Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samo se bojim da nije kakva igra riječi. zna li iko šta su dažbine i spada li tu pdv?
Pošto su izjavu davali i ovi iz UIO mislim da nema igre riječi.
Ako je za plaćenu robu plaćen PDV u zemlji porijekla tada ga ovdje ne mogu naplatiti. Ako je izvršen povrat PDV-a onda će ti definitvno ovdje oporezovati.
De prvo rijesi milione od utaje poreza, pa cemo onda nas, sitnu buraniju
I jedno I drugo zasto se uvijek ide na to a kako on/a/o
Jbt to nam je izgovor u svemu
naprđuješ, šetaj malo. nemaš više gdje kontrirati pa si nama ovdje došao.
Ne znam šta je prije bilo ali ovdje je sto posto u pravu.
Nama je u svemu opravdanje to što drugi rade naopako pa i mi bi eto malo da radimo šta je klincu ćejf. Ko biva kad je sve u sranju što bi ja radio kako treba! Kad čujem to famozno što, šta fali hoće mi nešto bit odmah.
Svi bi u Evropu ali sa balkanskim mentalitetom! How yes no!
nadžak wrote:[q
Nama je u svemu opravdanje to što drugi rade naopako pa i mi bi eto malo da radimo šta je klincu ćejf. Ko biva kad je sve u sranju što bi ja radio kako treba! Kad čujem to famozno što, šta fali hoće mi nešto bit odmah.
direktore, i u toj evropi ljudi su oslobođeni dažbina na robu male vrijednosti. dakle, nismo to mi ovdje izmislili niti je to neko radi nas uveo. i upravo ovo što sada rade, rade iz razloga usklađivanja sa eu standardima. je li imalo jasnije?
nadžak wrote:[q
direktore, i u toj evropi ljudi su oslobođeni dažbina na robu male vrijednosti. dakle, nismo to mi ovdje izmislili niti je to neko radi nas uveo. i upravo ovo što sada rade, rade iz razloga usklađivanja sa eu standardima. je li imalo jasnije?
Pa ako je placen pdv ti ga ne placas ako nije placen placas ga ne moze prostije biti a evo vidis da si oslobodjen dadzbina do 300 maraka znaci 250 vise u odnosu na ranije
Jo jedno mjesec po slobodnoj procjeni a onda cemo vidjeti sta su magistri namislili. Za ovo davanje i otimanje drzave treba krenuti redom ali od velikih cifri pa kad i ako to dovedu u red onda nek se igraju macke i misa sa pik preprodavacima i slicnima. Ne vidim potrebu da se istresaju na narodu koji potrosi cca 50-100 USD mjesecno (ako i toliko) za "vlastite potrebe". Ovo st/ranje sa 50 KM je bilo jadno i klosarski. Nije problem dati drzavi, ali onda iz drzavne kase ode opet za necije "vlastite i sl. potrebe".
EDIT: Godinama kradu naberu desetine miliona i onda u pritvoru provedu krace nego ja ujutru na wc solji, a ovamo ganjaju narod za petobanku.
Meni definitivno nije dosla baterija narucena iz Njemacke, sad ne znam da li je u pitanju zagubljena posiljka ili zabrana uvoza baterija, da li je jos neko pokusavao naruciti bateriju ?
_Reds_ wrote:Nece ti ovo izaci u Sluzbenim listu za još 10-15 dana, a onda opet treba 10tak dana da stupi na snagu.
Cim se objavi u sluzbenom listu kao i svaka odluka smatra se da je stupila na snagu!
Nije tacno.
Odluka o uslovima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina stupiće na snagu osmi dan od dana objave u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, što se očekuje uskoro.
05.02.2018 07:45:08 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71210 - Ilidža Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Svima kad ovo pise iz mog naselja (tacnije dolazak u lokalnu postu - u prevodu pred vratima ti haman paket) postar donese isti dan eventualno sutradan, samo ja po 4-5 dana cekam i pucaju mi suplju kako to jos nije doslo, a skenirano kod njih... Prosli put kad sam otisao napravila se tako luda i odma sutradan postar donese... Ocito je moj postar najgori
klaki wrote:05.02.2018 07:45:08 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71210 - Ilidža Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
Svima kad ovo pise iz mog naselja (tacnije dolazak u lokalnu postu - u prevodu pred vratima ti haman paket) postar donese isti dan eventualno sutradan, samo ja po 4-5 dana cekam i pucaju mi suplju kako to jos nije doslo, a skenirano kod njih... Prosli put kad sam otisao napravila se tako luda i odma sutradan postar donese... Ocito je moj postar najgori
Mrsko im. Ja uvijek odem po paket, inače poštara valja čekati danima, još se zna žaliti, kaže - smrkne mu se od narudžbi iz Kine. Kontam, koliko bi raje htjelo taj posao, a njemu mrsko.
klaki wrote:05.02.2018 07:45:08 BOSNIA AND HERZEGOVINA 71210 - Ilidža Prispijeće pošiljke u dostavnu poštu - UVOZ
meni to poštar donese sutra ili eventualno dan poslije. to je kod tebe u pitanju zabušavanje poštara.
w0rld wrote:Meni definitivno nije dosla baterija narucena iz Njemacke, sad ne znam da li je u pitanju zagubljena posiljka ili zabrana uvoza baterija, da li je jos neko pokusavao naruciti bateriju ?
Ni meni nije stigla baterija iz Kine a narucio sam je jos u novembru prosle godine. Al nije mi stigla ni SD kartica koju sam narucio iz Njemacke tako da ne znam do koga je ni do cega je...
Meni postar rega lika pravo. Jos me zove kad mi nesto stigne ako taj dan nece dolaziti u moje naselje da odem podici ako mi je hitno ili da cekam sutradan