Ukrajina

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16351 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

detroit-mercy wrote:
Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

.....

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
...Chelli, baš mi je drago što si pogriješio sa ovom fotkom...ako ništa drugo uspio si makar malo da podmiriš ove apetitli parazite...ti im dođeš, nešto, kao duševna hrana...zapravo nisu ni svjesni činjenice da praveći tebe bijednog, u stvari, idu za tim da ublaže svoju osobnu mizeriju...degradirajući tebe oni pružaju sebi osjećaj superiornosti, naravno lažni...ali nije ni čudo, jer tako to biva kada se ljudima pobrka virtuala i rala...nego zapjevaj ti njima onu čuvenu: https://www.youtube.com/watch?v=F8u3kRVdjmY, jer pjesma sto posto oslikava datu situaciju...
Jesi ti onaj sto tvrdi da je putnicki avion na 10,000m oboren mitraljezom :mrgreen: .
kaligula je čelijev alter ego
kaligula je čelijev the dark side on the moon
Kaligula I

#16352 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

japin_mutapi wrote:
detroit-mercy wrote:
Jesi ti onaj sto tvrdi da je putnicki avion na 10,000m oboren mitraljezom :mrgreen: .
kaligula je čelijev alter ego
kaligula je čelijev the dark side on the moon
...prepoznali ste se, znači... :izet:...a ja mislio da nećete... :D
Kaligula I

#16353 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

japin_mutapi wrote:sve je to KRUPNI kapital i false flag
...ako želiš poduku, onda zahlen Sie bitte...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16354 Re: Ukrajina

Post by Truba »

na live leaku nove civilne žrtve :!:
radostan dan

#16355 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

detroit-mercy wrote:
Martinez_ wrote:
detroit-mercy wrote: Pa nije bas tako davno kada je Borac iz B.Luke bio clan Prve Srpske Lige :mrgreen: , nista novo :skoljka: .

Borac BL nikad nije bio član lige Srbije
http://it.wikipedia.org/wiki/Prva_liga_ ... _1992-1993
Ispravka onda, Jugoslavije :skoljka: .
ni sr jugoslavije...nije ti tačan taj podatak sa vikipedije.
Kaligula I

#16356 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Intervju s predsjednikom Centra sistemske analize i prognoziranja Rostislavom Iščenkom. Evo dio prevoda gdje govori o mogućem scenariju gdje Ukrajina pobjeđuje pobunjenike:

http://www.pravda-tv.ru/2014/07/28/73639

Jugoistok će biti zadavljen. Zašto smatrate da će i u tom slučaju kijevska vlada izgubiti državu?

– Da bi država postojala, nije dovoljna nacionalna ideja - potrebna je ekonomska osnova. Međutim ukrajinska država se nema od čega financirati. Napomenut ću da je prvo, što je napravio Aleksandar Turčinov, kad je postao v.d. predsjednika zatražio je od svojih zapadnih prijatelja 40 milijardi dolara do kraja 2014. Taj iznos je praktički jednak godišnjem državnom budžetu. Razumljivo je da će sljedeće godine Ukrajini trebati još više novaca - trebat će vraćati stare dugove. Po mojim procjenama, počevši od 2015. financiranje postojanja Ukrajine - bilo koju državu, koja će to zaželjeti će koštati otprilike 100 milijardi dolara godišnje. To je prvi razlog, zbog kojeg ukrajinska država u njenom sadašnjem obliku ne može postojati.

Drugi razlog – raskol unutar države: kao minimum pola stanovništva ne dijeli kijevske nacionalne ideje. A pošto Kijev nije spreman na kompromis, te namjerava neistomišljenike gušiti silom, prije ili kasnije ukrajinsku vladu čeka još jedan ustanak, čak ako jugo-istok bude zadavljen.

Najzad, treći razlog: kad vi vrtite kotač političkog nasilja, teško ga je zaustaviti. Ako ste danas protjerali Partiju regija i komuniste, prekosutra ćete rastjerati UDAR i "Batkivščinu". Takvo plansko uništenje opozicije će stalno destabilizirati državu. kao rezultat, najprije će se opozicija, a zatim i lojalni režimu ljudi početi zapitkivati: zar nije jednostavnije nešto promijeniti u Kijevu, nego sjediti i čekati da te bace u zatvor?

Dakle, apsolutno sve bazne osnove Ukrajine - političke i ekonomske - pretpostavljaju destabilizaciju. A u stanju Somalije možete živjeti u Africi, ali ne u centru Europe. Prije ili kasnije će se europejci također zapitati: nije li lakše uvesti vanjsku vladu u Ukrajinu, barem u pojedinim teritorijima, nego trpjeti izvor nestabilnosti pokraj vlastitih granica?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16357 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

Image

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
...Chelli, baš mi je drago što si pogriješio sa ovom fotkom...ako ništa drugo uspio si makar malo da podmiriš ove apetitli parazite...ti im dođeš, nešto, kao duševna hrana...zapravo nisu ni svjesni činjenice da praveći tebe bijednog, u stvari, idu za tim da ublaže svoju osobnu mizeriju...degradirajući tebe oni pružaju sebi osjećaj superiornosti, naravno lažni...ali nije ni čudo, jer tako to biva kada se ljudima pobrka virtuala i rala...nego zapjevaj ti njima onu čuvenu: https://www.youtube.com/watch?v=F8u3kRVdjmY, jer pjesma sto posto oslikava datu situaciju...
:jbt: :suplja:

Image
Kaligula I

#16358 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...Saur-Mogila je u rukama Novorusa...danas subile, možda, i najogorčenije borbe...objektivno govoreći, pohvalu za hrabrost, su zaslužili i jedni i drugi...zato je taj rat tako i krvav...što bi se reklo u Bosni 'udarila vila na Halila'...šteta da se takvi biju između sebe...ali znaju ovi sa Zapada kako sa Slavenima...baci im 'kost' i kraj priče...žalosno, ali istinito...baš mi je žao tih ljudi, ali baš sa obje strane...

http://rusvesna.su/news/1406573667
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16359 Re: Ukrajina

Post by pici »

UN optužuje obje strane u ukrajinskom konfliktu

Ujedinjene nacije iznijele su teške optužbe na račun proruskih separatista u istočnoj Ukrajini. A obaranje malezijskog aviona UN vide i kao mogući ratni zločin.

U izvještaju Visokog komesarijata UN za ljudska prava se navodi da separatisti, kako bi obezbijedili sebi moć, kidnapuju ljude, muče ih i ubijaju. Takođe se navodi kako naoružane grupe napadaju javne institucije, pljačkaju banke i dižu u vazduh pruge.

U borbama između vladinih snaga i separatista poginuo je veliki broj civila, a hiljade njih je moralo da izbjegne iz svojih domova. U brojkama to izgleda ovako: od sredine aprila, prema podacima UN, u ovom konfliktu poginulo je najmanje 1.129 ljudi i ranjeno više od 3.400. Više od 100.000 njih je moralo da izbjegne iz konfliktnih područja. U jednom ranijem izvještaju UN, od 18. juna ove godine, broj ubijenih bio je 356. Crveni krst je prošle nedjelje po prvi put sukobe u Ukrajini nazvao građanskim ratom.

http://www.dw.de/un-optu%C5%BEuje-obje- ... 87-html-cb
oslobodioCi :oops:
Kaligula I

#16360 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...79th brigade ide ka svome spasu, to jeste Rusiji...živ ikad, mrtav nikad...

http://rusvesna.su/news/1406571338
sportman1

#16361 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Kaligula I wrote:...Saur-Mogila je u rukama Novorusa...danas subile, možda, i najogorčenije borbe...objektivno govoreći, pohvalu za hrabrost, su zaslužili i jedni i drugi...zato je taj rat tako i krvav...što bi se reklo u Bosni 'udarila vila na Halila'...šteta da se takvi biju između sebe...ali znaju ovi sa Zapada kako sa Slavenima...baci im 'kost' i kraj priče...žalosno, ali istinito...baš mi je žao tih ljudi, ali baš sa obje strane...

http://rusvesna.su/news/1406573667

:thumbup: umjesto da se slaveni udruze imas bas to
najbolji ljudi na svijetu.
General War

#16362 Re: Ukrajina

Post by General War »

Image
Kaligula I

#16363 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...ovo je slika majke i njenog malog djeteta koji su poginuli jučer u granatiranju ukrajinskih terorista...

http://cs618621.vk.me/v618621200/1900a/4HnkSthKrrY.jpg
dresdener78

#16364 Re: Ukrajina

Post by dresdener78 »

https://www.youtube.com/watch?v=NE18iPQ1Euk

Prije nego što će opet neki idiot lupetati o "prosrpskim ruskim teroristima". Ovako se "hrabra ukrajinska vlada" bori protiv onih "ruskih terorista". Svakako ja vidim samo uništene civilne zgrade i mrtve civile...
sportman1

#16365 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

dali imaju ameri slike spijunski satelita koji dokazuju ko je oborio avion sto rusi i traze?

opet rusi tvrde danas da je su-25 srusio avion.
Man of steel

#16366 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

pici wrote:
UN optužuje obje strane u ukrajinskom konfliktu

Ujedinjene nacije iznijele su teške optužbe na račun proruskih separatista u istočnoj Ukrajini. A obaranje malezijskog aviona UN vide i kao mogući ratni zločin.

U izvještaju Visokog komesarijata UN za ljudska prava se navodi da separatisti, kako bi obezbijedili sebi moć, kidnapuju ljude, muče ih i ubijaju. Takođe se navodi kako naoružane grupe napadaju javne institucije, pljačkaju banke i dižu u vazduh pruge.

U borbama između vladinih snaga i separatista poginuo je veliki broj civila, a hiljade njih je moralo da izbjegne iz svojih domova. U brojkama to izgleda ovako: od sredine aprila, prema podacima UN, u ovom konfliktu poginulo je najmanje 1.129 ljudi i ranjeno više od 3.400. Više od 100.000 njih je moralo da izbjegne iz konfliktnih područja. U jednom ranijem izvještaju UN, od 18. juna ove godine, broj ubijenih bio je 356. Crveni krst je prošle nedjelje po prvi put sukobe u Ukrajini nazvao građanskim ratom.

http://www.dw.de/un-optu%C5%BEuje-obje- ... 87-html-cb
oslobodioCi :oops:
A sa druge strane Putin ode na Kubu i oprosti im 32 milijarde dolara duga.

Nije li onda čudno i nelogično da grupa separatista za koju se tvrdi da ih finansira, naoružava i podržava superbogata Rusija, mora da pljačkama i otmicama namiruje pare za svoje ciljeve?
Kaligula I

#16367 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...ovo je bila nekad 72. mehanizirana brigada...

5 0 5

#16368 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Kaligula I wrote:...ovo je slika majke i njenog malog djeteta koji su poginuli jučer u granatiranju ukrajinskih terorista...

imas ovdje jos takvih "vijesti". vjerujem da ces naci dosta toga od cega ce ti suze poteci. :thumbup:

https://twitter.com/JewRussophile
dresdener78

#16369 Re: Ukrajina

Post by dresdener78 »

Man of steel wrote: A sa druge strane Putin ode na Kubu i oprosti im 32 milijarde dolara duga.

Nije li onda čudno i nelogično da grupa separatista za koju se tvrdi da ih finansira, naoružava i podržava superbogata Rusija, mora da pljačkama i otmicama namiruje pare za svoje ciljeve?
Cuo sam od jednog bivseg diplomata na penziji zanimljivo objasnjenje:
Kubi je Rusija oprostila 90 posto duga, deset posto ostaje - kao određena vrsta garancije.

Rusija ce zauzvrat dobiti dozvolu Havane da se obnove vojne baze iz sovjetskog doba tako da će Putin Obami uzvratiti istim metodama - izgradnjom strateskih vojnih baza "odmah iza dupeta" protivnika. Uostalom poljska i litevska vlada vec razgovaraju sa Vasingtonom o izgradnji vojnih baza NATO-a. Na Krimu koji je Rusija zauzela je vec krajem prosle godine americka vojska planirala vojne baze i objavljivala je tendere za građevinske radove.

Dakle Moskva ce Vasington nervirati ne samo taktickim oruzjem par desetina kilometara od americke teritorije, nego ce naravno razvijati i spijunske aktivnosti.
Challenger__

#16370 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

505sCrtom wrote:
Kaligula I wrote:...ovo je slika majke i njenog malog djeteta koji su poginuli jučer u granatiranju ukrajinskih terorista...

imas ovdje jos takvih "vijesti". vjerujem da ces naci dosta toga od cega ce ti suze poteci. :thumbup:
Zašto Kaligulinu informaciju o stradanju civila stavljaš pod navodnike?
Danguba

#16371 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

dresdener78 wrote:
Cuo sam od jednog bivseg diplomata na penziji zanimljivo objasnjenje:
Kubi je Rusija oprostila 90 posto duga, deset posto ostaje - kao određena vrsta garancije.

Rusija ce zauzvrat dobiti dozvolu Havane da se obnove vojne baze iz sovjetskog doba tako da će Putin Obami uzvratiti istim metodama - izgradnjom strateskih vojnih baza "odmah iza dupeta" protivnika. Uostalom poljska i litevska vlada vec razgovaraju sa Vasingtonom o izgradnji vojnih baza NATO-a. Na Krimu koji je Rusija zauzela je vec krajem prosle godine americka vojska planirala vojne baze i objavljivala je tendere za građevinske radove.

Dakle Moskva ce Vasington nervirati ne samo taktickim oruzjem par desetina kilometara od americke teritorije, nego ce naravno razvijati i spijunske aktivnosti.
Po ovome kakav je interes imala Amerika da dodje do ovoga u Ukrajini kao sto to ovdje mnogi stratezi tvrde?
5 0 5

#16372 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote: Zašto Kaligulinu informaciju o stradanju civila stavljaš pod navodnike?
nagledao sam se ja takvih vijesti na rtvs devedesetih. od pecene djece u rerni do nabijanja na kolac. rat je. ljudi ginu. sta je problem? rusi nemaju ni jednog jedinog slobodnog medija. sve je to kgbovac utjero u suru. ali znas ti to i sam. sto pitas?
Challenger__

#16373 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

505sCrtom wrote:
Challenger__ wrote: Zašto Kaligulinu informaciju o stradanju civila stavljaš pod navodnike?
nagledao sam se ja takvih vijesti na rtvs devedesetih. od pecene djece u rerni do nabijanja na kolac. rat je. ljudi ginu. sta je problem? rusi nemaju ni jednog jedinog slobodnog medija. sve je to kgbovac utjero u suru. ali znas ti to i sam. sto pitas?
Hoćeš da kažeš da je informacija o stradanju žene i djeteta laž?
5 0 5

#16374 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote: Hoćeš da kažeš da je informacija o stradanju žene i djeteta laž?
necu da kazem da je laz, jer to ne znam, ali znam da se koristi u svrhu prljave ruske propagande.
Challenger__

#16375 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kažeš da ne znaš da li je istina ili laž ali si sebi dao za pravo da tu informaciju staviš pod navodnike. A to smrdi, znaš.
Post Reply