The Realist wrote:kemox wrote:Ma lopovluk. Uredu, dozvoljena je izmjena programske šeme, ali da mi nakon 1.8.2016 ukinu pola kvalitnih programa, e to je čista krađa.
Opet kažem, nemaju oni baš tolika prava, koliko se misli. Znam kada su moji sa sestrom razgovarao oko nečega drugog (sestra i zet advokati) i tvrdili da se ne može ništa, jer ima ugovor, pa im sestra govori da to nije tačno, jer ne može ugovor toliko ići na štetu korisnika (ekstremniji primjer su kamatari, možeš ti i sa njima ugovor sklopiti, pa taj ugovor ne vrijedi, jer ide previše na štetu jedne strane).
Problem kod kanala nastaje što jedino što možeš dobiti je besplatan raskid ugovora i to je to (govorim o izboru kanala).
Ono gdje mislim da se može ganjati su kupljeni moduli i recieveri, jer tu su korisnici baš prevareni, ako im se bude sve naplaćivalo i na nađe neki metod da se sve nadoknadi, pa makar da otkupe te stvari nazad.
Ja sam imao kupljene apsolutno sve uredjaje: modem, reciver, karticu i telefon ali da budem iskren niko me nije tjerao na to to je bila moja odluka. Presao sam na Tri Grande Family paket od TM-a i svi uredjaji su mi ostali a sta cu sa njima nemam pojma.... a kod TM-a pogotovo sa modulom:). Doduse modul kao modul je iskoristiv samo karticu u njemu promjenis. Ono sto sam ja shvatio da ce i HS i TM postati potpuno jednoobrazni sa ponudom u neka doba mada moje licno misljenje je da nece jer UNIFI mislim da ce ostati samo kod TM. Racuna jos nema jer vejrovatno ni oni sad vise ne mogu da skontaju sta ce kome naplatiti:)
Samo cu napomenuti jos jednom one koji su imali telefone u HS-u i prelaze na TM da ce im se broj promjeniti i da odmah traze formular za prenos broja iz HS-a u TM. Ja evo vec 10-ti dan cekam da mi se vrati broj koji inace koristim vec 40 godina:). Malo mi nisu ni najjasniji telefonski racuni jer kod HS-a je na pozivu prema fiksnoj mrezi pisala cista nula a kod TM-a na nekim pise 0,0117 a na nekim 0,0293 a i jedni i drugi su prema fiksnim mrezama.
I stvarno ne razumijem zasto na portalu ne prikazuje puni broj koji je pozivan jer onda tek imamo punu kontrolu nad svojom potrosnjom.
Posto je paket Trio Grand Family 56,9 KM (konacna cifra) ne kontam da li to znaci da cu jos doplacivati za telefon ako recimo budem zvao samo fiksne telefone u BiH cijeli mjesec i sta je u stvari tacno uracunato od telefonije u ovaj paket. Koliko sam ja skontao na ovu cifru ce se placati svaka uspostava poziva prema fiksnim mrezama i inostranim u onih 100 minuta.
I da moram biti posten da nakon silnih poziva su na kraju ipak bili korektni ali isto tako neko sa slabijim zivcima ne znam kako bi reagovao. Mislim da pocetni problem nastaje na samom salteru konkretnu u BBI gdje ne upisu tacno sve ono sto mi trazimo i onda umjesto da se cijela usluga zavrsi iz jednog puta moraju dolaziti po pet puta. Takodje informacije definitivno nemaju svi tacne i zato se desava da od jednog dobijete jedne a od drugog druge na 1360.
Ja cu samo ponoviti da ne mogu da prezalim Arene jer imali smo 5 + 5HD Arena koje su sve preniosile sportske dogadjaje. Ovdje imamo fakticki samo tri SK + tri HD SK koji nesto interesanto prenose a ova ostala tri SK i SK Golf su bas bez ikakve veze. Dobili smo englesku i spansku ligu te NBA a izgubili:talijansku, francusku, hrvatsku, srpsku, nasu, ABA ligu, LIGU PRVAKA, LIGU EVROPE, RUKOMET ITD tako da po pitanju sportskih kanala mislim da jesmo osteceni i to zestoko. Takodje oni koji prate Bundesligu su osteceni sa da Europsorta HD koji su kanali koji su svugdje u nekim osnovnim ponudama.
Ali ne mozemo reci ni da ne reaguju na nase zahtjeve pa mozda se sve to i promjeni moramo i mi biti malo strpljivi. HS-ovci su bas sto se mene tice za cistu pohvalu i maksimalno se trude da pomognu.