Kiki dok se ti baviš novim vodstvom koje će se još dublje zavuči u Američki anus ja bi se na tvom mjestu zabrinuo sa vijestima iz Sulejmanije.Navodno Puk sve dogovori s Iranom,što se to priča da IRGC čuva strateške lokacije po gradu?E moj Kiki.

Nije fantaziranje nego realnost. Isil bi im pregazio Bagdad za par sedmica da im nije bilo američke avijacije, i ovo sada sa Pešmergama je odrađeno sa Amerikancima. Američko-iransko neprijateljstvo je priča za idiote koji vjeruju u istu. Protiv neprijatelja se boriš svim silama. Prvo su Irak poklonili Iranu. Pa ga onda odbranili od Isila pa ga sada sasvim pristojno brane i od Kurda. Eno brate Kasimu Sulejmaniju Palestina neka je oslobađa sa onom budalom iz Libanona koliko god hoće ha ja. Ali tamo mu nema američkih generala koji će mu spržiti gradove pa da se kao lovački pas ušeta i samo uzme mrtvu lovinu.Challenger__ wrote:To što sada pišeš je čisto fantaziranje jer je američka pozicija na BI i Iraku iznuđena unutrašnjim (opisao ih je pasha078) i vanjskim razlozima. Oni, USA, jednostavno nisu trenutno imali izbora.Kikibombona wrote:Za razliku od mene, imamo tipove koji nista zivo ne prizanju, koji lazu sebe i ljude oko sebe. Recimo, imas likove koji nece priznati da iza siitske vlade u Bagdadu stoji Amerika, da ih je Amerika dovela na vlast, naoruzala, da zajedno eksploatisu resurse i da ih u konacnici Amerika podrzala u borbi protiv ISILa i Barzanija.
Al' sta se moze, svakakvih ljudi, sve razumijem...
Ne, ti uopšte nemaš predstavu šta se, u stvari, dešava.
sarajevoxxxx wrote:Nije fantaziranje nego realnost. Isil bi im pregazio Bagdad za par sedmica da im nije bilo američke avijacije, i ovo sada sa Pešmergama je odrađeno sa Amerikancima. Američko-iransko neprijateljstvo je priča za idiote koji vjeruju u istu. Protiv neprijatelja se boriš svim silama. Prvo su Irak poklonili Iranu. Pa ga onda odbranili od Isila pa ga sada sasvim pristojno brane i od Kurda. Eno brate Kasimu Sulejmaniju Palestina neka je oslobađa sa onom budalom iz Libanona koliko god hoće ha ja. Ali tamo mu nema američkih generala koji će mu spržiti gradove pa da se kao lovački pas ušeta i samo uzme mrtvu lovinu.Challenger__ wrote:To što sada pišeš je čisto fantaziranje jer je američka pozicija na BI i Iraku iznuđena unutrašnjim (opisao ih je pasha078) i vanjskim razlozima. Oni, USA, jednostavno nisu trenutno imali izbora.Kikibombona wrote:Za razliku od mene, imamo tipove koji nista zivo ne prizanju, koji lazu sebe i ljude oko sebe. Recimo, imas likove koji nece priznati da iza siitske vlade u Bagdadu stoji Amerika, da ih je Amerika dovela na vlast, naoruzala, da zajedno eksploatisu resurse i da ih u konacnici Amerika podrzala u borbi protiv ISILa i Barzanija.
Al' sta se moze, svakakvih ljudi, sve razumijem...
Ne, ti uopšte nemaš predstavu šta se, u stvari, dešava.

Šta bi žurio, ako je suđeno da bude pogođen, biće, pa sklanjao se on ili ne.vivaldi wrote:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,insomnia78 wrote:A i jedni i drugi u Iraku bi bili u misijim rupama da im nije amerike i njihove avijacije
ali sjecam se onih snimaka kada preko livade mrtvi hladni hodaju uspravno i lagano pjeske dok pucaju po njima. padaju mrtvi oko njih, a oni lakapo...ma bilo je x takvih snimaka...
.................
U potpunosti se slazemGandalfSivi wrote:Nije meni ovdje jasno nista. Neki kao slave ofanzive, povlacenja, "bjezaniju", a u sustini Ameri dosli i rekli, bit ce vam tako i tako i zavrsena prica. Nastavljaju tamo gdje su zapoceli prije ISIS-a. Kurdi ce dobiti vise nego sto su se mogli i nadati gore na sjeveru, jaku autonomiju i jos uvijek relativno veliku teritoriju. Ne znam ko ih nafura na referendume, bezze digli neke nade, samo ubrzali prijasnji plan. Ne bi ni Iracka vojska napala tek tako da nisu znali da se ovi nece povuci. Zao mi samo ljudi sto izginuse ni za sta, ali opet bolje je i ovako ako ce se izbjeci buduci sukobi...
Opetja033 wrote:Priča o taktičkom povlačenju je supljak na kvadrat.
To je isto da se Izraelci povuku iz Jerusalema, Assad iz Tartusa, Rusi iz Staljingrada, Srbi sa Kosov... (ups, ništa ovo zadnje)
Kurdi Kirkuk nazivaju svojim Jerusalemom, ogromna simbolička (ali i ekonomska vrijednost). Najvrijednije što su drzali pod svojom kontrolom na planeti.
Kakvo taktičko povlačenje, kurci palci.
iranske hurmedječak sa šibicama wrote:A sta bi sa onim velicanstvenim Pashmerginim transejima po 4 metra sirokim i dubokim, hoce tu sad zle siije saditi paprike ili?
Pa gdje su muda tim Pesmergama, medju toliko vojnika niko nije imao muda da odbije povlacenje? kakva je to pickasta vojska? Kad je ocigledno sta se desava tu izdajnicima ide metak u celo istog trenutka i samo drugi preuzimaju komandu. Moze politika sprijeciti neki napad, zaustaviti ofanzivu, ali da grad u kojem imas toliko naoruzanih vojnika predas neprijatelju tek tako i da se niko ne nadje da zaustavi takvu sramotuKikibombona wrote:Abu Izrail, vjerovatno najpoznatiji siitski fanatik iz Hashd al-Shabija, zahvaljuje sinovima Dzalala Talibanija jer su porazili Barzanija u Kirkuku!
https://twitter.com/LawkGhafuri/status/ ... 4080159744
Ovdje nije bilo nikakvog vojnog okrsaja. Amerika je naredila Peshmergama da se povuku i to je to. Klasicna izdaja, nista drugo.
Sije spalile i opljackale Tuz. Ovako su prosli svi kurdski gradovi i sela, paljevina i pljacka.
https://twitter.com/AramKrdstn/status/9 ... 3730194432
Umjesto da podnese ostavku, Barzani labrnja!
http://www.presidency.krd/english/artic ... 0eHs51Swc=
A ko smo to mi?pasha078 wrote:Nema covjece Amerika nish sa ovim osim nekih deklarativnih izjava. Nego ti se malo strpi, kad zaratimo sa Iranom doci ce kurdima njihovih 5 minuta i dobice pola Iraka. Samo malo strpljenja.Kikibombona wrote:Kasim Shesho, lider Jezidi Peshmerga, napustio Shingal prije cetiri dana. Vec prije skoro sedam dana je sve bilo poznato. Amerika je zavrsila posao. Samo se odigrala jednodnevna predstava i to je to.
Zivotima je platilo par desetina naoruzanih civila i PKK koji nisu znali za dogovor. Bruka i sramota.
Nema te drzave za koju bi Kiki uzeo pusku.
Jel bijela linija njihovo područje prije 2014 ili?Challenger__ wrote:- Navodni cilj iračkih snaga:
The #Iraq forces have regained control up to the black line and will advance toward the white line which includes #Mosul dam.

zrakomlat wrote:I šta kažete, reko Tramp peršmergama, tiho, da pkk ne čuje, povucite se i ne pucajte, a reko i iračkoj vojsci spremte se, spremte i krenite, ovi se neće branit.
haj dobro.

GIVI wrote:
![]()
![]()
![]()

zrakomlat wrote:I šta kažete, reko Tramp peršmergama, tiho, da pkk ne čuje, povucite se i ne pucajte, a reko i iračkoj vojsci spremte se, spremte i krenite, ovi se neće branit.
haj dobro.
Čuj. Iz upisa izvire želja da se to i desi. Zar ti nisi na Zbig-Obuma liniji (deal sa Iranom)? Kad si to prešao na Perikinu poziciju?pasha078 wrote:Nema covjece Amerika nish sa ovim osim nekih deklarativnih izjava. Nego ti se malo strpi, kad zaratimo sa Iranom doci ce kurdima njihovih 5 minuta i dobice pola Iraka. Samo malo strpljenja.