Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#16401 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Oj ljudi izginit cemo... :D

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk
Da hoce neko objaviti podatke o tome koliko je ljudi kucalo na google "kako eskimi prezivljavaju" u zadnjih 10.ak dana :oops: :oops:
phillie

#16402 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ko se sinoc okupao, okupao se...ostali nek cekaju maj :D

Hajd sva ova zajebancija oko grijanja, al sta bi bilo s nama, kad bi Mittal stavio kljuc u bravu i ugasio proizvodnju? Vjerovatno bi nam Kaknjo and co. zaduzili po lopatu i kramp da kopamo do Kaknja :D gluho bilo
Kralj Tvrtko I.

#16403 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ja znam da je minimalno dvoje kucalo :D

Ci-Nick

#16404 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ja znam da je minimalno dvoje kucalo :D

Jutros kažem ženi,.. da ne iskoristismo priliku sinoć,.... proljeće bi čekali. :lol:
avenija

#16405 Re: Zeničani

Post by avenija »

Evo za sutra belaje najavljivaju iz kriminalne organizacije Sapa, nedaju pse sa ulica preko kojih nelegalno zaradjuju novac.
Mustang1

#16406 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

avenija wrote:Evo za sutra belaje najavljuju iz kriminalne organizacije Sapa, nedaju cuke sa ulica preko kojih nelegalno zaradjuju novac.
Hoce li se zaliti ako cuke ne budu imale grijanje u azilu? :lol:
kakavdanakneiskustvu

#16407 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

avenija wrote:Evo za sutra belaje najavljivaju iz kriminalne organizacije Sapa, nedaju pse sa ulica preko kojih nelegalno zaradjuju novac.

Da,jedan od njih je dolazio i u policiju zaliti se

Jesi negdje na netu vidio tu najavu?
dinoze77

#16408 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

sta se ima zaliti kad pise da ce valjda alba u saradnji sa milicijom cuke deportovati u azil
kakavdanakneiskustvu

#16410 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

dinoze77 wrote:sta se ima zaliti kad pise da ce valjda alba u saradnji sa milicijom cuke deportovati u azil

Vjeruj da ne znam,valjda se brine da se kerovi ne stresaju previse,da citiramdio sapinog nedavnog saopcenja
dinoze77

#16411 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dinoze77 wrote:sta se ima zaliti kad pise da ce valjda alba u saradnji sa milicijom cuke deportovati u azil

Vjeruj da ne znam,valjda se brine da se kerovi ne stresaju previse,da citiramdio sapinog nedavnog saopcenja
ma ja bi volio da hoce praviti probleme cisto da im se slozi kakva fina krivicna prijava pa nek u svojoj kuci pravi belaje
muhafuca

#16412 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Mustang1 wrote:Sta kaze Bosnjak:" Nesto se desilo u Mittalu ali ne znamo sta. Sigurno je da grijanja ima samo intenzitet nije kao u ponedjeljak" Jebu ne vade :D
A u ponedjeljak je bilo fantasticno valjda
u odnosu na nedelju a tek da ne govorimo subotu - bilo je megafantasticno :D

sve relativno moj Arhimede RealLife-TopListaNadrealista
Norm

#16413 Re: Zeničani

Post by Norm »

Image
channel10

#16414 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mustang1 wrote:Sta kaze Bosnjak:" Nesto se desilo u Mittalu ali ne znamo sta. Sigurno je da grijanja ima samo intenzitet nije kao u ponedjeljak" Jebu ne vade :D
Kažem vam, njegova je svaka za degenjeka. Rijetko viđeno đubre od čovjeka.
saraxy

#16415 Re: Zeničani

Post by saraxy »

http://www.zenit.ba/gradska-uprava-zeni ... acije-bih/

Ma hajde... Ne mozemo dovesti JP Grijanje u nepovoljan polozaj... Ma hajte molim vas!
Kakav debilizam...Hajmo im izaci u susret i prikupljati sredstva za njih. Ko im je kriv, sami su se doveli u tu sutuaciju da budu politicke sluge i posluznici koji su za uzvrat dobili radna mjesta, a prstom mrdnuli nisu da JP postane dobra i kvalitetna firma...

Sto se mene tice mogu ih ugasiti i onako oni ne proizvode toplu vodu, samo su sminka koja trosu novce! Ni marke nisu ulozili u svoje preduzece.

Poslano sa mog LG-K350
jasko_ba

#16416 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Mustang1 wrote:
avenija wrote:Evo za sutra belaje najavljuju iz kriminalne organizacije Sapa, nedaju cuke sa ulica preko kojih nelegalno zaradjuju novac.
Hoce li se zaliti ako cuke ne budu imale grijanje u azilu? :lol:
Ovi ljudi su ludi. Govorim to godinama, to zivi u nekom svijetu, veze nemaju sa realnoscu. Sta se sve radi zbog donacija :lol: :-)

OBAVIJEST SVIM HRANITELJIMA NAPUSTENIH PASA U ZENICI!
Prema najnovijim informacijama od sutra 18. januara 2017. ocekuje se pocetak akcija hvatanja napustenih pasa na ulicama Zenice od strane radnika Albe. Buduci da zvanicne potvrde ove informacije nema niti najave u medijima istoj cemo pristupit sa oprezom. Koristimo zato priliku da damo sljedecu kratku instrukciju uputu za djelovanje svima svima svima koji godonama brinu o napustenim psima Zenice (od kojih je vecina potpuno socijalizirana pitoma zdrava vakcinisana i sterilisana).

Svako ko bude svjedok hvatanja pasa treba da obrati paznju na sljedece:
- fotografira vozilo koje je u funkciji prevoza pasa. Prati da li je vozilo jasno OZNACENO kao higijenski servis - Skloniste za napustene zivotinje, slika registarske oznake i vozilo sa svih strana
- pratiti da li vozilo u unutrasnjosti ima planirani smjestaj za pse, da li ima odvojene POJEDINACNE BOXOVE za pse i slikati!
- slikati i snimati nacin hvatanja pasa i da li se isto provodi u skladu sa Zakonom pri cemu se zivotinji ne proizvodi strah, stres i bol!!!! Snima i slika cin odvozenja pasa :lol:
-popise lokalitet s koje je pas ili psi odvedeni te po mogucnosti slika pse koji su odvedeni a kako bi se istim uslo u trag u sklonistu.

Jako je bitno da ovo shvatite ozbiljno i da se SVI ukljucite u MONITORING rada Albe i rada vet. stanice koja je angazirana

- svako od vas ima pravo da ode u Skloniste. Skloniste mora po Zakonu imati radno vrijeme za rad sa strankama minimum 4 sata na dan! Pristup vam niko ne moze uskratit kao ni zelji da vidite pse odnesete hranu i ponudite volontiranje ili setanje pasa
- svaka zabrana ulaska ili osporabanje ulaska da vidite psa je prekrsaj podzakonskog akta
- pristup po kojem se hvataju sterilisani vakcinisani psi je pogresan i protiv je slovu zakona. Takvi psi nakon pregleda i evetualne ponovne vakcinacije i cipovanja trebaju biti vraceni na ulicu.
- MONITORING je gradjanska duznost SVIH nas ne samo Uduzenja i samo zajedno mozemo spreciti krasenje Zakona i reagivati na vrijeme ako se Zakon krsi podnosenjem krivicnih projava i prijava kantonalnom veterinarakom insapektoru.
Nemojte ocekivati da neko drugi za vas to radi. Obaveza je svih da udu proaktivni.
Svako moze snimiti vozilo, slikati i snimati odvozenje pasa.
Ponavljamo odvozenje sterilisanih pitomih vakcinisanih pasa je protivno svakom slovu Zakona ali i ako se odvedu sasvim je jasno o kakvim psima je rijec te da ih morate moci naci u sklonistu i traziti vracanje ili udomljavanje.
UDRUZENJE ce imati kontakt sasvim hraniteljima kao i sa kantonalnim veterinarskim inspektorom.
Kapacitet azila je poznat i svaki pokusaj da se pitomi sterilisani psi eutanaziraju ubijaju da ih nestane i slicno je jasan DOKAZ pocinjenja krivicnog djela.
Neka vam ne bude tesko biti hrabar i gradjanaki odgovoran. To su vasa prava:
Pratiti, snimati, slikati i prijaviti. Ponavljamo onoliko koliko ljidi budu spremno da rade monitoring bice drugima teze da krse zakon ili zloupotrebljavaju zakonske odredbe.
Zakon je jasan azil se smije punit samo do kapaciteta, to je u slucaju ovog azila 60 do 80 pasa. Nakon toga svi sterilisani pitomi psi ponovno vakcinisani imaju se vratiti na ulicu.
Uklanjanje takvih pasa sa ulice samo ce problem produbit jer ce u grad doci novi, manje pitomi, nesterilisani psi koji zauzimaju slobodnu teritoriju.
Godinama govorimo sta je uzrok problema i kako se rjesava.
Ocekujemo saradnju svih, a od nadleznih punu transparentnost i postovanje Zakona.

VASA SAPA Zenica
commendatore

#16417 Re: Zeničani

Post by commendatore »

muhafuca wrote:Treba pokrenut nesto u Djamijama i Crkvama da se molitve kakve upute, nije vise ovo stanje za zafrkancije.

De vidite sa glavnim tamo, pa ako treba i neki malonogometni turnir da se odigra izmedju svecenika i hodza, samo da ovo proguli.
treba munaru slozit kod kotla.... vise bi se raje ugrijalo a i presvijetli bi ugledao molitve
Freamon Lester

#16418 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Vi sto u ovom trenutku o cukama lutalicama raspravljate ste ludji od onih sto stoje u redu za placanje grijanja.
Norm

#16419 Re: Zeničani

Post by Norm »

WTF...SVIM HRANITELJIMA NAPUSTENIH PASA...
Da li je ovo u skladu sa Zakonom o Zastiti Zivotinja?
Ne mogu se sjetiti da li je ova NOVA kategorija priznata tim zakonom...
Ako nije nije li to direktno nepostivanje Zakona?
Pravnici...

POGLAVLJE IX. ZAŠTITA NAPUŠTENIH I IZGUBLJENIH ŽIVOTINJA
Član 27.
(Napuštene i izgubljene životinje)

(1) Napuštenim i izgubljenim životinjama potrebno je osigurati adekvatan smještaj i
veterinarsko-zdravstvenu pomoć.

(2) Lice koje nađe napuštenu ili izgubljenu životinju dužno je o tome obavijestiti najbližu
veterinarsku organizaciju ili sklonište za životinje.

NEMA HRANJENJA NA ULICI! SVIH ZIVOTINJA PA TAKO I 2000 PASA...
Da li je ovo dovoljno za zabranu rada udruzenju Shapavaca???
saraxy

#16420 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Meni je tako smjesno sto svi komentarisete "rad" sape, kao da su jedini oni koji mogu traziti postivanje zakona i podrijedavti human odnos prema zivotinjama...

Ja nisam sapa, ali mi je mucna sama pomisao da azil nije opremljen za "zbrinjavanje" svih pasa lutalica, ali bez obzira da ce se svi psi odvesti u taj azil. S tim informacijama dolazim do zakljucka da ce mnogi ZDRAVI psi biti pogubljeni, to me kao covjeka muci, a ne moram biti dio sape da takve radnje osudim.... Ne bavite se sapom, nije sapa izmislila zakon o psima, i nacin postupanja sa svim zivotinjama u prirodi... Kretine od sebe i budite ljudi, osudite nehuman odnos prema svim ljudima pa tako i zivotinjama... Sapa, je nebitna totalno!

Casual's

#16421 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mamu im yebem, eno ih trpaju u auta "na humani nacin" i nose Bog zna gdje. Fudo, tvoj potez.
saraxy

#16422 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Fuad ce biti gost na N1, u Novom Danu.

Mustang1

#16423 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ima video postavili kako ih trpaju u auto, cini mi se dva auta da su natrpale, koje glupace u pm. Nadam se da Fudo moze skontati nesto da ovo bude krivicno djelo :D
https://www.facebook.com/zenitzenica/?h ... ED&fref=nf
kamen spoticanja

#16424 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ja mislio da opstina kupi kerove :lol:
u ovoj drzavi niko nije normalan
Casual's

#16425 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:Ja mislio da opstina kupi kerove :lol:
u ovoj drzavi niko nije normalan
Keruše bi da uberu još koji dolar prije Fudinih hvatanja.. :izet: