Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
hAZNADAR

#16351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hAZNADAR »

E Praljak, Praljak, budalo jedna - Hrvatskoj i Hrvatima si nanio najvecu stetu.

Da se nije otrovao - niko nebi obratio paznju da danasnje presude kao sto niko u svijetu nema ni pojma da ima tamo neki Hag.

A ovako udarna vijest i samo mozes usput procitati kako je Praljak ratni zlocinac, kako su bosanski Hrvati pocinili zlocine a Hrvatska agresiju,...
ovo_malo_duse

#16352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

Lincoln-Burrows wrote:
mO k3 wrote:@lincoln nakon ovoga danas vrijeme je da okrenute drugu pricu , treceg nece biti , a mozda ni tada sta je sljedece je razvaljivanje manjeg entiteta
Mislim da ovo nije relaksirajuća osuda kako je ti opisuješ,
moramo biti realniji u ocjenama.
Da se prestanemo lagat.
De ti nama otvoreno odgovori na osnovu svih dokaza, logora, ubijanja, razaranja i svega sto je prouzrokovala ova grupa ljudi na celu sa Tudzmanom jel bio UZP ili nije? Ostavi sad greske i ucenjeno sa druge ili trece strane konkretno izjasni se jeli bio ili nije?
DonieBrasco

#16353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

bh.tornjak wrote: Holandske vlasti pokrenule istragu nakon samoubistva Slobodana Praljka

sad kad nadju dokaze da je Hr umijesana u ovo.....
ja cirkusa.... :lol: :lol: :lol:
Neko mu je morao unjeti boćicu.
Opetja033

#16354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Opetja033 »

Rampage wrote:
Opetja033 wrote:
asurbanipal wrote:

Jest da smo "ratovali" na temi Sirija, ali ovdje si dobar, dobar :mrgreen: :thumbup:
Domovina je domovina brate. :mrgreen:
Pozdrav za obojicu :thumbup:

Živjela Sirija ali prije svega živjela naša domovina :bih:
Pozdrav i tebi :thumbup: :bih:
bh.tornjak

#16355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

DonieBrasco wrote:
bh.tornjak wrote: Holandske vlasti pokrenule istragu nakon samoubistva Slobodana Praljka

ma.....djeluju ko poslednji amateri....jbt.....djeca bi to bolje odradila.... :-)
sad valja bit popisan i izblamiran pred cijelim ozbiljnim svijetom.... :run:
Lincoln-Burrows

#16356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

ovo_malo_duse wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
mO k3 wrote:@lincoln nakon ovoga danas vrijeme je da okrenute drugu pricu , treceg nece biti , a mozda ni tada sta je sljedece je razvaljivanje manjeg entiteta
Mislim da ovo nije relaksirajuća osuda kako je ti opisuješ,
moramo biti realniji u ocjenama.
Da se prestanemo lagat.
De ti nama otvoreno odgovori na osnovu svih dokaza, logora, ubijanja, razaranja i svega sto je prouzrokovala ova grupa ljudi na celu sa Tudzmanom jel bio UZP ili nije? Ostavi sad greske i ucenjeno sa druge ili trece strane konkretno izjasni se jeli bio ili nije?
Ja osuđujem sve zločine pa tako i ove od HVO,
nego volio bih čuti nekoga iz Bihaća, Cazina, Bužima što misli,
volio bih čuti izbjeglice koje su boravile u RH za vrijeme rata,
volio bih čuti i moje susjede iz Kaknja i Vareša kojih više nema
a i ne znam gdje su svi. Nije sve crno bijelo ali priznajem ima i ovdje
ljudi s kojima se može pričati i koji su prisebni, međutim ima i ovih
drugih ali ne zamjeram nikome jer tenzije su visoke a bit će i više.
It_is_a_Leclerc

#16357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

DonieBrasco wrote:

Otkrit će se, kad-tad. Možda i ne bi da budala nije to uradila javno. Ovako, dignut će se kuka i motika da se nađe onaj ko je donio bočicu u tribunal.
A onda, molit ću lijepo, slijedi suđenje za pomaganje u izvršenju suicida.

Pa još 20 godina za gospodina.
channel10

#16358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by channel10 »

Sta se ima otkrivati? Njegova advokatica je odmah rekla da je popio otrov. Vjerovatno zna i odakle mu.

Linkolne, ti ne odgovori sta te je covjek pitao. Budi covjek pa se izjasni!
hAZNADAR

#16359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hAZNADAR »

Neznam zasto ali mi nesto bas i nije sladak ukus ove danasnje pobjede.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Lincoln-Burrows wrote: Ja osuđujem sve zločine pa tako i ove od HVO,
nego volio bih čuti nekoga iz Bihaća, Cazina, Bužima što misli,
volio bih čuti izbjeglice koje su boravile u RH za vrijeme rata,
volio bih čuti i moje susjede iz Kaknja i Vareša kojih više nema
a i ne znam gdje su svi. Nije sve crno bijelo ali priznajem ima i ovdje
ljudi s kojima se može pričati i koji su prisebni, međutim ima i ovih
drugih ali ne zamjeram nikome jer tenzije su visoke a bit će i više.
Pošteno :thumbup:
Bilo je nekih izbjeglica sa područja opštine Ilijaš, a koji su bili u Splitu smješteni.
Nije bilo sjajno, neke hale, patnja, ali bio je rat i glavno je bilo glavu sačuvati.
No, ovo i nije presuda da je Hr pravila neke zločine na području svoje teritorije.
Opetja033

#16361 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Opetja033 »

Kakvi izlivi bjesnila na poskoku, cirevi ce im popucati :mrgreen: :mrgreen:
mO k3

#16362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

channel10 wrote:Sta se ima otkrivati? Njegova advokatica je odmah rekla da je popio otrov. Vjerovatno zna i odakle mu.

Njegova advokatica mora da drzi sve u tajnosti cak i to da ima otrov , mada ne vjerujem da mu je ona dala
black

#16363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by black »

Jurica Pavičić: Borio sam se kod Stoca, Praljak laže

“Danas (Slobodanu) Praljku (Bivši načelnik Glavnog štaba Hrvatskog vijeća obrane) ne preostaje drugo nego da laže pod zakletvom. Poželjeli bismo mu da barem kući, pred ogledalom, spozna istinu. A istina je neopisivo gorka. Istina je da su on i još par takvih izazvali najveći politički debakl moderne Hrvatske. Istina je da su trajno uništili nade bosanskih Hrvata da u BiH žive kao ljudi. Istina je da su zatrovali i pljunuli na znoj i krv one hrvatske mularije koja se tog maja patila na Stolovima. Istina je da danas, nakon deset godina, Praljak poriče da su ta krv i znoj postojali, dakle da sam i ja postojao. Stoga pokorno molim štab za odbranu digniteta da nas sve skupa odbrani“, piše novinar i kolumnista Jurica Pavičić u tekstu koji je u Jutarnjem listu objavljen 6. aprila. 2002. godine, a kojeg danas prenosi NAP.

“Možda Slobodan Praljak naprosto laže. Možda Praljak sjedi u haaškoj sudnici, nakon što se zakleo na Bibliju ili štogod slično, i laže bezočno, namjerno i glupo. Jer svi osim par idiota iz haške porote znaju da laže tako da će mu narasti rascvali nos kao Geppettovu lutku“, navodi Pavičić.

Hrvatska vojska je ratovala u BiH
On u toj kolumni opisuje kako je doživio rat u BiH, u kojem je bio primoran da i sam učestvuje i koja uloga je tu pripala Hrvatskoj.

“Žuti papirić s mobilizacijskim pozivom na kućna je vrata mojih roditelja stigao početkom maja 1992. Papirić je nalagao da se naoružan brijačem i četkicom istog popodneva nacrtam u gradskoj komandi. Hodnici zgrade bili su prepuni prestrašenih gradskih mangupa. Istog su nas popodneva ukrcali u kamione i odvezli na jug. Prespavali smo u Neretvi, a tamo smo dobili i uniforme nove, ispeglane i mirisne, ali bez oznaka i šahovnice na kapi. Sutra ujutro ušli smo u Hercegovinu. Tako je počeo moj rat u BiH“, navodi Pavičić.

Bio je to, kako navodi, njegov prvi rat, zato ga se i sjeća tako dobro.

“Ali, to sjećanje vara. Ja nikad nisam bio mobiliziran, nikad nisam dobio uniformu bez oznaka ni vidio Stolove. Šibenčani sa Shermanom, moji prestrašeni studenti i srpske granate nisu postojali. Sve su to virtualna sjećanja koja su mi ugrađena implantima, kao u kakvoj cyberpunk knjizi. Ništa se od toga nije dogodilo. Tako bar kaže general Slobodan Praljak. General Praljak svjedočio je ove sedmice u Haagu i haaškim porotnicima uvjerljivo pokazao kako ništa čega se sjećam nije do pričina i virtualna zbilja. Ni ja ni moji dalinatinski urbani vršnjaci nismo bili u Hercegovini, jer tamo nije bilo Hrvatske vojske. Hrvatske državljane nije se mobiliziralo za rat u BiH, nije im se na vrata ostavljao žuti papirić, nego su se tek poneki dobrovoljno javljali jer su bili hercegovačkog porijekla. A i takvih je, veli Praljak, bilo samo 600 do 800, što znači da su brigade Šibenčana i Splićana koje sam tamo vidio bile optička varka, proizvod podmuklog neurološkog implanta. Optička varka bilo je i tijelo onog sirotog momka iz Kaštelanske zagore kojeg smo u šatorskom krilu vukli devet kilometara kroz krš da bi mu roditelji imali što pokopati. Valjda je to istina, valjda ničeg takvog nije bilo, kad to kaže general Praljak“, ističe on.

Hrvatska vojska, dodaje, bila je u BiH i tamo ratovala, “i to je notorna činjenica“.

Važno je šta je HV radio u BiH
“Slobodan Praljak i čete haaških advokata pokušavaju opovrgnuti tu notornu činjenicu već puno desetljeće, ali im to ne uspijeva jer čak ni preplaćeni diletanti u Haagu nisu tako glupi. Ali ono što Praljak, Ivo Sanader ili Miroslav Tuđman koji još ratuje protiv londonske salvete nikako ne mogu shvatiti jest da nije važno je li ili nije Hrvatska vojska bila u BiH. Važno je što je ona tamo radila, i za kakvu je politiku radila. Raketaš s australskim šeširom bosanski zidari i konobari, splitski studenti, a bogme ni ja nikad ne bi otišli u bosanski rat da nam je neko (recimo Praljak) rekao da će Stolac koji je ležao pred nama sutra biti očišćen od svojih građana. Nikad ne bi otišli u taj rat da su nam rekli da će nama iza leđa - u Mostaru i Čapljini - Bošnjaci biti trpani u koncentracijske logore“, ističe Pavičić.

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u srijedu je, u okviru žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici utvrdilo da je postojao međunarodni oružani sukob u BiH i stanje okupacije, a potvrdilo je i postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH, te da je prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman bio dio udruženog zločinačkog poduhvata.

Slobodan Praljak je nakon potvrde kazne od 20 godina zatvora popio tekućinu za koju tvrdi da je otrov poslije izricanja presude Raspravnog vijeća Haškog tribunala.

Nakon što je rekao da je popio otrov, Raspravno vijeće je zaustavilo izricanje presude.
Obi Wan Bosnian

#16364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Meni samo nije jasno kako Dragan Čović još uvijek ima podršku toliko glasača. Čovjek je izgubio SVAKU bitku koji je vodio. Nema apsolutno nikakav uspjeh. Mazohizam je glasati za njega ako si pripadnik hrvatskog naroda.

Vezano za ibret kako je Hrvatska kriva a Srbija nije, mogu samo reći da je po mom mišljenju za našu zemlju Hrvatska puno puno veći problem nego Srbija. Vrijeme će pokazati da sam u pravu.
stari grad Visegrad

#16365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stari grad Visegrad »

mO k3 wrote:
channel10 wrote:Sta se ima otkrivati? Njegova advokatica je odmah rekla da je popio otrov. Vjerovatno zna i odakle mu.

Njegova advokatica mora da drzi sve u tajnosti cak i to da ima otrov , mada ne vjerujem da mu je ona dala
Najvjerovatnije je da mu je njgova advokatica dala otorv, ona je usla s vana i bila sa njim.
arzuhal

#16366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

Opetja033 wrote:Kakvi izlivi bjesnila na poskoku, cirevi ce im popucati :mrgreen: :mrgreen:
Zar može više nego inače?
Drvosjeca iz Dejcica

#16367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Slušam Plenkovića na N1 kao kuka da se HR ponudila da bude prijatelj suda u Hagu a ovi odbili... :lol: :mrgreen:
mO k3

#16368 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:
Opetja033 wrote:Kakvi izlivi bjesnila na poskoku, cirevi ce im popucati :mrgreen: :mrgreen:
Zar može više nego inače?
:mrgreen:
pocrkace ...
It_is_a_Leclerc

#16369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Evo mišljenje iz Krajine...

Priča o tome da je HV odbranila Krajinu je jedna velika laž i zabluda nastala na mitu o dobrom i poštenom Tuđmanu koji je prvo, učinio sve da nas nestane, a onda nas mesijanski spasio. Istina je, međutim, drugačija. Unsko-sanski kanton, tj. tadašnji bihaćki okrug su tri godine branile brigade i jedinice Petog korpusa ARBiH koji su svakodnevno ratovali na tri fronte. Pričom o "spasu koji je donio HV da se u Bihaću ne ponovi Srebrenica" ispada da je 20.000 članova Petog korpusa mlatilo onom stvari i čekalo Gotovinu da se malo druže.

Šta je uradio HVO? Pa po nalogu Franje Tuđmana i u izvedbi generala Vlade Šantića, preko noći su dezertirali i pustili da padnu linije prema Bihaću čime je nastala neposredna opasnost po pad grada, što je spriječeno akcijom jedinica Armije RBiH koje su vratile linije tamo gdje su i bile. Sve ostalo, drugovi moji dragi, nije bilo nikakva pomoć nego ofanziva s ciljem da se granice slobodne teritorije pomjeraju prema Banja Luci.

Ili trebam nabrajati gradove koje je oslobodio Peti korpus poput Bosanske Krupe pa prema Bosanskom Novom, Ključa, Sanskog Mosta, Bosanskog Petrovca, dok se HV kretao potpuno drugim pravcem - od Mrkonjić grada prema Banja Luci. Dakle, toliko o "spasu da se ne desi nova Srebrenica".
biscanka2

#16370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by biscanka2 »

eyesburn wrote:
House wrote:čovke ćirilica hladno svali komplet presudu na hrvatski narod :shock: :lol: :lol:
šta je tu čudno? bh hrvati su 90% uznici udruženog zločinačkog poduhvata i ratnih zločinaca.

tako da ovo u jednu ruku i jeste presuda i hrvatskoj politici i većem dijelu hrvatskog naroda jer podržava tu politiku.

treba biti pametan i iskoristiti okolnosti.

a ustaša čović će se sada još više lizati sa srbima.
:thumbup:

Nadajmo se da ce se i u nas na politipckoj sceni naci sposobni i pametni ljudi koji vole i cijene svoju zemlju.
BHCluster

#16371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Divi UZP-ovaca.
Last edited by BHCluster on 29/11/2017 16:31, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#16372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

glupaca se provalila.....
dakle, drzavni vrh stoji iza ove tragikomedije.....
jbt.....pa Antigva i Barbuda,Sveti Kristofor i Nevis,Sveti Vincent i Grenadini,Sveti Toma i Prinsipe su daleko ozbiljnije drzave od Hrvatske.... :lol: :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#16373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slušam Plenkovića na N1 kao kuka da se HR ponudila da bude prijatelj suda u Hagu a ovi odbili... :lol: :mrgreen:
Ljudi im lijepo rekli - ne možete biti prijatelj suda, jer se vašim zvaničnicima sudi u postupku. A oni zajunili - daj, pa daj.

SAD.
DonieBrasco

#16374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Image

:bih: - DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA - :bih:
seln

#16375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
Opetja033 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Eto sad ste sretni još odbijte i donošenje izbornog zakona da se paralizira i
ovo malo "države" što je ostalo
Ide i Izborni zakon, ali ne HDZ-ov. Majorizacija :izet:
Nikome nije gorila do zore,
ne može i presuda i izborni zakon,

Možda je ovo i tempirano za
novi izborni.
Nada umire zadnje (ne Topcagic)
Post Reply