Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16351 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

NediM17 wrote:a bitango sta uopce lafeti moze biti?
prokucka kugla,a aluminijske su lafete ,ne moze se mijenjati,samo nova :-D
oko 800 maraka izadje prednji trap cijeli,al kvalitetne,i onda si miran godinama :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#16352 Re: Pitamo Mehanicare ?

amar1994 wrote:, ide komplet lafeta , 350KM :)
bmw slicno...
vernes81

#16353 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vernes81 »

bitanga_sa_otesa wrote:kineska lafeta,potrajace :lol: ,a prvi put cujem da su prednja klijesta blokirala,zadnja zavare uvijek...
Ne vozas passata :D . Meni zablokirala niz strmac ko skakaonica stoji auto ko ukopano :lol: .
bitanga_sa_otesa

#16354 Re: Pitamo Mehanicare ?

vernes81 wrote: Ne vozas passata :D . Meni zablokirala niz strmac ko skakaonica stoji auto ko ukopano :lol: .
ne vozam grobove,ali odrzavam jedno 10 komada pa znam sve probleme ....
amar1994

#16355 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:, ide komplet lafeta , 350KM :)
bmw slicno...
:thumbup:

skupi su im ovi neki dijelovi , al kazu i da su trajniji , vidjet cemo :-D

kad je vec tema , da pitam je li pravilo da se mijenja i desna i lijeva u paru kao i lezajevi , tako kaze onaj Edd na discovery a i fabrika prodaje u paru ? :)
Throttle

#16356 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

bitanga_sa_otesa wrote:
vernes81 wrote: Ne vozas passata :D . Meni zablokirala niz strmac ko skakaonica stoji auto ko ukopano :lol: .
Image
bitanga_sa_otesa

#16357 Re: Pitamo Mehanicare ?

amar1994 wrote:je li pravilo da se mijenja i desna i lijeva u paru kao i lezajevi , tako kaze onaj Edd na discovery a i fabrika prodaje u paru ? :)
sta se prodaje u paru?svaku lafetu ,lezaj,amortizer mozes kupiti na komad...
amar1994

#16358 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:je li pravilo da se mijenja i desna i lijeva u paru kao i lezajevi , tako kaze onaj Edd na discovery a i fabrika prodaje u paru ? :)
sta se prodaje u paru?svaku lafetu ,lezaj,amortizer mozes kupiti na komad...
u ovlatenom je tako

lafete , pa onda dodje 700KM opravka + ruke , amortizere i lezajeve odvojeno prodaju :-D
bitanga_sa_otesa

#16359 Re: Pitamo Mehanicare ?

amar1994 wrote:
lafete
prodaju u paru jer su zajebali nesto s tim mazdama,ja sam dobio pismo iz ovlastenog za cx7 da dodjem da mi promijene obje besplatno jer je kao neki zajeb bio s tim.
na 65.000 je riknula desna kugla,ja zamijenio u svojoj reziji ,pismo mi doslo kad sam je vec prodao...
amar1994

#16360 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:
lafete
prodaju u paru jer su zajebali nesto s tim mazdama,ja sam dobio pismo iz ovlastenog za cx7 da dodjem da mi promijene obje besplatno jer je kao neki zajeb bio s tim.
na 65.000 je riknula desna kugla,ja zamijenio u svojoj reziji ,pismo mi doslo kad sam je vec prodao...
:thumbup:

mozda je zbog toga ili su bezobrazni , za ovaj model nema recall .

kod njih ako je moguc zajeb odma mijenjaju :D , eto one amortizere gepeka zamijenili , novi bili al moguca je korozija i vadi .

edit: jel to to za cx : https://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recall ... =Blank&tx=
vernes81

#16361 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vernes81 »

Throttle wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Image
Sreca mu je pa je udario na mene :D . Nisam od onih sto se vezu za neku marku auta i kunu se u nju 8-) .
dgL_

#16362 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

vernes81 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:kineska lafeta,potrajace :lol: ,a prvi put cujem da su prednja klijesta blokirala,zadnja zavare uvijek...
Ne vozas passata :D . Meni zablokirala niz strmac ko skakaonica stoji auto ko ukopano :lol: .
Jel moguce da bitanga nije cuo i vidio nesto...hahahahah :))

Ma sve grobovi, samo po Otesu top auta :D

Kineska, ustvari mislim da je cak i iz mongolije.. Mongoloidi je pravili... Eno vec lupa... Kuku lele :)

Haj salu na stranu, sa bitangom bi sad mogo raspredat danima al nije to fazon...

Sjebo sam se koliko im je u servisu trebalo da odvrnu onaj gornji saraf sto drzi dvije gornje lafete... Ja sam mislio sve ce polupat... Smjenjuju se, udaraju, prskaju wdom, pa odavde, pa odande... Hahahahahahah jedno pola sata...
bitanga_sa_otesa

#16363 Re: Pitamo Mehanicare ?

dgL_ wrote: Ma sve grobovi, samo po Otesu top auta :D

Kineska, ustvari mislim da je cak i iz mongolije.. Mongoloidi je pravili... Eno vec lupa... Kuku lele :)

Haj salu na stranu, sa bitangom bi sad mogo raspredat danima al nije to fazon...

Sjebo sam se koliko im je u servisu trebalo da odvrnu onaj gornji saraf sto drzi dvije gornje lafete... Ja sam mislio sve ce polupat... Smjenjuju se, udaraju, prskaju wdom, pa odavde, pa odande... Hahahahahahah jedno pola sata...
kakve veze ima otes sto ti je auto pregazeni grob? nego sta je nego kineska,
25-30 maraka su kineske,
35-40 delphi,
56-70 meyle/lemforder...
svaka ta pasatcina je presla 700 milja najmanje...izgleda ovi sto odrzavam nisu bas toliki grobovi,neki imaju po 500 milja na satu ,nije ni na jednom zapekao taj saraf :lol: ,al zato zadnja klijesta okamenjena na svakom :run:
dgL_

#16364 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Ma sve grobovi, samo po Otesu top auta :D

kakve veze ima otes sto ti je auto pregazeni grob? nego sta je nego kineska,
25-30 maraka su kineske,
35-40 delphi,
56-70 meyle/lemforder...
svaka ta pasatcina je presla 700 milja najmanje...izgleda ovi sto odrzavam nisu bas toliki grobovi,neki imaju po 500 milja na satu ,nije ni na jednom zapekao taj saraf :lol: ,al zato zadnja klijesta okamenjena na svakom :run:
Upravo... Preso je Boga oca... Al kako ti mozes tvrdit jel grob a nisi vidio? E svasta Boze dragi... Pa pojedina auta bi se raspadala na toj kilometrazi, a eto ti sto ih odrzavas se voze i vozit ce se jos koliko hoces :) sta to govori? Pametnom dosta.
Throttle

#16365 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Moze li se gusana izduvna grana varit uspjesno il mora druga? Pusta mi negdje skroz sitno, ne znam jel dihtung il je pukla, ne bih rekao da je na spoju izmedju grane i izduvne cijevi. Prekosutra skidaju pa da znam jel mi bolje ovu moju rijesit ako bude do nje il da ganjam drugu ako mognem naci
bitanga_sa_otesa

#16366 Re: Pitamo Mehanicare ?

dgL_ wrote:
Upravo... Preso je Boga oca... Al kako ti mozes tvrdit jel grob a nisi vidio? E svasta Boze dragi... Pa pojedina auta bi se raspadala na toj kilometrazi, a eto ti sto ih odrzavas se voze i vozit ce se jos koliko hoces :) sta to govori? Pametnom dosta.
ne moras se ljutit,znam da istina boli ,jbga voze se,al su grobovi...ja sam svjestan da i ja vozim groba od 15 godina,jest da je presao 59.000,al je stara raga...nema tu ljutnje...tako je kako je...
bitanga_sa_otesa

#16367 Re: Pitamo Mehanicare ?

Throttle wrote:Moze li se gusana izduvna grana varit uspjesno il mora druga?
moze,elektrolucnim aparatom,sa baznom elektrodom.
Throttle

#16368 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

bitanga_sa_otesa wrote:
Super, hvala ti :thumbup:
Vidjet cu dok skinu kakva je situacija
bitanga_sa_otesa

#16369 Re: Pitamo Mehanicare ?

Throttle wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Super, hvala ti :thumbup:
Vidjet cu dok skinu kakva je situacija
nema na cemu,puca to cesto na mnogim autima,benzincima s plinom najcesce...
Throttle

#16370 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Nije kod mene plin al navodno zna puknut na 2.0 i 2.2 opelima
dgL_

#16371 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote:
ne moras se ljutit,znam da istina boli ,jbga voze se,al su grobovi...ja sam svjestan da i ja vozim groba od 15 godina,jest da je presao 59.000,al je stara raga...nema tu ljutnje...tako je kako je...
Po meni jedno od boljih auta ikad napravljeno... Iz vise primjera iskustva... I iz evo sopstvenog jest da sam preso 7-8 k km al za sad sam prezadovoljan... Kvarit ce se.. Kvari se svaki ali auto pruza po meni jako puno.. Od unutrasnjosti, udobnosti, motora, cijena dijelova, izgleda itd.. Itd... Godine ga stizu ali ovaj passat je magare u punom smislu rijeci... To je moje misljenje... Jako puno ljudi ima koji su nakon ovog passata uzeli b6 i svi kazu da je 5+ kompletnije i pouzdanije auto...
Sodom1

#16372 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

Sta si uradio sa renoom
amar1994

#16373 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

ako ga nije zapalio , prodo ga je nekom :D

eno sad passat extra auto :evil:

ovo ti dgl dodje 1630000km 8-)
Last edited by amar1994 on 06/08/2018 22:38, edited 2 times in total.
bitanga_sa_otesa

#16374 Re: Pitamo Mehanicare ?

dgL_ wrote: Po meni jedno od boljih auta ikad napravljeno... Iz vise primjera iskustva... I iz evo sopstvenog jest da sam preso 7-8 k km al za sad sam prezadovoljan... Kvarit ce se.. Kvari se svaki ali auto pruza po meni jako puno.. Od unutrasnjosti, udobnosti, motora, cijena dijelova, izgleda itd.. Itd... Godine ga stizu ali ovaj passat je magare u punom smislu rijeci... To je moje misljenje... Jako puno ljudi ima koji su nakon ovog passata uzeli b6 i svi kazu da je 5+ kompletnije i pouzdanije auto...
dobri su auti ako su odrzavani ,idu dobro,ne znam kakvi su s potrosnjom.ali toliko glupih kvarova ,toliko neke stvari nepristupacne...alternator kad se mora skinut bolje da me neko cekicem po prstima...za zupcasti se sve naprijed skida,branik,hladnjaci...iz egr-a curi ulje po anlaseru i sjebe ga,tanke zice izlome se od treskanja dizelskog,obicno senzor temperature ,na 3 imao taj slucaj...s motorima nema problema ni na jednom do sad...
dgL_

#16375 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

Sodom1 wrote:Sta si uradio sa renoom
Prodao ga jednom clanu ovog foruma koji ga vozi uredno i dan danas... Odvukli, pregledali kod Ikica i covjek izbrojo pare kako smo se i dogovorili... Nek ti kaze cega se nagledo prije nego je naletio na moje auto... A mog Megana ovde svi nazivali grobom zbog spule volana ili nekih sitnica... Al to je kad se govori a ne zna se..
Post Reply