HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
crnivrag

#16376 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

r_faruk wrote:Pa je li vama risiver stvarno neko zadovoljstvo pored modula?
Ja imam D3 v2.0 resiver otkako su ga pustili u upotrebu i nisam nikad imao problema s njim.

Slika je identična onoj sa DVB-C mreže, a sviđa mi se još zbog modernog EPG-a sa detaljnim informacijama o sadržaju i sličicama sadržaja.

A naravno putem resivera će se jedino moći koristiti usluge 72 sata unazad i Video on Demand.
r_faruk

#16377 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Nije u pitanju kvalitet slike, nebitno da li je ista slika, problem su kablovi, daljinski i posebno mjesto na zidu za risiver. Moras makssuz neku policu za njega. Ovako je fantasticno..... Na zidu stoji samo tv i gledaj, uzivaj
dadem17

#16378 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

crnivrag wrote:
r_faruk wrote:Pa je li vama risiver stvarno neko zadovoljstvo pored modula?
Ja imam D3 v2.0 resiver otkako su ga pustili u upotrebu i nisam nikad imao problema s njim.

Slika je identična onoj sa DVB-C mreže, a sviđa mi se još zbog modernog EPG-a sa detaljnim informacijama o sadržaju i sličicama sadržaja.

A naravno putem resivera će se jedino moći koristiti usluge 72 sata unazad i Video on Demand.
Meni ne fali nista na EPG-u na tv-u,i sama cinjenica da nemam jos jednu dodatnu kutiju i kablove oko tv-a moze biti samo plus za modul!
NK33

#16379 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

dadem17 wrote: Cekaj malo 5 arena ali 4 HD plus 2 HD Eurosporta,dobili 3 HD SK,golf fakat ne racunam. Ni upola flimskih SD kanala! Ali kako kazes i nekako da covjek prihvati. Ali poslije 1.8. WTF!?
Imali smo 4 arene u HD sad imamo 3 sport kluba u HD. Nije toliko lose s obzirom da ovi prenose englesku i spansku ligu ali ja bih opet prije uzeo arene zbog europskih takmicenja. Filmove rijetko gledam na tv-u tako da mi to nije bas bitno, ali ima dosta onih kojima jest i mislim da su takvi dobili losiju ponudu sad u odnosu na HS.

Poslije 1.8. ne budu li nam ostavili prosireni paket, ja najvjerovatnije prelazim na bhtelecom ili ako bude neka druga alternativa. Ovima ne dam vise para nego sto sad dajem a zelim iste kanale kao sto sam imao na HS-u, ili bar priblizno kvalitetne.
kakaljin

#16380 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
dadem17 wrote: Cekaj malo 5 arena ali 4 HD plus 2 HD Eurosporta,dobili 3 HD SK,golf fakat ne racunam. Ni upola flimskih SD kanala! Ali kako kazes i nekako da covjek prihvati. Ali poslije 1.8. WTF!?
Imali smo 4 arene u HD sad imamo 3 sport kluba u HD. Nije toliko lose s obzirom da ovi prenose englesku i spansku ligu ali ja bih opet prije uzeo arene zbog europskih takmicenja. Filmove rijetko gledam na tv-u tako da mi to nije bas bitno, ali ima dosta onih kojima jest i mislim da su takvi dobili losiju ponudu sad u odnosu na HS.

Poslije 1.8. ne budu li nam ostavili prosireni paket, ja najvjerovatnije prelazim na bhtelecom ili ako bude neka druga alternativa. Ovima ne dam vise para nego sto sad dajem a zelim iste kanale kao sto sam imao na HS-u, ili bar priblizno kvalitetne.
I to bez ikakvog potpisivanja bilo kakvog ugovora na odredjeno vrijeme.
r_faruk

#16381 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Meni se dopao SK, ovi zabari su mi dodijali, fali mi liga prvaka, ali englezi su osvjezenje sto se fudbala tice...
dadem17

#16382 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

NK33 wrote:

Imali smo i 2 HD Eurosporta! Sad vise ne,samo SD! Ali kako i sam rece,sta poslije 1.8. i ukidanja "promotivnih" kanala?
kakaljin

#16383 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

dadem17 wrote:
NK33 wrote:

Imali smo i 2 HD Eurosporta! Sad vise ne,samo SD! Ali kako i sam rece,sta poslije 1.8. i ukidanja "promotivnih" kanala?
Samo me interesuje koliko ćemo plaćati taj promotivni period
dadem17

#16384 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

r_faruk wrote:Meni se dopao SK, ovi zabari su mi dodijali, fali mi liga prvaka, ali englezi su osvjezenje sto se fudbala tice...
to je sve ok,ukinuli arene,dali SK...to je promjena programske sheme. Ali ukinuti 50 % filmskih kanala HD kanala,pokusati ponovo naplatiti usluge gledanja na drugom tv-u To nije promjena programske sheme!
r_faruk

#16385 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

dadem17 wrote:
r_faruk wrote:Meni se dopao SK, ovi zabari su mi dodijali, fali mi liga prvaka, ali englezi su osvjezenje sto se fudbala tice...
to je sve ok,ukinuli arene,dali SK...to je promjena programske sheme. Ali ukinuti 50 % filmskih kanala HD kanala,pokusati ponovo naplatiti usluge gledanja na drugom tv-u To nije promjena programske sheme!
To je deranje gu*ova :-D
AdrianMole

#16386 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

dadem17

#16387 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

r_faruk wrote:
dadem17 wrote:
To je deranje gu*ova :-D
*Kompanija HS i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.

HS znaci pravno i dalje ostaje davalac usluga digitalne tv! Znaci da ukoliko vecina ne predje sa KID paketa i ne potpise novi ugovor sa Telemahom HS nam je duzan nastaviti davati uslugu za koju smo potpisali ugovor s njima. Znaci da nam ne mogu preko noci samo tako ukinuti pola kvalitetnog programskog sadrzaja. Odnosno kako oni sada kazu,da KID ima samo OSNOVNI digitalni paket! Ali vidjecemo poslije 1.8. sta su skontali.
dadem17

#16388 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

NK33 wrote:

Nisam pravnik,ali imam par kolega,pa cu ih pitati za savjet. Ovo sto pokusavaju izvesti na malim slovima je cista prevara. Sa HS-om imamo ugovore,oni mogu promjeniti shemu,to stoji ali mislim da ovo (ako su zamislili da nam poslije 1.8. ostave samo OSNOVNI a ne PROSIRENI paket) nije izmjena programske sheme vec grubo krsenje nasih korisnickih prava. Ja sam im kupio opremu,HD receiver,kad sam uzeo KID paket i sad hoce da mi zakljucaju 80% kanala na istom!? Taj KID pakaet sam uzeo i radi pogodnosti da ukoliko kupim od njih modul mogu za cijenu jedne pretplate gledati i na drugom TV-u digitalu i sad to hoce da mi oduzmu. I jos da mi naplate ponovo uslugu montiranja neke opcije D3 kuca koja mi apsolutno ne treba. VEC TO IMAM i platio sam vam to!
amaretto

#16389 Re: HS kablovska

Post by amaretto »

Imam HS internet standard 15KM i analognu kablovsku 13,90KM. Meni nista bolje ne treba (osim sto je izbacen History Channel) pa ako moze odgovor hoce li se ovdje ista mjenjati po pitanju usluge i cijena.
Hvala unaprijed,
kemox

#16390 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ma lopovluk. Uredu, dozvoljena je izmjena programske šeme, ali da mi nakon 1.8.2016 ukinu pola kvalitnih programa, e to je čista krađa.

Imao sam sve kanale osim HBO i oni meni da nakon 1.8.2016 ostave samo osnovne, ma oni nisu normalni.

JOJ ŠUPLJAKA PREĐITE NA NEKI OD UNAPRIJEĐENIH PAKETA

KAKAV UNAPRIJEĐENI PAKET, KAD SU MI OD ONOGA ŠTO SAM VEĆ IMAO NAPRAVILI NEKAKVE PAKETIĆE I JOŠ IH NAZIVAJU UNAPRIJEĐENI PAKETI KOJI SU SKUPLJI.

ČISTI BEZOBRAZUK
Last edited by kemox on 20/02/2016 11:19, edited 1 time in total.
The Realist

#16391 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kemox wrote:Ma lopovluk. Uredu, dozvoljena je izmjena programske šeme, ali da mi nakon 1.8.2016 ukinu pola kvalitnih programa, e to je čista krađa.
Opet kažem, nemaju oni baš tolika prava, koliko se misli. Znam kada su moji sa sestrom razgovarao oko nečega drugog (sestra i zet advokati) i tvrdili da se ne može ništa, jer ima ugovor, pa im sestra govori da to nije tačno, jer ne može ugovor toliko ići na štetu korisnika (ekstremniji primjer su kamatari, možeš ti i sa njima ugovor sklopiti, pa taj ugovor ne vrijedi, jer ide previše na štetu jedne strane).

Problem kod kanala nastaje što jedino što možeš dobiti je besplatan raskid ugovora i to je to (govorim o izboru kanala).

Ono gdje mislim da se može ganjati su kupljeni moduli i recieveri, jer tu su korisnici baš prevareni, ako im se bude sve naplaćivalo i na nađe neki metod da se sve nadoknadi, pa makar da otkupe te stvari nazad.
B Ling

#16392 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

Ljudi mala sugestija,

pisiste im i na facebook, na zid, nek vide i ostali korisnici, a mislim da ce imati vishe uticaja nego ovako preko foruma.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16393 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
kemox wrote:Ma lopovluk. Uredu, dozvoljena je izmjena programske šeme, ali da mi nakon 1.8.2016 ukinu pola kvalitnih programa, e to je čista krađa.
Opet kažem, nemaju oni baš tolika prava, koliko se misli. Znam kada su moji sa sestrom razgovarao oko nečega drugog (sestra i zet advokati) i tvrdili da se ne može ništa, jer ima ugovor, pa im sestra govori da to nije tačno, jer ne može ugovor toliko ići na štetu korisnika (ekstremniji primjer su kamatari, možeš ti i sa njima ugovor sklopiti, pa taj ugovor ne vrijedi, jer ide previše na štetu jedne strane).

Problem kod kanala nastaje što jedino što možeš dobiti je besplatan raskid ugovora i to je to (govorim o izboru kanala).

Ono gdje mislim da se može ganjati su kupljeni moduli i recieveri, jer tu su korisnici baš prevareni, ako im se bude sve naplaćivalo i na nađe neki metod da se sve nadoknadi, pa makar da otkupe te stvari nazad.
Ja sam imao kupljene apsolutno sve uredjaje: modem, reciver, karticu i telefon ali da budem iskren niko me nije tjerao na to to je bila moja odluka. Presao sam na Tri Grande Family paket od TM-a i svi uredjaji su mi ostali a sta cu sa njima nemam pojma.... a kod TM-a pogotovo sa modulom:). Doduse modul kao modul je iskoristiv samo karticu u njemu promjenis. Ono sto sam ja shvatio da ce i HS i TM postati potpuno jednoobrazni sa ponudom u neka doba mada moje licno misljenje je da nece jer UNIFI mislim da ce ostati samo kod TM. Racuna jos nema jer vejrovatno ni oni sad vise ne mogu da skontaju sta ce kome naplatiti:)
Samo cu napomenuti jos jednom one koji su imali telefone u HS-u i prelaze na TM da ce im se broj promjeniti i da odmah traze formular za prenos broja iz HS-a u TM. Ja evo vec 10-ti dan cekam da mi se vrati broj koji inace koristim vec 40 godina:). Malo mi nisu ni najjasniji telefonski racuni jer kod HS-a je na pozivu prema fiksnoj mrezi pisala cista nula a kod TM-a na nekim pise 0,0117 a na nekim 0,0293 a i jedni i drugi su prema fiksnim mrezama.
I stvarno ne razumijem zasto na portalu ne prikazuje puni broj koji je pozivan jer onda tek imamo punu kontrolu nad svojom potrosnjom.
Posto je paket Trio Grand Family 56,9 KM (konacna cifra) ne kontam da li to znaci da cu jos doplacivati za telefon ako recimo budem zvao samo fiksne telefone u BiH cijeli mjesec i sta je u stvari tacno uracunato od telefonije u ovaj paket. Koliko sam ja skontao na ovu cifru ce se placati svaka uspostava poziva prema fiksnim mrezama i inostranim u onih 100 minuta.
I da moram biti posten da nakon silnih poziva su na kraju ipak bili korektni ali isto tako neko sa slabijim zivcima ne znam kako bi reagovao. Mislim da pocetni problem nastaje na samom salteru konkretnu u BBI gdje ne upisu tacno sve ono sto mi trazimo i onda umjesto da se cijela usluga zavrsi iz jednog puta moraju dolaziti po pet puta. Takodje informacije definitivno nemaju svi tacne i zato se desava da od jednog dobijete jedne a od drugog druge na 1360.
Ja cu samo ponoviti da ne mogu da prezalim Arene jer imali smo 5 + 5HD Arena koje su sve preniosile sportske dogadjaje. Ovdje imamo fakticki samo tri SK + tri HD SK koji nesto interesanto prenose a ova ostala tri SK i SK Golf su bas bez ikakve veze. Dobili smo englesku i spansku ligu te NBA a izgubili:talijansku, francusku, hrvatsku, srpsku, nasu, ABA ligu, LIGU PRVAKA, LIGU EVROPE, RUKOMET ITD tako da po pitanju sportskih kanala mislim da jesmo osteceni i to zestoko. Takodje oni koji prate Bundesligu su osteceni sa da Europsorta HD koji su kanali koji su svugdje u nekim osnovnim ponudama.
Ali ne mozemo reci ni da ne reaguju na nase zahtjeve pa mozda se sve to i promjeni moramo i mi biti malo strpljivi. HS-ovci su bas sto se mene tice za cistu pohvalu i maksimalno se trude da pomognu.
Last edited by hrasno38 on 20/02/2016 13:07, edited 2 times in total.
crnivrag

#16394 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote: Koliko sam ja skontao na ovu cifru ce se placati svaka uspostava poziva prema fiksnim mrezama i inostranim u onih 100 minuta.
Upravo tako, naplaćuje se samo uspostava poziva od 0,03 KM bez obzira na dužinu razgovora.

Nemoj da te bune cifre, jer na portalu moraju okačiti cijenu razgovora po minuti prema tim mrežama, ali pošto ti imaš uključen Flat BH paket u okviru Trio Grande Family paketa, onda ti se obračunava ista uspostava ka svim fiksnim mrežama u BiH.

A što se tiče listinga, ne postavljaju kompletnu numeraciju pozivanih brojeva zbog sigurnosnih razloga, u prevodu neko bi ti mogao uzeti listing i bez tvog znanja zloupotrijebiti pozivane brojeve.

Ovako ima nekoliko početnih cifri, pa ti sam skontaš koga si zvao.
hrasno38

#16395 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote: Koliko sam ja skontao na ovu cifru ce se placati svaka uspostava poziva prema fiksnim mrezama i inostranim u onih 100 minuta.
Upravo tako, naplaćuje se samo uspostava poziva od 0,03 KM bez obzira na dužinu razgovora.

Nemoj da te bune cifre, jer na portalu moraju okačiti cijenu razgovora po minuti prema tim mrežama, ali pošto ti imaš uključen Flat BH paket u okviru Trio Grande Family paketa, onda ti se obračunava ista uspostava ka svim fiksnim mrežama u BiH.

A što se tiče listinga, ne postavljaju kompletnu numeraciju pozivanih brojeva zbog sigurnosnih razloga, u prevodu neko bi ti mogao uzeti listing i bez tvog znanja zloupotrijebiti pozivane brojeve.

Ovako ima nekoliko početnih cifri, pa ti sam skontaš koga si zvao.
Znaci na cijenu paketa dodajem jos i uspostave poziva? Ali moraju imati varijantu da nam daju kompletan listing jer ga daje svako. Mozda da u e-racunu poslalju kompletan listing.
crnivrag

#16396 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote: Znaci na cijenu paketa dodajem jos i uspostave poziva? Ali moraju imati varijantu da nam daju kompletan listing jer ga daje svako. Mozda da u e-racunu poslalju kompletan listing.
Sa papirnim računon u koverti dođe i listing poziva, tako mi je dolazilo dok nisam prešao na e-račun.

Na e-računu dođe samo običan račun u pdf verziji, bez ikakvih dodataka.
hrasno38

#16397 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote: Znaci na cijenu paketa dodajem jos i uspostave poziva? Ali moraju imati varijantu da nam daju kompletan listing jer ga daje svako. Mozda da u e-racunu poslalju kompletan listing.
Sa papirnim računon u koverti dođe i listing poziva, tako mi je dolazilo dok nisam prešao na e-račun.

Na e-računu dođe samo običan račun u pdf verziji, bez ikakvih dodataka.
e super da onda ne trazim e-racun:) jer volim da ima kompletan pregled poziva sa kompletnim brojevima koje sam pozivao. a ne znam sta tu ima biti tajno kad svaki broj koji nije skriven moze dobiti na imeniku BH Telecoma.
crnivrag

#16398 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:
e super da onda ne trazim e-racun:) jer volim da ima kompletan pregled poziva sa kompletnim brojevima koje sam pozivao. a ne znam sta tu ima biti tajno kad svaki broj koji nije skriven moze dobiti na imeniku BH Telecoma.
Vjeruj mi da nemam pojma, ali pošto je portal Moj Telemach potpuno identičan portalima Moj SBB i Moj Telemach u Sloveniji, moguće da u tim zemljama postoje neke zavrzlame oko privatnosti pozivanih brojeva na računu.

Koliko me sjećanje služi, i s papirnatim računom dobiješ isti spisak pozivanih brojeva kao i na portalu Moj Telemach, sa potpuno istim stupcima i brojevima koji su napola skriveni.
hrasno38

#16399 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:
Vjeruj mi da nemam pojma, ali pošto je portal Moj Telemach potpuno identičan portalima Moj SBB i Moj Telemach u Sloveniji, moguće da u tim zemljama postoje neke zavrzlame oko privatnosti pozivanih brojeva na računu.

Koliko me sjećanje služi, i s papirnatim računom dobiješ isti spisak pozivanih brojeva kao i na portalu Moj Telemach, sa potpuno istim stupcima i brojevima koji su napola skriveni.
e jebes onda to treba vidjeti moze li se dobiti full listing tj na zahtjev ukljuciti ta opcija....naravno prvo da docekam da mi se vrati moj broj telefona:)
hrasno38

#16400 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:

Da te pitam drug....dobio sam d3 mini receiver za drugi TV i tu su vec napravljene favorite liste kanala sto je super....da li mogu nekako da se poredaju po nazivu a ne po brojevima kanala.
Locked