Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mk ultra wrote: eto ga :mrgreen:
mazen i pazen,sve mijenjano na vrijeme,nikad udaran i ogreban :lol:
Bakir1

#16402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Image
Prodjem i opet se frajer vrati u lijevu :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#16403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:Image
Je li ovo ganhaš *svoju" fabiju?! :mrgreen:
Bakir1

#16404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

to je neki hajtipolako motor, 13 felga :D
nepass1

#16405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

tempuser wrote:Situacija 1
Subota poslijepodne, prasteri mercedes kombi T2 bukvalni mili 20 kmh i sporije uz Karaulu iz prvaca Sarajeva. Legao nazad do zemlje i sav se ljulja od pretovara. Ja sam bio mozda 3 auto iza njega, a u roku od par min je naredao kolonu od 20+ auta. Poslije izvjesnog vremena mu je cijela kolona svirala da se makne, ali dzaba, prosli smo bar 10 prosirenja do vrha uspona debil se nije sklonio. Pretekao sam ga tek nizbrdo, za volanom neki cica od 70 i kusur godina.

Situacija 2
Jucer kao pjesak gledam situaciju na raskrsnici kod zelj. stanice. Autima koji idu iz pravca AC Qautra se pali crveno svjetlo, kolona jos uvijek nije stala, auti se jos uvijek krecu i prilaze jedan drugom, a debil sa curom/zenom u Meganeu 3 boje sampanjca prilazi bukvalno lijeze na sirenu i ne popusta da se lik ispred njega pomjeri da ovaj moze proci u izlivni traku. Naravno, kad se za 10 sekundi kolona zaustavila sleper je mogao proci u izlvnu traku. E jesam mu s merakom kroz otvoren prozor dobacio da je papcina.
I neko prica vozi 70 magistralom, stednja goriva itd... pa ako se igdje u bih moze 10km preci bez slepera, traktora ili raspada od busa i kombija
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1 wrote: Prodjem i opet se frajer vrati u lijevu :lol:
degenerik...
Maraschino

#16407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

ja kad naletim na ovakve odmah bi se potuko.
DoradO

#16408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka :?
sarajevo-x.com

#16409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

DoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka :?
To je samo za parkiranje :lol:
DoradO

#16410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

:lol: :lol: kakva reakcija redakcije klix-a na moj upit :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bicikli ... /180621001
hekaton

#16411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hekaton »

DoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka :?
Evo su dali dodatno pojasnjenje
Biciklističkom stazom na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu se ne mogu kretati motorna vozila
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bicikli ... /180621001
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Cuj zabranjeno, Pa kako misle debili regulisat skretanje desno? Svasta.
DoradO

#16413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

pa to se i ja pitam jer sam maloprije imao situaciju da neki brko vozi biciklo i to u suprotnom smjeru prema vozilima i nece da nam se skloni, u lijevoj traci auta lete ne mozes ga zaobic a hocu desno da skrenem na most :-) :-) :-)
tempuser

#16414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ako znas saobracajna pravila znas i kakva je situacija, puna zuta crta, ne smijes se kretati tom trakom.
DoradO

#16415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

tempuser wrote:
Ako znas saobracajna pravila znas i kakva je situacija, puna zuta crta, ne smijes se kretati tom trakom.
prvo je na klixu bilo receno da te crte o kojima pricas vaze poslije 17h, a onda bih volio sa tobom sjesti pa da vidim kako bi ti izvrsio skretanje desno a ako je i to zabranjeno onda su trebali skroz zatvoriti za saobracaj
Naslovnica

#16416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Bakir1 wrote:Image
Mijenjao @Better Renola za Škodu? 8-)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Pa jeste li ikako obraćali pažnju da žuta traka pravi luk na desno, kako bi mogli skrenuti iz te trake ?
clio_dci120

#16418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by clio_dci120 »

Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
DoradO

#16419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

liaar wrote:Pa jeste li ikako obraćali pažnju da žuta traka pravi luk na desno, kako bi mogli skrenuti iz te trake ?
vidi, prvi put se zatekao otkako su ovo iscrtali, nema znakova nikakvih, rizicno je trenutno i za vozace i za bicikliste samo to kazem... greska je sto sam vozio ali je jos veca greska onog ko je ovo izmislio
Bakir1

#16420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

clio_dci120 wrote:Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
ja nikome ne blicam, vozim brze od ogranicenja a samim time i od velike vecine ostalih ucesnika u saobracaju na AP.
poštujem pravo prestizanja do ograničenja brzine.
ali mi ne ide u glavu primjer sa slike iznad, ne ide mi u glavu da neko na 50 metara od mene, kada uredno upalim zmigavac lijevi, koristi to pravo da se uvali ispred mene i tjera me na kocenje...
slabo ljudi koriste retrovizore.
clio_dci120

#16421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by clio_dci120 »

Ma ne vezano od tvog posta sam napisao ovo...
Nije se ni meni jednom desilo da se tako uvaljuju, ne gledaju retrovizore ili ih boli briga...ko ce znati...
franceska

#16422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by franceska »

Ja se svakako pitam čija je debilna ideja da se u ovom, svakako pretrpanom gradu, ukine jedna traka za saobraćaj.
Naravno da sam za biciklističke staze, ali ovo "rješenje" na Vilsu će samo izazvati dodatne gužve koje su svakako već nepodnošljive :roll:

Debilizam
amar1994

#16423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

clio_dci120 wrote:Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.

ako imas 120ks kao sto pise , potjeraj ga i ti 150-160 kad pretices , ja nikom ne smetam sa 116ks niti mi je iko blicao , bitno je da na vrjeme vidis priblazava li ti se auto :)

iako se opet ponavljam , nije tvoje a ni moje da se bavimo brzinom i vozacima , nego da se pretekne i vrati u desnu , pa taman isao 300 , mozda neko iza ide 350 , valjda kontas :)

mene nerviraju pametari koji preticu sa 110 i nece da se skloni a ima prostora :twisted:, ja hocu da vozim 140-150 i tacka , nek nekom drugom tjeraju pravdu na cesti .
tempuser

#16424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

DoradO wrote:
tempuser wrote:
prvo je na klixu bilo receno da te crte o kojima pricas vaze poslije 17h, a onda bih volio sa tobom sjesti pa da vidim kako bi ti izvrsio skretanje desno a ako je i to zabranjeno onda su trebali skroz zatvoriti za saobracaj
To sto je na klixu receno okaci macku o rep. Imas dvije bitne stvari, horizontalnu signalizaciju i propise. Naravno, vrlo je moguce da debili iz kaontonalnih vlasti ne znaju na isprana nacin rjesiti namjeru i da su nepravilo uradili horizontalnu signalizaciju, ali to ne mjenja stvar da on ai dalje vazi. Tome ide u prilig da biciklisticka staza negdje kod skretanja za F. Račkog prestaje...
basicm

#16425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Zavisi kako se gleda. Ja to vidim da idem 150-160 lijevom i neko ne gledajuci retrovizor uskoci ispred mene i pretice kao gladan srat. Naravno da cu blicati.
Dok onome koji vozi desnom 80 ne blicam, iako ga smatram debilom. Samo zaobidjem.
Post Reply