Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#16401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Pedja Kojovic wrote: Ono na cemu mi insistiramo je izrada politicke i ekonomske platforme sa konkretnim rjesenjima oko koje ce se blok sloziti.
Kojoviću, ima li danas kakvih novih ubleha i prosipanja iz šupljeg u prazno na uštrb poreskih obveznika? Kakva vaša ekonomska platforma i konkretna rješenja, kada niko od vas nije jedne marke zaradio na realnom tržištu osim na Budžetu i sa grbače poreskih obveznika? Vaša jedina ekonomska platforma jeste kako se prikopčati na Budžet i dalje parazitirati narednih godina. :D
nosara

#16402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote: Sta misli pod tim "na ustrb bosnjaka"...? Obrisali dva bosnjaka i ubacili dva hrvata...?

Inace, ako tih 10000 maraka za hvo ne sjebe opstinu, nece nista... Golemo, brate... Cak 10000 i to maraka... Hajde da je feninga, pa bi se moglo navuc, propustit, progledat kroz prste... :-?
Ma, umlatit' sve, najbolje ...
Dobro si... :D

A imala si najljepsi avatar... :(
Banksy

#16403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
nosara wrote: Sta misli pod tim "na ustrb bosnjaka"...? Obrisali dva bosnjaka i ubacili dva hrvata...?

Inace, ako tih 10000 maraka za hvo ne sjebe opstinu, nece nista... Golemo, brate... Cak 10000 i to maraka... Hajde da je feninga, pa bi se moglo navuc, propustit, progledat kroz prste... :-?
Ma, umlatit' sve, najbolje ...
Dobro si... :D

A imala si najljepsi avatar... :(
Znam ... :(

Al' ne mogu da odolim ... :D ... Samo da im dižem pritisak ... :mrgreen:
crno_sa_zlatnim

#16404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by crno_sa_zlatnim »

Nemam namjeru polemizirati, cinjenice koje sam iznijela stoje i mogu se provjeriti. Onog dana kad se NS u zapadnom Mostaru bude zdusno zalagala da Bosnjaci postanu ravnopravni gradjani, mozemo nastaviti pricu.
Kako do toga nece nikad doci, jer je strategija djelovanja NS isključivo Kanton Sarajevo i dalje raslojavanje bosnjackog birackog tijela, ucinit cu sve sto je u mojoj moci da sto veci broj glasaca uvidi ako to vec nije, o cemu se radi i sta su stvarni interesi NS.
Banksy

#16405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

crno_sa_zlatnim wrote:
Nemam namjeru polemizirati ...
Najlakše je tako ... bacit bombu pa pobjeć ... :mrgreen:
nosara

#16406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

crno_sa_zlatnim wrote:Nemam namjeru polemizirati, cinjenice koje sam iznijela stoje i mogu se provjeriti. Onog dana kad se NS u zapadnom Mostaru bude zdusno zalagala da Bosnjaci postanu ravnopravni gradjani, mozemo nastaviti pricu.
Kako do toga nece nikad doci, jer je strategija djelovanja NS isključivo Kanton Sarajevo i dalje raslojavanje bosnjackog birackog tijela, ucinit cu sve sto je u mojoj moci da sto veci broj glasaca uvidi ako to vec nije, o cemu se radi i sta su stvarni interesi NS.
Ja ove nehljebe ne mogu smislit, ali si svojim pisanjem postigla to da ih branim... Napisi jos poneku slicnu glupost pa cu jos, gluho bilo, glasat za njihA... :D
ObserverMode

#16407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

nosara wrote: Ja ove nehljebe ne mogu smislit, ali si svojim pisanjem postigla to da ih branim... Napisi jos poneku slicnu glupost pa cu jos, gluho bilo, glasat za njihA... :D
http://www.akos.ba/kolumne/item/12455-3 ... na-partije

Obzirom da moj stilski izričaj nije toliko upečatljiv kao onaj kojim se koristi gospodin Spahić, poslužit ću se njegovim tekstom koji je rutinski bez pretjerane nervoze tebe i tebi slične opisao u tridesetak rečenica koliko je očito sasvim dovoljno da se dekriptuje prilično prosti mentalni kod koji stoji iza takvih individua.
nosara

#16408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Zovem se Mustafa, rođen sam i živim u strogom centru Sarajeva, što je po meni veoma bitno jer govori od početka ko sam. Ime mi je malo retro, volio bih više da su mi roditelji dali neko koje zvuči internacionalnije kao što je Elvis ili Alen, ali ne da mi se to mijenjati sada. Znate kakva je mahala. Nije da se stidim svoga imena, nego mi jednostavno nekako ne stoji.
Jel' ovo nesto o gracicu...? Nije bitno... :D

Procitao... Dirnut sam... :D
ultima_palabra

#16409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

ObserverMode wrote:
nosara wrote: Ja ove nehljebe ne mogu smislit, ali si svojim pisanjem postigla to da ih branim... Napisi jos poneku slicnu glupost pa cu jos, gluho bilo, glasat za njihA... :D
http://www.akos.ba/kolumne/item/12455-3 ... na-partije

Obzirom da moj stilski izričaj nije toliko upečatljiv kao onaj kojim se koristi gospodin Spahić, poslužit ću se njegovim tekstom koji je rutinski bez pretjerane nervoze tebe i tebi slične opisao u tridesetak rečenica koliko je očito sasvim dovoljno da se dekriptuje prilično prosti mentalni kod koji stoji iza takvih individua.
Ovo je smiješno koliko i Nad Lipom 35 :-D
Banksy

#16410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Jel se to vratio @Lud i ponosan ... :D
ObserverMode

#16411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ObserverMode »

ultima_palabra wrote: Ovo je smiješno koliko i Nad Lipom 35 :-D
Ne očekuješ valjda da će biti smiješno opisanoj osobi?
VjecitiStudent

#16412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

crno_sa_zlatnim wrote:Nemam namjeru polemizirati, cinjenice koje sam iznijela stoje i mogu se provjeriti. Onog dana kad se NS u zapadnom Mostaru bude zdusno zalagala da Bosnjaci postanu ravnopravni gradjani, mozemo nastaviti pricu.
Polemika definitivno nije, ali hrpa gluposti jeste.
udrch

#16413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

direstraits0078 wrote:
Pedja Kojovic wrote:direstraits0078

Mozda ste, u medjuvremenu, mogli i sami, ne cekajuci odgovor kantonalne inspekcije, provjeriti da li se ili ne za uslugu koju
ste platili izdaju fiskalni racuni.

p.k.
Koliko sam upoznat, advokatska kancelarija je porezni obveznik koji ima obavezu izdavanja fiskalnih računa koja proizlazi iz važećeg zakona. Naravno, ako ne prijavi pola prometa možda i nema tu obvezu.
ja sam mislio ti stvarno imaš keca u rukavu..

advokati nisu obaveznici fiskalizacije, među prvim su se izborili za sebe..neki bi rekli logično..
ako je jedini prekršaj što nisi dobio fikalni račun, onda prekršaja nema i džaba si išao u poreznu..
direstraits0078

#16414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by direstraits0078 »

Da, kao sto si rekao, advokatske kancelarije su izuzete fiskalizacije (Sl. list, mart 2012., to je rekao gospodin iz inspekcije), danas sam dobio povratnu informaciju iz kantonalne inspekcije, pa sam duzan da to ovdje iznesem, kao sto sam im i obecao. Dakle, teoretski, a i prakticno, nije bio duzan da mi izda fiskalni racun.
Medjutim, nije mi jasno da li je ovaj racun koji sam dobio validan racun, i na koji nacin se na osnovu ovog racuna obracunava PDV.

U svakom slucaju, prijava ce biti podrobnije obradjena od drugih nadleznih institucija.
Albin Zuhric

#16415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

antimobbing wrote: Kojoviću, ima li danas kakvih novih ubleha i prosipanja iz šupljeg u prazno na uštrb poreskih obveznika? Kakva vaša ekonomska platforma i konkretna rješenja, kada niko od vas nije jedne marke zaradio na realnom tržištu osim na Budžetu i sa grbače poreskih obveznika? Vaša jedina ekonomska platforma jeste kako se prikopčati na Budžet i dalje parazitirati narednih godina. :D

Ja ne poznajem mnogo osoba u NS koji su se prije 2008 bavili politikom i bili aktivni u politickim organizacijama. Necu ulaziti u zaposljavanja stranackih kolega i postavljanja u upravne odbore od strane drugih stranaka, ali mozete minimalno posjetiti stanicu CIK-a i pronaci podatke o finansijama NS, a onda usput i drugih politickih stranaka.

Medjutim, bitnije u svemu ovome je ekonomska politika o kojoj je Pedja govorio. Mislim da je vazno, kada govorimo o izradi ekonomske politike, potencirati i cinjenicu da namjeravamo kandidirati i nestranacke osobe koje su kompetentne, i nastaviti insistirati na ekspertnim vladama u kojima bi politike o kojima Pedja govori provodili eksperti iz upravo te oblasti, ne stranacki ljudi iz druge struke.

direstraits

Pretpostavljam da onda ne moramo sazivati sud casti.

Zdravo
direstraits0078

#16416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by direstraits0078 »

Dobro pretpostavljas, jos uvijek ne.
Mastermind30

#16417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mastermind30 »

nosara wrote:
Zovem se Mustafa, rođen sam i živim u strogom centru Sarajeva, što je po meni veoma bitno jer govori od početka ko sam. Ime mi je malo retro, volio bih više da su mi roditelji dali neko koje zvuči internacionalnije kao što je Elvis ili Alen, ali ne da mi se to mijenjati sada. Znate kakva je mahala. Nije da se stidim svoga imena, nego mi jednostavno nekako ne stoji.
Jel' ovo nesto o gracicu...? Nije bitno... :D

Procitao... Dirnut sam... :D
Pa to je profili ljudi slican dragom Gracicu, samo se on odvazio da se oslobodi kompleksa koje njegovo ime nosi
Mastermind30

#16418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mastermind30 »

direstraits0078 wrote:Da, kao sto si rekao, advokatske kancelarije su izuzete fiskalizacije (Sl. list, mart 2012., to je rekao gospodin iz inspekcije), danas sam dobio povratnu informaciju iz kantonalne inspekcije, pa sam duzan da to ovdje iznesem, kao sto sam im i obecao. Dakle, teoretski, a i prakticno, nije bio duzan da mi izda fiskalni racun.
Medjutim, nije mi jasno da li je ovaj racun koji sam dobio validan racun, i na koji nacin se na osnovu ovog racuna obracunava PDV.

U svakom slucaju, prijava ce biti podrobnije obradjena od drugih nadleznih institucija.
Jesi lo ga angazovao da ti promjeni ime :skoljka:
Mastermind30

#16419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mastermind30 »

:thumbup: ...sem toga gdje je ta jedinica ratovala, koje ratiste???
Svitanje

#16420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svitanje »

Apsolutno nisi u pravu.Ako već gledaš kroz etničku prizmu,onda je najmanje NS povod i uzrok raslojavanja bošnjačkog biračkog tijela,to su ogromno više SDA,SBiH,SBB,SDP.
Sve te stranke traže apsolutnu poslušnost Bošnjaka u vječitom pljačkanju istih.Je li nam savjetuješ da se držimo führera do samog kraja? :bih:
Mastermind30

#16421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mastermind30 »

Svitanje wrote:
Apsolutno nisi u pravu.Ako već gledaš kroz etničku prizmu,onda je najmanje NS povod i uzrok raslojavanja bošnjačkog biračkog tijela,to su ogromno više SDA,SBiH,SBB,SDP.
Sve te stranke traže apsolutnu poslušnost Bošnjaka u vječitom pljačkanju istih.Je li nam savjetuješ da se držimo führera do samog kraja? :bih:
Pa oni to barem ne kriju za razliku od NS
Svitanje

#16422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Svitanje »

Mastermind30 wrote: Pa oni to barem ne kriju za razliku od NS
Nisam mislio da su pomenute stranke fašističke prirode,jer one ne slijede nikakve ideje.Pomenute stranke su čisto deliktne prirode.Obični lopovi kokošari.
Više sam mislio na istrajnost u propadanju pa se ta istrajnost skoro da može uporediti sa führerovom.Ili sa istrajnošću novije lošije kopije,Miloševića.
udrch

#16423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

direstraits0078 wrote:Da, kao sto si rekao, advokatske kancelarije su izuzete fiskalizacije (Sl. list, mart 2012., to je rekao gospodin iz inspekcije), danas sam dobio povratnu informaciju iz kantonalne inspekcije, pa sam duzan da to ovdje iznesem, kao sto sam im i obecao. Dakle, teoretski, a i prakticno, nije bio duzan da mi izda fiskalni racun.

zakon o PDV-u je donijet prije skoro 7,8 godina i on nema puno zajedničkog sa zakonom o fiskalizaciji, osim što im je zajedno cilj bolja kontrola plaćanja poreza..
ne znam tačno kako se kontroliše advokatska djelatnost u fiskalnom smislu..ali način postoji, fiskalna kasa je samo jedan od načina..isto kao što i EP i BHT ne dostave ti fiskalni račun, ali jasno ti je obračunat PDV koji će oni platiti državi..
recimo stari zanati su izuzeti od fiskalizacije, ali plaćaju paušalno koliko im se odredi..
mislim da advokati vode određene evidencije u koje moraju jasno unijeti predmet koji obrađuju, a koliko znam i cijena njihovih usluga je uglavnom određena..nema tu puno utaje poreza..ne smiju zbog licence..

mislim da ti nemaš razloga za prijavu, pa bolje na vrijeme da to skontaš..ako imaš problema sa dotičnim advokatom, onda sa njim riješi u četiri oka..
udrch

#16424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

Albin Zuhric wrote:direstraits

Pretpostavljam da onda ne moramo sazivati sud casti.

Zdravo
i vi se ne bi trebali prosipati ovim političkim frazama kao i sve druge političke opcije..
Pedja reče da će sud časti zasjedati kad se donese sudska presuda..zbog ovakvih propusta bi dobio kaznu inspekcije, šta ima sud sa tim..tako da vi faktički sa ovim sudom časti samo šupljirate ili ne poznajete materiju, u šta sumnjam..
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#16425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

crno_sa_zlatnim wrote: U Novom Sarajevu NS je naustrb Bosnjaka dobila 2 vijećnika u Gradskoj upravi, oba Hrvata (Lazar i Pleše). Kod donošenja Odluke o finansiranju boračkih udruženja prošle sedmice, NS je tražila povećanje granta za 2 dvije brigade HVO-a, u iznosima od po 5.000,00 na ustrb drugih boračkih udruženja.
Toliku količinu animoziteta i mržnje prema svemu sto je bošnjačko od strane 2 navedena vijećnika nisam odavno imala priliku vidjeti i čuti.
Prema tome, gopodine Kojoviću, Vase floskule o etnodemokratskim, anacionalnim, itd. itd. mozete poceti propagirati u zapadnom Mostaru i Banjaluci, u Sarajevu tesko da ce Vam to proci u skorijoj budućnosti.
Ah taj drski Hrvat Pleše i ta nadobudna Hrvatica Lazar su se usudili ispred vlastitih glasača u vlastitom kvartu i vlastitoj općini darovati cijelih pet tisuća maraka jednom od 43 registrirana boračka udruženja u općini Novo Sarajevo.
Ta kako su samo drski , ta kako se ne vidi vatra iz usta to dvoje vijećnika koji rade sistemski na povećanju animoziteta spram Bošnjaka u vlastitom kvartu i vlastitoj općini spram velike većine ljudi među kojima su se rodili i žive i rade sve ove godine. Te drske hulje , kako se usude pričati floskule o "etnodemokratskim,anacionalnim itd.itd" sve sa PK Srbinom na čelu. Ta šta tek Srbin misli ?
Ne citiram stavove koje istinski prezirem ali u ovom slučaju sam nažalost morala napravilti iznimku- Živo me boli briga šta vi mislite o Bosni i Hrecegovini , planeti Mars ili glinenim golubovima, jedino zbog vaaših istomišljenika želim reći da NIKO ali baš NIKO nema pravo reći građanima općine Novo Sarajevo za koga će glasati. Građani općine Novo Sarajevo su i Bošnjaci. Da budem jasnija - niko nema pravo BOŠNJACIMA Novog Sarajeva određivati za koga će glasati. To je njihovo TEMELJNO ljudsko pravo i svaka poređenja sa bilo kojim gradom , korpusom , etnijom su suvisla , nepotrebna i nevažna.
Hvala.
Last edited by sabina1 on 07/08/2013 22:49, edited 1 time in total.
Locked