Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#16376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:
drogon2 wrote:Ma ne razumijete o cemu pricam. Sansa je trebala ostat u WF, ali je isforsirala svoj odlazak sa ocem u KL. Prakticno ga je namolila da ju pusti da se uda za Joffa iako je Ned imao rezervacije. To je bitno, jer su je Lannisteri poslije uzeli za taoca, natjerali da pise pismo Robbu da im je otac izdajica, i da klekne pred Joffom. Samim tim sto su je Lannisteri imali za taoca, Starkovi su morali bit rezervisani tokom War of the Five Kings.

Uopste ne pricam o Jonu Arynnu, nego o tom da je Sansa isforsirala svoj odlazak sa babom, jer je bila zaludjena krunom. Aka, srednjovjekovna sponzorusa haha,a moze se rec da je i sada blago zaludjena titulama.

Robert je rekao ucvrsticemo nas savez kuca, ja imam sina ti cerku i tako bi, Ned iako je volio Roberta znao je da zna biti iskljuciv i nemilosrdan, a kralj... ko se je tad smio usprotiviti Robertu, kralju koji je pobijedio u bitci kod trozupca ubivsi u duelu princa targerijena... Nedu se nije islo u KL, zapravo Lisino pismo upuceno i napisano po LF upustvu Katlin je preokrenulo Neda da ode i istrazi smrt svog prijatelja i mentora starog Arryna... kakva crna Sansulja mogla je samo sipke po gujci dobit.

zdravo momak.I niko nije rekao da je otisao zbog Sanse nego da ga je Sansa molila da i ona ide.De citaj malo pls
MarlboroGold

#16377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Image
dezurni_ucenik

#16378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

MarlboroGold wrote:Image

Ovo Gily pored Sanse?
MarlboroGold

#16379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

dezurni_ucenik wrote:

Ovo Gily pored Sanse?
Da.
dezurni_ucenik

#16380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Image

Malo nas zezaju sa ovom minutazom. Prve dvije su trajale 50-55 minuta. Sad sumnjam da racunaju reklame u to, jer njih nema na HBO.
drogon2

#16381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Racunaj intro/outro kao i ono sta se desilo u prosloj ep
dezurni_ucenik

#16382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

drogon2 wrote:Racunaj intro/outro kao i ono sta se desilo u prosloj ep

Nema tog sta se desilo u prosloj epizodi kad gledas na HBO. Ali evo skino sam sad sa torenta prvu eipzodu, 64 minute, intro i previously on game thrones 3 minute + odjava i to dobijes. Nije fazon al hajd :-D
drogon2

#16383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

dezurni_ucenik wrote:

Nema tog sta se desilo u prosloj epizodi kad gledas na HBO. Ali evo skino sam sad sa torenta prvu eipzodu, 64 minute, intro i previously on game thrones 3 minute + odjava i to dobijes. Nije fazon al hajd :-D
Moguce haha.Al ovo im je neka prijasnja sema.Mislim da su updateli pred pocetak sezone na ovo:

Winterfell – 54 mins
A Knight of the Seven Kingdoms – 58 mins
Episode three – 82 minutes
Episode four – 78 minutes
Episode five – 79 minutes
Episode six – 79 minutes
dezurni_ucenik

#16384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

drogon2 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Moguce haha.Al ovo im je neka prijasnja sema.Mislim da su updateli pred pocetak sezone na ovo:

Winterfell – 54 mins
A Knight of the Seven Kingdoms – 58 mins
Episode three – 82 minutes
Episode four – 78 minutes
Episode five – 79 minutes
Episode six – 79 minutes

Znaci treca epizoda, kad odbijemo te 3-5 minuta dobijamo cca 80 minuta. Zadovoljan sam sa tom ponudom. :-)
tuzlak1212

#16385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

drogon2 wrote:
Chmoljo wrote:
drogon2 wrote:Ned bi zabranio taj brak i svi bi se vratili na sjever i zivili sretno do kraja zibota.Ona je bila ta koja je navalila da ide u KL na pocetku serije tako vjerovatno otpocinjuci lanac dogadjaja koji ce kostat gotovo citavu njenu familiju,jer je ova prakticno bila taoc do pete sezone.
Ama nije tacno, kakva crna Sansa.

Razlog zasto su starkovi krenuli je smrt Johna Arryna, muza od Lise, sestre Catelyn i zelja Roberta da Eddard bude kraljeva desna ruka.

Razlog sto je umro, naravno, sto je provalio da Cerseina djeca nisu i Robertova. I to je ono sto je sve pokrenulo.

Sansa je u svemu tome, u pocetku, nebitna.
Znam ja za to. No Sansa originalno nije trebala krenut u KL. Krenula je nakon sto je balila za Joffom i kako se hoce udat za njega. Lagala je za njega, sto je vodilo k tomu da joj ubiju vuka. Ned bi svakako zijanio slazem se, al Lannisteri ne bi mogli uzet Sansu za taoca.
Pri Robertovom pozivu Eddarda da mu dođe u KL da bude kings hand pala je i prosidba Sanse istovremeno. Eddard je pristao na sve i kasnije kad je Catelyn bila kraj Brana rekao joj da vodi cure sa sobom da bi i Brana poveo da nije pao za tornja, a da ostavlja Robba da upravlja jer Stark mora biti u Winterfellu. Sansa se uopšte nije pitala hoće li da ide ili neće, Arya je koliko se sjećam protivila se odlasku ali Ned je htio da mu kćerka nije sama nek ima sestru pored sebe.
To navaljivanje Sanse koje ti spominješ i rezervacije su se odnosile na onaj turnir koji je Robert organizovao u ime imenovanja novog Handa. Pomješao si 2 događaja. :D
drogon2

#16386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ja jos postavio dva videa i opet ljudi nesto.Prvi video se odnosi na dogadjaje nakon sto je Jaime probo nogu Nedu.Ovaj ih je slao kuci,a Sansa je molila da ne idu.Drugi video,Sansa moli Cat da Ned pristane da bude Hand of the King kao i na prosidbu i to je sve prije njihovog odlaska.Vi jbte u fazonu ko da ja govorim da je on pristao zbog Sansinog moljakanja.Za mene je kljucno tu sto je ona bila glupa i htjela da se uda za Joffa :D

Double standards.

Sansa thinks the North belongs to her because she's a Stark and it's her family legacy, even when not all houses agree they should be the one in power, and when it was taken from them, they took it back by force. She never once questiones her own right over the North, because she's a Stark and that's all that matters. But somehow that logic doesn not apply to Daenerys, and Sansa can't wrap her head around the fact that the 7K are Daenerys' family legacy, that was taken away from her and she wants to take it back, the same way Sansa did.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a coeka braco draga... fino ti ljudi vele da sansa je imala uticaj na neda i cat ko ja na papu franju... :mrgreen:
drogon2

#16388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:a coeka braco draga... fino ti ljudi vele da sansa je imala uticaj na neda i cat ko ja na papu franju... :mrgreen:
Niko i ne kaze da je imala uticaja lol nego da ima shit sponzy personality.
kakavdanakneiskustvu

#16389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamberovica polje wrote:Jedva čekam sutra. :D

:thumbup: :thumbup:
banjaluka078

#16390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

bhnapoleon1 wrote:
Ne mogu da se sjetim koliko Dotrakiji koriste strijele kao konjanici. Mislio sam da u slucaju da ih koriste onda bi taktika hit and run bila puno korisnija. Nešto kao bitka kod Kare između rimljana i perzijanaca.
Doduše jedino je moguce u situaciji ako Dotrakiji već poznaju tu taktiku. Ako ne onda i nema izbora nego kao meso ih iskoristit.
MarlboroGold

#16391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

drogon2 wrote:
pici wrote:a coeka braco draga... fino ti ljudi vele da sansa je imala uticaj na neda i cat ko ja na papu franju... :mrgreen:
Imala, ali nema više. Njoj je sad njena kuća na prvom mjestu od kako se riješila Littlefingera. Ne voli Dany jer je lukavija i opreznija od Jona. On bi se Dany pogotovo sad trebao paziti jer ona zna da ima pravo na prijestolje bez obzira što se vole.
Sansa kad to sazna još više će mu drobiti da se pazi nje i to s punim pravom. Dany samo razmišlja o Iron throne i to je dokazala više puta. Da se sama nije uvjerila da NK predstavlja i njoj prijetnju ona bi već sad bila u KL.

edit - nešto kontam... da li bi wildfire bilo efikasno sredstvo protiv WW?
cenecimoveocino

#16392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cenecimoveocino »

s8e3 online :mrgreen:
90minut

#16393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

cenecimoveocino wrote:s8e3 online :mrgreen:
znam da nije
kamberovica polje

#16394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

MarlboroGold wrote:
drogon2 wrote:
Imala, ali nema više. Njoj je sad njena kuća na prvom mjestu od kako se riješila Littlefingera. Ne voli Dany jer je lukavija i opreznija od Jona. On bi se Dany pogotovo sad trebao paziti jer ona zna da ima pravo na prijestolje bez obzira što se vole.
Sansa kad to sazna još više će mu drobiti da se pazi nje i to s punim pravom. Dany samo razmišlja o Iron throne i to je dokazala više puta. Da se sama nije uvjerila da NK predstavlja i njoj prijetnju ona bi već sad bila u KL.

edit - nešto kontam... da li bi wildfire bilo efikasno sredstvo protiv WW?
Da Sansa toliko pametna ne bi se uopće upuštala u raspravu oko budućnosti Sjevera s Daenerys, koja svojom vojskom i zmajevima tu budućnost osigurava. Ne valja gristi ruku koja te hrani.
cenecimoveocino

#16395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cenecimoveocino »

:ginisovac:
90minut wrote:
cenecimoveocino wrote:s8e3 online :mrgreen:
znam da nije
Capajebo

#16396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Vala bi volio da ima, da sad fino pred spavanje pregledam :roll:
MarlboroGold

#16397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

kamberovica polje wrote: Da Sansa toliko pametna ne bi se uopće upuštala u raspravu oko budućnosti Sjevera s Daenerys, koja svojom vojskom i zmajevima tu budućnost osigurava. Ne valja gristi ruku koja te hrani.
Koliku god vojsku da Dany ima pored zmajeva moraju se oslanjati jedni na druge, jer drugačije NK-a ne mogu poraziti. To je Sansa iskoristila da bi mogla ući s njom u raspravu, jer ipak je ona obezbijedila i hranu za vojnike. Zajedno osiguravaju budućnost jedni drugima i nikako drugačije. Zato je i mogla zauzeti takvu poziciju prema Dany bez obzira što je ova druga u dominantnijem položaju. Nije mogla imati boljeg mentora od Littlefingera.
Juliuscezar

#16398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

A sta bi sa dugovima Lanistera banci Bravosa zar nije stvorena prica kako niko njima ne može ostati dužan i da se uvijek osvete ?
banjaluka078

#16399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

bhnapoleon1 wrote:A sta bi sa dugovima Lanistera banci Bravosa zar nije stvorena prica kako niko njima ne može ostati dužan i da se uvijek osvete ?
Nema dugovanja, plaćeno je zlatom koje je uzeto nakon što je Jaime s vojskom zauzeo Highgarden.
NightWatchMember

#16400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Vraćeno od pohare Tajrela.
Post Reply