PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

goran16v

#16401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
goran16v wrote:
Dozvoli cu ti da mi budes sagovornik i objasnis otlud lopovi na vlast, kad izgleda niko nije glasao za nkih i kad svi hoce da ih sruse?!?!? I tako vec 20 god... Izvoli...
Pa et ti znas da sam i ja glasao za njih :D ja da sam glasao za SDP, SDA, SBB ja 10 godina nebi izlazio iz kuce zbog sramote...
Pogledaj stranice nazad pa ces vidjet kako se izbori kradu, barem u TK ;-)[/quote]

Ja ne znam za koga si glasao, ali mi nisi objasnio otkud lopivi va vlasti kad se vec ibretis da su tamo...
VjecitiStudent

#16402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

goran16v wrote:
VjecitiStudent wrote: Ispade da smo bili grad bez identiteta od 1951. do 1992., čak i Olimpijadu u međuvremenu dobili i organizovali, sve tako jednako bez identiteta, i da ga tek jučer ponovo dobivamo nakon što se u zgradu Vijećnice uselio gradonačelnički fikus. :-)
Koji će tako, nakon što primi ugledne goste, poslije moći samo moljakati okolo Kanton i općine, ko kakva NVO.
Ispada da, bas kao i za zgradu Gradske uprave, patis od karakteristicne plenumaske selektivne amnezije i podmetanja poluistina, pa "zaboravljas" da su, od 1951. do 1992. odnosno osnivanja kantona, Gradonacelnik, Gradska uprava, gradske sluzbe bili u zgrade koju su sarajlije zvale "Skupstina grada", sto samo po sebi govori da li smo bili grad bez identita, a koja je danas poznatije kao zgrada KS i opcine Centar.
Stvarna uprava grada Sarajeva, sa svim potrebnim novcem i ovlastima se i dalje nalazi na istoj adresi, jedino što se sada zove Kanton Sarajevo, a ne Skupština grada.
Bilo ko, ko dolazi u posjetu Sarajevu s ciljem da u gradu uradi kakvog stvarnog posla, za šta mu je potrebna politička moć lokalne vlasti, ide prvo na tu adresu.
Fikus u zgradi prekoputa, obilaze tek 'nako, ako se nađe vremena u protokolu za još koju kaficu za egzotičnim lokalnim političarima.
goran16v

#16403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:
goran16v wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako i pored svega napisanog i dalje imaš utisak da gradska uprava sve ove godine radi i milione na sebe troši, sjedeći na klupama u parku, zbilja ti ne mogu pomoći.
Kakve veze ima to sta Gradska uprava radi i gdje sjedi s tim koliko trosi na sebe? Mislis da ce ova drzava i gard biti jefiniji ako Gradska uprava ostane u DPo-u, a UNB se vrati u Vijecnicu?!?!?! 130 ljudi iz Gradske uprave ostaje i trosi bez obzira gdje sjedi. Bori se da se broj ljudi smanji, a efikasnost poveca, a ne protiv toga gdje ce sjediti, osim ako nisi kapacitet da razlikujes te 2 stvari.
Jednostavno, iz Vijećnice je istjerana biblioteka, a unutra je useljena idiotska birokratska tvorevina bez ikakvog suštinskog značaja, a koja NA SEBE ipak troši pristojne novce.

Ili Grad treba dobiti sve ovlasti i odgovornosti pravog grada, kao što je npr. slučaj u Mostaru, da ne potežemo primjere Zagreba, Ljubljane, ..., u kom slučaju bi i njihovo eventualno useljenje u VIjećnicu bilo daleko manji problem ili ga treba potpuno ukinuti, i onda dodijeliti premijeru Kantona Sarajeva da ujedno obnaša i funkciju gradonačelnika Sarajeva.

U bilo kom od ova dva slučaja, troškovi administracije bi se definitivno smanjili, jer bi ili nestalo dijela administracije Kantona ili u potpunosti, sadašnje administracije Grada.

Ovo što imamo sada je potpuno idiotsko rješenje, plaćanje birokratije koja nekakvog smislenog posla jedva da ima.
Selektivna zlatna ribice, a sta cemo sa dijelim da je iz Skupstine grada u medjivremenu istjerana Gradska uprava i sutnuta u anonimnu zgradu zajedno sa jos milion i jednom institucijom?!?!?
I dlje trolas i palamudis o necemu sto te niko nije pitao, a nisi objasio kako ce doci do ustede ako 130 ljudi ostavis tamo gdje jesu, a umjesto njih uselis bibilioteku, da bi to tebi kao vodecem plenuskom forumasu, dok ti se zamjenica bavi kucnim poslovima i spAretom, bilo vazno?!?!?! Umjesto da se boris da se ukine istitucija od 130 ljudi tebe brine gdje oni sjede!!!!
Corto Maltese

#16404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Tek da se ne zaborave ovi nesuđeni bibliotekari:
goran16v

#16405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote: Stvarna uprava grada Sarajeva, sa svim potrebnim novcem i ovlastima se i dalje nalazi na istoj adresi, jedino što se sada zove Kanton Sarajevo, a ne Skupština grada.
Bilo ko, ko dolazi u posjetu Sarajevu s ciljem da u gradu uradi kakvog stvarnog posla, za šta mu je potrebna politička moć lokalne vlasti, ide prvo na tu adresu.
Fikus u zgradi prekoputa, obilaze tek 'nako, ako se nađe vremena u protokolu za još koju kaficu za egzotičnim lokalnim političarima.
I da, u stvarnoj upravi grada Sarajeva rjesavas statusno i pravna pitanja koja se odnose na Ilijas ili Trnovo?!?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To je ta brilijantna logika!
Fikus u zgradi preko puta, kako nazivas Gradsku upravu grada cijim se stanovnikom smatras, dok god formalno i pravno potoji, bez obzira na simoblicnost i titularnost, da bi grad bio grad mora imati adektavno sjediste.
Nego kad si vec opet uhvatio fursata, da te podsjetim, sta bi sa onim tvojim da Gradska iprava ima svoju zgradu, a biblioteka nema?!
Last edited by goran16v on 10/05/2014 13:35, edited 1 time in total.
Janjicar

#16406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Ja ne znam za koga si glasao, ali mi nisi objasnio otkud lopivi va vlasti kad se vec ibretis da su tamo...
Pa na pocetku si rekAo da znas, kako da te smatram ozbiljnim sagovornikom kad u jednom postu kazes jedno misljenje i onda ga promijenis za 5 minuta ? A odkud lopovi na vlasti rekAo sam nekim forumasima i prije a izgleda moram i tebi ponavljati
https://www.facebook.com/aarnautbelli/m ... 270&type=3

Evo pogledaj dobro slike, jedino ako ne vjerujes svojim ocima nego politicarima na rijec kako je sve uredu i po zakonu

Mustang1

#16407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mustang1 »

Jesu svi ovi sto su iz Zenice na protestima trenutno u Sarajevu clanovi plenuma ? Ili ih je onako pokupilo ..
VjecitiStudent

#16408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

goran16v wrote: Selektivna zlatna ribice, a sta cemo sa dijelim da je iz Skupstine grada u medjivremenu istjerana Gradska uprava i sutnuta u anonimnu zgradu zajedno sa jos milion i jednom institucijom?!?!?
I dlje trolas i palamudis o necemu sto te niko nije pitao, a nisi objasio kako ce doci do ustede ako 130 ljudi ostavis tamo gdje jesu, a umjesto njih uselis bibilioteku, da bi to tebi kao vodecem plenuskom forumasu, dok ti se zamjenica bavi kucnim poslovima i spAretom, bilo vazno?!?!?! Umjesto da se boris da se ukine istitucija od 130 ljudi tebe brine gdje oni sjede!!!!
Milioniti put, ali nije mi nikad mrsko pedagogom biti:
Sadašnji Kanton Sarajevo ima ovlasti i teritoriju koja otprilike odgovara ovlastima nesadašnjeg Grada Sarajevo. Shodno tome, dobio je odgovarajući prostor i zgradu.
Gradska uprava je u sistem dodata poslije, tek 'nako, postoji svo vrijeme tek 'nako, nikakve političke volje nema da joj se dodijele stvarne ovlasti i odgovornosti i što je puno važnije - novac, i shodno tome, dobila je i odgovarajući prostor.

Njenim premještanjem u drugi, reprezentativni prostor, kojeg ovakva jadna ni po čemu ne zaslužuje, njen značaj i uloga se nimalo neće promijeniti.
A istjerali smo biblioteku.

Ubiti vola zbog kile mesa, e to je to.
afannedim

#16409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by afannedim »

Corto Maltese wrote:Tek da se ne zaborave ovi nesuđeni bibliotekari:
Jao primitivaca, fujjjjj
VjecitiStudent

#16410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

goran16v wrote: I da, u stvarnoj upravi grada Sarajeva rjesavas statusno i pravna pitanja koja se odnose na Ilijas ili Trnovo?!?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To je ta brilijantna logika!
Fikus u zgradi preko puta, kako nazivas Gradsku upravu grada cijim se stanovnikom smatras, dok god formalno i pravno potoji, bez obzira na simoblicnost i titularnost, da bi grad bio grad mora imati adektavno sjediste.
Nego kad si vec opet uhvatio fursata, da te podsjetim, sta bi sa onim tvojim da Gradska iprava ima svoju zgradu, a biblioteka nema?!
Na isti način na koji je prije rata to rješavao Grad Sarajevo u čijem su sastavu tada bili i Ilijaš i Trnovo.

Čim mi pošalješ sliku uposlenika Gradske uprave kako rade u parku, ili eventualno neki dokaz njihovog podstanarskog statusa, možemo nastaviti i diskusiju oko zgrade.
snaga_znanja

#16411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by snaga_znanja »

Tude, Ovdlan, Ondlan... :lol:
ljuspica

#16412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljuspica »

Primjetila sam citajuci postove na ovoj temi da se veca cast pripisuje onima koji su obnovili Vjecnicu, nego onim ko ju je napravio/projektovao. Mislim da vecina ni ne zna cije je to djelo. No, hele neise...danasnji vakat/drzava moze samo da sanja o arhitekturi bar slicne zgrade, danjasnja vlast/drzava moze samo da gradi shoping centre, Zare i slicno....
It_is_a_Leclerc

#16413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by It_is_a_Leclerc »

Corto Maltese wrote:Tek da se ne zaborave ovi nesuđeni bibliotekari:
Slika i prilika tzv. "plenumaša".
Dati im trafiku da vode bio bi intergalaktički rizik, a kamoli šta drugo...
Corto Maltese

#16414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Mustang1 wrote:Jesu svi ovi sto su iz Zenice na protestima trenutno u Sarajevu clanovi plenuma ? Ili ih je onako pokupilo ..
Onako ih potkupilo.
goran16v

#16415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
goran16v wrote:
Pa na pocetku si rekAo da znas, kako da te smatram ozbiljnim sagovornikom kad u jednom postu kazes jedno misljenje i onda ga promijenis za 5 minuta ? A odkud lopovi na vlasti rekAo sam nekim forumasima i prije a izgleda moram i tebi ponavljati
Nisam nikad nisam napisao da znam. Ja te jos uvijek pitam otkud lopovi na vlasti kad se vec ibretis da su sinoc u Vijecnici bili oni, a ne vatrogasci?
Ja odgovor znam, zna ga i diskrecija kartonskog paravana na glasackom mjestu, samo zelim da ga ti napises, a ne da postavljas klipove...
goran16v

#16416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:
goran16v wrote: Selektivna zlatna ribice, a sta cemo sa dijelim da je iz Skupstine grada u medjivremenu istjerana Gradska uprava i sutnuta u anonimnu zgradu zajedno sa jos milion i jednom institucijom?!?!?
Sadašnji Kanton Sarajevo ima ovlasti i teritoriju koja otprilike odgovara ovlastima nesadašnjeg Grada Sarajevo. Shodno tome, dobio je odgovarajući prostor i zgradu.
Gradska uprava je u sistem dodata poslije, tek 'nako, postoji svo vrijeme tek 'nako, nikakve političke volje nema da joj se dodijele stvarne ovlasti i odgovornosti i što je puno važnije - novac, i shodno tome, dobila je i odgovarajući prostor.

Njenim premještanjem u drugi, reprezentativni prostor, kojeg ovakva jadna ni po čemu ne zaslužuje, njen značaj i uloga se nimalo neće promijeniti.

Mozda ti nije mrsko biti pedagog, ali ti sigirno nije mrsko biti palamudolog i trol kad te covjek pritjera uz zid!
Da ti ponovim pitanje, kako ce drzava biti jeftinija ako 130 ljudi ostane tamo gdje jeste, a biblioteka udje u Vijenicu. Ne pitam te za svrsishodnost i da li zasluzuje, buduci da tebe kao plenumasa to ne treba da interesuje, toga nego za racunicu i ustedu za koju se deklarativno borite.
Izgleda da cu svaki put morati da dopunim tvoju plmenumasku selektivnu poluistinu: Nije Gradska uprava u sistem ubacena nakdnadno nego je istjerana i eliminisana bas kao sto je istjerana biblioteka i dok grad Sarajevo kao adminitrativno -pravni subjekmt postoji treba da ima adekvatno sjediste, a ne kancelarije u DPO-u.
goran16v

#16417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

VjecitiStudent wrote:
goran16v wrote: I da, u stvarnoj upravi grada Sarajeva rjesavas statusno i pravna pitanja koja se odnose na Ilijas ili Trnovo?!?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To je ta brilijantna logika!
Na isti način na koji je prije rata to rješavao Grad Sarajevo u čijem su sastavu tada bili i Ilijaš i Trnovo.

Čim mi pošalješ sliku uposlenika Gradske uprave kako rade u parku, ili eventualno neki dokaz njihovog podstanarskog statusa, možemo nastaviti i diskusiju oko zgrade.
Gdje je zgrada Gradske uprave?
Da te joj malo durgem u vlastitu dubiozu da se koprcas i patis...
Napisao si da Gradska uprava ima zgradu, a biblioteka nema. Nakon svega sto je utvrdjeno, ako Gradska uprava ima zgradi, a tvrdis da je ima, ima je i biblioteka.
Da se razumijemo, a napisao sam i ranije, i ja bih vise volio kad bi se u Vijecnicu vratila biblioteku, ali se prestani(te) sluziti plenumaskim i fahrinim metodama, poluistinama i polulazima da dokazete nedokazivo. Jednostavno nisi taj kapacitet jer te covjek prosjecnog znanja uz vecernji film i prilepodnevnu kafu elementarno ispreskce cinjenicama da ne znag kud gonis.
Last edited by goran16v on 10/05/2014 14:34, edited 1 time in total.
Janjicar

#16418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote:
Janjicar wrote:
goran16v wrote:
Nisam nikad nisam napisao da znam. Ja te jos uvijek pitam otkud lopovi na vlasti kad se vec ibretis da su sinoc u Vijecnici bili oni, a ne vatrogasci?
Ja odgovor znam, zna ga i diskrecija kartonskog paravana na glasackom mjestu, samo zelim da ga ti napises, a ne da postavljas klipove...
Ja sam ti odgovor na to pitanje postavio u predhodnom postu a s obzirom da ne citas i ne gledas sto pisem vec kao da imas blinkerse na ocima, tj ti je ono sto konj ima da ne gleda na stranu, samo ponavljas jedno te isto.
Alfons Kauders

#16419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote: Ispade da smo bili grad bez identiteta od 1951. do 1992., čak i Olimpijadu u međuvremenu dobili i organizovali, sve tako jednako bez identiteta, i da ga tek jučer ponovo dobivamo nakon što se u zgradu Vijećnice uselio gradonačelnički fikus. :-)
Koji će tako, nakon što primi ugledne goste, poslije moći samo moljakati okolo Kanton i općine, ko kakva NVO.
Ako mu bude uopće stalo do toga, jer ko nema ovlasti, nema ni odgovornosti, a barem sedam miliona će uvijek kapnuti ... :oops:

Kopiram ovdje
http://www.klix.ba/forum/ne-damo-saraje ... 56512.html
ma kopiraj ti sta hos druze, dzaba ti... jer jednostavno neces nas uvjeriti da je cijela rekonstrukcija vijecnice zapravo zavjera komsica (kojeg tad nije bilo ni na mapi) da klepi desetine miliona imovine za gradsku upravu

dvodecenijski projekat, godinama se zna za sta ce se koristiti zgrada, odakle dolazi lova za obnovu, kako se radi obnova... al et, sve je to zavjera ustasko dzihadska da komsic dobije kabinet na kojem bi mu pozavidio i causesku

ukratko

de ba
Opet te prenosi, ko onomad sa skupštinom i kolegijem.
Nađi gdje sam u ovoj raspravi o Vijećnici uopće spomenuo Komšića, molim te.
ne prenosi mene nista, po ko zna koji put te pitam sta ce se nalaziti u obnovljenoj vijecnici

fino reci, mani se spina o kraljevskim kancelarijama za guzonje iz gradske uprave, postavio sam jednostavno pitanje na koje se moze odgovoriti u jednoj recenici - ocito je da ti odgovor ne odgovara jer se ne uklapa u tvoju pricu i cini je besmislenom

pa bujrum, odgovori da vidimo jesi li spinner ili nesto vise od toga, nesto sto ce ti donijeti nadimak slican katinom :D
goran16v

#16420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Janjicar wrote:
goran16v wrote:
Janjicar wrote:
Ja sam ti odgovor na to pitanje postavio u predhodnom postu a s obzirom da ne citas i ne gledas sto pisem vec kao da imas blinkerse na ocima, tj ti je ono sto konj ima da ne gleda na stranu, samo ponavljas jedno te isto.
Ponavljam jer jos uvijek nisam procitao gdje si napisao otkud lopovi na vlasti, a ne vidim ni sad da si napisao? Klip iz kojeg se svasta moze zakljuciti i recenica da si objasnio drugim forumasima nisu odgovor nego izbjegavanje istog.
Alfons Kauders

#16421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

goran16v wrote:
VjecitiStudent wrote:

Mozda ti nije mrsko biti pedagog, ali ti sigirno nije mrsko biti palamudolog i trol kad te covjek pritjera uz zid!
Da ti ponovim pitanje, kako ce drzava biti jeftinija ako 130 ljudi ostane tamo gdje jeste, a biblioteka udje u Vijenicu. Ne pitam te za svrsishodnost i da li zasluzuje, buduci da tebe kao plenumasa to ne treba da interesuje, toga nego za racunicu i ustedu za koju se deklarativno borite.
Izgleda da cu svaki put morati da dopunim tvoju plmenumasku selektivnu poluistinu: Nije Gradska uprava u sistem ubacena nakdnadno nego je istjerana i eliminisana bas kao sto je istjerana biblioteka i dok grad Sarajevo kao adminitrativno -pravni subjekmt postoji treba da ima adekvatno sjediste, a ne kancelarije u DPO-u.
zanimljiva je ta briga za bibliotekarima i studentima, evo vidimo na primjeru vjecitog... grad i vijecnica su juce postali najveci problem u drzavi, a kolega je o tome napisao jednu recenicu... 2012...

i sad opet prica o istjeranim bibliotekarima i unistenim knjigama, jer su haman bakir, ivo i zlaja bili posada cetnickog pam-a 1992...

tako ispada jbg

i otkud da je do toga odjednom stalo plenumasima? sta o tome misle bibliotekari, studenti, univerzitet i svi ostali kojih se ovo tice? nesto ne vidim da su oni pretjerano zabrinuti, ali po obicaju plenum zna bolje od njih... nedaj boze da se pita struka

ko sto sam rekao jutros, sarajevo je 1951 imali 50 i kusur hiljada stanovnika, a sad ima 25000 studenata... auta je bilo par stotina, danas oko 80 hiljada... da i ne govorimo o jebenoj geografiji, jer eto haman je studentima praaaavo prakticno da pice u vijecnicu, bez parkinga, 15km od fakulteta na ilidzi, 8km od domova na nedzaricima, 11km od dobrinje i 5km od jebenog kampusa

nemoguce je, jednostavno je nemoguce da se bilo sta desi a da se ne nadje razlog za kmecanje... jednostavno nekim ljudima se ne uklapa u agendu da se desi bilo sta pozitivno, da se obnavlja, gradi, investira, radi... to nije racionalno ako se tu nema neke racunice, ocito je da 'sto gore to bolje' pristup pali kod mnogih ljudi... kao takvim, smeta im svaka iole pozitivna vijest jer im se jednostavno ne uklapa u politicke ciljeve i to je kraj price

ljudi navijaju za propast radi vlastitih politickih interesa i to je kristalno jasno... ako je potrebno lagati, izvrtati cinjenice i spaljivati zgrade, to je opravdano radi visih ciljeva
Janjicar

#16422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

goran16v wrote: Ponavljam jer jos uvijek nisam procitao gdje si napisao otkud lopovi na vlasti, a ne vidim ni sad da si napisao? Klip iz kojeg se svasta moze zakljuciti i recenica da si objasnio drugim forumasima nisu odgovor nego izbjegavanje istog.
:lol: :lol: citas li ti uopste moje postove ?
Trebao si pogledat galeriju slika i vidio bi sta znaci rijec izborna kradja i sve bi ti bilo jasno...
Havatar

#16423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
goran16v wrote:
VjecitiStudent wrote:

zanimljiva je ta briga za bibliotekarima i studentima, evo vidimo na primjeru vjecitog... grad i vijecnica su juce postali najveci problem u drzavi, a kolega je o tome napisao jednu recenicu... 2012...

i sad opet prica o istjeranim bibliotekarima i unistenim knjigama, jer su haman bakir, ivo i zlaja bili posada cetnickog pam-a 1992...

tako ispada jbg

i otkud da je do toga odjednom stalo plenumasima? sta o tome misle bibliotekari, studenti, univerzitet i svi ostali kojih se ovo tice? nesto ne vidim da su oni pretjerano zabrinuti, ali po obicaju plenum zna bolje od njih... nedaj boze da se pita struka

ko sto sam rekao jutros, sarajevo je 1951 imali 50 i kusur hiljada stanovnika, a sad ima 25000 studenata... auta je bilo par stotina, danas oko 80 hiljada... da i ne govorimo o jebenoj geografiji, jer eto haman je studentima praaaavo prakticno da pice u vijecnicu, bez parkinga, 15km od fakulteta na ilidzi, 8km od domova na nedzaricima, 11km od dobrinje i 5km od jebenog kampusa

nemoguce je, jednostavno je nemoguce da se bilo sta desi a da se ne nadje razlog za kmecanje... jednostavno nekim ljudima se ne uklapa u agendu da se desi bilo sta pozitivno, da se obnavlja, gradi, investira, radi... to nije racionalno ako se tu nema neke racunice, ocito je da 'sto gore to bolje' pristup pali kod mnogih ljudi... kao takvim, smeta im svaka iole pozitivna vijest jer im se jednostavno ne uklapa u politicke ciljeve i to je kraj price

ljudi navijaju za propast radi vlastitih politickih interesa i to je kristalno jasno... ako je potrebno lagati, izvrtati cinjenice i spaljivati zgrade, to je opravdano radi visih ciljeva
Sta ima oni da misle o tome, dovoljni su Jasmila i VjecitiStudent :-)
Alfons Kauders

#16424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
goran16v wrote: Ponavljam jer jos uvijek nisam procitao gdje si napisao otkud lopovi na vlasti, a ne vidim ni sad da si napisao? Klip iz kojeg se svasta moze zakljuciti i recenica da si objasnio drugim forumasima nisu odgovor nego izbjegavanje istog.
:lol: :lol: citas li ti uopste moje postove ?
Trebao si pogledat galeriju slika i vidio bi sta znaci rijec izborna kradja i sve bi ti bilo jasno...
ma ja ba

drug Beli bi bio premijer da nije bilo kradje... u svim stranackim dresovima koje je promijenio

koliko su mu to ukrali ziv bio? dobio je 116 glasova, dakle mora da su mu ukrali nekoliko desetina hiljada... :-)

isto ko i sefu fahri, koji nikako da oprosti neonku sto je nicim izazvan pobijedio...

vazda bosnji neko drugi kriv

zijanis na izborima, kazes prevara i spalis zgradu... onako bas demokratski :D
Alfons Kauders

#16425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Alfons Kauders wrote:[

tako ispada jbg

Sta ima oni da misle o tome, dovoljni su Jasmila i VjecitiStudent :-)
jednostavno hocu da znam gdje je granica

jer ispada da je plenum jedini mjerodavan za... manje vise sve... ekonomska politika, bankarstvo, monetarna politika, socijalna politika, zdravstvo, skolstvo, biblioteke, kulturno naslijedje... sve... sve... sve

jer koji ce nam kurac fakulteti, profesori, strucnjaci, struka... plenum ZNA BOLJE... ah da, i traze ekspertnu vladu - sve dok ne cuju sta ti eksperti zapravo misle... i onda prestanu biti eksperti jer se bas i ne slazu s glupostima koje ovi predlazu... dakle trazi se ekspert koji ce slusati sta mu govore ljudi in Niksicevog fenomenalnog videa... strucnjaka i kurca

evo zivo me interesuje, posto sam hronicni bolesnik, da li cu i dalje moci ici kod svog doktora, najboljeg u gradu, predaje na faksu... ili ce mi mozda Beli i Aldin odrediti koje lijekove da pijem? mozda ce me i operisati, a Jasmila ce biti glavna sestra...

gdje je granica i imali li bilo sta za sta oni nisu mjerodavni i u sta se nece mijesati?

hoce li mozda ocjenjivati studente? projektovati zgrade i davati urbanisticku saglasnost? rjesavati sudske sporove? drzati hutbe po dzamijama i mise po crkvama?

ima li bilo sta za sta nisu strucnjaci i u sta se nece petljati?
Post Reply