Ukrajina

Post Reply
ILVIIR

#16401 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

mirsek wrote:
ILVIIR wrote:
mirsek wrote: Četnici su dobrovoljci, to sam vec napisao.
Oni idi tamo jer misle da im je rusija majka i da ce ih braniti, al u ćuni.
Znas onu nas i rusa 300 miliona.
Isto tako hoce da budu baje medju svojom četničkom braćom kad se vrate na ravnu goru , da im pokazuju slike kako se "oni bore za rusiju" i da onda zajedno padaju u delirij.
Želim im brzu smrt pa neka ih posthumno slave koliko hoće.
Četnici nikakve veze nemaju oko toga koja je prava strana u ukrajini.
Da sutra rusija zajedno sa amerikom napadne kinu opet bi četnici bili na ruskoj strani i htjeli bi da kolju male žute.
Što OPET ne govori koja je strana u pravu jer su oni jednostavno priljepak rusiji koja im podize ego i osjecaj neke bitnosti.
A bitni su samo sebi i nikom više.
Pogotovo u miru.
Mada ih u ratu treba tamaniti kao zečeve.
Preventivno, prije nego se kamama razmašu misleci naivno da je njih i rusa 300 miliona i da ce rusi stititi njihove bolesne zlocine.
Jel sad jasnije ? :D
Neću zbog 10 četnika okrenuti glavu od toga ko je i kako zakuhao sve ovo oko ukrajine.
Molim forumase da probaju naci neki drugi argument osim tog: eto 10 cetnika je tamo, citav donbas i svih 7 i vise miliona ljudi tamo su pročetnici.Oni su isto koljači i ubice kao i ovih 10 bradonja cim su ovi dosli kod njih da se bore sa njima.
hvala na odgovoru.

cetnici su isto tako bili dobrovoljci u bosni. mislim da je glavna kontradiktornost tvoje izjave upravo u tome sto mislis da se cetnici u ukrajini bore za nesto drugo nego u bosni.

stvari su sasvim jasne: bih kao i ukrajina su prije pocetka rata bile internacionalno priznate suverene drzave. onda dolaze cetnici da otkinu sebi parce tih drzava (potpaljeni i potpomognuti odredjenim politikama i ideologojama).

o tome ko je i kako zakuhao se u najmanju ruku da diskutovati. ko je to zakuhao u bosni npr?
Malo si obrnuo.
Velikosrpska politika je dosla da otkine komad BIH potpomognuta četnicima, arkanovcima itd.
Oni su tu bili sekundarni.
Vise su klali ,silovali i pljackali nego sto su vojne rezultate ostvarivali.
Kod nas se zakuhalo kao posljedica krsenja ustava od strane milosevica kod ukidanja autonomija sto je dovelo do postepenog odvajanja federalnih republika pa tako i BIH.
Bio referendum, vecina bila za nezavisnost i zastava BIH je ispred UN-a. :bih:
Velikosrbima to nije odgovaralo pa se su mnogo prije toga organizovale autonomne srpske opstine, prijetilo nestajanjem naroda na skupstinama i ostalo je istorija.
I opet ponavljam.
Ne moze se porediti BIH i Ukrajina.
Nije rusija srusila legalnu i legitimnu vlast u ukrajini i predsjednika nego neonacisti i drugi protestanti nahuškani i podstaknutii od zapada.
Par hiljada protestanata da ima legitimitet da rusi predsjednika drzave od 45 miliona ljudi. :? :-)
Znaci u ovom slucaju, milosevica koji je preksrio ustav zamijenila je neonacisticka hunta koja je isto tako prekrsila ustav i primjenom sile i divljastva sjebala i vladu i predsjednika.
A sve na nagovor zapada.
"Velikosrpska politika je dosla da otkine komad BIH potpomognuta četnicima, arkanovcima itd."
velikoruska politika je dosla da otkine komad ukrajine potpomognuta cetnicima...

i ti sada zaista mislis, da se cetnici bore jednom na pravoj a jednom na krivoj strani? ili jos bolje pitanje, da li zaista mislis, da se cetnici u ta dva slucaja bore za razlicite ideologije?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16402 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote: Ne moze se porediti BIH i Ukrajina.
Nije rusija srusila legalnu i legitimnu vlast u ukrajini i predsjednika nego neonacisti i drugi protestanti nahuškani i podstaknutii od zapada.
Par hiljada protestanata da ima legitimitet da rusi predsjednika drzave od 45 miliona ljudi. :? :-)
Znaci u ovom slucaju, milosevica koji je preksrio ustav zamijenila je neonacisticka hunta koja je isto tako prekrsila ustav i primjenom sile i divljastva sjebala i vladu i predsjednika.
A sve na nagovor zapada.
ti vjeruješ da je na nagovor zapada ova sitacija u ukrajini i vjeruješ ovo "hunta, nacisti, galicijani i ostala propaganda" a ne vjeruješ da je takođe na nagovor zapada i uz njihovu pomoć srušena jugoslavija i pokrenuti ratovi za uništenje svega srpskog i ta propaganda
mirsek

#16403 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:jednom četnik vazda četnik
ovo kako se četnici u ukrajini bore za pravednu stvar a u bosni su bili zločinci i fašisti je isto kao kad bi rekli da su nacisti u 2. sv. ratu bili zločinci ali da su se borili za pravednu stvar u nekom ratu poslije - ovo u slučaju da nacizam nije bio vojno poražen što nije slučaj sa velikosrpskočetničkom ideologijom
stvarno ne shvatam ljude koji su osjetili četničku "pravednost" na svojoj koži a sada podržavaju i oopavdavaju zločince ... kakav je to sadomazo biti na istoj strani sa onima koji samo čekaju priliku i promjenu geopolitičkih odnosa da ponovo pokušaju ostvariti dobro poznate ciljeve

njihova borba u ukrajini i podrška teroristima(medijska, vojna, moralna idt...) jeste pokušaj da se ojačaju i pomognu one snage koje bi dovele do promjene geopolitičkih odnosa i promjene ravnoteže u korist onih koji bi im pomogli u ostvarenju njihovih ciljeva tj. rusije
rusija bi u tom novom odnosu promijenjene ravnoteže u svoju korist i jačanja vojno-ekonosko-političkih mogućnosti i širenja zone uticaja pomogla one snage i ideologije koje bi joj bile od koristi da proširi svoj uticaj još više
to je velikosrpska ideologija krvi i tla čije jačanje znači nove ratove, etnička čiščenja i genocide(kao što danas pomažu bašara u siriji i snose veliki dio krivice za 150000 mrtvih i razorenu zemlju)

zato kažem jednom četnik vazda četnik ... vožd dodik, neprijatelj bosne i protivnik mira i napredka otvoreno podržava rusiju, strelkove teroriste i gle čuda, izrael tj. cioniste
nikad sa takvima na istoj strani i sa njima sličnima
samo kontra i preko nišana i zato nisam ja kriv
Onda definitivno moras biti protiv amerike koja je izrahellska logistika i podrska na svakom koraku. :roll:
mirsek

#16404 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:
mirsek wrote: Ne moze se porediti BIH i Ukrajina.
A sve na nagovor zapada.
ti vjeruješ da je na nagovor zapada ova sitacija u ukrajini i vjeruješ ovo "hunta, nacisti, galicijani i ostala propaganda" a ne vjeruješ da je takođe na nagovor zapada i uz njihovu pomoć srušena jugoslavija i pokrenuti ratovi za uništenje svega srpskog i ta propaganda
Pa naravno da vjerujem.
Ima hiljade dokaza podrske ovom nasilnom puču.
Ne vjerujem da je zapad isao na unistenje svega srpskog jer da jeste ne bi nam drzao embargo na oruzje citav rat niti bi nas zaustavio pred banjalukom.
Vjerujem da je zapadu bilo drago da se jugoslavija raspala kao jedna od najvaznijih drzava nesvrstanih.
Pa je shodno tome zapadu bio i interes da to malo pogura i da stavi šapu na cijelu jugu.
ILVIIR

#16405 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Black swan wrote:
ILVIIR wrote:
je li to onda jedini odgovor na pitanje?

(tebe inace smatram poprilicno neutralnog na ovoj temi)
ma nije nekako mi ljudi koji mnogo koriste taj izraz izgledaju nekako ograničeno... isto kao psovke
ko psuje nema šta drugo reći... ko kaže ćete i s tim nešto o ukrajini pokučava objasniti mi djeluje kao neko ko nema pojma
ne znam to mi tako prizemno, primitivno zvuči isto kao da na univerzitetu kemije pričaš o atomima a odgovaraš ispit o mneralima :D ili na anglistici pričaš o alfabetu a trebaš pričati o srcu tame
tako pojednostavljeno... simplificirano gledano na život i zbivanja u svijetu
na kraju krajeva nije više 1995 ni 1996 niti su svi zločini koji su počinili pripadnici vrs četnički niti su četnici dominantni element u vsr bili niti su sve bradonje četnici niti su četnici prvobitno u povijesti bili zločinci i tako dalje niti imaju veze s "današnjim" četnicima

dakle nula bodova ne da mi se više pisati u koliko sve dimenzija ne stoji taj isfurani naziv
izlizani, komični, jadni, bijedni, nebitni...niti ima ikakvod uticaja, osim folklora u ukrajinskom slučaju
u ukrajinskom slucaju jesu nebitni, ali ipak su se opredijelili za jednu stranu, a nisu morali! pametnom isaret dovoljan, ako mene pitas.

ovo tvoje relativiziranje ne stoji. imamo fino crno na bijelo ko je pocinio najvise zlocina, uzp-a, pa i jedini genocid u ratu u bih. to su bili pripadnici vrs, cije su ideoloske vodje - hajd pogodi - bili opet cetnici tipa seselj, cosic itd.. a da danasnji cetnici sa tadasnjim cetnicima "nemaju veze", to je valjda samo losa sala, nadam se :)

eto ga.. istrosio sam rijec cetnik za sljedecih 20 godina..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16406 Re: Ukrajina

Post by Truba »

jbt ja fakat se ponekad pitam jel tako nejasno i zakukuljeno pišem pa sam tako nerazumljiv

ja sam samo napisao da ćete u jednoj artiljeriskoj jedinici VRS oko srajeva nisu činile ni 1%
dakle zločine su činili "normalni" ljudi u nenormalnim vremenima koji su se kasnije vratili kući i nastavili "normalni život"
kad ih možda pitaš za komentar... morali smo takva je bila naredba da ispalimo te granate

tu za mene počinje i prestaje priča o famoznim ćetama koja je danas totalno u ofsajdu, izlizana, jadna, bijedna i koriste je ljudi koji nemaju doticaja s elementarnom logikom, povijesti, poznavanjem društvenih kretanja i t d
ma nemam više živaca da pišem na koliko je nivoa pogrešno
japin_mutapi

#16407 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote: Onda definitivno moras biti protiv amerike koja je izrahellska logistika i podrska na svakom koraku. :roll:
tačno je to ali nije sve crno bijelo npr. izrahell nije priznao kosovo bosna takođe a amerika jeste
kad je amerika bila naša logistika i kada su bombardovali četnike šta je onda bilo
ili otiđi u sandžak i kosovo pa reci nešto protiv amerike ... amerika ih je spasila od pomahnitalih čeničkih hordi jer nakon što bi očistili kosovo a bili su na dobrom putu da to ostvare na red bi došao sandžak i južni i sjeverni dio

da se pitala rusija(a i izrahell link - link - link - link) srbija bi to i napravila 1999-2000 godine i šta bi bilo nakon toga sa bosnom i rs
velikosrbi pokušali bi opet i imali bi novi rat ... američka politika i "logistika" je to spriječila i hvala im na tome
da se pitaju srbija rusija i izrahell ne bosne bilo nikako ... nije uopšte čudno što su četnici i izrahell na istoj strani
čudno je kako ih neki napaćeni podržavaju
nosara

#16408 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Jel' pocelo iskrcavanje Obmanine seste, sedme i osme i po flote na Krim...? Sporo to nesta... :D
mirsek

#16409 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:
mirsek wrote: Onda definitivno moras biti protiv amerike koja je izrahellska logistika i podrska na svakom koraku. :roll:
tačno je to ali nije sve crno bijelo npr. izrahell nije priznao kosovo bosna takođe a amerika jeste
kad je amerika bila naša logistika i kada su bombardovali četnike šta je onda bilo
ili otiđi u sandžak i kosovo pa reci nešto protiv amerike ... amerika ih je spasila od pomahnitalih čeničkih hordi jer nakon što bi očistili kosovo a bili su na dobrom putu da to ostvare na red bi došao sandžak i južni i sjeverni dio

da se pitala rusija(a i izrahell link - link - link - link) srbija bi to i napravila 1999-2000 godine i šta bi bilo nakon toga sa bosnom i rs
velikosrbi pokušali bi opet i imali bi novi rat ... američka politika i "logistika" je to spriječila i hvala im na tome
da se pitaju srbija rusija i izrahell ne bosne bilo nikako ... nije uopšte čudno što su četnici i izrahell na istoj strani
čudno je kako ih neki napaćeni podržavaju
Auu, sta ti izmjesa i namjesa samo da nista ruzno o americi ne kazes.
Jednostavno je.
Ako si samo na jednoj strani vrlo te je lako uhvatiti u neprincijelnosti a ako si neprincipijelan nemas se pravo zaliti ako i drugi koriste prilike i sanse u historiji da tebe tlače jer nisu bili principijelni i jer im se MOGLO.
Pokusaj skontati sta je bit ovoga mog posta. :bih:
Truba

#16410 Re: Ukrajina

Post by Truba »

nosara wrote:Jel' pocelo iskrcavanje Obmanine seste, sedme i osme i po flote na Krim...? Sporo to nesta... :D
skonto lik da se ratovi gube na domaćem frontu u javnom mnijenju pa više ne upošljava svoje državljane za ratove nego nečije tuđe
em je jeftinije em imaš nobelovu nagradu :D
mirsek

#16411 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

nosara wrote:Jel' pocelo iskrcavanje Obmanine seste, sedme i osme i po flote na Krim...? Sporo to nesta... :D
Evo izgleda popusta njemacka i hoce da pojaca sankcije rusiji.
A jos nigdje dokaza ko je kriv za avion.
Sad su im argumenti za sankcije, imamo snimke kako rusija puca artiljerijom po hunti iz rusije.
Onda rusija ima odrijese ruke da ove huntaše i neonaciste lagano potjera prema ljubljenoj poljskoj.
Ionako nema vise sta izgubiti.
Zao mi samo njemacke i njihove ekonomije sto ce usporiti rast ili stagnirati.
Taman sam mislio u njemacku ili u austriju puhnut u bliskoj buducnosti. :D
japin_mutapi

#16412 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:jbt ja fakat se ponekad pitam jel tako nejasno i zakukuljeno pišem pa sam tako nerazumljiv
nisi ti nerazumljiv ne boj se ... tvoje pisanje i namjere su savršeno jasne i prozrene
uspavaj, opusti, zaboravi, ne pričaj, ne slušaj, zametni, izbriši, sakrij, slaži, podmetni, lažno optuži, prikrij istinu ...

četnik je sinonim za vekikosrpsku ideologiju krvi i tla i srbiji etnički čistoj ... priča isfurana a srbija je fura na isti način od prvog isfuranog srpskog ustanka pa se tako mladić isfurao nad dahijama u srebrenici prije toga gotovo četiri godine se isfuravali širom bosne
tako ih je isfurane rusija podržavala u svakom ratu i genocidu koji su isfurali do sada a podržaće ih i u budućnosti kad se opet budu isfuravali

isfurani četnik terorista strelkov je najbolji dokaz da priča o ćetama nije bezveze i da postoji paralela između današnje ukrajine i bosne za vrijeme isfurane agresije
japin_mutapi

#16413 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote:
iskren da budem ja tebe plaho ne kontam niti se nešto pretjerano trudim
neko te forumu nazvao miroslavom ... što više čitam i gledam kako opravdavaš četnike i nihove prijatelje ubjeđeniji sam u to
možda ne rođenjem ali srcem, dušom i izborom svakako
mirsek

#16414 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

ILVIIR wrote:
"Velikosrpska politika je dosla da otkine komad BIH potpomognuta četnicima, arkanovcima itd."
velikoruska politika je dosla da otkine komad ukrajine potpomognuta cetnicima...

i ti sada zaista mislis, da se cetnici bore jednom na pravoj a jednom na krivoj strani? ili jos bolje pitanje, da li zaista mislis, da se cetnici u ta dva slucaja bore za razlicite ideologije?
Opet ti pokusavas da povezes BIH i Ukrajinu.
NIJE RUSIJA SAMA DOSLA DA OTKIDA NEGO SU JE IZAZVALI PROZAPADNJACI NELEGALNIM NASILNIM PUČEM U NJENOM DVORIŠTU I TO OD NAHUSKANIH NEONACISTA KOJI SU PRIDE UKINULI RUSKI JEZIK I PRIJETILI DA SVE PRORUSE TREBA PROTJERATI IZ UKRAJINE.
To je neuporedivo.
Vjeruj. :bih:
A četnici se uvijek bore na strani rusije.
Sto NE ZNACI da rusija zbog toga ne moze biti u pravu.
Truba

#16415 Re: Ukrajina

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:jbt ja fakat se ponekad pitam jel tako nejasno i zakukuljeno pišem pa sam tako nerazumljiv
nisi ti nerazumljiv ne boj se ... tvoje pisanje i namjere su savršeno jasne i prozrene
uspavaj, opusti, zaboravi, ne pričaj, ne slušaj, zametni, izbriši, sakrij, slaži, podmetni, lažno optuži, prikrij istinu ...

četnik je sinonim za vekikosrpsku ideologiju krvi i tla i srbiji etnički čistoj ... priča isfurana a srbija je fura na isti način od prvog isfuranog srpskog ustanka pa se tako mladić isfurao nad dahijama u srebrenici prije toga gotovo četiri godine se isfuravali širom bosne
tako ih je isfurane rusija podržavala u svakom ratu i genocidu koji su isfurali do sada a podržaće ih i u budućnosti kad se opet budu isfuravali

isfurani četnik terorista strelkov je najbolji dokaz da priča o ćetama nije bezveze i da postoji paralela između današnje ukrajine i bosne za vrijeme isfurane agresije
ne čitam ništa duže od tri reda od tebe jer sam ti na ignoreu
Truba

#16416 Re: Ukrajina

Post by Truba »

mirsek wrote:
Evo izgleda popusta njemacka i hoce da pojaca sankcije rusiji.
A jos nigdje dokaza ko je kriv za avion.
Sad su im argumenti za sankcije, imamo snimke kako rusija puca artiljerijom po hunti iz rusije.
Onda rusija ima odrijese ruke da ove huntaše i neonaciste lagano potjera prema ljubljenoj poljskoj.
Ionako nema vise sta izgubiti.
Zao mi samo njemacke i njihove ekonomije sto ce usporiti rast ili stagnirati.
Taman sam mislio u njemacku ili u austriju puhnut u bliskoj buducnosti. :D
ja jedino u austriju i njemačku vjerujem

jbt sad mi otvori mogućnost nekog dugotrajnijeg rata na teritoriju ukrajine ako se ruje uključe

koja je vjerovatnoća za statusom kvo i dugotrajnom perpetualnom ratu bez pobjednika
nato protiv ruja na štetu ukrajinaca i dobrovoljaca sa svih strana

moje info su govorile da je jučer trebalo biti sve gotovo... onda skontaš da to nije rat s linijama nego velikim manevrima obje vojske tako da različite boje na mapi sada ne znači da će biti različite boje večeras... ljudi sjednu u tenk i ostalu opremu i odoše
zaista čudan rat
japin_mutapi

#16417 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote: ne čitam ništa duže od tri reda od tebe jer sam ti na ignoreu
isfuro si me
mirsek

#16418 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:
mirsek wrote:
iskren da budem ja tebe plaho ne kontam niti se nešto pretjerano trudim
neko te forumu nazvao miroslavom ... što više čitam i gledam kako opravdavaš četnike i nihove prijatelje ubjeđeniji sam u to
možda ne rođenjem ali srcem, dušom i izborom svakako
Jbg. za ovo ti treba dokaz neki moj post.
A sta me briga kako me zovu.
I ja bi onda za tebe rekao da si srcem, dušom i izborom na strani onih ISIL-ovih koljača i ubica.
I da te mogu zvati Abu Kaboom, zamjenik Hilafeta koji umjesto rolexa nosa casio.
Čim sam spomenuo ameriku i principijelnost ti se namah pogubi.
A tako na temi o Siriji delirijum dozivljavas kad ISIL-ovci ubijaju munafike i kjafire iz SAA.
A sto ti amerika brani najveceg i vjerskog i stoljetnog neprijatelja muslimana, pa cak i natanjahu otvoreno kaze da je dobro sto se muslimani medjusobno tuku i da ih treba podrzavati da nijedna strana ne prevagne, to ti vidim ne smeta.
E zbog te "principijelnosti" glumiti nekog vjernika a pogotovo ocekivati pravdu na ovom, a mozda na onom svijetu je blago receno neumjesno.
Vidim i savoxxx pravda izrahell.
Tj. nigdje ih ne optuzuje nego čak kritikuje palestince.
Kakvi branioci ummeta. 8-)
Truba

#16419 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Image
trenutna situacija na forntu već mjesec dana :D
mirsek

#16420 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Black swan wrote:Image
S tim da je hunta dole ispod snizhne-a odsjecena i prakticno su opkoljeni u tom jugoistocnom dzepu.
ILVIIR

#16421 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Black swan wrote: trenutna situacija na forntu već mjesec dana :D
auu.. sitno ovo.. pa da su makar cijele oblasti, a drze izgleda samo ca. trecinu.. separatisti..
tandmand

#16422 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

mirsek wrote: ...
Ne vjerujem da je zapad isao na unistenje svega srpskog jer da jeste ne bi nam drzao embargo na oruzje citav rat niti bi nas zaustavio pred banjalukom.
Vjerujem da je zapadu bilo drago da se jugoslavija raspala kao jedna od najvaznijih drzava nesvrstanih.
Pa je shodno tome zapadu bio i interes da to malo pogura i da stavi šapu na cijelu jugu.
Da se malo podsjetimo kakvi su ti "zapadni saveznici" bili za Bosnjake i BiH.
Bosna i Hercegovina ostala je tokom proteklog rata bez međunarodne vojne pomoći zbog evropskog straha da postane jedina muslimanska država na njenom tlu, napisao je Taylor Branch u svojoj knjizi "The Clinton Tapes" koja je nastala na osnovu privatnih razgovorima sa bivšim američkim predsjednikom, javlja Federalna televizija.

Bill Clinton smatra da je njegova nemoć da ukine embargo jedan od njegovih najvećih neuspjeha, napisao je Branch u svojoj knjizi nastaloj na osnovu zabilješki razgovora između njega i bivšeg američkog predsjednika.

Clinto je želio ukinuti embargo na naoružanje Bosni i Hercegovini tokom svog prvog mandata, stoji u knjizi. Njegova je administracija smatrala da je embargo bio nepravedan prema BiH koja je bila najslabija zemlja u regiji i najveća žrtva rata koji se odvijao na prostoru bivše Jugoslavije, a muslimansko stanovništvo bilo je izolovano, stoji u prvom poglavlju knjige.

Evropski saveznici nisu dizali veto na embargo, pravdajući to humanitarnim razlozima smatrajući da će ukidanje embarga i naoružavanje muslimana dalje rasplamsati krvoproliće, dok su mu ključni saveznici prigovarali kako bi nezavisna BiH bila neprirodna kao jedina muslimanska država u Evropi.

Prema pisanju Brancha, Clinton je rekao da su saveznici u Evropi podržavali embargo upravo zato što se njime BiH zadržavala u nepovoljnom položaju. Clinton je rekao za francuskog predsjednika Francois Mitteranda da je bio posebno bezobziran kada je rekao da muslimanskoj državi nije mjesto u Evropi. Istovremeno, britanski zvaničnici govorili su o bolnoj, ali kako je rečeno stvarnoj kršćanskoj Evropi.

Nasuprot francuskim i britanskim stavovima, njemački kancelar Helmut Kohl podržavao je ukidanje embarga, što nije uspio, jednim dijelom i što Njemačka nije imala mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a.

(Hiseta.com)
Za 20 godina nije se mnogo toga promijenilo u njihovom odnosu. Da se neki bosnjacki lider ponasa kao Milorad Dodik i da u Federaciji vlada islamski fundamentalizam kao sto u RS vlada pravoslavni, doslo bi do vojne intervencije u cilju uspostavljanja "zapadnih demokratskih vrijednosti". Cuj, "zapadni saveznici" :-) :run:
japin_mutapi

#16423 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote: Jbg. za ovo ti treba dokaz neki moj post.
evo - da organizuje kao što je u višegradu organizovao
mirsek wrote:Nego, Strelkov nije ideoloski tvorac pobune nego dog of war, rogue koji je tu da organizuje otpor.
da citiram citirano - more bit bidne da bi pokušao prepraviti post
Alfons Kauders wrote:
mirsek wrote: Pa i četnici se na strani prorusa bore za časnu stvar.
Da vas covjek ne zna skupo bi vas platio.
i ovo može
mirsek wrote: I sta spominjete vise Lukića.
Jbg. kad ne kontate.
On je tu potrosna roba.
tvoje pisanje i istomišljenika ti jeste upravo False equivalence ...
jedina false flag je Донецкая Народная Республика paradržavna tvorevine kontrolom imerijalista iz kremlja
preko krima do berlina - iz donbasa do eresa
animus

#16424 Re: Ukrajina

Post by animus »

mirsek wrote:
Black swan wrote:Image
S tim da je hunta dole ispod snizhne-a odsjecena i prakticno su opkoljeni u tom jugoistocnom dzepu.
Pa nije bas istina da je ovakva situacija vec mjesec dana jer su u medjuvremenu pala neka mjesta na pravcu Gorlivke tako da je linija samo par kilometara od tog mjesta, Avdivka-vazno predgradje Donjecka je juce oslobodjeno, jaka tvrdjava Stepanovka na juznom frontu je isto oslobodjena. Strateska korist od oslobadjanja ovih mjesta ce se pokazati tek narednih dana. Ubrzano se smanjuje ova teritorija sa pobunjenicima I cetnicima. I samo da napomenem da nije tacna prica da ovdje nema linija I da se samo tako prepustaju gradovi jer neka posada tenka tako odluci. Kad je tako nek onda pokusaju pobunjenici da se vrate u neko od ovih mjesta ili mozda jos bolje u Slavjansk, jer im je svakako bio bastion. Borbe se vode ovih dana intenzivno I ima mnogo zrtava na obe strane ali je evidentno da Ukrajina napreduje na svim pravcima I da je pitanje dana kad ce prorusi objaviti kapitulaciju. Mogla bi nakon ovih pobuna Ukrajina konacno postati nezavisna I jaka drzava, sto im zelim od srca jer su to zasluzili. I nisu nam nikada bili neprijatelji za razliku od Rusije I Rusa iz Ukrajine.
animus

#16425 Re: Ukrajina

Post by animus »

ILVIIR wrote:
Black swan wrote: trenutna situacija na forntu već mjesec dana :D
auu.. sitno ovo.. pa da su makar cijele oblasti, a drze izgleda samo ca. trecinu.. separatisti..
Manje od trecine Luganske oblasti I oko petine Donjecke oblasti I to je sve, mada ce se I ovo brzo promijeniti.
Post Reply