dječak sa šibicama wrote:KatarinaKosaca wrote:dječak sa šibicama wrote:Bezveze loziona, ovaj se nalozio na Memu ko sumanut... znamo sve, i da mu je punac u sred rata mlatio pare na cevapima, nije zakon preksrio jbg jeste da nije moralno, ali ko te pita...
Otvorio je negdje u ljeto 1994, kad su plavi putevi bili, pa opet zatvorio, pa opet otvorio. Onda je pola Sarajeva "nemoralno" jer su frizeri radili iako bez struje i vode ako su mogli, ljudi su prodavali na pijacama itd. O Hrasničanima da ne govorim

Ne mislim da se ikako Tarik Hodžić može smatrati nemoralnim.. Baš nikako.
U vremenima kad Sarajevo bukvalno gladuje, jede se podbijel i kopriva, ovaj otvori cevabdzinicu i stanca cevape po "exkluzivnim" cijenama.
Pun mi kurac vise takvih "sposobnih" i "snalazljivih".
Totalni off.. ali hajde. Kao prvo Tarik Hodžić je bavio nogometom. Onda se oženio u tu obitelj sa ćevabdžinicom. Kako nisi bio u Sarajevu u vrijeme rata.. da ti pojasnim. 1992, 1993 kad je bila najveća glad, nije radio. Otvoreni plavi putevi , ušlo u sarajevo jaja na školjke (kasnije smo čuli da u u Hrsnici samo mijenjali, pa stara nam slali , a ostavljali svježa), na pijacama se prodavalo ili mijenjalo za cigare, on je tada neko vrijeme otvorio ćevabdžinicu.. poslije zatvorio. Takvih je bilo hiljade u Sarajevu. Ja sam prodala neke cigare što sam imala i pojela tamo prve ćevape poslije 3 godine. Tako, ne znam čime se svim bavio u ratu, ali za ćevabdžinicu nisi u pravu... Ko je mogao raditi i šta prodavati, taj je radio i prodavao. Za cigare, za one bonove, za marke... I u tom periodu nisu to bile nikakve "exluzivne" cijene... vjeruj mi, pogrešno su ti ispričali u Ljubljani. Ali, kako god, vrlo kratak period.
Poslije je od radnje čudo napravio i nema face koja je došla u Sarajevo da tamo nije otišao. Od Eštonove, Klintona, Mesića itd..