Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#16376 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:@zomri

Hoćemo li se to sada pretvarati da razumijemo fine detalje i nijanse feminističke misli? :lol:

Meni je sasvim jasno šta ti misliš pod pojmom "vrištećeg feminizma", a to nema veze sa promišljanjem o feminizmu na način na koji autorica to radi i koji uključuje kritiku i različite
tipove žena u njenim pričama. Da se ne lažemo
Balkanci gledaju na feminizam u sasvim drugom kontekstu, pa si vjerovatno zato i poletio da Marlboru daš preporuku da ne gleda seriju.

Malo si se zajebao sa ovim citatom autorice. :mrgreen:
Vidi da se razumijemo može se sada otvoriti diskusija oko toga koji je to level feminizma. Dio te diskusije nisam niti želim biti; nije mi bitno je li to vrišteći ili ovakav-onakav feminizam nego tek da jest nedvojbeno serija sa feminističkom niti.

Među zadnjim je serijama koje bi preporučio čovjeku traži seriju bez toga.
Eh tako reci. Da si tako formulisao na početku ne bi se ovoliko prepirali niti bi mi skočio pritisak u procesu zbog tebe. :| :mrgreen:
Da, serija ima feminističku nit. Po meni, ona nije agresivna da ti može uticati na užitak gledanja, jer je na drugim stvarima mnogo veći fokus.

A feminističku nit mogu komotno naći u bilo kojoj seriji koju je Marlboro spomenuo. :D
zomri

#16377 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Pa to je subjektivno da li je vrišteći ili nije, ne postoje jasni kriteriji za to.
Meni je i dalje vrišteći, gura mi ga niz grlo, tebi nije i tako dalje. Raspravljati se oko toga ... :-)
dale cooper

#16378 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:Pa to je subjektivno da li je vrišteći ili nije, ne postoje jasni kriteriji za to.
Meni je i dalje vrišteći, gura mi ga niz grlo, tebi nije i tako dalje. Raspravljati se oko toga ... :-)
Lano' bih sad, ali ću se suzdržati. :mrgreen: :run:

Do sljedećeg puta, vrišteći. :D :kakoste:
omar little

#16379 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote:
zomri wrote: da, za riječ koja mijenja suštinu :roll:
fakat si lik :mrgreen: marlboro je tražio bez forsiranja feminizma, po meni (i @omarki) ovo nije za njega, po tebi jeste. neka on odluči.
Omarka po sopstvenom priznanju nije ni gledala osim možda trejlera. Njoj doduše nije ni prvi put da raspravlja o nečemu što nije gledala
i što je uopšte ne interesuje. :roll: Ja i klošar smo odgledali sve epizode do sada. I ko je sada mjerodavniji? Nas dvojica ili omarka koja
nije uopšte gledala i ti koji si pogledao eventualno jednu epizodu i pročitao par članaka i formirao svoje mišljenje bazirano na tome.

Da, neka čovjek odgleda i neka stvori svoje mišljenje.
ko raspravlja o seriji? ja nigdje nisam raspravljala o seriji nego sam vise no dovoljno o njoj procitala (sto sam sasvim jasno napisala u postu,ali ti, ocito, ne citas) da je ne bih preporucila covjeku koji je trazio serije bez "agresivne promocije" i cije stavove o feminizmu vidim na temi "feminizam". ostavila sam jedan post vezan za tu seriju. to kolutanje ti nekom drugom.

covjek je dobio oprecna misljenja, ima materijala za donijeti sam odluku, ali ti i dalje ne zacepljas i razvlacis pricu preko dvije stranice.
omar little

#16380 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:Eno i novi James Bond bi trebao biti Idris Elba :lol:
sta ti je, ne postoji bolji i kulji izbor za james bonda od idriza. lik gori. da su ga jos uzeli prije mozda 5-7 godina dok jos nije posijedio bio i ostario, kuku leleeee. najbetonskiji james bond likom od connerya.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16381 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity :D

Crnac od oca Škota i majke iz Švicarske :mrgreen: Možda ga i pomuslimane, trenutno je veliki cirkus u Britaniji na relaciji domoroCi - muslimani :mrgreen:
klosar pravi

#16382 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klosar pravi »

Tomahawk11 wrote:Gledao Animal Kingdom ovih 11 epizoda 3. sezone. Biće još dvije epizode.

Ja i ti je u stopu pratimo od 2016 :D
Odlicna baš.

Ma Zomri jednostavno ne zna materiju o onome što prica izmišlja lik toplu vodu, dok mu po postovima vidiš da švrlja.
Idris Elba zvani Luther je bog prvi put kad sam cuo da bi mogao biti on novi, a tome ima godina i jače bilo je ovo. :thumbup:
omar little

#16383 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity :D

Crnac od oca Škota i majke iz Švicarske :mrgreen: Možda ga i pomuslimane, trenutno je veliki cirkus u Britaniji na relaciji domoroCi - muslimani :mrgreen:
izbor idriza meni nije nikakav diversity nego najlogicniji izbor. covjek je utjelovljenje james bonda vise nego iko ko postoji na sceni trenutno i najkompetentniji izbor. sasvim sljucajno nije bijel, kakve veze ima? zar se ne igramo meritokracije?

uostalom, o njemu kao james bondu se bukvalno skoro deset godina traca, nije od jucer.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#16384 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Nek' bude agent 008, 007 jednostavno ne odgovara kompletnoj historiji. :mrgreen:

Isto kao što Catwoman u slučaju Berry nije bila Selina Kyle jer bi bilo presmiješno :mrgreen: E'o zamisli da Luther bude recastan kao bijelac? Ne ide
klosar pravi

#16385 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klosar pravi »

Ide naravno da ide jer je najbolji moguci izbor na sceni sve ostalo je nebitno kad je kvalitetom najbolji. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#16386 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Dakle sutra kada bude neki film o Obami ako neki bijelac bude kvalitetnom najbolji on ga treba glumiti? :mrgreen:
omar little

#16387 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:Nek' bude agent 008, 007 jednostavno ne odgovara kompletnoj historiji. :mrgreen:
ne moze. :D svaki bozji kurac su izmijenili i izvitoperili da isprojiciraju danasnji svijet na djela kreirana u proslosti i sad ovaj jedan, jedini, koji zapravo pase i odgovara da ne prodje. no. :D ako ga snime, u kino idem gledati film, prvi vikend, svojim parama. :D sto nisam uradila ima 10 godina. :D
omar little

#16388 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:Dakle sutra kada bude neki film o Obami ako neki bijelac bude kvalitetnom najbolji on ga treba glumiti? :mrgreen:
james bond je fiktivan lik. obama, koliko god se neki trudili, je stvaran. :D
klosar pravi

#16389 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klosar pravi »

Velkoski wrote:Dakle sutra kada bude neki film o Obami ako neki bijelac bude kvalitetnom najbolji on ga treba glumiti? :mrgreen:

Svjestan si koliko si izmiksao ono što se ne može izmiksat? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#16390 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Recite Britancima kako je James Bond fiktivan :hm: :mrgreen:

Fiktivan s decenijama izgrađene biografije i "kulturalnog heritEdža" :mrgreen:

----

btw. ne tvrdim kako je ovdje u pitanju diversity, pogotovo ovaj "isforsirani" nego samo nelogičnost :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 13/08/2018 15:09, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#16391 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

Kad bude neka mlada sljedeca James Bond, Bond Jasmine Bond
klosar pravi

#16392 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klosar pravi »

Velkoski wrote:Recite Britancima kako je James Bond fiktivan :hm: :mrgreen:

Fiktivan s decenijama izgrađene biografije i "kulturalnog heritEdža" :mrgreen:

To rasistickom dijelu Londona jedino :D
ultima_palabra

#16393 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

dezurni_ucenik wrote:Kad bude neka mlada sljedeca James Bond, Bond Jasmine Bond
Ili možda nova Bond girl da bude neki bespolac :mrgreen: Mogućnosti su neograničene...
omar little

#16394 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

meni idu nakurac danasnje identity politics i njihove svedrustvene manifestacije, nisam nikakva chirlider, ali u slucaju james bonda zaista nema smisla izmisljati gluposti cisto radi otpora. idriz je ultra kul i vjerujem da bi ga vecina britanaca bez problema prihvatila kao james bonda. uvijek imas dio koji ce se buniti, ali bili bi manjina.
omar little

#16395 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:
btw. ne tvrdim kako je ovdje u pitanju diversity, pogotovo ovaj "isforsirani" nego samo nelogičnost :mrgreen:

eno sad! :D a kaze diversity u prvom postu. bjezi ba, ja jos s njim ozbiljno pricam. :P
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#16396 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

omar little wrote:
Velkoski wrote:

eno sad! :D a kaze diversity u prvom postu. bjezi ba, ja jos s njim ozbiljno pricam. :P
pa to je o serijama, je l' nije tako u svim mogućim današnjim? :mrgreen:
ultima_palabra wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kad bude neka mlada sljedeca Bond, Bond Jasmine Bond
Ili možda nova Bond girl da bude neki bespolac :mrgreen: Mogućnosti su neograničene...
Ili će da je lože tosteri, k'o LandU Calrissiana :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 13/08/2018 15:14, edited 1 time in total.
klosar pravi

#16397 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klosar pravi »

A živa istina baš Velko je prikriveni rasista s tendencijama da voli crnacku muziku. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#16398 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

klosar pravi wrote:A živa istina baš Velko je prikriveni rasista s tendencijama da voli crnacku muziku. :D
Ja sam mrzitelj svega, osim Becky G i Kobija Bryanta dakako :mrgreen:
omar little

#16399 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote:
omar little wrote:
Velkoski wrote:
pa to je o serijama, je l' nije tako u svim mogućim današnjim? :mrgreen:
Velkoski wrote:Ne sporim mu glumačke sposobnosti, štaviše beton je lik gdje god se pojavio, ali zamislite Will Smitha u ulozi Bruce Waynea ili Tony Starka? Pa nećemo mijenjati origin storije likova da bi napravili diversity :D

ma, mars, ba. :D :D
dezurni_ucenik

#16400 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

ultima_palabra wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kad bude neka mlada sljedeca James Bond, Bond Jasmine Bond

Bozo Vreco :lol:
Post Reply