mazen i pazen,sve mijenjano na vrijeme,nikad udaran i ogrebanmk ultra wrote: eto ga
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Bakir1
#16402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Prodjem i opet se frajer vrati u lijevu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li ovo ganhaš *svoju" fabiju?!Bakir1 wrote:
- Bakir1
#16404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je neki hajtipolako motor, 13 felga 
- nepass1
#16405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I neko prica vozi 70 magistralom, stednja goriva itd... pa ako se igdje u bih moze 10km preci bez slepera, traktora ili raspada od busa i kombijatempuser wrote:Situacija 1
Subota poslijepodne, prasteri mercedes kombi T2 bukvalni mili 20 kmh i sporije uz Karaulu iz prvaca Sarajeva. Legao nazad do zemlje i sav se ljulja od pretovara. Ja sam bio mozda 3 auto iza njega, a u roku od par min je naredao kolonu od 20+ auta. Poslije izvjesnog vremena mu je cijela kolona svirala da se makne, ali dzaba, prosli smo bar 10 prosirenja do vrha uspona debil se nije sklonio. Pretekao sam ga tek nizbrdo, za volanom neki cica od 70 i kusur godina.
Situacija 2
Jucer kao pjesak gledam situaciju na raskrsnici kod zelj. stanice. Autima koji idu iz pravca AC Qautra se pali crveno svjetlo, kolona jos uvijek nije stala, auti se jos uvijek krecu i prilaze jedan drugom, a debil sa curom/zenom u Meganeu 3 boje sampanjca prilazi bukvalno lijeze na sirenu i ne popusta da se lik ispred njega pomjeri da ovaj moze proci u izlivni traku. Naravno, kad se za 10 sekundi kolona zaustavila sleper je mogao proci u izlvnu traku. E jesam mu s merakom kroz otvoren prozor dobacio da je papcina.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
degenerik...Bakir1 wrote: Prodjem i opet se frajer vrati u lijevu
- Maraschino
#16407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja kad naletim na ovakve odmah bi se potuko.
- DoradO
#16408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka 
-
sarajevo-x.com
#16409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je samo za parkiranjeDoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka
- DoradO
- hekaton
#16411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo su dali dodatno pojasnjenjeDoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka
Biciklističkom stazom na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu se ne mogu kretati motorna vozila
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bicikli ... /180621001
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cuj zabranjeno, Pa kako misle debili regulisat skretanje desno? Svasta.
- DoradO
#16413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa to se i ja pitam jer sam maloprije imao situaciju da neki brko vozi biciklo i to u suprotnom smjeru prema vozilima i nece da nam se skloni, u lijevoj traci auta lete ne mozes ga zaobic a hocu desno da skrenem na most

-
tempuser
#16414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako znas saobracajna pravila znas i kakva je situacija, puna zuta crta, ne smijes se kretati tom trakom.DoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka
- DoradO
#16415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prvo je na klixu bilo receno da te crte o kojima pricas vaze poslije 17h, a onda bih volio sa tobom sjesti pa da vidim kako bi ti izvrsio skretanje desno a ako je i to zabranjeno onda su trebali skroz zatvoriti za saobracajtempuser wrote:Ako znas saobracajna pravila znas i kakva je situacija, puna zuta crta, ne smijes se kretati tom trakom.DoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka
-
Naslovnica
#16416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mijenjao @Better Renola za Škodu?Bakir1 wrote:
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#16417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa jeste li ikako obraćali pažnju da žuta traka pravi luk na desno, kako bi mogli skrenuti iz te trake ?
-
clio_dci120
#16418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
- DoradO
#16419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidi, prvi put se zatekao otkako su ovo iscrtali, nema znakova nikakvih, rizicno je trenutno i za vozace i za bicikliste samo to kazem... greska je sto sam vozio ali je jos veca greska onog ko je ovo izmislioliaar wrote:Pa jeste li ikako obraćali pažnju da žuta traka pravi luk na desno, kako bi mogli skrenuti iz te trake ?
- Bakir1
#16420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja nikome ne blicam, vozim brze od ogranicenja a samim time i od velike vecine ostalih ucesnika u saobracaju na AP.clio_dci120 wrote:Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
poštujem pravo prestizanja do ograničenja brzine.
ali mi ne ide u glavu primjer sa slike iznad, ne ide mi u glavu da neko na 50 metara od mene, kada uredno upalim zmigavac lijevi, koristi to pravo da se uvali ispred mene i tjera me na kocenje...
slabo ljudi koriste retrovizore.
-
clio_dci120
#16421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne vezano od tvog posta sam napisao ovo...
Nije se ni meni jednom desilo da se tako uvaljuju, ne gledaju retrovizore ili ih boli briga...ko ce znati...
Nije se ni meni jednom desilo da se tako uvaljuju, ne gledaju retrovizore ili ih boli briga...ko ce znati...
-
franceska
#16422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se svakako pitam čija je debilna ideja da se u ovom, svakako pretrpanom gradu, ukine jedna traka za saobraćaj.
Naravno da sam za biciklističke staze, ali ovo "rješenje" na Vilsu će samo izazvati dodatne gužve koje su svakako već nepodnošljive
Debilizam
Naravno da sam za biciklističke staze, ali ovo "rješenje" na Vilsu će samo izazvati dodatne gužve koje su svakako već nepodnošljive
Debilizam
- amar1994
#16423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
clio_dci120 wrote:Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
ako imas 120ks kao sto pise , potjeraj ga i ti 150-160 kad pretices , ja nikom ne smetam sa 116ks niti mi je iko blicao , bitno je da na vrjeme vidis priblazava li ti se auto
iako se opet ponavljam , nije tvoje a ni moje da se bavimo brzinom i vozacima , nego da se pretekne i vrati u desnu , pa taman isao 300 , mozda neko iza ide 350 , valjda kontas
mene nerviraju pametari koji preticu sa 110 i nece da se skloni a ima prostora
-
tempuser
#16424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto je na klixu receno okaci macku o rep. Imas dvije bitne stvari, horizontalnu signalizaciju i propise. Naravno, vrlo je moguce da debili iz kaontonalnih vlasti ne znaju na isprana nacin rjesiti namjeru i da su nepravilo uradili horizontalnu signalizaciju, ali to ne mjenja stvar da on ai dalje vazi. Tome ide u prilig da biciklisticka staza negdje kod skretanja za F. Račkog prestaje...DoradO wrote:prvo je na klixu bilo receno da te crte o kojima pricas vaze poslije 17h, a onda bih volio sa tobom sjesti pa da vidim kako bi ti izvrsio skretanje desno a ako je i to zabranjeno onda su trebali skroz zatvoriti za saobracajtempuser wrote:Ako znas saobracajna pravila znas i kakva je situacija, puna zuta crta, ne smijes se kretati tom trakom.DoradO wrote:kakva je situacija sad sa ovom plavom trakom na vilsu, jel se uopste moze voziti desnom stranom ili za vozila samo lijeva traka
- basicm
#16425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zavisi kako se gleda. Ja to vidim da idem 150-160 lijevom i neko ne gledajuci retrovizor uskoci ispred mene i pretice kao gladan srat. Naravno da cu blicati.clio_dci120 wrote:Evo po prvi put da se oglasim u ovoj temi, fakat mi zivce vade kad vozis 120 - 130km/h po ogranicenju na auto putu, i krenes preticati 3-4 kamiona koja drze odstojanje, premalo ili ponekad i uredno.... Kada dodjes do drugog ili treceg kamiona, iako vozis 130-140km/h naidju bolidi koji jos brze voze i odmah blicaju da se sklanjas i zaljepe se. Naravno da necu sebe ugrozavati skalanjenjem u desnu iza kamiona koji ide 80, jer valja se i meni zaustaviti ako se sklonim. Jos uredno signaliziras desnim pokazivacem da se imam namjeru vratiti u desnu cim preteknem te kamione, ali hajd ti objasni kretenima koji voze 150 160...Fakat ima dosta takvih...Ili u zadnje vrijeme dva tri puta se morao vracati u rikverc sa naplatne jer kreteni udju bez taga u traku za acc.
Dok onome koji vozi desnom 80 ne blicam, iako ga smatram debilom. Samo zaobidjem.