Desavanja u Hrvatskoj
-
Ci-Nick
#16351 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam kako političare nije stid ići u Knin ili Vukovar ili Srebrenicu,..
To nisu mjesta na kojim su oni položili ispit nego pali i oni i diplomatija a sve zbog komada vlasti,.
To nisu mjesta na kojim su oni položili ispit nego pali i oni i diplomatija a sve zbog komada vlasti,.
-
Haman2
#16352 Re: Desavanja u Hrvatskoj
NAPOMENA: Cijeli tekst ako kliknete na link. http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/122 ... stasa.htmlISPLIVALI TAJNI TRANSKRIPTI TOKOM AKCIJE "OLUJA", PERIŠIĆ SE PRAVI LUD, LEGIJA ARKANU: "U okruženju sam, šalji mi hitno 100 ljudi u Veliku Kladušu, TVOJI PRELAZE NA STRANU USTAŠA"
Mrkšić: Slušaj ti mene dalje, ako ti sada ne kreneš na Vinkovce i na Osijek, ovo je sve u ku*cu.
Vrh Vojske Republike Srpske Krajine očekivao je pomoć iz Srbije i Republike Srpske da bi se odupro naletima hrvatskih snaga 5. avgusta 1995. godine tokom akcije "Oluja". Za tu pomoć su bukvalno molili, ali je nisu dočekali, pišu beogradski portali.
Objavljujemo transkripte prisluškivanih razgovora tadašnjeg komandanata krajiške vojske sa Beogradom i Republikom Srpskom, kao i razgovor Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka. Kako se može vidjeti, sve je bilo u rasulu, a na zahtjeve da se digne Vojska Jugoslavije i pritekne u pomoć Krajišnicima stizali su neodređeni odgovori, pa čak i psovke.
Razgovor Ulemeka i Ražnatovića
Arkan prigovara Legiji: "Čujem da tvoji ljudi prelaze na stranu ustaša"
5. avgust, 20.40
Legija: Je l' Željko?
-
Haman2
#16353 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/123 ... chiti.htmlVEDRANA RUDAN ZAKOPALA KOLINDU: "Razvalila je usta, svi su joj vidjeli krajnike! Ima nešto u ljubavnicama, jahtama i j*banju dječice... Alkoholičare treba liječiti!"
Nije mogla najkontroverznija hrvatska spisateljica, poznata po tome što ništa i nikoga ne štedi, da ostane nijema na proslavu akcije "Oluja" i pijano deranje predsjedice "lijepe njihove" Kolinde Grabar Kitarović.
KGK, kako joj tepaju mediji, ovih je dana u Kninu slavila Pobjedu. Za neupućene, pred sto su se godina Milošević i Tuđman po diktatu Amerike dogovorili da se iz Hrvatske protjera 250 tisuća Srba, piše Vedrana Rudan na svom blogu.
‘I bi tako. Odoše Srbi iz Hrvatske, pješke, autom, većina na traktoru. Zanemariv broj ih je ostao u svojim kućama i sačekao herojsku, hrvatsku vojsku. Neki su doček preživjeli, mnogi su završili u bunaru ili su dobili metak.
Stradali su i hrvatski vojnici kojima je rečeno da će operacija Oluja pomoći da najzad i zauvijek budemo svoji na svome. Blago poginulima. Sami bi se danas upucali, mnogi to i čine, kad bi vidjeli na kakav su oltar položili svoj jedini život.
Do kosti oglodanom Hrvatskom vladaju kriminalci koji samo čekaju priliku kako strancima za proviziju pokloniti ono što još “imamo”. Možda su to šume? Ili su to vode? Nitko od građana Hrvatske danas ne zna što je još uvijek “naše”, ako to “naše” uopće postoji?
Gospodari, znajući s kim imaju posla, jednom godišnje slave Pobjedu. Hrvatima tako malo treba. Daj im Grdovića, on zna, “nije u šoldima sve”. Pa kad još Stavros zatuli: “Ajmo, ruke gore, Maro, Marice”, Narodu zaigra srce. Jebote, Aerodrom je imao pravo. Imamo Hrvacku! Da, jebeš one Grdovićeve šolde. Ima nešto i u vilama, ljubavnicama, ljubavnicima, jahtama, džipovima, opuštenom ubijanju djece na zebrama, lezilebarenju u Saboru, jebanju dječice u velebnim crkvama…
Grandiozna proslava Pobjede i ove je godine pozitivno uznemirila Narod. Mahalo se zastavama, pilo i pjevalo i urlalo kako smo za Dom spremni. Može li Narod izvan sebe od radosti zavijati, a KGK sve to sa strane hladno gledati? I naša KGK je Narod. Zato je u Kninu održala govor na nekoliko nepoznatih i poznatih jezika i zapjevala s Klapom Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice. Jebote, imamo i MORNARICU!
Da, KGK je razvalila usta. Da, svi smo na portalima mogli vidjeti njezine krajnike, čak smo joj čuli i glasić, ali… Bivši predsjednik Hrvatske Josipović, trijezan i nesretan što on nije predsjednik iako je trijezan, izjavio je: “Mnogi se pitaju nije li tom govoru prethodila konzumacija alkohola.” ?! Kakve veze s pijanstvom ima gospođin spontani, hrvatski, engleski, razdragani, domoljubni, olujni nastup ?
Krivo, krivo, krivo. KGB nije alkoholičarka. Pijanci su ljudi koji imaju zdravstveni problem, njih treba poslati na liječenje. Tko to kaže, tko to laže da bi KGK trebalo liječiti?
Njezino stanje nije bolest. Žena se ponašala onako kako to Narod zaslužuje. KGB je zdrava.
Mi smo bolesni’.
-
Hafis
#16354 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa nije zar da je tako sve crno u Kroaciji. Izgleda svi koji pišu ovde žive na Beverly hillsu u trokatnici na pješćanoj plaži prepunoj mladih nestašnih afroamerinkanki karipskog podrijetla.
Vidim ja, morat ćemo resetirati temu. Znači, počinjemo od Ljudevita Gaja i njegove budnice ''Još Hrvatska ni propala'':
Još Hrvatska ni propala dok mi živimo, visoko se bude stala kad ju zbudimo.
Ak je dugo tvrdo spala, jača hoće bit, ak je sada u snu mala, će se prostranit.
Hura! Nek se ori i hrvatski govori!
Ni li skoro skrajnje vrijeme da nju zvisimo, ter da stransko teško breme iz nas bacimo?
Stari smo i mi Hrvati, nismo zabili da smo vaši pravi brati, zlo prebavili.
Oj, Hrvati braćo mila, čujte našu riječ, razdružit nas neće sila baš nikakva već!
Nas je nekad jedna majka draga rodila, hrvatskim nas, Bog joj plati, mlijekom dojila.
Vidim ja, morat ćemo resetirati temu. Znači, počinjemo od Ljudevita Gaja i njegove budnice ''Još Hrvatska ni propala'':
Ni li skoro skrajnje vrijeme da nju zvisimo, ter da stransko teško breme iz nas bacimo?
Oj, Hrvati braćo mila, čujte našu riječ, razdružit nas neće sila baš nikakva već!
Nas je nekad jedna majka draga rodila, hrvatskim nas, Bog joj plati, mlijekom dojila.
-
baglama
#16356 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A Hafise gdje me nadjesherbett wrote:Jaooo vratio si me u djetinjstvo i osnovnu skoluHafis wrote:Pa nije zar da je tako sve crno u Kroaciji. Izgleda svi koji pišu ovde žive na Beverly hillsu u trokatnici na pješćanoj plaži prepunoj mladih nestašnih afroamerinkanki karipskog podrijetla.
Nas je nekad jedna majka draga rodila, hrvatskim nas, Bog joj plati, mlijekom dojila.![]()
Doduse, taj hrvatski preporod i oslobadjanje od Madjara mi nikad nije bio nesto zanimljiv
1909.
Na vješalima. Suha kao prut.
Na uzničkome zidu. Zidu srama.
Pod njome crna zločinačka jama,
Ubijstva mjesto, tamno kao blud.
Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
Jer takvo lice ima moja mama,
A slične oči neka krasna dama:
Na lijepo mjesto zaveo me put!
I mjesto nje u kobnu rupu skočih
I krvavim si njenim znojem smočih
Moj drski obraz kao suzama.
Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama!
Antun Gustav Matoš
- mayab
#16357 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šalu na stranu, ovo treba biti primjer kako se radi, naravno, prvi uvjet je da je vlast poštena i prije svega voljna raditi za opće dobro,
a ne lopovska koja je zauzimanje funkcija vidjela samo kao priliku za lično bogaćenje i malverzacije u korist stranačkih jarana....
APSOLUTNI HRVATSKI REKORDER: Kako je gradić sa 9000 stanovnika uspio Europskoj uniji uzeti puste milijune
a ne lopovska koja je zauzimanje funkcija vidjela samo kao priliku za lično bogaćenje i malverzacije u korist stranačkih jarana....
APSOLUTNI HRVATSKI REKORDER: Kako je gradić sa 9000 stanovnika uspio Europskoj uniji uzeti puste milijune
- pirmin
#16358 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Becki standard pise kako se korpulentna nacionalistkinja sprema za izbore prozivajuci komsije islamske vjeroispovjesti...
https://www.derstandard.at/story/200010 ... nd-bosnien
https://www.derstandard.at/story/200010 ... nd-bosnien
-
Haman2
#16359 Re: Desavanja u Hrvatskoj
[quote]Голдштајн: Усташки поздрав је нацистички, а усташе су банда

ЗАГРЕБ - Пре недељу дана опет смо слушали како је „за дом спремни” стари хрватски поздрав, а наравно да то није истина, каже у ауторском тексту за хрватски портал Индекс историчар Иво Голдштајн, након што је усташки поздрав обилно коришћен током обележавања Олује.
Он објашњава да је „за дом спремни” измислио Анте Павелић, а да су га користиле усташе.
„Баш као што усташка Независна Држава Хрватска није била независна, него закрпа на дупету Трећег Рајха, тако ни 'за дом спремни' није био ништа друго него копирање фашистичког поздрава „пронто” и нацистичког ' 'Sieg Heil'“. наводи Голдштајн, преноси Танјуг.
А усташе су, додаје, биле најобичнија банда, а не домољуби.
„Усташе нису били никакви јуначки бојовници и родољуби/домољуби, како их данашњи усташоносталгичари приказују, него најобичнија банда којој је првенствени циљ била властита корист. Баш као што ни данашњим усташоносталгичарима који се сви одреда приказују као велики домољуби није ништа друго на памети него институционалним или изванинституционалним средствима себи прибавити имовинску корист”, коментарише Голдштајн.
А закључак је да „ни усташки повик „за дом спремни” није никакав јуначки, домољубни, већ израз злочиначке политике државе у којој се употребљавао”.
Познати историчар је од неколико хиљада докумената у којима се помиње „за дом спремни” који се налазе по архивима у Хрватској и другим земљама, изабрао неколико које помиње у тексту, попут оног о слању људи у Јасеновац или о „срамотном поздраву” на плакатима о стрељању бабица које би направиле абортус, или о исељавању Срба и Јевреја из неких делова Загреба...
„Поздравом „за дом спремни” завршава и писмо којим у коловозу 1941. председник Матице хрватске Филип Лукас без имало срама од надлежних државних институција тражи да Матица покраде зграду на Јелачићеву тргу бр. 15 која је припадала Жидову Манфреду Стернбергу”, наводи Голдштајн.
Све документе у којима се помиње усташки поздрав, каже историчар, треба ставити у одређени контекст, јер, како објашњава, усташе су стварали „нови поредак” према фашистичко-нацистичком моделу: изграђивали су култ нације, државе и вође.
Наводи да је тоталитарна идеја најсажетије изражена у програмском тексту у листу Усташа из липња 1941, а да су врло јасно дефинисани народни циљеви значили су да ће се жеље и стремљења појединца морати дефинисати у складу с максимом „нација (држава и сл.) је све, Ти ниси ништа”.
У том контексту власти су, каже, тражиле да „наш поздрав буде свуда само – за дом спремни!”, јер је то, како објашњава поздрав сваког свеснога Хрвата и Хрватице.
Ученици су, напомиње, изговарали „за дом спремни” на почетку и на крају наставе.
Голдштајн помиње да је пре двадесетак година питао оне који су 1941. похађали школу, како се то радило, њихови одговори, наводи, нису били сасвим јасни.
„Вероватно се доследније проводила 1941. године, а каснијих година много мање. Неки се сецају да се проводила, али безвољно”.
Наводи и пример:
„Професор загребачке Прве класичне гимназије Вид Баленовић (1883. - 1970.), који је по политичком опредељењу био на левом крилу ХСС-а, пошто би ученици викнули „спремни” и подигли руку на усташки поздрав, подругљиво је одговарао „предајем се, предајем се”. Нека га је ученица због тога пријавила, па је Баленовић имао неприлике, чак је неко време био у затвору”.
Голдштајн пише и о томе како је већинска неусташка Хрватска реаговала на те прописе, па наводи као једно од обележја загребачке градске свакодневице током рата исмејавање усташког новоговора (попут „муњовоз” = трамвај, „самовоз” = аутомобил, „круговал” = радио итд.). Голдштајн каже да су се у то време стварале карикиране кованице, а да је посебно на мети исмевања био поздрав „за дом спремни” и то, како примећује, „на велику жалост усташа и данашњих усташоносталгичара”.[/quote]
http://www.politika.rs/scc/clanak/43568 ... e-su-banda

ЗАГРЕБ - Пре недељу дана опет смо слушали како је „за дом спремни” стари хрватски поздрав, а наравно да то није истина, каже у ауторском тексту за хрватски портал Индекс историчар Иво Голдштајн, након што је усташки поздрав обилно коришћен током обележавања Олује.
Он објашњава да је „за дом спремни” измислио Анте Павелић, а да су га користиле усташе.
„Баш као што усташка Независна Држава Хрватска није била независна, него закрпа на дупету Трећег Рајха, тако ни 'за дом спремни' није био ништа друго него копирање фашистичког поздрава „пронто” и нацистичког ' 'Sieg Heil'“. наводи Голдштајн, преноси Танјуг.
А усташе су, додаје, биле најобичнија банда, а не домољуби.
„Усташе нису били никакви јуначки бојовници и родољуби/домољуби, како их данашњи усташоносталгичари приказују, него најобичнија банда којој је првенствени циљ била властита корист. Баш као што ни данашњим усташоносталгичарима који се сви одреда приказују као велики домољуби није ништа друго на памети него институционалним или изванинституционалним средствима себи прибавити имовинску корист”, коментарише Голдштајн.
А закључак је да „ни усташки повик „за дом спремни” није никакав јуначки, домољубни, већ израз злочиначке политике државе у којој се употребљавао”.
Познати историчар је од неколико хиљада докумената у којима се помиње „за дом спремни” који се налазе по архивима у Хрватској и другим земљама, изабрао неколико које помиње у тексту, попут оног о слању људи у Јасеновац или о „срамотном поздраву” на плакатима о стрељању бабица које би направиле абортус, или о исељавању Срба и Јевреја из неких делова Загреба...
„Поздравом „за дом спремни” завршава и писмо којим у коловозу 1941. председник Матице хрватске Филип Лукас без имало срама од надлежних државних институција тражи да Матица покраде зграду на Јелачићеву тргу бр. 15 која је припадала Жидову Манфреду Стернбергу”, наводи Голдштајн.
Све документе у којима се помиње усташки поздрав, каже историчар, треба ставити у одређени контекст, јер, како објашњава, усташе су стварали „нови поредак” према фашистичко-нацистичком моделу: изграђивали су култ нације, државе и вође.
Наводи да је тоталитарна идеја најсажетије изражена у програмском тексту у листу Усташа из липња 1941, а да су врло јасно дефинисани народни циљеви значили су да ће се жеље и стремљења појединца морати дефинисати у складу с максимом „нација (држава и сл.) је све, Ти ниси ништа”.
У том контексту власти су, каже, тражиле да „наш поздрав буде свуда само – за дом спремни!”, јер је то, како објашњава поздрав сваког свеснога Хрвата и Хрватице.
Ученици су, напомиње, изговарали „за дом спремни” на почетку и на крају наставе.
Голдштајн помиње да је пре двадесетак година питао оне који су 1941. похађали школу, како се то радило, њихови одговори, наводи, нису били сасвим јасни.
„Вероватно се доследније проводила 1941. године, а каснијих година много мање. Неки се сецају да се проводила, али безвољно”.
Наводи и пример:
„Професор загребачке Прве класичне гимназије Вид Баленовић (1883. - 1970.), који је по политичком опредељењу био на левом крилу ХСС-а, пошто би ученици викнули „спремни” и подигли руку на усташки поздрав, подругљиво је одговарао „предајем се, предајем се”. Нека га је ученица због тога пријавила, па је Баленовић имао неприлике, чак је неко време био у затвору”.
Голдштајн пише и о томе како је већинска неусташка Хрватска реаговала на те прописе, па наводи као једно од обележја загребачке градске свакодневице током рата исмејавање усташког новоговора (попут „муњовоз” = трамвај, „самовоз” = аутомобил, „круговал” = радио итд.). Голдштајн каже да су се у то време стварале карикиране кованице, а да је посебно на мети исмевања био поздрав „за дом спремни” и то, како примећује, „на велику жалост усташа и данашњих усташоносталгичара”.[/quote]
http://www.politika.rs/scc/clanak/43568 ... e-su-banda
- dječak sa šibicama
#16360 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro su se sjetili, Estonija je zahvaljujuci EU fondovima preporodila ekonomiju, to je jedna od dobrih strana clanstva u EU.mayab wrote:Šalu na stranu, ovo treba biti primjer kako se radi, naravno, prvi uvjet je da je vlast poštena i prije svega voljna raditi za opće dobro,
Postoje i pristupni fondovi, ja mislim da i drzave koje nisu clanice EU a pregovaraju o ulasku, mogu uzeti pare odatle. Makar se radilo i o lokalnim sredinama kao u ovom slucaju, samo moras imati kvalitetan plan i program sta namjeravas sa parama. Ulaganje para na racune sebe i jarana, nece da moze.
- animals
#16361 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Joj kakav joj je ovaj covjek..
pa mogao bi bar se malo pripaziti..
predobra je ona koka za njega..
pa mogao bi bar se malo pripaziti..
predobra je ona koka za njega..
-
kakavdanakneiskustvu
- stakasa
#16363 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dječak sa šibicama wrote:Dobro su se sjetili, Estonija je zahvaljujuci EU fondovima preporodila ekonomiju, to je jedna od dobrih strana clanstva u EU.mayab wrote:Šalu na stranu, ovo treba biti primjer kako se radi, naravno, prvi uvjet je da je vlast poštena i prije svega voljna raditi za opće dobro,
Postoje i pristupni fondovi, ja mislim da i drzave koje nisu clanice EU a pregovaraju o ulasku, mogu uzeti pare odatle. Makar se radilo i o lokalnim sredinama kao u ovom slucaju, samo moras imati kvalitetan plan i program sta namjeravas sa parama. Ulaganje para na racune sebe i jarana, nece da moze.
Kuku kuku
Vazda isto. Pilicarit, za sitnu se lovu jebat pa dok trajalo. Nista znaci reforme, obrazovanje, radna etika i strateski razvoj... Zagrabis u EU kasu, preporodis se i onda si miran
-
Haman2
#16364 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/123 ... _mogu.htmlKONAČNO KAZNA ZA NEOUSTAŠE I FAŠISTE: Hrvatski sud donio prvu presudu pjevaču koji je pjevao „Za dom spremni“; „Kako to da Thompson može, a ja ne mogu“!?
Napokon je donesena presuda kojom je izvođač pjesme “Bojna Čavoglave” pravomoćno prekršajno kažnjen zbog javnog izvikivanja pozdrava “Za dom spremni” na njezinu početku
Foto: Cropix
U pravomoćnoj presudi koju je donio Visoki prekršajni sud stoji da je pozdrav “Za dom” i “Za dom spremni” korišten i kao službeni pozdrav ustaškog pokreta NDH koji je nastao od fašizma i koji je utemeljen na rasizmu i time simbolizira mržnju prema ljudima različite rase, vjerskog i etničkog identiteta.
“Bez obzira na žalbene navode da je otpjevao pjesmu na način kako je ista objavljena u izvornom tekstu pjesme ‘Bojna Čavoglave’ i koja je objavljena u Službi zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja, okrivljenik je mogao i trebao biti svjestan mogućeg negativnog utjecaja izvikivanja ovog izraza i trebao se suzdržati od takvog ponašanja”, stoji u obrazloženju presude Visokog prekršajnog suda koju potpisuje predsjednik tročlanog sudskog vijeća Siniša Senjanović.
“Činjenica da je navedeni pozdrav dio autorskog umjetničkog djela”, stoji dalje u presudi, “ne mijenja činjenicu da simbolizira mržnju prema ljudima drugačije vjerske i etničke pripadnosti, manifestaciju rasističke ideologije kao i podcjenjivanje žrtava zločina protiv čovječnosti, te da je protivan odredbi članka 39 Ustava RH koji zabranjuje svako pozivanje ili poticanje na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
Opisano ponašanje svakako doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj se utječe na javni red i mir na način da se ohrabruje druge na izražavanje mržnje i na nasilje, odnosno stvara latentna opasnost, nelagoda i uznemirenost kod osoba koje na spadaju u većinsku etničku ili vjersku skupinu”.
Međutim, spomenutom pravomoćnom presudom, koju je Visoki prekršajni sud donio 13. lipnja ove godine te je prvostupanjskom sudu uručio 17. srpnja, nije kažnjen izvorni izvođač i autor “Bojne Čavoglave” Marko Perković Thompson, nego lokalni pjevač iz Makarske Mario Roso koju je Thompsonovu budnicu s pripadajućim pozdravom izveo na jednom od trgova u Makarskoj prilikom obilježavanja 20. obljetnice akcije Oluja.
Tužio lokalne novine
Za pjesmu i poklič šira je javnost doznala zahvaljujući lokalnom listu Makarska kronika koji je u kolovozu 2015. o tome izvijestio, a prozvani pjevač Mario Roso, inače osnivač i vokal lokalnog Roso banda koji pjeva po lokalnim feštama i ribarskim noćima, promptno je podigao tužbu protiv novinarke i spomenutog lokalnog lista. Roso je čak na lokalnim portalima tim povodom objavio i priopćenje u kojem je ustvrdio da nije napravio ništa nego otpjevao izvorni tekst “Bojne Čavoglave” onako kako je on registriran u Hrvatskom društvu skladatelja.
Nakon objave u Makarskoj kronici prekršajni progon protiv Rose nije pokrenula policija, nego Općinsko državno odvjetništvo, a Prekršajni sud u Splitu - Stalna služba u Markarskoj Rosu je godinu dana poslije proglasila krivim i osudila na novčanu kaznu. Slučaj je dospio na Visoki prekršajni sud zahvaljujući tome što se Roso žalio na osuđujuću presudu.
Blaža kazna
Visoki prekršajni sud odbio je njegovu žalbu kao neosnovanu i potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je Roso kažnjen na novčanu kaznu od 765 kuna i plaćanje sudskih troškova u iznosu od 200 kuna. Za ovaj se prekršaj mogla izreći i kazna od 30 dana zatvora, ali se sud odlučio za blažu, novčanu kaznu.
Tako je zahvaljujući žalbi nezadovoljnog pjevača Rose Visoki prekršajni sud koji je zadužen za ujednačavanje prekršajne sudske prakse prvi put dobio priliku izjasniti se o pokliču na početku Thomsponova hita “Bojna Čavoglave” i donijeti pravomoćnu presudu.
“Plato sam kaznu, nije da me ona nešto financijski potresla, ali sam ljut. Ljut sam jer su me kaznili ni zbog čega. Ja osobno ne mislim da je to uvredljiv pozdrav, ali sada ne znam kako se ponašati. Pjevao sam je i ove godine na obljetnici Oluje, ali bez pozdrava. Neka kažu je li ta pjesma zabranjena ili nije. Ili neka kažu da je ne smijem izvoditi ja, a Thompson smije”, kazao je Roso novinarima Jutarnjeg lista.
NAPOMENA:Sta kazati, naponon i to se dogodi. Tuzna vijest za neke hrvatske politicare.
- annoy
#16365 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sta ce onda bit s arijom "U boj, u boj"?
- Kolinda
#16366 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ta nije valjda i i ona sporna u nekim glavama iako dolazi iz 19.stoljeća????annoy wrote:Sta ce onda bit s arijom "U boj, u boj"?
- annoy
#16367 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa eto vidis da zabranise i "za dom" 
- dječak sa šibicama
#16368 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije "za dom" zabranjeno, jos je smjesnija situacija, dato je za pravo policiji i sudstvu da ocjene kad je "za dom" domoljublje a kad fasizam 
Paradoksalno, ono kad hoces zadovoljiti sve strane.
Ali najjace je mozda sto kuna, koja je takodje (kao i pozdrav "za dom") zloupotrebljena od ustasa, nikome ne smeta
Paradoksalno, ono kad hoces zadovoljiti sve strane.
Ali najjace je mozda sto kuna, koja je takodje (kao i pozdrav "za dom") zloupotrebljena od ustasa, nikome ne smeta
- mayab
#16369 Re: Desavanja u Hrvatskoj
HAHAHAHA ali meni je najapsurdnije da kaznu popuši neki marginani pjevač koji je jednom to otpjevao,
a Thompsonu niko i nikada ništa
Ja često kažem , to je pravna (banana) država, gdje neko visoko pozicioniran i bitan (političar, na primjer)može srati šta hoće , huškati, vrijeđati i nikome ništa, a da ja (nebitan) to javno izgovorim, odmah se "pravna država" pokaže u punoj snazi i efikasnosti!
Evo kod nas ovaj seljak dodik, sere , laje vrijeđa sviju koga stigne i nikome ništa.....
a Thompsonu niko i nikada ništa
Ja često kažem , to je pravna (banana) država, gdje neko visoko pozicioniran i bitan (političar, na primjer)može srati šta hoće , huškati, vrijeđati i nikome ništa, a da ja (nebitan) to javno izgovorim, odmah se "pravna država" pokaže u punoj snazi i efikasnosti!
Evo kod nas ovaj seljak dodik, sere , laje vrijeđa sviju koga stigne i nikome ništa.....
- dječak sa šibicama
#16370 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato sto je koalicijski partner HDZ-a odnosno Plenkovica Milorad Pupovac, a glasacko tijelo HDZ-a uglavnom desno orjentirano, bar do sada bilo ali lagano ih napustaju.
E da bi zadovoljio i glasacko tijelo, i koalicijskog partnera, balansiras.
Kao sto Kolinda izljubi Vucica, a onda opali po "islamskom terorizmu" da bi izbalansirala.
Ne moze sAmun da balansira bez bar cetiri kifle.
E da bi zadovoljio i glasacko tijelo, i koalicijskog partnera, balansiras.
Kao sto Kolinda izljubi Vucica, a onda opali po "islamskom terorizmu" da bi izbalansirala.
Ne moze sAmun da balansira bez bar cetiri kifle.
- BHCluster
#16371 Re: Desavanja u Hrvatskoj

by prva sekretarka hrvatske Ambasade u Belrinu, Elizabeta Mađarević.
-
Benjo34
#16372 Re: Desavanja u Hrvatskoj
BHCluster wrote:
by prva sekretarka hrvatske Ambasade u Belrinu, Elizabeta Mađarević.
Leglo fašizma i rasizma, vjerovatno nema države u europi u kojoj ima u institucijama više ljudi koji javno iznose svoje fašistoidne ideje i šire mržnju
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16373 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ovu madjaricu mjeracicu kukuruza treba dobro izjeBat... evo ako joj ja odgovaram svijetle kose, plavih ociju i bijele puti, zrtvovat cu se za dobrobit svijeH nas... KITArevicka mi more kasnije... orden dathttps://www.index.hr/vijesti/clanak/ska ... ium=Clanak
HRVATSKA diplomatkinja iz veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević na Facebooku širi rasističke, ksenofobne i homofobne stavove, a njemačkoj kancelarki zamjera "nedostatak vlastite kulture".
Podsjetimo, Hrvatska od 1. siječnja 2020. predsjedava Europskom unijom, što premijer Andrej Plenković opisuje kao veliku čast i vanjskopolitički vrhunac hrvatske države. Plenković o tome govori u skoro svakoj prilici pa je to, primjerice, isticao i u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Hrvatsko predsjedanje EU-om kao velik i prevažan diplomatski projekt ističe i novi ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, inače Plenkovićev osobni izbor za tu funkciju koji je donedavno bio veleposlanik Hrvatske u Berlinu.
Nema sumnje da će tijekom hrvatskog predsjedanja EU-om dobar odnos između službenog Zagreba i Berlina biti još važniji nego što jest jer je Njemačka i dalje najmoćnija članica Unije te uspjeh hrvatske agende krucijalno ovisi o njemačkoj podršci, ali i zato što baš Njemačka od Hrvatske preuzima predsjedanje EU-om u drugoj polovici 2020. Stalna komunikacija, koordinacija i dobri odnosi diplomatskog osoblja dviju zemalja zato su iznimno bitni, no čini se da Hrvatska to i ne shvaća s obzirom na činjenicu da je prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević.
Hrvatska diplomatkinja u Berlinu širi rasističke propagande o "bijeloj Europi"
Ova hrvatska diplomatkinja na svom profilu na Facebooku širi rasističke stavove, piše o “bijeloj Europi” i tome kako je samo takva Europa “čista”, širi antimigrantske teze, napada prava LGBT zajednice itd. Također, Mađarević je tijekom godina na nekoliko internetskih portala objavila tekstove u kojima napada migrante i izbjeglice predstavljajući ih kao prijetnju kršćanskoj Europi, a nije propustila ni napasti Istanbulsku konvenciju i samog Plenkovića te, još važnije, njemačku kancelarku Angelu Merkel. Njoj je Mađarević u jednom tekstu dijagnosticirala “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.
Činjenica da je takva osoba istaknuti dio hrvatske diplomatske misije u glavnom gradu Njemačke predstavlja velik skandal i štetu za hrvatsku reputaciju u Berlinu i Europskoj uniji.
Uz fotografije Jadrana na engleskom jeziku pisala o Hrvatskoj: "Čista i autentična Europa, samo bijeli Europljani"
Pogledajmo prvo što Elizabeta Mađarević piše po svom Facebooku. 8. kolovoza je Mađarević uz, čini se, fotografije hrvatskog Jadrana, na engleskom jeziku napisala sljedeće: “Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest.”
-
Hafis
#16374 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma jebo Mađarice kume . Da mi vidimo malo kakva je ponuda plaža.
https://www.vecernji.hr/lifestyle/istra ... ti-1337584
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati
https://www.vecernji.hr/lifestyle/istra ... ti-1337584
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati
-
hizo ramidovic
#16375 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo je lazni profil Elize Madjarevic koji su napravili islamski radikali i sljedbenici neoosmanizma sa namjerom da se hrvatske diplomate, osobito one zapadnohercegovackog podrijetla, prikazu kao rasisti, ksenofobi, sovinisti itd.