GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#16351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Thorgerson »

HomeArt wrote:
Black swan wrote:svašta nešto bi se moglo uraditi da se poveća naplata
okružiti najbitnije stanice za početak
Koncept tzv. "komercijale" primjeniti na sve ostale linije i GRAS bi se preporodio.
Ti mislis da su slucajno komercijalne linije Dobrinja - Vijecnica npr. Onako, gras uzeo to da proba, eto cisto kako funkcionise.
I sasvim slucajno i Centro skonto da i on proba eto kako idu te linije.

Sto nisu probali komercijalnu liniju šta ja znam Hadžići - Kasatići.

:roll:

:-)
Thorgerson

#16352 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Thorgerson »

S tim kartama ce se morati nesto uraditi.

Mislim da je naplata karata za osobe koje se vode ispod 4-5 stanica 0%.
Haris.ba

#16353 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

Nije isto naplata u tramvajima i busevima i trolama. Naplata u busevima i trolama ide sasvim fino dok ne dođe špica. Tada na autobusnim stajalištima koja nisu polazna rijetko stoje revizori. Umjesto da od 15-18 sati konstantno stoje na nekim stajalištima tipa Skenderija. Pa zaradili bi mjesečnu platu za dva dana. Drugi je problem što ima malo autobusa i trola u špicama.

Ili u tramvajima. Često i kad bi htjeli kontrolisati putnike fizički se ne može ući u tramvaj. Ali to ih ne sprečava da stoje na nekim stanicama.
Umjesto da su uhljupi pa ne znaju da im se nešta gradi oko stanica koje koriste - dosada da po jednu ciglu dnevno nosali mogli su ograditi sve stanice. U Sarajevu nema drugoga rješenja jer para nema za elektronske sisteme. Idemo sistem Sjeverne Koreje. Umjesto elektronike ljudi.

Viđate li vi specijalce Grasa? Sjećate se onih revizora koji su "prošli obuku" pa postali neki sekjuriti za tramvaje? Gdje su, na godišnjem?

Mada i razumijem nekako letargiju radnika i uprave. Slika Sarajeva. Nije Vlada Kantona imala hrabrosti pokrenuti stečaj. I ovako će životariti dok im opet ne presjeku struju, pa malo protesti i tako. Dok ne dođe novi Kalaj. Pa ćemo se ponovo hvaliti kako smo prvi imali maglev u Evropi u gradu.
The BEN10

#16354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The BEN10 »

Insajderi, Jel porasla naplata i koliko to znači firmi? Ima li konkretnijih podataka?
Šta je sa sređivanjem situacije na makar prometnijim stanicama - rampe i sl?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

tako ja malo po malo radim svaki posao koji ne volim... tako su i oni mogli s dvojicom zidara sve napraviti za male pare

primitivna svijest radnika grasa je najgora... to su ljudi zapeli u prošlosti
takva je većina ljudi takav sam i sam međutim treba se malo osvrnuti

ne bih imao ništa protiv da nosaju palice i maske da lemaju kretene kao jutros jedan digo noge na zglobu pola metra iznad glave dok sjedi
klošar još skoro 40 ima... klepit ga jednu preventivnu da ne baca smeće kroz prozor i da ne diže noge gdje ljudi glavu naslone

međutim da bi neko dijelio klempe treba da bude na višem stupnju razvoja što je utopija
Truba

#16356 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

BEWARE

džeparoši u akciji
vješalica

#16357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

od vrišteće balavurdije koja bježi sa nastave i vozika se po prevozu sa svojim nekulturnim ponašanjem se ne može opstati
kakvi su to roditelji i iz kakvih kuća to sve izlazi
bože me zakloni is ačuvaj
Truba

#16358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

odron
ali danas suprotni primjer baba smara mirnu djecu da ustanu pa ih davi svojom pričom
a druge babe gunđaju nemoj djecu ustajat sačekaj novi tramavj koji je prazan (s prve stanice krećemo)

klasičan primjer grasove nezainteresiranosti
je ona trodijelna trojka siva 302 broj
od zadnjih 5 zastoja zbog kvara ona je uzrokovala svih 5
i opet je u špicu puštaju
dakle jednom vrata ne rade sva... drugi put kočnica...treći put nema snagu da krene

mislim ono
i oni opet je puštaju ...isto jutros odron
Truba

#16359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

treca stanica se betonira
otoka
super

umal ne zaspah u tramvaju mislim da sam otkunjo malo
mjuza u usima era :mrgreen: ameno :mrgreen:
sunce kroz prozor i pirka malo :mrgreen:
neki deda pored mene takodjer spavao :lol:
Logovan

#16360 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Black swan wrote:treca stanica se betonira
otoka
super

umal ne zaspah u tramvaju mislim da sam otkunjo malo
mjuza u usima era :mrgreen: ameno :mrgreen:
sunce kroz prozor i pirka malo :mrgreen:
neki deda pored mene takodjer spavao :lol:
:lol: Lako je vama kad možete po tramvajima spavati. :D
dostavljac

#16361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dostavljac »

Veli mi vozac inace moj dobar prijatelj :D ...kao nema nista od kupona za nezaposlene neda Vlada :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Logovan

#16362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

dostavljac wrote:Veli mi vozac inace moj dobar prijatelj :D ...kao nema nista od kupona za nezaposlene neda Vlada :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vlada kao i uvijek brine o građanima, pogotovo ovim nezaposlenim. :oops:
NEOPLAN

#16363 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

To je ono o cemu ja 100 godina pricam da je vlada glavni krivaz za propast GRAS-a... Ocit primjer, GRAS trazi da se snize cijene a ovi ne daju... i onda dezurni dusebriznici pljuju po GRAS-u kako ne mijenja tarifnu politiku bez da se imalo informišu o svemu...
trambusek88

#16364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Logovan wrote:
dostavljac wrote:Veli mi vozac inace moj dobar prijatelj :D ...kao nema nista od kupona za nezaposlene neda Vlada :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vlada kao i uvijek brine o građanima, pogotovo ovim nezaposlenim. :oops:
Tako pisalo u avazu. Postavio sam link u onu drugu temu GRAS all about.

Smrdi na to da neće biti ni u oktobru ništa od ovih kupona, a nadam se da će se konačno ministarstvo oglasiti hoće li biti šta ili neće.

A što se tiče Avaza, poznato je kako oni olako stavljaju naslove sjetimo se naslova kako "zglobni trolejbusi neće moći skretati za Dobrinju" ili "GRAS neće prihvatiti tramvaje iz Konye"

Pa ako su neke stvari upitne stavi onda upitnik, a ne ovako.
Dr. Kuca

#16365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Kako ne radi vlada? Smanjena im plata za 300 KM.
Thorgerson

#16366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Thorgerson »

Stanice sto su betonirane, ogavno izgledaju.

Onaj print im je ruzan samo tako.

Isto kad u photoshopu povuces ono copy texture...uzasno izgleda i ne uklapa se...

Cija je ideja za onakav izgled, treba ga sakom u celo udarat.
man_464

#16367 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Bolje i ružna stanica i bez printa uopšte, a print nije tako loš, nego mrtvi putnici od idiota koji se zapucavaju u krhke inox ograde.
The Realist

#16368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Mogu li studenti koristiti stare iskaznice do kraja mjeseca, ili ne? Na Klix-u piše da mogu, na Otoci vraćaju ljude.
bumerangss

#16369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

The Realist wrote:Mogu li studenti koristiti stare iskaznice do kraja mjeseca, ili ne? Na Klix-u piše da mogu, na Otoci vraćaju ljude.
Ne! Mora se kupiti za oktobar ali samo na cumuriji se lrodaju studentski kuponi
Thorgerson

#16370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Thorgerson »

man_464 wrote:Bolje i ružna stanica i bez printa uopšte, a print nije tako loš, nego mrtvi putnici od idiota koji se zapucavaju u krhke inox ograde.
Pa slazem se da je bolje da nisu stavljali print. Uradi, omalterisi i ofarbaj. Usput mozes i prostor za reklamu tu napraviti i izdavati kompanijama.

Ono sto su sad napravili ruzno izgleda i neukusno. Ko da je neko uzeo zemlje pa nabacao. Uopste ne lici na neku imitaciju kamena - ako im je to bio cilj. I opet kad neko lupi, kako to onda zakrpiti da izgleda opet lijepo (tacnije ruzno kao prije)?

Sta se prave pametni, pukni zidic, digni gore ogradu i dovidjenja. Ofarbaj zid u neku boju i eto. Sutra lupi neko u zid, zamalterisi i opet ofarbaj.

Mislim dzaba pare bacaju, a ruzno izgleda.
The Realist

#16371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

bumerangss wrote:
The Realist wrote:Mogu li studenti koristiti stare iskaznice do kraja mjeseca, ili ne? Na Klix-u piše da mogu, na Otoci vraćaju ljude.
Ne! Mora se kupiti za oktobar ali samo na cumuriji se lrodaju studentski kuponi
Nazvala je jutros supruga, rekli su da može stara iskaznica (novi kupon naravno), ali da, samo na Ćumuriji se može kupiti. Pa koji je to idiotizam u pm, nisu normalni.
mayab

#16372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mayab »

Image
Better Man

#16373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Better Man »

Grasovi vozači su stoka i najobičnija bagra. Jučer stojim u koloni kod Druge gimnazije na semaforu u desnoj traci i čekamo zeleno da se uključimo u Alipašinu prema Ciglanama, kad grasov duplak ide u lijevu traku i na zeleno hoće sviju da nas prestiže i da se uvali. Da mu nisam trubio idiot bi me udario busom. To treba sve redom oduzeti vozačke i na psihijatriju poslati.
kakaljin

#16374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kakaljin »

Better Man wrote:Grasovi vozači su stoka i najobičnija bagra. Jučer stojim u koloni kod Druge gimnazije na semaforu u desnoj traci i čekamo zeleno da se uključimo u Alipašinu prema Ciglanama, kad grasov duplak ide u lijevu traku i na zeleno hoće sviju da nas prestiže i da se uvali. Da mu nisam trubio idiot bi me udario busom. To treba sve redom oduzeti vozačke i na psihijatriju poslati.
To gledam svaki dan, i jos krse propise da iz lijeve trake skrecu desno kao sto je sada slucaj kada su ukinuo parking u ulici kosevo i postala saobracajna traka da skrecu iz lijeve trake u sutjesku. Za ovo skretanje su krivi ovi sto su ukinuli parking jer nisu razmisljali da bus krsi propise sa skretanjem u sutjesku iz lijeve trake desno.
Znaci po tom policajac bi svaki put trebao da tim vozacima buseva pise prekrsaje. To je kada se ne razmislja. Jer se nemozes pozivati na ne mogucnost skretanja iz desne trake onda jer propisi su takvi. A da se ne govori za ibacivanje pitnika van stanice i parkiranje u desnoj traci u ulici kosevo.

Nevjerojatno je kakve prekršaje prave vozači buseva kada se oni vode kao profesionalni vozači.
insaneinthebrain

#16375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

raspad se nastavlja, uskoro ce i tramvajima da otpadaju tockovi :lol:
vezite se ljudi, polijecemo :run:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /151102028
Post Reply