desktop oblo kamenje na vodi
acer iconia a1 830
Moderator: Benq
Cuj sta da podesavas jesi li ukljucio jet pack u delfinu?Black swan wrote:šta ba da podešavam
ili radi ili ne radi
instalirao sam i foton
neće ni on
Black swan wrote:fakat ne ide
gdje su setingsi

Ma ne samo baterija, za tu cijenu je i hardverski totalno loše "opremljen", bez obzira na metalno kućište i sve ali 720p je stvarno bezobrazluk u doba kada je 1080p standard, a 1440p već krenulo lagano - ponavljam za taj cjenovni rang je bezobrazno skup! jbt u univerzalno alpha skuplji i od G3 32GB!Fauja Singh wrote:Ne znam iz prve ruke, ali vidim da mu je kapacitet baterije manji nego npr. kod mene na Nexusu 4, a ja licno nisam zadovoljan sa svojom baterijom, svaki dan ga moram puniti i maksimum sto sam izvukao upaljenog displeja je 3.5h nakon cega se mobitel gasi, sa vise aplikacija i akaunta koji se sinhronizuju to dodje na jedva 3h SOT-a.
Dobro treba uzeti u obzir i da je moj telefon star preko 2 godine i da nisam nikad mijenjao bateriju, ali opet Alpha sa kapacitetom baterije od 1860 mAh ne moze imati bolje rezultate....
Za telefon koji kosta koliko kosta mislim da je baterija slaba.
Ma g2 je upravo kult jer je bio ispred konkurencije i "pionir" kada je hardver u pitanju, mislim strpati Note3 hardver u daleko manje kućište uz 40% jeftiniji uređaj U STARTU (danas je ta razlika u cijeni još izraženija kod polovnih uređaja) - epic potez LG-a!mufa1 wrote:Da, bas kao i par osoba do sad koje su me pitale, alphu nisam nikome preporučio. Ko sto drug maharadza reko, u današnje vrijeme da mi neko potura 1800mAh bateriju, 720p display i traži brdo para. Pa jebote Samsung se borio godinama protiv iphona i takvog bezobrazluka, a vidi sad... I naravno da imaju zaslužen pad prihoda... Tako da, bruku telefona boljih, jeftinijih... LG G2 još uvijek kultni telefon. Jos nadjes 32 gb verziju i ko na konju, za male pare.
Prilično dobar telefon sa odličnom baterijom, ali slabom kamerom. Nemam direktna iskustva, ali čitajući iskustva drugih to je uglavnom to. Znači sve osim kamere mu je sasvim solidno i pristojno.ug_lee wrote:Ima li neko iskustva sa Xperia M2 telefonom? Imam sada LG L9 II i cesto mi se ugasi pa moram bateriju vaditi da bi se upalio (ako neko mozda zna u cemu je problem...) Kontam uzeti vec gore spomenuti telefon, pa jel ima neko taj telefon? I kolike su mogucnosti da dobije android 5.0 u buducnosti?
Roditeljska paznja!mufa1 wrote:Ma ja sam odma znao kad je izašao G2 da ce bit epic telefon, prije svega zbog baterije, pa specifikacija, i na kraju tankih bezela. To je ono sto raja voli i s tim su napravili pun pogodak.
Vjeruj, ja i danas razmisljam, da mi treba drugi telefon, prvo bi tražio G2. Ustvari, malo falilo danas da potražim jednog![]()
Bio sam brickovo oneplus one. Al bas hard brick. Znači nema boot-a, nema fastboot, nema recovery. Apsolutno ništa. Samo sekundu zavibrira kad držim power dugme. Skopčam na laptop, nistaaaaa.
Nemam pojma sto se desio brick. Imo sam jedan glup problem, naime, zaključam tel i ne mogu da ga otključam, ne reaguje ni na dugme ni na double tap. Spojim na punjač, display se upali. Odradim wipe data i cash, opet isto, flashnem ponovo rom, opet isto. Haj reko uradim OTA update na zadnju verziju, jer sam downgrade zbog bolje baterije, i u po instalacije ugasi se i to je to.
Haj reko odnesem arapu jednom, ovdje blizu mene, razumije se u telefone, a i nije skup. S vrata mi covjek reče nema nista od tog. Treba nesto preko nekog JTAG-a uradit, a on to ne može.
E onda dodjem kući i lagano xda. Onda naletim na temu gdje je frajer greškom flashno Kernel od nexus5, i skoro slicne simptome imo. Tu sam naletio na podatak da kad ga skopca na računar i simulira fastboot, u device menageru se pojavi kao QHSUSB_BULK, sto je kao i kod mene bio slučaj.
E onda sam morao da skinem image od colorOS tj kinekse verzije softvera za oneplus one, raspakujem i tu ima neka aplikacija koja može da forsira instalaciju tog colorOS-a.
Medjutim, sljedeći problem, driveri. Par sati dok sam naso odgovarajuce drajvere.
Ta aplikacija sto forsira instalaciju komplet na kineskom, i jedini način da skontas da imas prave drajvere tj da postoji veza telefona i laptopa, je da se promijeni jedna od 26 linija, tj da se pojave malo drugačija kineska slova. Kad sam to uspio, sve je odradilo bez problema, tj telefon se probudio i imo sam instaliran taj colorOS. E onda nastaju problemi. Da vratim na originalni cm11s. Svi drugi su pisali da im je to islo bez problema, tj za par minuta, medjutim kod mene bas nikako. Nikakvom metodom. A sam taj colorOS da Bog sačuva. Iako mozes odabrati engleski, i dalje sve aplikacije i pola podešavanja na kineskom, ili dobiješ neki popup, neko pitanje, opet na kineskom, pa klikas ofrlje![]()
Uradim manuelno instalaciju, preko comand prompta, sve udure, zavrsi instalaciju, ja upalim telefon, opet colorOS. Preko tolkita, isto. Onda se fokusiram na costum recovery. Isto tako, instaliram twrp, upalim telefon, ono opet recovery od tog colorOS. Ja poludio. Onda pokušam sa najosnovnijom instalacijom iz tog njegovog recoveryja, i na nekim romovima odma kaze failed, a neke krene do pola pa onda izbaci failed. Nema sta nisam pokuso instalirat. Stock, stock rooted, costum, pa stare stock verzije. Ma neda ništa.
I skoro bio odusto, i onda slučajno raspakujem zadnji stock, i vidim unutra ima jos jedan zip fajl i jos nekih fajlova za manuelnu instalaciju. Onda preko toolkita flashnem taj zip fajl i instalacija prodje bez problema i nakon skoro 24 sata pojavi se cyanogen logo. Sreći mojoj nikad kraja![]()
Reko kud baš da ga sjebem kad mi treba doći onaj bamboo back
Tako da, ako vam se iz bilo kojeg razloga desi hard brick vašeg oneplus one mezimca, pravac xda i tema wrong kernel, hard bricked... Ili se javite meni pa možemo zajedno pokušat da ga oživimo...
Long life Android and XDA