Sve to stoji ali zar mislis da su Kosovski,Krimski,Abhazijski,Donjecka i Luganska,Juznog Sudana itd...Krokodajl wrote:Bježi ba kakva Katalonija nema od njih ništa, ja se ponadao evo muda stisli konačno, organizovali referendum, 800 ih pretukla policija, 90% glasova za, izlaznost preko 40% , u ruralnim dijelovima bila i na 70% sa 90% za, i onaj žgoljo kaže "nećemo proglasiti referendum, hoćemo dijalog".Nadzornik wrote:
A da li je kakva delegacija Europske komisije bila prisutna na Katalonskom referendumu...???
Mislim prilicnije je Europskoj komisiji da bude prisutna u Europi nego na BI.
Eh,koliko Kurdistana ima u samoj Europi,neka samo oni podrzavaju jedne a osporavaju druge i neka cackaju mecku.
Još mu Madrid poslije neki ultimatum dadne kao da se izjasni jel proglasio nezavisnost ili ne, i on kaže ne.
Sinoć im uhapsiše opet neku dvojicu što su referendum organizovalo i oni kao u znak protesta lupaju loncima na balkonu.
Kada vidim onog Rahoja, lik nema 2 čiste u glavi, a opet haman pametniji od smiješne frizure iz Barcelone.
Nimalo me ne čudi što ih je Franko godinama gazio, i što godinama neće dobiti državu, isto ko i Kurdi.
Ne jer im neko ne da, već jer su smotani.
Valja guzicu oznojit pa dobiti državu, a ne loncima lupat ili gulit jabuke.
Mislim čak da Barzaniju i odgovara ovo, on bi molio da Kurdistan ne priznaju, jer lako je graditi politiku (kao i u slučaju Katalonije) na tome kako će ti biti bolje kada se odvojiš, kako si ti hadžija, kao ovo kako ono. Tako je i Mugabe govorio "samo dok oćeramo bjelce iz Rodezije biće Zimbabve Utopija", eno ih danas nemaju za bibera.
Barzani godinama politiku gradi na tome što je on od svog trećeg mjeseca sa cuclom na konju se borio za Kurdistan, što mu je ćaća se borio za Kurdistan, što mu je mater se borila za Kurdistan, što se on bori za Kurdistan, odijelo a la Kim Jong, čaršaf a la Arafat, i ja lola sa mnom Kurdi i Pešmerge, i sad ćemo mi se boriti za državu.
A sutra Barzaniju kad bi neko dao državnost, i kada bi uistinu morao on sa svojom svitom da se brine o tom narodu, da sjedne sa Turcima, Irancima, Rusima, Englezima, kao ravnopravan partner i pregovara u ime svoje države, a ne, ode on u Istanbul i sav sastanak se svodi "daje nama samo da se od Iraka odvojimo, onda će nam biti bolje, eno Pešmerge tuku ISIL, mi smo heroji, najjakiji smo". I onda Kurdskoj fukari po Erbilu prodaje priču kako on u po noći nazove Trumpa pa se izgalami na njega, a kada ode Trumpu na noge samo kuka kako njih Irak ugnjetava, sutra da nema Iraka i da on ode na sastanak ne bi znao ni šta da priča, "Selam, kako je, padal kiša tu ?"
Al eto... nisam ih ja birao, ni Barzanija ni Puigdemonta.
lideri pametniji i bolji od Berzanija i Puigdemonta...???
Ne,nisu,pa kako onda majka mu stara...???