Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hoćemo li se to sada pretvarati da razumijemo fine detalje i nijanse feminističke misli?
Meni je sasvim jasno šta ti misliš pod pojmom "vrištećeg feminizma", a to nema veze sa promišljanjem o feminizmu na način na koji autorica to radi i koji uključuje kritiku i različite
tipove žena u njenim pričama. Da se ne lažemo
Balkanci gledaju na feminizam u sasvim drugom kontekstu, pa si vjerovatno zato i poletio da Marlboru daš preporuku da ne gleda seriju.
Malo si se zajebao sa ovim citatom autorice.
Vidi da se razumijemo može se sada otvoriti diskusija oko toga koji je to level feminizma. Dio te diskusije nisam niti želim biti; nije mi bitno je li to vrišteći ili ovakav-onakav feminizam nego tek da jest nedvojbeno serija sa feminističkom niti.
Među zadnjim je serijama koje bi preporučio čovjeku traži seriju bez toga.
Eh tako reci. Da si tako formulisao na početku ne bi se ovoliko prepirali niti bi mi skočio pritisak u procesu zbog tebe.
Da, serija ima feminističku nit. Po meni, ona nije agresivna da ti može uticati na užitak gledanja, jer je na drugim stvarima mnogo veći fokus.
A feminističku nit mogu komotno naći u bilo kojoj seriji koju je Marlboro spomenuo.
Pa to je subjektivno da li je vrišteći ili nije, ne postoje jasni kriteriji za to.
Meni je i dalje vrišteći, gura mi ga niz grlo, tebi nije i tako dalje. Raspravljati se oko toga ...
zomri wrote:Pa to je subjektivno da li je vrišteći ili nije, ne postoje jasni kriteriji za to.
Meni je i dalje vrišteći, gura mi ga niz grlo, tebi nije i tako dalje. Raspravljati se oko toga ...
zomri wrote:
da, za riječ koja mijenja suštinu
fakat si lik marlboro je tražio bez forsiranja feminizma, po meni (i @omarki) ovo nije za njega, po tebi jeste. neka on odluči.
Omarka po sopstvenom priznanju nije ni gledala osim možda trejlera. Njoj doduše nije ni prvi put da raspravlja o nečemu što nije gledala
i što je uopšte ne interesuje. Ja i klošar smo odgledali sve epizode do sada. I ko je sada mjerodavniji? Nas dvojica ili omarka koja
nije uopšte gledala i ti koji si pogledao eventualno jednu epizodu i pročitao par članaka i formirao svoje mišljenje bazirano na tome.
Da, neka čovjek odgleda i neka stvori svoje mišljenje.
ko raspravlja o seriji? ja nigdje nisam raspravljala o seriji nego sam vise no dovoljno o njoj procitala (sto sam sasvim jasno napisala u postu,ali ti, ocito, ne citas) da je ne bih preporucila covjeku koji je trazio serije bez "agresivne promocije" i cije stavove o feminizmu vidim na temi "feminizam". ostavila sam jedan post vezan za tu seriju. to kolutanje ti nekom drugom.
covjek je dobio oprecna misljenja, ima materijala za donijeti sam odluku, ali ti i dalje ne zacepljas i razvlacis pricu preko dvije stranice.
Velkoski wrote:Eno i novi James Bond bi trebao biti Idris Elba
sta ti je, ne postoji bolji i kulji izbor za james bonda od idriza. lik gori. da su ga jos uzeli prije mozda 5-7 godina dok jos nije posijedio bio i ostario, kuku leleeee. najbetonskiji james bond likom od connerya.
Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity
Crnac od oca Škota i majke iz Švicarske Možda ga i pomuslimane, trenutno je veliki cirkus u Britaniji na relaciji domoroCi - muslimani
Tomahawk11 wrote:Gledao Animal Kingdom ovih 11 epizoda 3. sezone. Biće još dvije epizode.
Ja i ti je u stopu pratimo od 2016
Odlicna baš.
Ma Zomri jednostavno ne zna materiju o onome što prica izmišlja lik toplu vodu, dok mu po postovima vidiš da švrlja.
Idris Elba zvani Luther je bog prvi put kad sam cuo da bi mogao biti on novi, a tome ima godina i jače bilo je ovo.
Velkoski wrote:Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity
Crnac od oca Škota i majke iz Švicarske Možda ga i pomuslimane, trenutno je veliki cirkus u Britaniji na relaciji domoroCi - muslimani
izbor idriza meni nije nikakav diversity nego najlogicniji izbor. covjek je utjelovljenje james bonda vise nego iko ko postoji na sceni trenutno i najkompetentniji izbor. sasvim sljucajno nije bijel, kakve veze ima? zar se ne igramo meritokracije?
uostalom, o njemu kao james bondu se bukvalno skoro deset godina traca, nije od jucer.
Velkoski wrote:Nek' bude agent 008, 007 jednostavno ne odgovara kompletnoj historiji.
ne moze. svaki bozji kurac su izmijenili i izvitoperili da isprojiciraju danasnji svijet na djela kreirana u proslosti i sad ovaj jedan, jedini, koji zapravo pase i odgovara da ne prodje. no. ako ga snime, u kino idem gledati film, prvi vikend, svojim parama. sto nisam uradila ima 10 godina.
meni idu nakurac danasnje identity politics i njihove svedrustvene manifestacije, nisam nikakva chirlider, ali u slucaju james bonda zaista nema smisla izmisljati gluposti cisto radi otpora. idriz je ultra kul i vjerujem da bi ga vecina britanaca bez problema prihvatila kao james bonda. uvijek imas dio koji ce se buniti, ali bili bi manjina.
Velkoski wrote:
btw. ne tvrdim kako je ovdje u pitanju diversity, pogotovo ovaj "isforsirani" nego samo nelogičnost
eno sad! a kaze diversity u prvom postu. bjezi ba, ja jos s njim ozbiljno pricam.
pa to je o serijama, je l' nije tako u svim mogućim današnjim?
Velkoski wrote:Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity