Pusti wiki, postavio sam ti prikaz sa zvanicne turske stranice za statistiku.Vizionar 1985 wrote:Evo slika sa vikipedije.
http://www.tuik.gov.tr/Start.do
Imaj na umu da Turci kvare Kurdima prosjek na istoku. U Van i Dijarbakir Turci su naselili prilicno Turaka, koji isto tako ulaze u statistiku. I oni debelo kvare prosjek. Isto tako, Kurdi radi viseg nataliteta popravljaju prosjek u dominantno turskim sredinama poput Gaziantepa, Adane, Konje, Istanbula, Antalije itd.
--------------------
Ja bih najsretniji bio da svugdje u svijetu bude mir. Ja sam ovdje pisao da je podmladak PKK pojeo veliko govno zato sto je borbu prenio u gradove. Turci su jedva docekali da sve zivo sprze. Kurdima rat nikako ne treba. Al' sta da rade kada ih ovi ne mogu smisliti? Ne podnose bilo kakvo jacanje kurdskog naroda. Oni izaberu na izborima sebi predstavnike, nacelnike i vijecnike, pa Turci sve sruse i posalju svoje ljude iz Ankare da upravljaju kurdskim gradovima. Ne daju jeziku da se razvija, ne daju medijima da disu, gase kulturne i sportske organizacije, mrze svako organizovanje ovog naroda. I sta onda? Sta bi ti? Pognuo glavu?
Turci znaju i vide da je Kurda sve vise i da se sire. Preziru tu cinjenicu i strah ih je. I eto belaja.