HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#16351 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:
Pa fino na cijenovniku pise ta cijena i na HS-u i na telemachu. Pogledaj cijenovnike. PA zasto forsiraju duo i trio pakete, ali ja govorim sta treba da mjenja digitalnu tv koja je bila 13,50 KM za digitalnu, nju treba i mora da mjenja prosireni paket i nesto jos za 3,50 KM ili dodatni modul ili resiver za drugi tv po cijenovniku ili kao sto sam naveo HD pkaet za 5 KM da doplacujes 1,50 KM sto bi bilo realno u odnosu na punu cijenu koja pise po cijenovniku.
Ma čisto sam komentarisao ovo za cijenu kanala, jer znam da su skupi i da tu nema neke zarade. A slažem se da je stvarno sve dosta skuplja i predstavlja svojevrsni šok za korisnike HS-a, jer nisu ovo imali.
NK33

#16352 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Pa fino na cijenovniku pise ta cijena i na HS-u i na telemachu. Pogledaj cijenovnike. PA zasto forsiraju duo i trio pakete, ali ja govorim sta treba da mjenja digitalnu tv koja je bila 13,50 KM za digitalnu, nju treba i mora da mjenja prosireni paket i nesto jos za 3,50 KM ili dodatni modul ili resiver za drugi tv po cijenovniku ili kao sto sam naveo HD pkaet za 5 KM da doplacujes 1,50 KM sto bi bilo realno u odnosu na punu cijenu koja pise po cijenovniku.
Pise ta cijena, ali ispod jos pise da na tu cijenu ide dodatnik 15KM. Eh sad ne znam sta hoces da kazes, da si prije za 15 + 13,5KM imao ono sto sad ocekujes za 15 + 10KM, ili nesto drugo?
Napomena: Na cijenu digitalnog paketa plaća se Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV.

Dakle da zakljucimo, ako hoces samo prosireni paket moras platiti 25KM najmanje.
kakaljin

#16353 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Pa fino na cijenovniku pise ta cijena i na HS-u i na telemachu. Pogledaj cijenovnike. PA zasto forsiraju duo i trio pakete, ali ja govorim sta treba da mjenja digitalnu tv koja je bila 13,50 KM za digitalnu, nju treba i mora da mjenja prosireni paket i nesto jos za 3,50 KM ili dodatni modul ili resiver za drugi tv po cijenovniku ili kao sto sam naveo HD pkaet za 5 KM da doplacujes 1,50 KM sto bi bilo realno u odnosu na punu cijenu koja pise po cijenovniku.
Pise ta cijena, ali ispod jos pise da na tu cijenu ide dodatnik 15KM. Eh sad ne znam sta hoces da kazes, da si prije za 15 + 13,5KM imao ono sto sad ocekujes za 15 + 10KM, ili nesto drugo?
Napomena: Na cijenu digitalnog paketa plaća se Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV.

Dakle da zakljucimo, ako hoces samo prosireni paket moras platiti 25KM najmanje.
Opet ti, pa znam da je analogna 15 KM, ali ovdje cijelo vrijeme pricamo o digitalnoj tv gdje smo do sada placali SAMO digitalnu 13,50 KM i za tu cijenu u zamjenu moramo dobiti minimalno prosireni paket koji kosta 10 KM.

Opet procitaj moje postove koje sam pisao, cijelo vrijeme se prica SAMO o digitalnoj tv, i tu se cijene uporedjuju, jer se cijena za analognu podrazumejva da se placa da bi se moglo koristiti bilo koja druga usluga.
NK33

#16354 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Opet ti, pa znam da je analogna 15 KM, ali ovdje cijelo vrijeme pricamo o digitalnoj tv gdje smo do sada placali SAMO digitalnu 13,50 KM i za tu cijenu u zamjenu moramo dobiti minimalno prosireni paket koji kosta 10 KM.

Opet procitaj moje postove koje sam pisao, cijelo vrijeme se prica SAMO o digitalnoj tv, i tu se cijene uporedjuju, jer se cijena za analognu podrazumejva da se placa da bi se moglo koristiti bilo koja druga usluga.
Pa sta je onda problem ako za 10KM dobijes prosireni paket? To znaci da si dobio isto ili vise za manje para jer Telemach prosireni paket ima vise kanala i tu su negdje po kvaliteti s HS-ovim.

Kao sto rekoh ranije, problem je ako neko hoce digitalnu na vise televizora a nama ce biti problem nakon 1.8 kad budemo morali preci na pakete koji su isti kod Telemacha.
chakany

#16355 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Poštovani HS i MH kablovska,

u rasporedu kanala stoji da i mi na HS trebamo imati RTS 1, B92 INFO, VI NET, TV VISOKO, TV JASMIN, SAUDI Q'URAN.
Da li ćete nam konačno uvesti ove kanale???
kakaljin

#16356 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Opet ti, pa znam da je analogna 15 KM, ali ovdje cijelo vrijeme pricamo o digitalnoj tv gdje smo do sada placali SAMO digitalnu 13,50 KM i za tu cijenu u zamjenu moramo dobiti minimalno prosireni paket koji kosta 10 KM.

Pa sta je onda problem ako za 10KM dobijes prosireni paket? To znaci da si dobio isto ili vise za manje para jer Telemach prosireni paket ima vise kanala i tu su negdje po kvaliteti s HS-ovim.

Kao sto rekoh ranije, problem je ako neko hoce digitalnu na vise televizora a nama ce biti problem nakon 1.8 kad budemo morali preci na pakete koji su isti kod Telemacha.
Pa nebi nista cudno bilo da su napisali da svi dobijaju prosireni paket, vec su stavili da to dobijamo promotivno do 01.08.2016. !!!!!!!!
Pitanje je sta cemo dobiti nakon 01.08.2016. godine ali bi trebali vec sada reci sta sada dobijamo.
Kvalitetom nisu ni priblizno, ali bi trebali kao sto kazem da daju i HD paket za 5 KM pa da doplacujemo 1,50 KM za kanale koji bi priblizni ponudi onoj sta smo imali na HS-u.

A naravno korisnici HS-a su placali jednu pretplatu za digitalnu a gledali na vise tv-a, dok telelmach hoce da im se placa pretplata po tv-u. Sto nikako nije uredu.
starii

#16357 Re: HS kablovska

Post by starii »

jedno pitanje za delegate iz HS-a:

prije dva mjeseca sam bio u vasoj poslovnici na grbavici i izmirio obaveze prema vama, platio sve i podnio zahtjev za raskid ugovora i iskljucenje, dobio potvrdu od momka mislim da se zove vedran...nakon dva mjeseca meni i dalje dolaze racuni...sta sad da radim?
kakaljin

#16358 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

starii wrote:jedno pitanje za delegate iz HS-a:

prije dva mjeseca sam bio u vasoj poslovnici na grbavici i izmirio obaveze prema vama, platio sve i podnio zahtjev za raskid ugovora i iskljucenje, dobio potvrdu od momka mislim da se zove vedran...nakon dva mjeseca meni i dalje dolaze racuni...sta sad da radim?
Pa ako imas potvrdu da vise nisi njihov korisnik zanemari racune, ako budu sta trazili reci da ces ih tuziti jer nisi njihov korisnik.
cpu_fan

#16359 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:Gdje piše preko 100 kanala, u taj paket spada Start paket.

Na onim paketima gdje piše preko 130 kanala, radi se o Osnovnom paketu, dok u pakete sa preko 150 kanala spada Prošireni paket.

U paket u kojem piše preko 190 kanala idu Prošireni, HD i HBO Premium paket.

Također treba obratiti pažnju na to da li piše ispod broja još neki dodatni paket, jer u nekim paketima npr. piše preko 150 ili preko 130 kanala, a ispod još piše uključen HBO paket, pa s tim u vezi ti paketi sadrže Osnovni ili Prošireni paket + HBO paket.
Pa jel' trebam biti vidovit da bih znao koji kanali spadaju pod koji paket ?
dadem17

#16360 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

kakaljin wrote:
NK33 wrote:

Pa nebi nista cudno bilo da su napisali da svi dobijaju prosireni paket, vec su stavili da to dobijamo promotivno do 01.08.2016. !!!!!!!!
Pitanje je sta cemo dobiti nakon 01.08.2016. godine ali bi trebali vec sada reci sta sada dobijamo.
Kvalitetom nisu ni priblizno, ali bi trebali kao sto kazem da daju i HD paket za 5 KM pa da doplacujemo 1,50 KM za kanale koji bi priblizni ponudi onoj sta smo imali na HS-u.

A naravno korisnici HS-a su placali jednu pretplatu za digitalnu a gledali na vise tv-a, dok telelmach hoce da im se placa pretplata po tv-u. Sto nikako nije uredu.
Nije samo gledanje na drugom tv-u,usluga koju smo imali na prijasnjem HSu,problem.Problem je i to sto nam ukidaju ono sto smo imali. To nije promjena programske sheme,vec ukidanje 50% i vise HD i filmskih kanala. Odnosno pokusaj da nam naplate puno vise,za nesto sto smo vec ugovorom imali. Kakav promotivni period? Pa sada po ovom promotivnom periodu imamo manje nego sto je bilo! A poslije 1.8. ne govore nista. Ima li kakvog zakona za zastitu potrosaca? Ova nova mega kablovska firma je uspjela poklopiti svo trziste i sad ce poceti udarati po dzepu jos bezobraznije!
kakaljin

#16361 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

dadem17 wrote:
kakaljin wrote:
NK33 wrote:

Nije samo gledanje na drugom tv-u,usluga koju smo imali na prijasnjem HSu,problem.Problem je i to sto nam ukidaju ono sto smo imali. To nije promjena programske sheme,vec ukidanje 50% i vise HD i filmskih kanala. Odnosno pokusaj da nam naplate puno vise,za nesto sto smo vec ugovorom imali. Kakav promotivni period? Pa sada po ovom promotivnom periodu imamo manje nego sto je bilo! A poslije 1.8. ne govore nista. Ima li kakvog zakona za zastitu potrosaca? Ova nova mega kablovska firma je uspjela poklopiti svo trziste i sad ce poceti udarati po dzepu jos bezobraznije!
Sve tacno sto govoris, ali neki jos uvijek nece to da shvate.
alen_89

#16362 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

Kome je pusten novi signal trebao bi imati do 01.08.2016 ove kanale sa spiska http://www.hkb.ba/?page_id=4561 ali kako kod mene naprimjer nema BBC Earth HD...? Kako je kod vas sa novim signalom i kanalima?
crnivrag

#16363 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

cpu_fan wrote: Pa jel' trebam biti vidovit da bih znao koji kanali spadaju pod koji paket ?
Na stranici Telemach-a su kanali raspoređeni po paketima, u okviru spiska digitalne ponude.
cpu_fan

#16364 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:
cpu_fan wrote: Pa jel' trebam biti vidovit da bih znao koji kanali spadaju pod koji paket ?
Na stranici Telemach-a su kanali raspoređeni po paketima, u okviru spiska digitalne ponude.
Al' ne piše nigdje kad uzmes npr. DUO NET paket koji TV kanali spadaju u taj paket !
crnivrag

#16365 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

cpu_fan wrote:
Al' ne piše nigdje kad uzmes npr. DUO NET paket koji TV kanali spadaju u taj paket !
Na stranici pod Duo i Trio paketima piše onako brojčano koliko kanala spada u taj paket.

A koji su to tačno digitalni paketi u okviru Duo i Trio paketa piše na aktuelnom cjenovniku koji se nalazi i na Telemach i na HS stranici.

Nakon što vidiš u cjenovniku koji paketi digitalnih kanala spadaju u određeni Duo ili Trio paket, onda pogledaš spisak pojedinačnih kanala na Telemach stranici pod linkom na digitalnu ponudu.
cpu_fan

#16366 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:
cpu_fan wrote:
Na stranici pod Duo i Trio paketima piše onako brojčano koliko kanala spada u taj paket.

A koji su to tačno digitalni paketi u okviru Duo i Trio paketa piše na aktuelnom cjenovniku koji se nalazi i na Telemach i na HS stranici.

Nakon što vidiš u cjenovniku koji paketi digitalnih kanala spadaju u određeni Duo ili Trio paket, onda pogledaš spisak pojedinačnih kanala na Telemach stranici pod linkom na digitalnu ponudu.
Ti očigledno ne vidiš problem u ovome ? :roll:
crnivrag

#16367 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

cpu_fan wrote: Ti očigledno ne vidiš problem u ovome ? :roll:
Samo objašnjavam kako da se dođe do informacija koje su korisnicima potrebne.

A naravno da je razbacano na nekoliko strana, i ovo se moglo elegantnije napisati i objasniti korisnicima koji prvi put ulaze na stranicu i gledaju ponudu paketa.
cpu_fan

#16368 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:
cpu_fan wrote: Ti očigledno ne vidiš problem u ovome ? :roll:
Samo objašnjavam kako da se dođe do informacija koje su korisnicima potrebne.

A naravno da je razbacano na nekoliko strana, i ovo se moglo elegantnije napisati i objasniti korisnicima koji prvi put ulaze na stranicu i gledaju ponudu paketa.
Ovo je na granici lažnog oglašavanja odnosno dovođenja do zablude krajnjeg korisnika. Nepotpunim informacijama dovode u zabludu krajnjeg korisnika. Već sam ranije pisao o tome, nije mi se jednom desilo sa Telemachom da preko telefona dogovoriš jedno a kad puste uslugu bude skroz druga priča.
dadem17

#16369 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

cpu_fan wrote:
crnivrag wrote:
cpu_fan wrote:

Ti očigledno ne vidiš problem u ovome ? :roll:
Ovo je klasicna muljaza. Fol promotivni period,novi paketi,spinuju nas prvo da i ne skontamo koliko cemo placati vise za istu ili malo prosireniju uslugu.
I to sto nisu jasno naveli sta nam ukidaju poslije 1.8. takodje govori nesto. Korisnik KID paketa sa placenim dodatnim modulom treba za istu ili malo bolju ponudu platiti 20 KM vise. NP. Imas KID 22 i kupio si dodatni modul za drugi tv. To te kostalo 47.30 KM mjesecno. To je otprilike DUO NET (malo brzi internet) cjenovno,ali imas 130 digitalnih kanala i 9 HD (citaj ono vaznije,tu ti nema 6HD sportska kanala vec samo 2! Nemas ni pola filmskih,koje si imao) Eh,sad dodaj na to dodatnih KM-ova za prosireni paket (da bi imao onih 150 kanala) i 8 KM-ova za HD kanale. Plus 3.5 KM za start paket na drugom tv-u plus sve ovo sto zelis gledati i na tom tv-u (prosireni paket plus HD) i jos im moras platiti uvodjenje D3 kuca 35KM,nesto STO VEC IMAS.
NK33

#16370 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

dadem17 wrote:Nije samo gledanje na drugom tv-u,usluga koju smo imali na prijasnjem HSu,problem.Problem je i to sto nam ukidaju ono sto smo imali. To nije promjena programske sheme,vec ukidanje 50% i vise HD i filmskih kanala. Odnosno pokusaj da nam naplate puno vise,za nesto sto smo vec ugovorom imali. Kakav promotivni period? Pa sada po ovom promotivnom periodu imamo manje nego sto je bilo! A poslije 1.8. ne govore nista. Ima li kakvog zakona za zastitu potrosaca? Ova nova mega kablovska firma je uspjela poklopiti svo trziste i sad ce poceti udarati po dzepu jos bezobraznije!
Kad su nas tek prebacili na neku hibridnu shemu nismo imali zadovoljavajuce zamjene za kanale koje smo izgubili. Onda su nam dali prosireni paket i mislim da sam imamo solidne zamjene za ono sto smo izgubili.
Umjesto 5 arena dobili smo 5 sport klubova. Dobili smo poprilicno puno hd kanala (pogledaj kanale koji spadaju u prosireni paket), ja bih cak rekao da smo dobili malo vise.
I ne pokusavaju nam naplatiti vise jer su nam cijene ostale iste.
Dakle slazemo se da je problem u tome sto ovo smatraju nekim promotivnim periodom i sto mislimo da ce nas poslije tog 1.8 oguliti s tim paketima koji ce biti isti kao na Telemachu.

Ako ostane ovako ja sam prezadovoljan ali nesto nisam optimistican.
dadem17

#16371 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

The Realist wrote:
kakaljin wrote:
Pa fino na cijenovniku pise ta cijena i na HS-u i na telemachu. Pogledaj cijenovnike. PA zasto forsiraju duo i trio pakete, ali ja govorim sta treba da mjenja digitalnu tv koja je bila 13,50 KM za digitalnu, nju treba i mora da mjenja prosireni paket i nesto jos za 3,50 KM ili dodatni modul ili resiver za drugi tv po cijenovniku ili kao sto sam naveo HD pkaet za 5 KM da doplacujes 1,50 KM sto bi bilo realno u odnosu na punu cijenu koja pise po cijenovniku.
Ma čisto sam komentarisao ovo za cijenu kanala, jer znam da su skupi i da tu nema neke zarade. A slažem se da je stvarno sve dosta skuplja i predstavlja svojevrsni šok za korisnike HS-a, jer nisu ovo imali.
Normalno da je šok! Pa bacite na papir,koliko ce sve poskupiti radi toga sto su uspjeli kupovinom HS-a ostvariti monopol. Za cijenu KID 22 koju smo placali,sada mozemo dobiti DUO NET paket. Znaci nema HD kanala ni 20% u toj cijeni,nema 50 % filmskih kanala, ovo ostalo i ne spominjem jer smo nesto dobili a nesto izgubili. I kad dodate jos jedan tv na koji sam kupovinom modula mogao isto gledati (a to je i bila jedna od pogodnosti zbog koje sam uzeo KID paket) koju necemo SAMO 3.5 KM placati,jer bi imali samo start paket,onda otprilike ovo sto smo imali u bilo kojem KID paketu s kupljenim dodatnim modulom ce nas kostati VISE mjesecno najmanje 20 KM!
crnivrag

#16372 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

dadem17 wrote:
I kad dodate jos jedan tv na koji sam kupovinom modula mogao isto gledati (a to je i bila jedna od pogodnosti zbog koje sam uzeo KID paket) koju necemo SAMO 3.5 KM placati,jer bi imali samo start paket,onda otprilike ovo sto smo imali u bilo kojem KID paketu s kupljenim dodatnim modulom ce nas kostati VISE mjesecno najmanje 20 KM!
Ukoliko se uzme usluga D3 Kuća, onda se na drugom resiveru mogu gledati svi paketi koji se imaju i na glavnom resiveru za 3,5 KM mjesečno.

Međutim ako se odluči za module, onda se na drugom modulu plaćaju cijene paketa digitalnih kanala.
dadem17

#16373 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

NK33 wrote:
dadem17 wrote:Nije samo gledanje na drugom tv-u,usluga koju smo imali na prijasnjem HSu,problem.Problem je i to sto nam ukidaju ono sto smo imali. To nije promjena programske sheme,vec ukidanje 50% i vise HD i filmskih kanala. Odnosno pokusaj da nam naplate puno vise,za nesto sto smo vec ugovorom imali. Kakav promotivni period? Pa sada po ovom promotivnom periodu imamo manje nego sto je bilo! A poslije 1.8. ne govore nista. Ima li kakvog zakona za zastitu potrosaca? Ova nova mega kablovska firma je uspjela poklopiti svo trziste i sad ce poceti udarati po dzepu jos bezobraznije!
Kad su nas tek prebacili na neku hibridnu shemu nismo imali zadovoljavajuce zamjene za kanale koje smo izgubili. Onda su nam dali prosireni paket i mislim da sam imamo solidne zamjene za ono sto smo izgubili.
Umjesto 5 arena dobili smo 5 sport klubova. Dobili smo poprilicno puno hd kanala (pogledaj kanale koji spadaju u prosireni paket), ja bih cak rekao da smo dobili malo vise.
I ne pokusavaju nam naplatiti vise jer su nam cijene ostale iste.
Dakle slazemo se da je problem u tome sto ovo smatraju nekim promotivnim periodom i sto mislimo da ce nas poslije tog 1.8 oguliti s tim paketima koji ce biti isti kao na Telemachu.

Ako ostane ovako ja sam prezadovoljan ali nesto nisam optimistican.
Cekaj malo 5 arena ali 4 HD plus 2 HD Eurosporta,dobili 3 HD SK,golf fakat ne racunam. Ni upola flimskih SD kanala! Ali kako kazes i nekako da covjek prihvati. Ali poslije 1.8. WTF!?
dadem17

#16374 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

crnivrag wrote:
dadem17 wrote:
I kad dodate jos jedan tv na koji sam kupovinom modula mogao isto gledati (a to je i bila jedna od pogodnosti zbog koje sam uzeo KID paket) koju necemo SAMO 3.5 KM placati,jer bi imali samo start paket,onda otprilike ovo sto smo imali u bilo kojem KID paketu s kupljenim dodatnim modulom ce nas kostati VISE mjesecno najmanje 20 KM!
Ukoliko se uzme usluga D3 Kuća, onda se na drugom resiveru mogu gledati svi paketi koji se imaju i na glavnom resiveru za 3,5 KM mjesečno.

Međutim ako se odluči za module, onda se na drugom modulu plaćaju cijene paketa digitalnih kanala.
Vidim ja da je vecini korisnika ovo sve normalno! Pa ja necu da placam nesto dodatno za sto su mi obavezni ugovorom pruzati. To nije promjena programske sheme,za koju su zadrzali pravo na izmjenu! To je ukidanje njihovih usluga prema korisnicima,odnosno pokusaj da nam nesto dodatno naplate!
r_faruk

#16375 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Pa je li vama risiver stvarno neko zadovoljstvo pored modula? Sta vam je D3 i o kakvom je razvodjenju rijec.

Problem je sto su korisnici pokupovali module i sad neko hoce da im uvali 4-5 risivera za 3.5 KM jer je to jeftinije. Mene ce ista usluga kostati preko 100% skuplje
Last edited by r_faruk on 19/02/2016 22:58, edited 1 time in total.
Locked