Ima gluposti ko i svako auto... Uzduzno postavljen motor, kao i kod audija se skida sve naprijed... Egr balio kad je bio NOV iz fabrike... Trap ne moze bit komplikovaniji... Ali kad stavis sve to na jednu stranu, a na drugu kad stavis njegovu unutrasnjost koja je stara 18 godina a po meni komotno stane na crtu sa ovim autima iz 2010.g... O pouzdanosti i motorima dovoljno govore predjeni kilometri...bitanga_sa_otesa wrote:dobri su auti ako su odrzavani ,idu dobro,ne znam kakvi su s potrosnjom.ali toliko glupih kvarova ,toliko neke stvari nepristupacne...alternator kad se mora skinut bolje da me neko cekicem po prstima...za zupcasti se sve naprijed skida,branik,hladnjaci...iz egr-a curi ulje po anlaseru i sjebe ga,tanke zice izlome se od treskanja dizelskog,obicno senzor temperature ,na 3 imao taj slucaj...s motorima nema problema ni na jednom do sad...dgL_ wrote: Po meni jedno od boljih auta ikad napravljeno... Iz vise primjera iskustva... I iz evo sopstvenog jest da sam preso 7-8 k km al za sad sam prezadovoljan... Kvarit ce se.. Kvari se svaki ali auto pruza po meni jako puno.. Od unutrasnjosti, udobnosti, motora, cijena dijelova, izgleda itd.. Itd... Godine ga stizu ali ovaj passat je magare u punom smislu rijeci... To je moje misljenje... Jako puno ljudi ima koji su nakon ovog passata uzeli b6 i svi kazu da je 5+ kompletnije i pouzdanije auto...
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#16376 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
vernes81
#16377 Re: Pitamo Mehanicare ?
U pravu ste obojica, a ovo sto bitanga kaze je 100% tacno (jedino nisam siguran ovo za zupcasti nisam bio tu kad su mijenjali). Ali kad sam danas vidio kako je skinuti u nakvog renoa (megan cini mi se) alternator pa to je bogu plakat.bitanga_sa_otesa wrote:dobri su auti ako su odrzavani ,idu dobro,ne znam kakvi su s potrosnjom.ali toliko glupih kvarova ,toliko neke stvari nepristupacne...alternator kad se mora skinut bolje da me neko cekicem po prstima...za zupcasti se sve naprijed skida,branik,hladnjaci...iz egr-a curi ulje po anlaseru i sjebe ga,tanke zice izlome se od treskanja dizelskog,obicno senzor temperature ,na 3 imao taj slucaj...s motorima nema problema ni na jednom do sad...dgL_ wrote: Po meni jedno od boljih auta ikad napravljeno... Iz vise primjera iskustva... I iz evo sopstvenog jest da sam preso 7-8 k km al za sad sam prezadovoljan... Kvarit ce se.. Kvari se svaki ali auto pruza po meni jako puno.. Od unutrasnjosti, udobnosti, motora, cijena dijelova, izgleda itd.. Itd... Godine ga stizu ali ovaj passat je magare u punom smislu rijeci... To je moje misljenje... Jako puno ljudi ima koji su nakon ovog passata uzeli b6 i svi kazu da je 5+ kompletnije i pouzdanije auto...
-
vernes81
#16378 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel kod tebe 1.9 il 2.5 ?dgL_ wrote:Ima gluposti ko i svako auto... Uzduzno postavljen motor, kao i kod audija se skida sve naprijed... Egr balio kad je bio NOV iz fabrike... Trap ne moze bit komplikovaniji... Ali kad stavis sve to na jednu stranu, a na drugu kad stavis njegovu unutrasnjost koja je stara 18 godina a po meni komotno stane na crtu sa ovim autima iz 2010.g... O pouzdanosti i motorima dovoljno govore predjeni kilometri...bitanga_sa_otesa wrote:dobri su auti ako su odrzavani ,idu dobro,ne znam kakvi su s potrosnjom.ali toliko glupih kvarova ,toliko neke stvari nepristupacne...alternator kad se mora skinut bolje da me neko cekicem po prstima...za zupcasti se sve naprijed skida,branik,hladnjaci...iz egr-a curi ulje po anlaseru i sjebe ga,tanke zice izlome se od treskanja dizelskog,obicno senzor temperature ,na 3 imao taj slucaj...s motorima nema problema ni na jednom do sad...dgL_ wrote: Po meni jedno od boljih auta ikad napravljeno... Iz vise primjera iskustva... I iz evo sopstvenog jest da sam preso 7-8 k km al za sad sam prezadovoljan... Kvarit ce se.. Kvari se svaki ali auto pruza po meni jako puno.. Od unutrasnjosti, udobnosti, motora, cijena dijelova, izgleda itd.. Itd... Godine ga stizu ali ovaj passat je magare u punom smislu rijeci... To je moje misljenje... Jako puno ljudi ima koji su nakon ovog passata uzeli b6 i svi kazu da je 5+ kompletnije i pouzdanije auto...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16379 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma to je pjesma kako je na mnogim alfama...desna poluosovina,nosac motora...na nekima i auspuh...bljakvernes81 wrote:. Ali kad sam danas vidio kako je skinuti u nakvog renoa (megan cini mi se) alternator pa to je bogu plakat.
-
vernes81
#16380 Re: Pitamo Mehanicare ?
A jebo majku glupo pravo, vidim mal motorcic cini mi se 1.5 nakav dizel moglo mu napraviti prostora da mu generalku na nosacima uradis.bitanga_sa_otesa wrote:ma to je pjesma kako je na mnogim alfama...desna poluosovina,nosac motora...na nekima i auspuh...bljakvernes81 wrote:. Ali kad sam danas vidio kako je skinuti u nakvog renoa (megan cini mi se) alternator pa to je bogu plakat.
Al jok stisno ga Fransoa ko da mu zivot ovisi o tom.
- Sodom1
#16381 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne barkaj mi Alfu. (moram menjati letvu volana , pusta mi ulje)
- bitanga_sa_otesa
#16382 Re: Pitamo Mehanicare ?
scenic je najgori po tom pitanju u vezi bilo cega...20 kg plastika i brisaca rastavis da skines amortizer...vernes81 wrote: Al jok stisno ga Fransoa ko da mu zivot ovisi o tom.
- bitanga_sa_otesa
#16383 Re: Pitamo Mehanicare ?
zamijeni odmah i gumice bs kad vec popustas mostSodom1 wrote:Ne barkaj mi Alfu. (moram menjati letvu volana , pusta mi ulje)
-
vernes81
#16384 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ili nediraj nista zamjeni autobitanga_sa_otesa wrote:zamijeni odmah i gumice bs kad vec popustas mostSodom1 wrote:Ne barkaj mi Alfu. (moram menjati letvu volana , pusta mi ulje)
- bitanga_sa_otesa
#16385 Re: Pitamo Mehanicare ?
uuu sta rece frajer 
- Sodom1
#16386 Re: Pitamo Mehanicare ?
To sam vec kupio , kako na rupama skripi.bitanga_sa_otesa wrote:zamijeni odmah i gumice bs kad vec popustas mostSodom1 wrote:Ne barkaj mi Alfu. (moram menjati letvu volana , pusta mi ulje)
Ma ima u nju ulagati koliko hoces , ali majstor nerado se fata posla ,.
Ima na piku polovnih za 80 km letvi , salju postom , kao ispravne ne znam je li uvala?
Majstor kaze ili menjaj ili donasipaj ulje , imas neko tursko jeftino , pa vidi
-
vernes81
#16387 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne potpaljuj stavio sam na kraju zelenog sto se kesla.bitanga_sa_otesa wrote:uuu sta rece frajer
A imao sam i ja 145-cu nekad daaaavno.
- basicm
#16388 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo isto skidanje sihira nekakvo...Industrialyzer wrote:Industrialyzer wrote:Pitanje za bitangu ili nekoga drugog sa iskustvom. Koliko je ucinkovit ovakav reset za Alfu?
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
- Sodom1
#16389 Re: Pitamo Mehanicare ?
I sta da uzmem? Gofavernes81 wrote:Ili nediraj nista zamjeni autobitanga_sa_otesa wrote:zamijeni odmah i gumice bs kad vec popustas mostSodom1 wrote:Ne barkaj mi Alfu. (moram menjati letvu volana , pusta mi ulje).
Menjao bi ja nju , ali za egzotiku samo
U mene je 156
-
vernes81
#16390 Re: Pitamo Mehanicare ?
7. Ako navedeno ne uspije odvuces je hodzi.basicm wrote:Ovo isto skidanje sihira nekakvo...Industrialyzer wrote:Industrialyzer wrote:Pitanje za bitangu ili nekoga drugog sa iskustvom. Koliko je ucinkovit ovakav reset za Alfu?
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
- bitanga_sa_otesa
#16391 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa naravno da je nerado kad se za svako govno mora most odvrnut....Sodom1 wrote: ali majstor nerado se fata posla ,.
Ima na piku polovnih za 80 km letvi , salju postom , kao ispravne ne znam je li uvala?
:
a pik je macak u vreci ,nije puno 80 marki ali pregledaj dobro ima li naznaka curenja,bolje neku prljavu i prasnjavu kupiti,nego uglancanu...ja te polovne kad kupujem skidam manzetne da provjerim curenje...
-
vernes81
#16392 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima mi jaran takvu fina pila.
A ja svoju prodo bila dobro nacjunirana kad sam je kupio i vjerovo ili ne fino zaradio na njoj.
A ja svoju prodo bila dobro nacjunirana kad sam je kupio i vjerovo ili ne fino zaradio na njoj.
- Sodom1
#16393 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa ja to moram naruciti , to sta ce doci postom ne znam , znas i sam da zivim u priprdinibitanga_sa_otesa wrote:pa naravno da je nerado kad se za svako govno mora most odvrnut....Sodom1 wrote: ali majstor nerado se fata posla ,.
:
a pik je macak u vreci ,nije puno 80 marki ali pregledaj dobro ima li naznaka curenja,bolje neku prljavu i prasnjavu kupiti,nego uglancanu...ja te polovne kad kupujem skidam manzetne da provjerim curenje...
Jedino ako imas kakav otpad tj osobu od poverenja za preporuciti pa da uzmem od cojeka
- basicm
#16394 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na spominjite klapanje, kod mene opet nesto pocelo 
- bitanga_sa_otesa
#16395 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne znam ja gdje ti zivisSodom1 wrote: Pa ja to moram naruciti , to sta ce doci postom ne znam , znas i sam da zivim u priprdini.
Jedino ako imas kakav otpad tj osobu od poverenja za preporuciti pa da uzmem od cojeka
Last edited by bitanga_sa_otesa on 06/08/2018 23:20, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#16396 Re: Pitamo Mehanicare ?
da ti nije neko svezao konzervu ispod auta?basicm wrote:Na spominjite klapanje, kod mene opet nesto pocelo
- basicm
#16397 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ko veze konzervu za konzervu?bitanga_sa_otesa wrote:da ti nije neko svezao konzervu ispod auta?basicm wrote:Na spominjite klapanje, kod mene opet nesto pocelo
Sad je nesto nazad po zvuku, pojacao bih ja muziku da ne cujem ali prenosi na sasiju pa osjetim, dzaba.
- Sodom1
#16398 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moracu nesto napraviti , fino zaci po otpadima i zvati , pa mozda bude nafakalibitanga_sa_otesa wrote:ne znam ja gdje ti zivisSodom1 wrote: Pa ja to moram naruciti , to sta ce doci postom ne znam , znas i sam da zivim u priprdini.
Jedino ako imas kakav otpad tj osobu od poverenja za preporuciti pa da uzmem od cojekaa sto se tice otpada nemam nikog za preporuku,sve su to varalice sto uzimaju lopatom ,skuplje smece od novog...al kad nekih stvari nema jbga...moras se snalazit
- bitanga_sa_otesa
#16399 Re: Pitamo Mehanicare ?
basicm wrote:
Sad je nesto nazad po zvuku,
- Sodom1