Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrasno38 wrote:
Da te pitam drug....dobio sam d3 mini receiver za drugi TV i tu su vec napravljene favorite liste kanala sto je super....da li mogu nekako da se poredaju po nazivu a ne po brojevima kanala.
Može na sljedeći način:
Meni -> Korisnička podešavanja -> Liste omiljenih kanala
Pod tom opcijom možeš kreirati listu po željenom rasporedu i onda je samo uključiti putem dugmeta FAV na daljinskom.
hrasno38 wrote:
Da te pitam drug....dobio sam d3 mini receiver za drugi TV i tu su vec napravljene favorite liste kanala sto je super....da li mogu nekako da se poredaju po nazivu a ne po brojevima kanala.
Može na sljedeći način:
Meni -> Korisnička podešavanja -> Liste omiljenih kanala
Pod tom opcijom možeš kreirati listu po željenom rasporedu i onda je samo uključiti putem dugmeta FAV na daljinskom.
Ma jok nisi me shvatio mogu li postojece liste poredati po imenu nista drugo.
hrasno38 wrote:
Ja sam imao kupljene apsolutno sve uredjaje: modem, reciver, karticu i telefon ali da budem iskren niko me nije tjerao na to to je bila moja odluka.
Da, ali odluka da kupiš reciever/modul je donešena nakon što su rekli da se nakon toga ne mora plaćati, kako bi se gledali svi programi na drugom TV-u. nisi kupio reciever/modul onako iz zahebancije.
Za modem nije bitno, ionako ga daju na korištenje.
hrasno38 wrote:
Nažalost to nije moguće uraditi sa ovom glavnom listom, već samo ako kreiraš svoju listu.
Ova glavna lista je sad pravo nabacana i većina kanala nije među kategorijama kojim pripadaju, jer im je u zadnje vrijeme ponestalo mjesta, pa su počeli kanale stavljati na preostale slobodne pozicije.
Last edited by crnivrag on 20/02/2016 16:10, edited 1 time in total.
hrasno38 wrote:
Ja sam imao kupljene apsolutno sve uredjaje: modem, reciver, karticu i telefon ali da budem iskren niko me nije tjerao na to to je bila moja odluka.
Da, ali odluka da kupiš reciever/modul je donešena nakon što su rekli da se nakon toga ne mora plaćati, kako bi se gledali svi programi na drugom TV-u. nisi kupio reciever/modul onako iz zahebancije.
Mislim da se tada naplacivala mjesecna renta za dodatni reciver i kad sam preracunao skontao sam neravno ne znajuci da ce se sve ovo desiti da mi se vise isplati imati sve u vlasnisvu.
hrasno38 wrote:
Nažalost to nije moguće uraditi sa ovom glavnom listom, već samo ako kreiraš svoju listu.
Ova glavna lista je sad pravo nabacana i većina kanala nije među kategorijama kojim pripadaju, jer im je u zadnje vrijeme ponestalo mjesta, pa su počeli kanale stavljati na preostale slobodne pozicije.
Ja im evo već neka dva mjeseca predlažem da urade reorganizaciju glavne liste po novom logičkom rasporedu po kategorijama kanala.
Nije mi jasno evo vec treci put dobijam racun za fiksnu telefoniju, koju ne koristim od 2015.
Na racunu sve nule,samo preplata 12 km.Evo vec mi tako treci racun dolazi.Obracao im se u poslovnicu,zavao pisao,i nista.Gdje god odem kazu daj podatke,izvrse kao provjeru i onda slijedi odgovor "da evo odjavili ste se bice ovo sve ok".I na kraju nista racuni redovno dolaze,a ja veze nemam sa njihovom fiksnom telefonijom. Interesanto je da HS kablovsku koristim godinama,i da nikad nisam imao problema,a eto sad prinuđen da istu napustim,jer je ocito da ovo nisu cista posla.
Jedva cekam radni dan,da odem do Avaza,i da posaljem svim portalima racune,da vide kako ljude psihicki maltetiraju.
Last edited by senci-071 on 20/02/2016 16:07, edited 1 time in total.
hrasno38 wrote:
Mislim da se tada naplacivala mjesecna renta za dodatni reciver i kad sam preracunao skontao sam neravno ne znajuci da ce se sve ovo desiti da mi se vise isplati imati sve u vlasnisvu.
Koliko znam HD reciever si morao kupiti i općenito, jako dugo "nisu imali" na stanju reciever ako si ih htio iznajmiti. A još uzmi situaciju da je neko prije 2 mjeseca kupio reciever, njemu se nikako ovo ne isplati.
Kad su mi donijeli novi risiver ostao sam bez analogne televizije jer mi se ne podudaraju kablovi. Digitalni signal je katastrofa sa stalnim prekidima, linijama i kockicama. Sad bukvalno nemam sta da gledam. Nazvao sam ih, ali doci ce tek nakon 5 dana. Nedostaje mi HS.
kemox wrote:Ma lopovluk. Uredu, dozvoljena je izmjena programske šeme, ali da mi nakon 1.8.2016 ukinu pola kvalitnih programa, e to je čista krađa.
Opet kažem, nemaju oni baš tolika prava, koliko se misli. Znam kada su moji sa sestrom razgovarao oko nečega drugog (sestra i zet advokati) i tvrdili da se ne može ništa, jer ima ugovor, pa im sestra govori da to nije tačno, jer ne može ugovor toliko ići na štetu korisnika (ekstremniji primjer su kamatari, možeš ti i sa njima ugovor sklopiti, pa taj ugovor ne vrijedi, jer ide previše na štetu jedne strane).
Problem kod kanala nastaje što jedino što možeš dobiti je besplatan raskid ugovora i to je to (govorim o izboru kanala).
Ono gdje mislim da se može ganjati su kupljeni moduli i recieveri, jer tu su korisnici baš prevareni, ako im se bude sve naplaćivalo i na nađe neki metod da se sve nadoknadi, pa makar da otkupe te stvari nazad.
Ja sam imao kupljene apsolutno sve uredjaje: modem, reciver, karticu i telefon ali da budem iskren niko me nije tjerao na to to je bila moja odluka. Presao sam na Tri Grande Family paket od TM-a i svi uredjaji su mi ostali a sta cu sa njima nemam pojma.... a kod TM-a pogotovo sa modulom:). Doduse modul kao modul je iskoristiv samo karticu u njemu promjenis. Ono sto sam ja shvatio da ce i HS i TM postati potpuno jednoobrazni sa ponudom u neka doba mada moje licno misljenje je da nece jer UNIFI mislim da ce ostati samo kod TM. Racuna jos nema jer vejrovatno ni oni sad vise ne mogu da skontaju sta ce kome naplatiti:)
Samo cu napomenuti jos jednom one koji su imali telefone u HS-u i prelaze na TM da ce im se broj promjeniti i da odmah traze formular za prenos broja iz HS-a u TM. Ja evo vec 10-ti dan cekam da mi se vrati broj koji inace koristim vec 40 godina:). Malo mi nisu ni najjasniji telefonski racuni jer kod HS-a je na pozivu prema fiksnoj mrezi pisala cista nula a kod TM-a na nekim pise 0,0117 a na nekim 0,0293 a i jedni i drugi su prema fiksnim mrezama.
I stvarno ne razumijem zasto na portalu ne prikazuje puni broj koji je pozivan jer onda tek imamo punu kontrolu nad svojom potrosnjom.
Posto je paket Trio Grand Family 56,9 KM (konacna cifra) ne kontam da li to znaci da cu jos doplacivati za telefon ako recimo budem zvao samo fiksne telefone u BiH cijeli mjesec i sta je u stvari tacno uracunato od telefonije u ovaj paket. Koliko sam ja skontao na ovu cifru ce se placati svaka uspostava poziva prema fiksnim mrezama i inostranim u onih 100 minuta.
I da moram biti posten da nakon silnih poziva su na kraju ipak bili korektni ali isto tako neko sa slabijim zivcima ne znam kako bi reagovao. Mislim da pocetni problem nastaje na samom salteru konkretnu u BBI gdje ne upisu tacno sve ono sto mi trazimo i onda umjesto da se cijela usluga zavrsi iz jednog puta moraju dolaziti po pet puta. Takodje informacije definitivno nemaju svi tacne i zato se desava da od jednog dobijete jedne a od drugog druge na 1360.
Ja cu samo ponoviti da ne mogu da prezalim Arene jer imali smo 5 + 5HD Arena koje su sve preniosile sportske dogadjaje. Ovdje imamo fakticki samo tri SK + tri HD SK koji nesto interesanto prenose a ova ostala tri SK i SK Golf su bas bez ikakve veze. Dobili smo englesku i spansku ligu te NBA a izgubili:talijansku, francusku, hrvatsku, srpsku, nasu, ABA ligu, LIGU PRVAKA, LIGU EVROPE, RUKOMET ITD tako da po pitanju sportskih kanala mislim da jesmo osteceni i to zestoko. Takodje oni koji prate Bundesligu su osteceni sa da Europsorta HD koji su kanali koji su svugdje u nekim osnovnim ponudama.
Ali ne mozemo reci ni da ne reaguju na nase zahtjeve pa mozda se sve to i promjeni moramo i mi biti malo strpljivi. HS-ovci su bas sto se mene tice za cistu pohvalu i maksimalno se trude da pomognu.
Da se razumijemo,ja sam HS-ovom dosadasnjom uslugom bio vise nego zadovoljan! U 10 godina,sam imao samo jedan veci problem sa jacinom signala kad su dodali novih korisnika u ulicu,i to su rijesili vrlo brzo. Ovo preuzimanje od telemaha je problem. Ne mogu oni nama na ovaj nacin ukidati uslugu/e pravdajuci to izjednacavanjem ponude. Mene niko nije TJERAO da kupim opremu od njih. Ali to je bila njihova ponuda nama potrosacima i njihov nacin da privuku nove korisnike. Ja sam zato i uzeo njihov paket usluga. Koji sada pokusavaju bezobrazno smanjiti,odnosno ukinuti.
hrasno38 wrote:
Bas tako,nismo mi na pijaci kupovali i na crnjaka nesto instalirali. To je bila njihova ponuda. Kupite HD receiver,valjda i da gledam HD kanale. Kupite dodatni modul da u CIJENI JEDNE pretplate gledate na drugom tv-u,sad ne moze. Uzmite KID paket,i sl. Ne mogu nam na KID paketima sada ukinuti 50% stvari koje smo imali. Izmjena programske sheme je ok,ali to nije to ako nam ostave samo OSNOVNI paket digitalnih kanala a ne PROSIRENI i poslije 1.8. To je moje misljenje a sve ostalo bi bila cista prevara!
hrasno38 wrote:
Koliko znam HD reciever si morao kupiti i općenito, jako dugo "nisu imali" na stanju reciever ako si ih htio iznajmiti. A još uzmi situaciju da je neko prije 2 mjeseca kupio reciever, njemu se nikako ovo ne isplati.
Ja nisam mogao ni iznajmiti HD receiver,nego samo da vratim stari SD i platim za HD.
hrasno38 wrote:Zna li iko zasto na d3 mini receiveru na HBO kanalima nema tona???? ima slika posto je ovo onaj probni period ali nema tona
Idi na audio postavke kanala i stavi za audio hrv, ili srp, ne ENG i radit će. Ali da ti se stalno ne bi gasilo, idi na vraćanje na početne postavke i odmah tu postavi audio hrv/srp i tako neka se pokrene.
Ja sam već zakinut! Na trećem televitoru na kojem nisam imao ni modul, ni resiver, ranije sam imao sve analogne kanale u digitalnom formatu, plus još dvadesetak otključanih kanala iz ditalnog paketa, sad imam samo analogne i desetak digitalnih iz analognog paketa.
A ovo nakon 1.8.2016 što ću morati doplalatiti prošireni paket da imam isto što sam ranije imao, jer ću imati samo kanale iz osnovnog paketa, TELEMAHOVCI TO NEĆE IĆI NIKAKO, AMA BAŠ NIKAKO!
*Ustvari neću moći doplatiti, moraću ako hoću da imam što sam ranije imao da pređem na neki UNAPRIJEĐENI PAKET. MA ONI MENE ZEZAJU...
Imam sad nekakav DUO KID S paket raniji KID 8
Last edited by kemox on 20/02/2016 21:10, edited 2 times in total.
hrasno38 wrote:Zna li iko zasto na d3 mini receiveru na HBO kanalima nema tona???? ima slika posto je ovo onaj probni period ali nema tona
Idi na audio postavke kanala i stavi za audio hrv, ili srp, ne ENG i radit će. Ali da ti se stalno ne bi gasilo, idi na vraćanje na početne postavke i odmah tu postavi audio hrv/srp i tako neka se pokrene.