Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#16426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:
Corto Maltese wrote:
Samo za one koji su kuburili sa matematikom:

1. Stranka demokratske akcije (SDA) osvojila je ukupno 110 mandata na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini,
2. Koalicija HDZ BiH - HSS - HKDU- HSP HB imat će ukupno 52 mandata, a te stranke u drugoj Koaliciji proširenoj za HSP dr. Ante Starčević još 17, što znači ukupno 69 mandata.
3. Savez za bolju budućnost (SBB) osvojio je ukupno 56 mandata.
4. Na svim razinama vlasti u BiH Demokratska fronta (DF) osvojila je ukupno 46 mandata.
To neki tvoj kriterij rangiranja stranaka. Genijalno, nema šta. Poslanički mandat profašističke organizacije "Ante Strarčević" u kantonalnoj skupštini u Širokom Brijegu, po tvojoj matematici, je jednako vrijedan kao i poslanički mandat u državnom parlamentu :run:
Kad iz tih i takvih mandata izniknu delegati u Domu Naroda FBiH, tek ćeš da se zabrineš oko kriterija.
Mada, nije da te ne shvatam. Svijet je garant ljepši kad stvari vidiš onakvim kakvim bi želio da budu, nego onakima kakve one stvarno jesu.
Možda se i Reuf, u međuvremenu, pojavi sa nekom utješnom anketom NDI, pa se stvari srede.
Do tada, stoji Emirova mantra: "Ima života i nakon poraza!"
Maystor

#16427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote:
Corto Maltese wrote:

1. Stranka demokratske akcije (SDA) osvojila je ukupno 110 mandata na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini,
2. Koalicija HDZ BiH - HSS - HKDU- HSP HB imat će ukupno 52 mandata, a te stranke u drugoj Koaliciji proširenoj za HSP dr. Ante Starčević još 17, što znači ukupno 69 mandata.
4. Na svim razinama vlasti u BiH Demokratska fronta (DF) osvojila je ukupno 46 mandata.
To neki tvoj kriterij rangiranja stranaka. Genijalno, nema šta. Poslanički mandat profašističke organizacije "Ante Strarčević" u kantonalnoj skupštini u Širokom Brijegu, po tvojoj matematici, je jednako vrijedan kao i poslanički mandat u državnom parlamentu :run:
Kad iz tih i takvih mandata izniknu delegati u Domu Naroda FBiH, tek ćeš da se zabrineš oko kriterija.
Mada, nije da te ne shvatam. Svijet je garant ljepši kad stvari vidiš onakvim kakvim bi želio da budu, nego onakima kakve one stvarno jesu.
Možda se i Reuf, u međuvremenu, pojavi sa nekom utješnom anketom NDI, pa se stvari srede.
Smiješan si, zaista. Svjestan si da si izvalio glupost svemirskih razmjera, ali ti i dalje po svom. Sada imamo novi kriterij - imaginarna projekcija za dom naroda :lol:
Maystor

#16428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote:
Corto Maltese wrote:Šta ovo CIK veli, DF tek četvrta stranka u FBiH!?
Emir "Ovo su izbori između mene i Bakira H." Suljagić, preko 130.000 glasova u minusu!?
Gdje su one pobjedničke NDI ankete, sada kada su najpotrebnije?
hajde nam ti nabroj prve tri

Evo pogledao sam, imaju stvarno 69. Od tog broja 31 su poslanički mandati u kantonima sa sjedištem u Livnu, Orašju i Širokom Brijegu. Sila, nema šta :lol:

Sa 5681 glasom koalicija oko HDZ-a osvojila 7 mandata u Orašju. 811 glasova po svakom mandatu.
Last edited by Maystor on 27/10/2014 21:38, edited 1 time in total.
Android Knego

#16429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

Corto Maltese wrote:Kad iz tih i takvih mandata izniknu delegati u Domu Naroda FBiH, tek ćeš da se zabrineš oko kriterija.
sta ima "u DF-u klocevi s kojima se ne moze pricati"? :D
kako te vise nije stid truniti po forumu jedno te isto samo zato sto nisu htjeli s tobom pricati? :D
Chavez Presidente

#16430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

Image

Nije bolesniku lako. :D
Corto Maltese

#16431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Bitno je da sitnica od 130.000 glasova koji su Emiru "ovo su izbori između mene i Bakira H." Suljagiću, nedostajali da opravda nadimak, teško može biti zaboravljeno :mrgreen:
Kao i onih 10.500 Eura koje je putem Ešrefa Gracića (Ešref G., to je babo od onoga što mu nije advokat :izet: ) poslao bivšoj hanumi, nadajući se da je to naknada za šutnju, koja će odlučiti izbore.
Kad si, kao što Fahro reče, nezaposlen i tražiš posao u Predsjedništvu, pa taj posao ne dobiješ, ostaje ti samo sjećanje na tih deset i po milja, koje si dao nizašta.
Ali, kao što Emir poruči Bakiru H., ne shvatajući da, u stvari, tješi sebe: "Ima života i poslije poraza!"
Corto Maltese

#16432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote: Evo pogledao sam, imaju stvarno 69. Od tog broja 31 su poslanički mandati u kantonima sa sjedištem u Livnu, Orašju i Širokom Brijegu. Sila, nema šta :lol:

Sa 5681 glasom koalicija oko HDZ-a osvojila 7 mandata u Orašju. 811 glasova po svakom mandatu.
Zrelo razmišljanje, na fonu osnovne ideje DF. :D
I šta ono kaže Emir?
"Mi smo protiv političkog Sarajeva kojem se svijet svodi na potez od Marin Dvora do Sebilja!"
Last edited by Corto Maltese on 27/10/2014 22:23, edited 2 times in total.
Mister Yes

#16433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Više mandata u kantonima (kada se saberu mandati u svih 10 kantona) dobila SDP nego DF. Argument "nova su stranka" ne pije vode jer ovdje se radi bukvalno o tome da se SDP podjelila na dvije frakcije. Jedna frakcija je imala sav mogući negativni publicitet a druga sav mogući pozitivni. Jednu su gurali iz vana a drugu su uništavali iz vana. I na kraju praktično podjelili lijevo biračko tijelo. Katastrofa za favorite međunarodne zajednice. Ja ne volim DF pa sam opet prognozirao da će dobiti 180.000 za federalni parlament. Koliko li su tek očekivali oni koji ih vole? :D Kad ono samo 130.000.
argenteus

#16434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by argenteus »

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote: Evo pogledao sam, imaju stvarno 69. Od tog broja 31 su poslanički mandati u kantonima sa sjedištem u Livnu, Orašju i Širokom Brijegu. Sila, nema šta :lol:

I šta kaže Emir, "Mi smo protiv političkog Sarajeva kojem se svijet svodi na potez od Marin Dvora do Sebilja!"
Molim te, za ljubav istine, citiraj ispravno slavodobitnu izjavu: "... do Kozje Ćuprije". :wink:
Chavez Presidente

#16435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

Mister Yes wrote:Više mandata u kantonima (kada se saberu mandati u svih 10 kantona) dobila SDP nego DF. Argument "nova su stranka" ne pije vode jer ovdje se radi bukvalno o tome da se SDP podjelila na dvije frakcije. Jedna frakcija je imala sav mogući negativni publicitet a druga sav mogući pozitivni. Jednu su gurali iz vana a drugu su uništavali iz vana. I na kraju praktično podjelili lijevo biračko tijelo. Katastrofa za favorite međunarodne zajednice. Ja ne volim DF pa sam opet prognozirao da će dobiti 180.000 za federalni parlament. Koliko li su tek očekivali oni koji ih vole? :D Kad ono samo 130.000.
:lol: :lol: :lol:

Corto Mister Yes

:mrgreen: :mrgreen: :ljulja:
Maystor

#16436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Mister Yes wrote:Više mandata u kantonima (kada se saberu mandati u svih 10 kantona) dobila SDP nego DF. Argument "nova su stranka" ne pije vode jer ovdje se radi bukvalno o tome da se SDP podjelila na dvije frakcije. Jedna frakcija je imala sav mogući negativni publicitet a druga sav mogući pozitivni. Jednu su gurali iz vana a drugu su uništavali iz vana. I na kraju praktično podjelili lijevo biračko tijelo. Katastrofa za favorite međunarodne zajednice. Ja ne volim DF pa sam opet prognozirao da će dobiti 180.000 za federalni parlament. Koliko li su tek očekivali oni koji ih vole? :D Kad ono samo 130.000.
Patetično
racionalista

#16437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by racionalista »

seoska varalica je ispusila
cvrčak_na_hedonizmu

#16438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Maystor wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Corto izgubio kompas. Pustite ga. Nije korektno napadati nekog dok je u knock downu.
zar ga je ikada imao?
Taj plaćeni organizator protesta je zadnja osoba koja treba i može da nekome sudi i drži forumske govore.

Jeste, kako da nije imao kompas, dok je bio među organizatorima protesta "neformalne grupe građana" ( čitaj SDP ) protiv Semihe i Taje, onda je valjda dobio po nosu iz centrale, legla izrada, šta li već, pa se naljutio i sad lupa ko maksim po diviziji, ozlojeđen, ljut i razočaran na ove lijeve opcije :D

Life is a bitch, karma is a bitch :sax:

Jesam, zlurad sam, šta ću kad sam takav :D Al morm priznati da je zanimljivo gledati njegovo koprcanje u mulju morala i etike :-D
hellue

#16439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

It_is_a_Leclerc wrote:Corto izgubio kompas. Pustite ga. Nije korektno napadati nekog dok je u knock downu.
Pobjeda Suljagica????
biske

#16440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

15 dana frajer smišlja fazon, dva kalkulatora prekuco i ko smo mi sad da mu kažemo da mu ne valja matematika.

corto, u pravu si, deef jeste četvrti. no sačekajmo eventualno novo prebrojavanje glasova u posavskom kantonu, tamo je rezultat od 517 glasova nedovoljan za prelazak cenzusa, dok je 518 glasova sasvim taman...
It_is_a_Leclerc

#16441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Još će na kraju DF ispasti gubitnik izbora iako su sa nula glasova, plaćenom (youtube oglasi, letci, plakati, bilboardi) negativnom kampanjom - "Odlučno u promjene fotelja", i nevjerovatnom medijskom hajkom olinjaih komesara iz centrale po svim mogućim mjestima gdje takve protuhe još neko doživljava kao ozbiljne političke ili bilo kakve druge faktore, uspjeli postati treća najjača stranka na nivou države. ;)
palermo

#16442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

baxul wrote:evo lik malo objasnio kako je DF prokockao tu prednost po anketama, odnosno kako ih je SDA uzeo
Po svim istraživanjima na najsnažnijim startnim pozicijama početkom jula bili su Demokratska fronta, novoformirana politička opcija, nastala raskolom između Željka Komšića i Zlatka Lagumdžije u SDP-u te Savez za bolju budućnost, Fahrudina Radončića.
Kampanja DF-a je počela kao liderska kampanja njihovog predsedničkog kandidata Emira Suljagića, zajedno sa Komšićem, jednim od retkih lidera koji je imao pozitivne ocene građana u relevantnim anketama. DF i pre svega Emir Suljagić su imali priliku da se snažnom porukom i pozitivnom kampanjom profiliraju kao jedini ozbiljni oponenti Bakiru Izetbegovićvu i SDA. Međutim, većina poruka se pretvorila u napade protiv Izetbegovića i SDA ali i protiv Zlatka Lagumdžije i SDP BiH. Sama negativna kampanja nije loša – pogotvu ukoliko želite da napravite crno-belu sliku. Ipak negativna kampanja, a toga su morali da budu svesni stratezi DF-a, smanjuje izlaznost što odgovara stranci koja ima bolju organizaciju i više core glasača. SDP BiH se na ove napade 'pecao' i odgovarao. SDA je ćutao i preko 'prijateljskih' medija zasipao negativnostima DF a posebno Emira Suljagića. Poslednja adut karta, stratezima DF-a su bili TV dueli. Izborni tim SDA je doneo odluku da se Izetbegović ne pojavi ni na jednoj od televizijskih debata sa protivkandidatima, te je tako izbegnuta direktna konfrontacija sa Suljagićem, u kojoj bi vrlo verovatno izgubio.
Manjak reakcije Izetbegovića zapravo je onemogućio razvoj kampanje u kojoj bi DF utvrđivao pravila. Umesto da stratezi promene kampanju, koja nema efekta – bezidejno su se držali postojeće. Premda prema početnim trendovima vodeći, poslednje dve nedelje kada su svi bili u kampanji, činilo se da se poruke DF-a jednostavno gube. S tim će se poklopiti i panični napad u poslednjoj nedelji kampanje na Martina Raguža. Akcija plakatiranja Sarajeva i nekih drugih gradova vođena je amaterskom logikom da negativnom porukom bošnjački kandidati mogu uzeti natrag glasove koje je pokupio Raguž. Rezultat je postignut, ali je otišao u drugom smeru. Glasači Raguža se nisu vratili 'svom' korpusu, već su izbegli u apsistnente.
Otvorenim te potpuno dezorijentisanim napadom na Raguža u posljednjih sedam dana, u javnosti su stigla nastojanja da se Raguž izjednači sa Čovićem, pre svega s ciljem umanjenja njegove podrške u bošnjačkom biračkom korpusu. Ovo je posebno interesantno iz ideološke perspektive, ako ideologije ispred interesa u Bosni uopšte ima, budući da je Demokratska fronta nastala odlaskom Komšića iz SDP-a povodom sporazuma Lagumdžija-Čović. DF-u je moralo biti jasno da je raditi protiv Raguža, značilo raditi direktno za Čovića, koji će i nakon izbora zagovarati razdvajanje izbornih jedinica za dva člana Predsjedništva iz Federacije, što je temelj spomenutog dogovora i ključnog, javnosti poznatog, raskola između Željka i Zlatka.

Iz ovako očajne strategije kampanje DF-a kao pobednici izlaze Čović i Izetbegović. Smrt predsednika Stranke demokratske akcije, Sulejmana Tihića, te njegovo ranije dugotrajno odsustvo iz vodstva stranke, ali možda i činjenica da Izetbegovićevi unutarstranački oponenti nisu imali siguran drugi 'pik', rezultirali su da ovog oktobra on isprati rezultat stranke, što na ranijim izborima nije bio slučaj. U toj borbi, Fahrudin Radončić je zadržao svoju bazu, te se na kraju našao na drugom mestu, uz porast broja glasova.
Link na kompletan tekst: LINK... prilično dobra analiza čitavog toka kampanje.
ovo što si ti postirao je samo jedan glup tekst koji nema nikakve veze sa razlozima rezultata izbora. Bogami....
Android Knego

#16443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Taj plaćeni organizator protesta je zadnja osoba koja treba i može da nekome sudi i drži forumske govore.

Jeste, kako da nije imao kompas, dok je bio među organizatorima protesta "neformalne grupe građana" ( čitaj SDP ) protiv Semihe i Taje, onda je valjda dobio po nosu iz centrale, legla izrada, šta li već, pa se naljutio i sad lupa ko maksim po diviziji, ozlojeđen, ljut i razočaran na ove lijeve opcije :D
jes' dobro si... ko bi rek'o da ce onako mlad i perspektivan danas postati ovo... :D
kamen spoticanja

#16444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Opet ona fina darko brkan-reuf bajrovic forumska mrsimudologija protiv neistomisljenika dragih mandarinaca
Samo ad hominem i opleti...vala sve vidjeno i probano jos za vakta kad je sdp placao pomenute nvo aktiviste
Nema veze sto vam corto dere ghuzove...tjesite se da ste u horu mocniji
Maystor

#16445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Taj plaćeni organizator protesta je zadnja osoba koja treba i može da nekome sudi i drži forumske govore.

Jesam, zlurad sam, šta ću kad sam takav :D Al morm priznati da je zanimljivo gledati njegovo koprcanje u mulju morala i etike :-D
Haha, u pravu si 100%. Ja sam ga zapazio na forumu na jednoj temi o Sanji Vlaisavljević. Ona mu je zakletva u životu :lol:
Inače, ta kučka koju plaćaju strane organizacije je bila jedan od organizatora tih protesta. Nije to čak ni krila, a bila je i prisutna na licu mjesta.
Ako se sjećaš, u to vrijeme kada je Sanja orgijala po Sarajevu (nije bilo TV stanice u kojoj nije gostovala u udarnim terminima, pisala kolumne u Avazu / kao i Glasu Srpske), jedan čovjek je razotkrio građanima o kakvoj kučki je riječ - Emir Suljagić. Bio im je i ostao - trn u oku.
kamen spoticanja

#16446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Maystor wrote:

Haha, u pravu si 100%. Ja sam ga zapazio na forumu na jednoj temi o Sanji Vlaisavljević. Ona mu je zakletva u životu :lol:
Inače, ta kučka koju plaćaju strane organizacije je bila jedan od organizatora tih protesta. Nije to čak ni krila, a bila je i prisutna na licu mjesta.
Ako se sjećaš, u to vrijeme kada je Sanja orgijala po Sarajevu (nije bilo TV stanice u kojoj nije gostovala u udarnim terminima, pisala kolumne u Avazu / kao i Glasu Srpske), jedan čovjek je razotkrio građanima o kakvoj kučki je riječ - Emir Suljagić. Bio im je i ostao - trn u oku.
Koliko je ono para darko brkan i udruzenje zasto ne dobilo para od usaida u 2013. ?
Corto Maltese

#16447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

argenteus wrote: Molim te, za ljubav istine, citiraj ispravno slavodobitnu izjavu: "... do Kozje Ćuprije". :wink:
U pravu si, nije fer da mu oduzmemo dragocjena dva kilometra:
Emir Suljagić wrote:"Mi se borimo protiv političkog Sarajeva kojem se svijet svodi na potez od Marin Dvora do Kozje Ćuprije!"
Last edited by Corto Maltese on 27/10/2014 23:52, edited 1 time in total.
Maystor

#16448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Kao osoba koja je naklonjena ideji socijaldemokratije, nisam likovao zbog debakla SDP-a. Smatrao sam da je dobra ideja da se lijeva politička opcija konsoliduje i, možda, opet ujedini. Sada, kada vidim da za SDP nema nade, da se radi o bolesnom načinu razmišljanja, koje je na neki, meni neobjašnjiv način, implantirano u glave Lagumdžijinih vojnika, mogu samo konstatovati da je Banksy bila u pravu: SDP je smrtno bolesna partija i nema joj lijeka.
Maystor

#16449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto, kako to da nisi odmakao od intelektualnog nivoa debatnog centra Sanje Vlaisavljević u kojem su vas učili uvod u šupljiranje i ublehu? Ostali su napredovali, samo ti zakuco u stagnaciji. Pogledaj Sabine Čudić, postade (kvazi)elita u ovom gradu, a ti ništa. Ja razumijem da to izaziva frustracije, ali ipak ...
kamen spoticanja

#16450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Maystor wrote:Corto, kako to da nisi odmakao od intelektualnog nivoa debatnog centra Sanje Vlaisavljević u kojem su vas učili uvod u šupljiranje i ublehu? Ostali su napredovali, samo ti zakuco u stagnaciji. Pogledaj Sabine Čudić, postade (kvazi)elita u ovom gradu, a ti ništa. Ja razumijem da to izaziva frustracije, ali ipak ...
Spamas temu o voljenoj stranci...mandarine su tema, a ne corto :wink:
Post Reply