nije, ali nisu otišli.
I oni koji su otišli, a nije im dobro.
ok sam dok sam ovdje, ali svaki put kad odem vidim mamu stariju nego prosli put
mislim mogla bih ja naglabati sad o razlozima zasto je nazalost al najvise je zbog porodice.
i uzasno mi je npr sto se desava sa drzavom i sa gradom. izbjegavam vecinom vijesti ali ako ih procitam popizdim .. nazalost zbog smjera u kojem bosna ide.. bla bla
meni licno, zivot se drasticno promijenio (nabolje hB) otkako sam dosla. 2 skroz ralzicita sistema.
Zato kad sretneš zemljaka, sav sretanmadner wrote:Koji plan, zivjeti u Njemackoj ali ne nauciti jezik.
Connaisseur Karlin wrote:kako cu ja u avijacji raditi bez znanja njemackog ?512MB wrote:Ukratko, visokoobrazovani kadar moze pomocu RWR+ svaki tren doci u AT i nije mu potrebno znanje njemackog jezika.
piloti i pilotkinje mogu raditi sa engleskimm u cijelom svijetu , iako postoje problemi sa jezikom tokom slijetanja , narocito ako letis u Currusu umjesto u Airbus
A kako bi bilo da se procita cijela konverzacijaConnaisseur Karlin wrote:Detroicane, ti pises o najmanjem broju populacije, ipak vecina dijaspora sa svih strana svijeta ne prave tolikodetroit-mercy wrote:Nije, to su normalne plate ljudi koje firme salju vani. Sta mislis za koliko bi ja pristao da odavde idem u Kinu npr. za 50ksinuhe wrote:100 hiljada eura godisnja plata. Pa to je direktor, dionicar. Sta ga ima firma slati bilo gdje. Mora dobro da te podmaze da se odlucis za tako nesto.
Tomahawk11 wrote:Zato kad sretneš zemljaka, sav sretanmadner wrote:Koji plan, zivjeti u Njemackoj ali ne nauciti jezik.
Ako ces raditi u airbusu, bolje francuski uci. Cuj kako..Connaisseur Karlin wrote:kako cu ja u avijacji raditi bez znanja njemackog ?512MB wrote:Ukratko, visokoobrazovani kadar moze pomocu RWR+ svaki tren doci u AT i nije mu potrebno znanje njemackog jezika.
piloti i pilotkinje mogu raditi sa engleskimm u cijelom svijetu , iako postoje problemi sa jezikom tokom slijetanja , narocito ako letis u Currusu umjesto u Airbus
512MB wrote:Mrsko im se vratit dvi stranice unazad
I koji persiraju suprugeSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:Zato kad sretneš zemljaka, sav sretanmadner wrote:Koji plan, zivjeti u Njemackoj ali ne nauciti jezik.
Ne družiš se s fukarom samo s ovim visokoobrazovanim i bogatunima. Kojima je engleski normalan, svakodnevan i uobičajan način komunikacije
Pa niste vi aviaticari bogom daniConnaisseur Karlin wrote:kako cu ja u avijacji raditi bez znanja njemackog ?512MB wrote:Ukratko, visokoobrazovani kadar moze pomocu RWR+ svaki tren doci u AT i nije mu potrebno znanje njemackog jezika.
I onda se cudis kad kazu kako se Sr, Hr, Bo tako lijepo slazu na ZapaduTomahawk11 wrote:Zato kad sretneš zemljaka, sav sretanmadner wrote:Koji plan, zivjeti u Njemackoj ali ne nauciti jezik.
A Pan Am 727 flight, waiting for start clearance in Munich, overheard the following:Connaisseur Karlin wrote:kako cu ja u avijacji raditi bez znanja njemackog ?512MB wrote:Ukratko, visokoobrazovani kadar moze pomocu RWR+ svaki tren doci u AT i nije mu potrebno znanje njemackog jezika.
Ista situVacija kao kod mene.bezVolana wrote:nadji dje sam rekla da ne pricamTomahawk11 wrote:
Jesi tu da uradiš posao ili pak planiraš i živjeti?![]()
imam otprilike neki b2, mogu sasvim ok voditi telefonske razgovore i funckionisati svakodnevno. na rucku kad dijalekt krenu a ja fino mobitel uzmem![]()
al nemam certifikat, niti ga namjeravam imat dok ne budem morala
Kakvi, upravo smo potvrdilidetroit-mercy wrote:I onda se cudis kad kazu kako se Sr, Hr, Bo tako lijepo slazu na ZapaduTomahawk11 wrote:Zato kad sretneš zemljaka, sav sretanmadner wrote:Koji plan, zivjeti u Njemackoj ali ne nauciti jezik.
insomnia78 wrote:I koji persiraju suprugeSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote: Zato kad sretneš zemljaka, sav sretan
Ne družiš se s fukarom samo s ovim visokoobrazovanim i bogatunima. Kojima je engleski normalan, svakodnevan i uobičajan način komunikacije
racionalno nije problem, svjesna sam, ali emocionalno je druga prica. no to je vec privatno i sasvim druga pricaTomahawk11 wrote:
Ako si mlađa, ako si nevezana (čitaj: slobodna, neudata), nije to toliki problem.
Svakako možeš bar dva puta godišnje doći, provesti određeno vrijeme sa svojima.
Između toga se svakako možeš čuti, vidjeti (videopoziv), bar to danas nije problem.
Bosna s političke strane ne ide nikud od '92., odnosno stagnira. To je tako i teško da će se u skorije vrijeme promijeniti.
Na to ne možemo puno uticati ni ti ni ja. Možeš prihvatiti da ovdje gradiš svoj život (ako je to moguće) ili da ideš vani.