naravno. jer znam koliki su rusi lazovi. ratna propaganda. potpuno isto kao onaj na temi o siriji.Challenger__ wrote:Kažeš da ne znaš da li je istina ili laž ali si sebi dao za pravo da tu informaciju staviš pod navodnike.
Ukrajina
-
5 0 5
#16376 Re: Ukrajina
- Challenger__
#16377 Re: Ukrajina
Ako se ne varam, ne samo ruski mediji. Nebitno. Dakle, mediji objave fotografiju stradale žene, njeno ime i grad i to je načelno laž jer su Rusi po difoltu lažovi.
To što si napisao je iz arsenala sociopatije.
To što si napisao je iz arsenala sociopatije.
- Challenger__
#16378 Re: Ukrajina
A najjadnije u svemu je to što nisi svjestan šta radiš. I uz to, sebi pridaješ atribute objetivnog forumaša. Kakvo razočarenje...
EDIT: ovakvu fašistoidnu generalizaciju nisam vidio još od Rentinog upisa o vječnim bad guysima.
______
EDIT: ovakvu fašistoidnu generalizaciju nisam vidio još od Rentinog upisa o vječnim bad guysima.
______
-
5 0 5
#16379 Re: Ukrajina
to prvi put cujem. ti vjerujes rusima, ja im ne vjerujem. pogotovo ne ako su upetljani u konflikt do lakata. sto se tice zene, svrha one izmontirane slike sa pamflemom, je jeftina propaganda. i s tim, za mene je smrt te zene zloupotrebljena. ljudi ginu. rat je. nisu masovna ubistva, kao recimo u visegradu nekad sto su bila. obaranje aviona sa 300 ljudi je masovno ubistvo, npr.Challenger__ wrote:A najjadnije u svemu je to što nisi svjestan šta radiš. I uz to, sebi pridaješ atribute objetivnog forumaša. Kakvo razočarenje...
- Challenger__
#16380 Re: Ukrajina
Sasvim netačno. Potpuno netačno. Neko je lijepo rekao da u ratu istina strada prva. To uvijek imam na umu. Ali, nešto ne radim ni na jednoj temi, ni za jedan narod ili skupinu naroda. Ne vršim generalizaciju. To je ono što si ovdje uradio u svojih nekoliko loših komentara. Generalizacija je odraz manjka obrazovanja, manjka inteligencije ili je refleksija nekih vrlo opskurnih ideologija.ti vjerujes rusima
Think about it.
-
5 0 5
#16381 Re: Ukrajina
smanji dozivljaj. neces me isprovocirati. ne znam ni jedan mediji iz rusije da nije kontrolisan. zato im ne vjerujem. ne kazem da su ovi drugi andjeli. ali ne pricamo o njima. kad vidim ko sve podrzava ovo otimanje ukrajine, sve neke ruske militantne desnicarske i fasisticke organizacije, jasno mi je kako stvari stoje. to je meni isto kada bih trazio validan argument za prisustvo seljevaca u istocnoj bosni.Challenger__ wrote: Sasvim netačno. Potpuno netačno. Neko je lijepo rekao da u ratu istina strada prva. To uvijek imam na umu. Ali, nešto ne radim ni na jednoj temi, ni za jedan narod ili skupinu naroda. Ne vršim generalizaciju. To je ono što si ovdje uradio u svojih nekoliko loših komentara. Generalizacija je odraz manjka obrazovanja, manjka inteligencije ili je refleksija nekih vrlo opskurnih ideologija.
Think about it.
usput, onu fotografsku montazu je napravio penzionisani kanadski kapetan. sada, tako kao i ti, istjeruje pravdu i tako to. uvijek na pravoj strani. mrtva zena, obama, nobelova nagrada. sve to povezano a nema veze sa propagandom.
sto se tebe tice, ti si uvijk objektivan dok god je putin nevin i nema veze ni sa cim. ako je putin pod kakvom kritikom, to je uvijek neka zapadnjacka zavjera, bilo to da je u siriji, ukrajini, ili se radilo o punk bendu koji provocira u crkvi. tako sam bar ja zapazio. putin je uvijek good guy kod tebe.
- Renta
#16382 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:A najjadnije u svemu je to što nisi svjestan šta radiš. I uz to, sebi pridaješ atribute objetivnog forumaša. Kakvo razočarenje...
______
Čeli, to smo odavno raspravljali...ali ti ili si zaboravljiv ili si zlonamjeran.
Još tada sam objasnio da nikad ne mislim na narod (bilo koji). Pod "rusima, srbima, novozelanđanima" uvijek mislim na POLITIKU tih naroda odnosno njihovih država a ne na sam narod kao takav.
Pa ću te zamoliti ubuduće da mi jeftino ne podmećeš šovinizam, rasizam ili neku fobiju prema bilo kojem narodu jer pazim da se ne dotičem tih krajnosti...
- Challenger__
#16383 Re: Ukrajina
Evo šta si uradio, komparacija: Na temi Izrael, pored fotografije stradale palestinske žene i djeteta iz Gaze, neko napiše: "Ovo je navodni zločin, jer su Arapi patološki lažovi". *ebali bi mu majku obojica. Ja bih. Međutim, ono što ne može u pojasu Gaze, tebi je moguće gdje su Rusi u pitanju??505sCrtom wrote:...
Crta. Zaletio si se. Napravio si gaf neprimjeren svom znanju i inteligenciji. Ja ovo radi tebe, a ti kako hoćeš.
p.s.
Moj omiljeni lider je na istoku i nije Putin. Putin je bitan jer je naznačajniji i ako on oslabi sav istok će biti pojas Gaze.
_____
Karikatura od palamenta, vanjskopolitički favorit Vašingtona; "glasanje" u parlamentu Ukrajine:
-
zilog
#16384 Re: Ukrajina
Ne cudi me, cak sam i ocekivao da neko napise ovako nesto. Samo me interesovalo ko ce to biti?Kaligula I wrote:Pokazane su i fotografije od palog Boinga koje pokazuju rupe od mitraljeza koje imaju frontalni ugao, i ne mogu posledica gađanja Buk-rakete...
Sibicar se vec posluzio argumentima gotovo identicnim sa "noga od lutke". Ti sada spominjes moguce mitraljiranje aviona.
Razlika i nova informacija je samo u tome koliko ce te nisko pasti.
Izvolite, prilicno sam siguran da se za to ne moze dobiti ban, ma koliko baljezgali, ali me niko ne moze sprijeciti da vam napravim paralelu sa "bacanjem nejaci lavovima".
Niti vas, da okrvavite ruke.
Ima vec 20 i kusur godina, kako ne treba biti u vojsci, da budes gori od Gen. Pampersa.
- Challenger__
#16385 Re: Ukrajina
Samo za slobodne ljude, a ne za generičke robove. Samo "za razumom obdarene", a ne sa mržnjom hendikepirane bogalje.
________
Pogledajte samo ove naslove:

Šta nam ovi naslovi govore?
________

Šta nam ovi naslovi govore?
- sluga_okupatora
#16386 Re: Ukrajina
[quote="Challenger__"]Samo za slobodne ljude, a ne za generičke robove. Samo "za razumom obdarene", a ne sa mržnjom hendikepirane bogalje.
________

Šta nam ovi naslovi govore?[/quote]
Da ce da bude odlicna turisticka sezona na Krimu?
________

Šta nam ovi naslovi govore?[/quote]
Da ce da bude odlicna turisticka sezona na Krimu?
- shibonja
#16387 Re: Ukrajina
Ponekad se pitam sta je krajni cilj pojedinaca na ovom topicu i sta ih navodi da tako revnosno brane dokazanog neprijatelja Bosne i Hercegovine,tj ko ih placa 
- ILVIIR
#16388 Re: Ukrajina
i ja se isto to pitam..shibonja wrote:Ponekad se pitam sta je krajni cilj pojedinaca na ovom topicu i sta ih navodi da tako revnosno brane dokazanog neprijatelja Bosne i Hercegovine,tj ko ih placa
i nikako da skontam, kako opravdavaju cetnike koji se bore na pro-ruskoj strani?!?!?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16389 Re: Ukrajina
kako vam više ne dojadi ta riječ ćete
pa postoji više razloga za spominjanje ujka
ili to čuvate za poslije
ili to čuvate za poslije
-
Bodkin
#16390 Re: Ukrajina
Ubacice ih nekakoBlack swan wrote:kako vam više ne dojadi ta riječ ćete
ili to čuvate za poslije
Sent from my iPad using Tapatalk
- mirsek
#16391 Re: Ukrajina
Četnici su dobrovoljci, to sam vec napisao.ILVIIR wrote:i ja se isto to pitam..shibonja wrote:Ponekad se pitam sta je krajni cilj pojedinaca na ovom topicu i sta ih navodi da tako revnosno brane dokazanog neprijatelja Bosne i Hercegovine,tj ko ih placa
i nikako da skontam, kako opravdavaju cetnike koji se bore na pro-ruskoj strani?!?!?!
Oni idi tamo jer misle da im je rusija majka i da ce ih braniti, al u ćuni.
Znas onu nas i rusa 300 miliona.
Isto tako hoce da budu baje medju svojom četničkom braćom kad se vrate na ravnu goru , da im pokazuju slike kako se "oni bore za rusiju" i da onda zajedno padaju u delirij.
Želim im brzu smrt pa neka ih posthumno slave koliko hoće.
Četnici nikakve veze nemaju oko toga koja je prava strana u ukrajini.
Da sutra rusija zajedno sa amerikom napadne kinu opet bi četnici bili na ruskoj strani i htjeli bi da kolju male žute.
Što OPET ne govori koja je strana u pravu jer su oni jednostavno priljepak rusiji koja im podize ego i osjecaj neke bitnosti.
A bitni su samo sebi i nikom više.
Pogotovo u miru.
Mada ih u ratu treba tamaniti kao zečeve.
Preventivno, prije nego se kamama razmašu misleci naivno da je njih i rusa 300 miliona i da ce rusi stititi njihove bolesne zlocine.
Jel sad jasnije ?
Neću zbog 10 četnika okrenuti glavu od toga ko je i kako zakuhao sve ovo oko ukrajine.
Molim forumase da probaju naci neki drugi argument osim tog: eto 10 cetnika je tamo, citav donbas i svih 7 i vise miliona ljudi tamo su pročetnici.Oni su isto koljači i ubice kao i ovih 10 bradonja cim su ovi dosli kod njih da se bore sa njima.
- ILVIIR
#16392 Re: Ukrajina
nisam dugo na forumu, ali zaista tu rijec inace izbjegavam. mislim da je ovo prvi put da sam je uopste koristio!Black swan wrote:kako vam više ne dojadi ta riječ ćete
ili to čuvate za poslije
i zaista sam doslovno mislio na one koji sami sebe tako deklarisu, a bore se u ukrajini na strani pro-rusa.
fakat me interesuje kako pro-ruska raja na ovoj temi to opravdava/objasnjava?!?!?!?!?
- Truba
#16393 Re: Ukrajina
ma nisam se tebi direktno obraćao nego generalno
isfurano pogotovo za topik o ukrajini
- ILVIIR
#16394 Re: Ukrajina
hvala na odgovoru.mirsek wrote:Četnici su dobrovoljci, to sam vec napisao.ILVIIR wrote: i ja se isto to pitam..
Isto tako hoce da budu baje medju svojom četničkom braćom kad se vrate na ravnu goru , da im pokazuju slike kako se "oni bore za rusiju" i da onda zajedno padaju u delirij.
Da sutra rusija zajedno sa amerikom napadne kinu opet bi četnici bili na ruskoj strani i htjeli bi da kolju male žute.
Što OPET ne govori koja je strana u pravu jer su oni jednostavno priljepak rusiji koja im podize ego i osjecaj neke bitnosti.
Pogotovo u miru.
Preventivno, prije nego se kamama razmašu misleci naivno da je njih i rusa 300 miliona i da ce rusi stititi njihove bolesne zlocine.
Jel sad jasnije ?![]()
Neću zbog 10 četnika okrenuti glavu od toga ko je i kako zakuhao sve ovo oko ukrajine.
Molim forumase da probaju naci neki drugi argument osim tog: eto 10 cetnika je tamo, citav donbas i svih 7 i vise miliona ljudi tamo su pročetnici.Oni su isto koljači i ubice kao i ovih 10 bradonja cim su ovi dosli kod njih da se bore sa njima.
cetnici su isto tako bili dobrovoljci u bosni. mislim da je glavna kontradiktornost tvoje izjave upravo u tome sto mislis da se cetnici u ukrajini bore za nesto drugo nego u bosni.
stvari su sasvim jasne: bih kao i ukrajina su prije pocetka rata bile internacionalno priznate suverene drzave. onda dolaze cetnici da otkinu sebi parce tih drzava (potpaljeni i potpomognuti odredjenim politikama i ideologojama).
o tome ko je i kako zakuhao se u najmanju ruku da diskutovati. ko je to zakuhao u bosni npr?
Last edited by ILVIIR on 29/07/2014 09:05, edited 1 time in total.
- ILVIIR
#16395 Re: Ukrajina
je li to onda jedini odgovor na pitanje?Black swan wrote:ma nisam se tebi direktno obraćao nego generalno
(tebe inace smatram poprilicno neutralnog na ovoj temi)
- mirsek
#16396 Re: Ukrajina
Malo si obrnuo.ILVIIR wrote:hvala na odgovoru.mirsek wrote:Četnici su dobrovoljci, to sam vec napisao.ILVIIR wrote: i ja se isto to pitam..
Pogotovo u miru.
Jel sad jasnije ?![]()
cetnici su isto tako bili dobrovoljci u bosni. mislim da je glavna kontradiktornost tvoje izjave upravo u tome sto mislis da se cetnici u ukrajini bore za nesto drugo nego u bosni.
stvari su sasvim jasne: bih kao i ukrajina su prije pocetka rata bile internacionalno priznate suverene drzave. onda dolaze cetnici da otkinu sebi parce tih drzava (potpaljeni i potpomognuti odredjenim politikama i ideologojama).
o tome ko je i kako zakuhao se u najmanju ruku da diskutovati. ko je to zakuhao u bosni npr?
Velikosrpska politika je dosla da otkine komad BIH potpomognuta četnicima, arkanovcima itd.
Oni su tu bili sekundarni.
Vise su klali ,silovali i pljackali nego sto su vojne rezultate ostvarivali.
Kod nas se zakuhalo kao posljedica krsenja ustava od strane milosevica kod ukidanja autonomija sto je dovelo do postepenog odvajanja federalnih republika pa tako i BIH.
Bio referendum, vecina bila za nezavisnost i zastava BIH je ispred UN-a.
Velikosrbima to nije odgovaralo pa se su mnogo prije toga organizovale autonomne srpske opstine, prijetilo nestajanjem naroda na skupstinama i ostalo je istorija.
I opet ponavljam.
Ne moze se porediti BIH i Ukrajina.
Nije rusija srusila legalnu i legitimnu vlast u ukrajini i predsjednika nego neonacisti i drugi protestanti nahuškani i podstaknutii od zapada.
Par hiljada protestanata da ima legitimitet da rusi predsjednika drzave od 45 miliona ljudi.
Znaci u ovom slucaju, milosevica koji je preksrio ustav zamijenila je neonacisticka hunta koja je isto tako prekrsila ustav i primjenom sile i divljastva sjebala i vladu i predsjednika.
A sve na nagovor zapada.
Last edited by mirsek on 29/07/2014 09:29, edited 3 times in total.
-
zavrzlama
#16397 Re: Ukrajina
jednostavno zato sto su oni sami gori neprijatelji BIH od doticnih u Ukrajini...velikosrpskim fasistima je rusija jedini adut pomocu kojeg mogu nekad u buducnosti izravnati racune za izgubljerne ratove 90-tih...padom ruskog uticaja u svijetu,prestaje hrana srpskih nacionalista da hrane svoj narod pricama o jakoj srbiji sa rusima iza ledja...srbi(njih ogromna vecina) znaju da su 90-tih izgubili ratove,geostrateske ciljeve i povrh svega prikazani u civiliziranom svijetu kao barbari,skloni zlocinima ,genocidima i proruski nastrojeni, sa jakom dozom antizapadne histerije...povratka iz tog nema,pa se jedina sansa za moralno,vjpno i politicko posrnuce i izlaz iz toga vidi u slomu zapada a jakoj rusiji i kini,gdje bi se velikosrbi najebali matera bosancima,hrvatima,albancima i svim koji su im stali na putu stvaranja velike srpske drzave..the end...shibonja wrote:Ponekad se pitam sta je krajni cilj pojedinaca na ovom topicu i sta ih navodi da tako revnosno brane dokazanog neprijatelja Bosne i Hercegovine,tj ko ih placa
- Alfons Kauders
#16398 Re: Ukrajina
nemoj tako, to su zapravo borci protiv zapadnog imperijalizmazavrzlama wrote:jednostavno zato sto su oni sami gori neprijatelji BIH od doticnih u Ukrajini...velikosrpskim fasistima je rusija jedini adut pomocu kojeg mogu nekad u buducnosti izravnati racune za izgubljerne ratove 90-tih...padom ruskog uticaja u svijetu,prestaje hrana srpskih nacionalista da hrane svoj narod pricama o jakoj srbiji sa rusima iza ledja...srbi(njih ogromna vecina) znaju da su 90-tih izgubili ratove,geostrateske ciljeve i povrh svega prikazani u civiliziranom svijetu kao barbari,skloni zlocinima ,genocidima i proruski nastrojeni, sa jakom dozom antizapadne histerije...povratka iz tog nema,pa se jedina sansa za moralno,vjpno i politicko posrnuce i izlaz iz toga vidi u slomu zapada a jakoj rusiji i kini,gdje bi se velikosrbi najebali matera bosancima,hrvatima,albancima i svim koji su im stali na putu stvaranja velike srpske drzave..the end...shibonja wrote:Ponekad se pitam sta je krajni cilj pojedinaca na ovom topicu i sta ih navodi da tako revnosno brane dokazanog neprijatelja Bosne i Hercegovine,tj ko ih placa
otimanje zemlje nema nista s tim, oni se samo bore protiv ukrajinskih nacista, nadrogiranih ustasa koji bacaju rucne bombe po 150 metara i opasnih djihatlija na zelenoj transverzali
- Truba
#16399 Re: Ukrajina
ma nije nekako mi ljudi koji mnogo koriste taj izraz izgledaju nekako ograničeno... isto kao psovkeILVIIR wrote:je li to onda jedini odgovor na pitanje?Black swan wrote:ma nisam se tebi direktno obraćao nego generalno
(tebe inace smatram poprilicno neutralnog na ovoj temi)
ko psuje nema šta drugo reći... ko kaže ćete i s tim nešto o ukrajini pokučava objasniti mi djeluje kao neko ko nema pojma
ne znam to mi tako prizemno, primitivno zvuči isto kao da na univerzitetu kemije pričaš o atomima a odgovaraš ispit o mneralima
tako pojednostavljeno... simplificirano gledano na život i zbivanja u svijetu
na kraju krajeva nije više 1995 ni 1996 niti su svi zločini koji su počinili pripadnici vrs četnički niti su četnici dominantni element u vsr bili niti su sve bradonje četnici niti su četnici prvobitno u povijesti bili zločinci i tako dalje niti imaju veze s "današnjim" četnicima
dakle nula bodova ne da mi se više pisati u koliko sve dimenzija ne stoji taj isfurani naziv
izlizani, komični, jadni, bijedni, nebitni...niti ima ikakvod uticaja, osim folklora u ukrajinskom slučaju
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16400 Re: Ukrajina
jednom četnik vazda četnik
ovo kako se četnici u ukrajini bore za pravednu stvar a u bosni su bili zločinci i fašisti je isto kao kad bi rekli da su nacisti u 2. sv. ratu bili zločinci ali da su se borili za pravednu stvar u nekom ratu poslije - ovo u slučaju da nacizam nije bio vojno poražen što nije slučaj sa velikosrpskočetničkom ideologijom
stvarno ne shvatam ljude koji su osjetili četničku "pravednost" na svojoj koži a sada podržavaju i opravdavaju zločince ... kakav je to sadomazo biti na istoj strani sa onima koji samo čekaju priliku i promjenu geopolitičkih odnosa da ponovo pokušaju ostvariti dobro poznate ciljeve
njihova borba u ukrajini i podrška teroristima(medijska, vojna, moralna idt...) jeste pokušaj da se ojačaju i pomognu one snage koje bi dovele do promjene geopolitičkih odnosa i promjene ravnoteže u korist onih koji bi im pomogli u ostvarenju njihovih ciljeva tj. rusije
rusija bi u tom novom odnosu promijenjene ravnoteže u svoju korist i jačanja vojno-ekonosko-političkih mogućnosti i širenja zone uticaja pomogla one snage i ideologije koje bi joj bile od koristi da proširi svoj uticaj još više
to je velikosrpska ideologija krvi i tla čije jačanje znači nove ratove, etnička čiščenja i genocide(kao što danas pomažu bašara u siriji i snose veliki dio krivice za 150000 mrtvih i razorenu zemlju)
zato kažem jednom četnik vazda četnik ... vožd dodik, neprijatelj bosne i protivnik mira i napredka otvoreno podržava rusiju, strelkove teroriste i gle čuda, izrael tj. cioniste
nikad sa takvima na istoj strani i sa njima sličnima
samo kontra i preko nišana i zato nisam ja kriv
ovo kako se četnici u ukrajini bore za pravednu stvar a u bosni su bili zločinci i fašisti je isto kao kad bi rekli da su nacisti u 2. sv. ratu bili zločinci ali da su se borili za pravednu stvar u nekom ratu poslije - ovo u slučaju da nacizam nije bio vojno poražen što nije slučaj sa velikosrpskočetničkom ideologijom
stvarno ne shvatam ljude koji su osjetili četničku "pravednost" na svojoj koži a sada podržavaju i opravdavaju zločince ... kakav je to sadomazo biti na istoj strani sa onima koji samo čekaju priliku i promjenu geopolitičkih odnosa da ponovo pokušaju ostvariti dobro poznate ciljeve
njihova borba u ukrajini i podrška teroristima(medijska, vojna, moralna idt...) jeste pokušaj da se ojačaju i pomognu one snage koje bi dovele do promjene geopolitičkih odnosa i promjene ravnoteže u korist onih koji bi im pomogli u ostvarenju njihovih ciljeva tj. rusije
rusija bi u tom novom odnosu promijenjene ravnoteže u svoju korist i jačanja vojno-ekonosko-političkih mogućnosti i širenja zone uticaja pomogla one snage i ideologije koje bi joj bile od koristi da proširi svoj uticaj još više
to je velikosrpska ideologija krvi i tla čije jačanje znači nove ratove, etnička čiščenja i genocide(kao što danas pomažu bašara u siriji i snose veliki dio krivice za 150000 mrtvih i razorenu zemlju)
zato kažem jednom četnik vazda četnik ... vožd dodik, neprijatelj bosne i protivnik mira i napredka otvoreno podržava rusiju, strelkove teroriste i gle čuda, izrael tj. cioniste
nikad sa takvima na istoj strani i sa njima sličnima
samo kontra i preko nišana i zato nisam ja kriv
Last edited by japin_mutapi on 29/07/2014 09:53, edited 1 time in total.