Ja ba... daj sotvera, planova, strategija, mastrer planova, strategija razvoja ...kritikos wrote: ↑25/06/2021 20:09Upravo s tim ciljem, krajem 2019. godine u konsultacijama i na preporuku premijera Edina Forte pokrenuli smo pregovore s Evropskom investicijskom bankom o osiguranju tehničke stručne asistencije u izradi novog Master plana kampusa u okviru njihovog programa "Economic Resilience Initiative". Potpisani sporazum osigurava grant sredstva u iznosu od 500.000 eura za reviziju postojećeg i izradu novog Master plana kampusa prilagođenog trenutnim i budućim potrebama Univerziteta u Sarajevu, odnosno dizajniranju modernog evropskog kampusa", objašnjava Zaimović. U pripremi tog projekta sa Svjetskom bankom i renomiranom svjetskom kućom za arhitekturu i urbano planiranje ARUP napravljen je početni Parametar plan kampusa, kao neka vrsta preliminarne analize izvodljivosti nove vizije koju imaju na univerzitetu.mistek wrote: ↑25/06/2021 15:55 https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkriva ... /210614066
Ovo će sigurno kilavo ići, ali je lijepo da se ide u ovom smjeru. Znači, ovi iz Novog Sarajeva bi se trebali na glavu nasaditi da omoguće što se tiče papirologije da ovo što brže ide.
Kakva je ovo bolan pljačka od 1 milion KM???? Pleme ti jebem. Masterplan je ozbiljan dokument koji široko sagledava razvoj grada u više decenija. London radi masterplan za 100 godina, Split radi masterplan za 30 godina. Ono je mikrolokacija pobogu, pa to se sagledava urbanističkim i regulacionim planovima za taj lokalitet. Zadužiće se i onda spičkati milion maraka za slike naljepljene na googlemap plačajući ARUP hoštaplere???? Pa mamicu vam...
Sarajevo Construction
- saibaba
#16376 Re: Sarajevo Construction
- tramvajtrojka
#16377 Re: Sarajevo Construction
jok treba kao sda jarane moze li zgrada od sedam spratova ma moze nakon dva mjeseca ode na 14saibaba wrote: ↑27/06/2021 21:15Ja ba... daj sotvera, planova, strategija, mastrer planova, strategija razvoja ...kritikos wrote: ↑25/06/2021 20:09Upravo s tim ciljem, krajem 2019. godine u konsultacijama i na preporuku premijera Edina Forte pokrenuli smo pregovore s Evropskom investicijskom bankom o osiguranju tehničke stručne asistencije u izradi novog Master plana kampusa u okviru njihovog programa "Economic Resilience Initiative". Potpisani sporazum osigurava grant sredstva u iznosu od 500.000 eura za reviziju postojećeg i izradu novog Master plana kampusa prilagođenog trenutnim i budućim potrebama Univerziteta u Sarajevu, odnosno dizajniranju modernog evropskog kampusa", objašnjava Zaimović. U pripremi tog projekta sa Svjetskom bankom i renomiranom svjetskom kućom za arhitekturu i urbano planiranje ARUP napravljen je početni Parametar plan kampusa, kao neka vrsta preliminarne analize izvodljivosti nove vizije koju imaju na univerzitetu.mistek wrote: ↑25/06/2021 15:55 https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkriva ... /210614066
Ovo će sigurno kilavo ići, ali je lijepo da se ide u ovom smjeru. Znači, ovi iz Novog Sarajeva bi se trebali na glavu nasaditi da omoguće što se tiče papirologije da ovo što brže ide.
Kakva je ovo bolan pljačka od 1 milion KM???? Pleme ti jebem. Masterplan je ozbiljan dokument koji široko sagledava razvoj grada u više decenija. London radi masterplan za 100 godina, Split radi masterplan za 30 godina. Ono je mikrolokacija pobogu, pa to se sagledava urbanističkim i regulacionim planovima za taj lokalitet. Zadužiće se i onda spičkati milion maraka za slike naljepljene na googlemap plačajući ARUP hoštaplere???? Pa mamicu vam...
mojne samo vi da prozivate allahavam dragog
- So What!
- Haris.ba
#16379 Re: Sarajevo Construction
I kad napravis ozidani trotoaric? Kuda dalje? Nema pristupnog puta. Sljunak, makadam.
I da ne bude nejasno. Ovo nije nikakva stanica. Vec samo lokacija gdje se planira stanica.
A koje su stranice planirane? Hadzici, Ilidza, Novi Grad?
Last edited by Haris.ba on 28/06/2021 09:46, edited 1 time in total.
- So What!
#16380 Re: Sarajevo Construction
Počeli radovi na izgradnji Park Residencea, Sarajevo dobija adekvatan odgovor na projekte u regiji
Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, realizacija luksuznog kompleksa Park Residence, o čemu je dugo potiho razgovarano, konačno počinje. Pripremni radovi na gradilištu i rušenje zapuštenih objekata na parceli su u toku.
Riječ je o projektu na idealnoj lokaciji, u samom centru Sarajeva, s prelijepim pogledom koji će budućim stanarima osigurati luksuz najprestižnijeg stila življenja, čime Sarajevo daje adekvatan odgovor sličnim projektima u regiji i svrstava se uz evropske i svjetske metropole.
Na uzvišenju iznad Marijin-Dvora, a prema naselju Ciglane, tačnije na vrhu ulice Odobašina, počeli su pripremni radovi, što je i zabilježio naš reporter.
"Naša vizija je stvaranje ambijenta komfornog stanovanja, gdje će stanari imati bolji koncept življenja, mjesto gdje će uživati, provoditi više slobodnog vremena i stvarati kvalitetnije životne navike", ranije su istakli predstavnici kompanije Crni Vrh, koja stoji iza projekta Park Residence.
Osim stambenih jedinica, kompleks će imati dodatne sadržaje namijenjene svakodnevnim potrebama stanara, ali i šire lokalne zajednice. Riječ je o marketima, apotekama, frizerskim i kozmetičkim uslugama, poliklinikama, restoranima...
Sadržaji poput unutrašnjeg bazena, spa i fitness centra i kinosale bit će namijenjeni isključivo stanarima.
U svojim najavama investitori su kao posebnu pogodnost Park Residencea naglasili idealnu lokaciju - sami strogi centar grada, a ipak izdvojeno i mirno. Budući kompleks udaljen je od zgrade Predsjedništva samo jedan kilometar, isto toliko od gradskih sportskih objekata i kliničkog centra, a tri kilometra od Baščaršije.
- So What!
- Hajvan
#16382 Re: Sarajevo Construction
A kako se zove onda ta lokacija na Ilidzi na kojoj vozovi stanu i putnici udju/izadju u/iz vagona?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16383 Re: Sarajevo Construction
ima i stanica Alipašin Most koja je malo urednija
- Haris.ba
#16384 Re: Sarajevo Construction
Mozes ti stati sa autom ili busom na sred ceste i izbaciti putnike.
To ne cini tu lokaciju stajalistem.
Hej, mozes se i popisati na sred carsije. To ne cini tu lokaciju cenifom.
- Hajvan
#16385 Re: Sarajevo Construction
Zasto onda vozovi po redu voznje staju na toj ledini? Nako? Prijete mu putnici da stane?

Demagože, pravio ti ove semanticke vratilomije ili ne- ono gore na slici je desetljecima zvanican zeljeznicka stanica/postaja Ilidza
Demagože, pravio ti ove semanticke vratilomije ili ne- ono gore na slici je desetljecima zvanican zeljeznicka stanica/postaja Ilidza
- Haris.ba
#16386 Re: Sarajevo Construction
Ti si pravi kandidat za kupovinu paketa punjenog ničim sa primjesama ničega po promotivnoj cijeni od 1000 KM.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16387 Re: Sarajevo Construction
ima fin pristupni put
vidio sam lika kako guzi u sluzbenim kolima
dok sam slikao prugu
i stanicu
znaci nije prometno
vidio sam lika kako guzi u sluzbenim kolima
dok sam slikao prugu
i stanicu
znaci nije prometno
- Truba
#16389 Re: Sarajevo Construction
žuti kedi crnka unutra

- Hajvan
#16390 Re: Sarajevo Construction
Sigurno!!
Hajvan wrote: ↑24/06/2021 23:42upravo.
ponuditi samo liniju bez pratece infrastrukture je isto kao da mi nisu nista ponudili (tj. vecin stanovnistva koje pragmaticno razmislja)
ovako izgleda savrmeni prigradski/gradski zeljeznicki saobracaj i ja bih ga koristio (ukoliko bi svaka od stanica bila hub s kojeg mogu drugim prevoznim sredstvom doci gdje zelim, da li je to tram, bus, iznajmljeni bicikl, vlastiti bicikl koji mogu unijeti u odredjeni vagon kompozicije ili pak tabani- bitno je da imam vise sigurnih opcija)
![]()
Hajvan wrote: ↑24/06/2021 23:39zagovornik sam gradske zeljeznice i smatram je prijeko potrebnom kako bi grad i njegova sira regija dobile novi ekonomski i demografski zamajac...ja se radujem ovim novim linijama i vrlo rado bi ih koristio. No, da bi iste zaista i profunkcionisale u samoodrzivom kapacitetu a grad i regiju ucinile ugodnijim mjestom za zivot, (izmedju ostalog) potrebne su moderne stanice sa pratecom infrastrukturom, te blizina drugih javnih gradskih prevoza.drug_profi wrote: ↑24/06/2021 23:29 Urediti stanice uz prugu nije neki veliki problem. Bitnije je da se vozni red napravi tako da je ovaj prevoz atraktivan.
da se malo ponovim..od ranije s ove teme...
Hajvan wrote: ↑12/12/2019 22:46
kako cete me nagovoriti da ja parkiram auto/motor/biciklo na parking koji ne postoji i udjem ko gospodn cojk u stanicu Ilidza koja ne postoji te se odvezem u ilijas, brezu, visoko, zenicu, marindvor ili na aeredrom?
da iz mojeg naselja idem pjeske u Pejton (15-ak minuta) i cekam na livadi kompozicijiu koja morebit bidne stane, a more i nebidne po redu voznje kad je hodzi cejf.
umjesto da sjednem u auto i odvezem se dje zelim.
ovo (u najvecem gradu bosne)
ili ovo (u americkom gradu s najvise bosanaca):
naravno, opet kazem..malo mastam
naravno bice nista, te daljnji sunovrat
- Truba
#16391 Re: Sarajevo Construction
pa valjda prvo ide linija pa se prave prateći
neće niko ulagati privatni a ni državni novac na fantomske stanice
neće niko ulagati privatni a ni državni novac na fantomske stanice
- Hajvan
#16392 Re: Sarajevo Construction
Bilo je linija i ranije, pa su gašene zbog nerentabilnosti.
Mora se ipak nesto ponuditi, nesto vise od Bangladeš-style prevoza. Jbg
Mora se ipak nesto ponuditi, nesto vise od Bangladeš-style prevoza. Jbg
-
Concord
#16393 Re: Sarajevo Construction
Zna li neko nesto vise o ovome:
https://www.klix.ba/biznis/sarajevo-dob ... /210629053
https://www.klix.ba/biznis/sarajevo-dob ... /210629053
- dječak sa šibicama
#16394 Re: Sarajevo Construction
Prvi put vidim, ovo je na "spici" na putu izmedju Zlatista i Osmica.
Interesantno.
Ko stoji iza ovoga? koliko vidim, roof gardens je registrovana u istocnom Sarajevu.
Interesantno.
Ko stoji iza ovoga? koliko vidim, roof gardens je registrovana u istocnom Sarajevu.
- problemnatravunu
#16395 Re: Sarajevo Construction
pošto gradnja onog jada od tramvajske stanice Otoka traje već drugu godinu, bez naznaka završetka i stavljanja u upotrebu,
ovako nešto bez 5 godina nema priče

ovako nešto bez 5 godina nema priče

-
neki
#16396 Re: Sarajevo Construction
Symphonydječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2021 21:17 Prvi put vidim, ovo je na "spici" na putu izmedju Zlatista i Osmica.
Interesantno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16397 Re: Sarajevo Construction
Sta je u pitanju? Ovaj kičasti PR tekst kaze sve osim sustine...
- Ajatolah_
#16398 Re: Sarajevo Construction
Fakat. Na bizreg.pravosudje.ba, osnivač firme Roof Gardens je Flow Capital, a osnivač Flow Capitala je Symphony.neki wrote: ↑29/06/2021 22:56Symphonydječak sa šibicama wrote: ↑29/06/2021 21:17 Prvi put vidim, ovo je na "spici" na putu izmedju Zlatista i Osmica.
Interesantno.
- dječak sa šibicama
#16399 Re: Sarajevo Construction
Meni se ne svidja divljanje po eko zonama ali kod nas je sve dopusteno.
- thekupus
#16400 Re: Sarajevo Construction
penju se stabmene zgrade uz trebević, mic po mic