TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NecuVise

#16351 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NecuVise »

Ako moraš registrovati to ti je 2 + 3, a ti si morao tako da je i tebi isto bilo. Mada, čini mi se da trolaš tako da je za mene ovo završeno :thumbup:
Idemedosumom

#16352 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Brat Sema voza trolu :D
Radar71

#16353 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

NecuVise wrote: 11/12/2020 23:14
Radar71 wrote: 11/12/2020 21:14 nemaju na stanju 48 inchi i nude 10% popusta
možda čekati još koji mjesec?
Image

Image
Za koji model su ti nudili 10% popusta? Za oba ili samo za 48? Ovaj bx možeš u Tehnomax Zenica kupiti za 2400 KM, a dobit ćeš ga iz stanića jer ga oni samo preprodaju od njih tako da možeš dosta uštediti.
za 48, tj za nju sam samo pitao ali dvoumim se za ovu 55
daj mi link ako imaš ove 55 sa tehnomaxa
Idemedosumom

#16354 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

I ja cu u bliskoj budućnosti kupovati tv aBd. S obzirom na to da je razmak između zida i trosjeda ca. 4 metra, tražio bih dijagonalu od 70-75". Na 65" bih jedino pristao ako bi se kakav oled na akciji našao. Recimo do 3k KM :D
HardCore

#16355 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

Prateci temu stekao sam utisak da raja sve vise uzima OLED televizore marke LG, fino napredujemo, za koju godinu niko nece uzimat VA i IPS panel hahaahahhah
Idemedosumom

#16356 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Lcd je tehnologija kamenog doba. :-D
dzeno123

#16357 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dzeno123 »

Trebao bi neki lcd 32 za stan kojeg iznajmljujem, sta da gledam, vivax, tesla? Ili je to svejedno isto lose? Vidim ima ih po 200km.
typeOnegative

#16358 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Nema u toj klasi veze, koji god svejedno je. Uzmi koji ti se najviše svidi ili ako preferiras neki brand.
HardCore

#16359 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

dzeno123 wrote: 12/12/2020 14:31 Trebao bi neki lcd 32 za stan kojeg iznajmljujem, sta da gledam, vivax, tesla? Ili je to svejedno isto lose? Vidim ima ih po 200km.

Ma samo gledaj sto duzu garanciju da imas
Cvikeras

#16360 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cvikeras »

Tako kako si i napisao samo sto se standardni televizori posebno rangiraju a QLED televizori takodje posebno rangiraju a i kod jednih i kod drugih veci broj odnosno serija modela znaci bolji TV. Npr svaki QLED je bolji od svakog televizora TU serije a QLED TV sa vecim pocetnim brojem je bolji od QLED-a sa manjim pocetnim brojem kao sto je i svaki TU televizor sa veca prva dva broja bolji od svakog TU televizora sa manja prva dva broja.
U potrazi za informacijama iscitao sam zadnjih 15ak stranica, mozda je nesto i promaklo naravno i ovo sam nasao. Dakle, ovaj tv sto sam kao gledao je najslabiji iz kategorije qled, ako pratimo te brojeve, jesam li dobro to uvezao? : Samsung 50" Q67T 4K UHD QLED Smart-TV QE50Q67TAU. Da li ima neke prednosti mozda? Parama sam taman tu negdje, dijagonala je ok, ne gleda se s prevelike udaljenosti (naravno da bih volio veci tv ali Boze moj). Neki prijedlog mozda? Bolje uzeti neki taj LED sa vecim ekranom?

Te neke informacije o herzima, ips vp i slicno ne znam naci niti sta znace nazalost.

I da, mozda isto igra ulogu informacija, nisam neki napredni korisnik, koristice se za par streaming servisa, iptv, obicna kablovska, malac yt, zena film/serija, ja tekma, bez igrica..

Hvala svima na misljenju, savjetu..
NecuVise

#16361 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NecuVise »

Cvikeras wrote: 13/12/2020 01:36

Tako kako si i napisao samo sto se standardni televizori posebno rangiraju a QLED televizori takodje posebno rangiraju a i kod jednih i kod drugih veci broj odnosno serija modela znaci bolji TV. Npr svaki QLED je bolji od svakog televizora TU serije a QLED TV sa vecim pocetnim brojem je bolji od QLED-a sa manjim pocetnim brojem kao sto je i svaki TU televizor sa veca prva dva broja bolji od svakog TU televizora sa manja prva dva broja.
U potrazi za informacijama iscitao sam zadnjih 15ak stranica, mozda je nesto i promaklo naravno i ovo sam nasao. Dakle, ovaj tv sto sam kao gledao je najslabiji iz kategorije qled, ako pratimo te brojeve, jesam li dobro to uvezao? : Samsung 50" Q67T 4K UHD QLED Smart-TV QE50Q67TAU. Da li ima neke prednosti mozda? Parama sam taman tu negdje, dijagonala je ok, ne gleda se s prevelike udaljenosti (naravno da bih volio veci tv ali Boze moj). Neki prijedlog mozda? Bolje uzeti neki taj LED sa vecim ekranom?

Te neke informacije o herzima, ips vp i slicno ne znam naci niti sta znace nazalost.

I da, mozda isto igra ulogu informacija, nisam neki napredni korisnik, koristice se za par streaming servisa, iptv, obicna kablovska, malac yt, zena film/serija, ja tekma, bez igrica..

Nisi naveo cijenu. QLED je također LED, samo mu je ime više fancy. Za tvoje potrebe je solidan tv, ali reci koliko para, možda ima i nešto bolje.
Cvikeras

#16362 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cvikeras »

Cijena je 780 eura trenutno.
Idemedosumom

#16363 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Idemedosumom »

Qled je također lcd, sasvim slučajno naziv sliči Oledu :roll:
Naslovnica

#16364 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Naslovnica »

Za Black Friday kupim mami TESLA LED televizor 43S605BFS, oko 375KM, 36 mjeseci garancije.
Fakat za te pare nema mane.
:thumbup:
NecuVise

#16365 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NecuVise »

Cvikeras wrote: 13/12/2020 10:12 Cijena je 780 eura trenutno.
Ne znam gdje kupuješ ali za te pare bi valjda trebao biti Q70T ili Sony X900H i to 55" a ne 50".
-Chesterfield-

#16366 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

Cvikeras wrote: 13/12/2020 10:12 Cijena je 780 eura trenutno.
Kolika ti je dioptrija? Ja baš i ne primijetim razliku između SD i HD kanala. Bacanje para na skupi model.

Napisao si da će i malac koristi. Gledaj da usrećiš njega. Nekakav gejmerski. A žene se svakako slabo razumiju u televizore - tako da komotno možeš njeno mišljenje zanemariti.
Cvikeras

#16367 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cvikeras »

Haha, rijesio sam dioptriju, nik vara. Uglavnom zahvalan sam.

Znas kako je kad ti se nesto svidi na prvu, tako se meni laiku taj "na prvi pogled" svidio. Sve dalje sto sam gledao bilo je, "aha, ali ako ovaj ne mogne". Zato sam mislio da ce se pojaviti osobe kao vi koji znaju vise od mene i reci svoje misljenje i ispravnije uputiti. Ono, znam reci ce neki kupujes za svoje pare pa uzmi sta hoces, ali ne bih da se o jadu zabavim oko toga kasnije, bolje pitati nego skitati.

Moram reci da mi nije toliko bilo bitno oko brenda, jer ponavljam da sam totalni antitalenat za ovo.
-Chesterfield-

#16368 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

Cvikeras wrote: 13/12/2020 12:17 Haha, rijesio sam dioptriju, nik vara. Uglavnom zahvalan sam.

Znas kako je kad ti se nesto svidi na prvu, tako se meni laiku taj "na prvi pogled" svidio. Sve dalje sto sam gledao bilo je, "aha, ali ako ovaj ne mogne". Zato sam mislio da ce se pojaviti osobe kao vi koji znaju vise od mene i reci svoje misljenje i ispravnije uputiti. Ono, znam reci ce neki kupujes za svoje pare pa uzmi sta hoces, ali ne bih da se o jadu zabavim oko toga kasnije, bolje pitati nego skitati.

Moram reci da mi nije toliko bilo bitno oko brenda, jer ponavljam da sam totalni antitalenat za ovo.
Nemoj Philips, Vox, Tesla...

Koliko sam ja skontao čitajući ovu temu poredak ide ovako:

1. Sony
2. Samsung
3. LG
4.
5.
6.
7. Philips

Ima ovdje forumaša koji su dobro razumiju. Nadam se da će ti pomoći da izabereš nešto među top tri?
Cossack

#16369 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

-Chesterfield- wrote: 13/12/2020 12:27
Cvikeras wrote: 13/12/2020 12:17 Haha, rijesio sam dioptriju, nik vara. Uglavnom zahvalan sam.

1. Sony
2. Samsung
3. LG
4.
5.
6.
7. Philips

Ima ovdje forumaša koji su dobro razumiju. Nadam se da će ti pomoći da izabereš nešto među top tri?
Pogrešno si skontao za Philips. To je mantra 3-4 forumasa. Inače sve zavisi od modela do modela koji je bolji.
MeanMachine

#16370 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MeanMachine »

Cvikeras wrote: 13/12/2020 01:36

Nema neko zlatno pravilo šta da kupiš od raspoloživih opcija, ali ja bih tu išao prilično jednostavnom logikom: za budžet koji si sebi zacrtao odaberi Sony, Samsung ili LG max.dijagonale koja se uklapa u taj budžet i prostor gdje TV treba da stoji. Takođe, što duža garancija to bolje (2 godine je i OK za premium brendove ali je 5 godina ipak bolja varijanta jer te dodatno štitit od mogućih packi - realno svaki komad tehnike se može pokvariti ili imati neki manje /više izražen problem pa je bolje ne morati plaćati za popravak). U krajnjem slučaju možeš pogledati i neki Panasonic, ali dalje od toga ja za svoj novac ne bih gledao (naravno, osim ako budžet nije jako limitiran).
typeOnegative

#16371 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

1. Sony
2. Samsung
3. LG
4.
5.
6.
7. Philips

Da , ako se radi o LED televizorima , i to uvjetno rečeno jer svaki brand ima losije i bolje serije i modele . Ali , ako je i OLED u kombinaciji LG ako nije na prvom mjestu (jer tu se radi vise o osobnom izboru i koji brand korisnik preferira ) , moze ga dijeliti sa sony-em ili obratno, i tu samsung nema sta traziti .QLED je dobar , ali je i dalje LED tako da ...
jarobot

#16372 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

typeOnegative wrote: 13/12/2020 20:48

1. Sony
2. Samsung
3. LG
4.
5.
6.
7. Philips

Da , ako se radi o LED televizorima , i to uvjetno rečeno jer svaki brand ima losije i bolje serije i modele . Ali , ako je i OLED u kombinaciji LG ako nije na prvom mjestu (jer tu se radi vise o osobnom izboru i koji brand korisnik preferira ) , moze ga dijeliti sa sony-em ili obratno, i tu samsung nema sta traziti .QLED je dobar , ali je i dalje LED tako da ...
Oa sam philips ima vrhunske OLED televizore . Oled 935 sami vrh među 3 najbolja trenutno.
805 best bye oled tv
vojopd

#16373 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

:-) :run: :bih: Best bye :lol:
skafiskafsnjak

#16374 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

E dugo niste Shitlips spominjali :D
Post Reply