Gdje u Sa......
- uglavnomja
#16326 Re: Gdje u Sa......
zna li neko slucajno gdje je na carsiji radnja koja je preselila sa sirana, prodaje zenske krpice desigual?
- vješalica
#16327 Re: Gdje u Sa......
mislim da nije ukinut,progoglaj daljemoja tetka wrote:pokušavam ali nikako da nadjem.................. zakon iz posljeratne sfrj o zabrani nišenje feredje.............. da li jer jš na snazi ili smo ga u bih ukinuli. pravim istraživanje pa mi je hitni
ZAKON O ZABRANI NOŠENJA ZARA I FEREDŽE
Član 1
Izražavajući želje narodnih masa, radnih kolektiva i masovnih organizacija, a u cilju da se otkloni vjekovna oznaka potčinjenosti i zaostalosti žene muslimanke, da se olakša ženi muslimanki puno korištenje prava izvojevanih u Narodno-oslobodilačkoj borbi i socijalističkoj izgradnji zemlje i da joj se obezbijedi puna ravnopravnost i šire učešće u društvenom, kulturnom i privrednom životu zemlje zabranjuje se nošenje zara i feredže i svako pokrivanje lica žene;
Član 2
Zabranjuje se prisiljavanje ili nagovaranje žene da nosi zar i feredžu, odnosno pokriva lice, kao i svaka druga radnja usmjerena na podržavanje nošenja zara i feredže i pokrivanja lica žene;
Član 3
Kazniće se do 3 mjeseca lišenja slobode ili novčanom kaznom do 20000 dinara: a) ko nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice, b) ko od svojih ukućana zahtijeva da nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice;
Član 4
Kazniće se lišenjem slobode sa prinudnim radom do 2 godine ili novčanom kaznom do 50000 dinara: a) ko silom, prijetnjom, ucjenom ili drugim sličnim sredstvima nastoji da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene, b) ko, zloupotrebljavajući vjerska osjećanja, koristeći predrasude i zaostalost ili na bilo koji drugi način, vrši propagandu da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene;
Član 5
Administrativni-kazneni postupak za prekršaje iz člana 3 ovog zakona vodi u prvom stepenu izvršni odbor sreskog, gradskog (reonskog) narodnog odbora;
Član 6
Za postupak po krivičnim djelima člana 4 ovog zakona nadležan je sreski sud;
Član 7
Ovaj zakon stupa na snagu tridesetog dana nakon objavljivanja u «Službenom listu NR BIH».;
U broj 33, Sarajevo, 29 septembra 1950 godine;
PREZIDIJUM NARODNE SKUPŠTINE NR BIH
Sekretar, Muhidin Begić, s.r., Predsjednik, Vlado Šegrt, s.r.
- CherryLips
#16328 Re: Gdje u Sa......
Mislim da je to u Ferhadiji gdje je prije bio Extreme Intimo,iznad slasticarne Egipatuglavnomja wrote:zna li neko slucajno gdje je na carsiji radnja koja je preselila sa sirana, prodaje zenske krpice desigual?
- Filter
#16329 Re: Gdje u Sa......
kupiti ormaric za plinski set?
- JanuaryJones
#16330 Re: Gdje u Sa......
Probaj u onoj radnji preko puta OBS A. NakašFilter wrote:kupiti ormaric za plinski set?
- Filter
#16331 Re: Gdje u Sa......
hvalaJanuaryJones wrote:Probaj u onoj radnji preko puta OBS A. NakašFilter wrote:kupiti ormaric za plinski set?
nasao, fagas
-
moja tetka
#16332 Re: Gdje u Sa......
vješalica wrote:mislim da nije ukinut,progoglaj daljemoja tetka wrote:pokušavam ali nikako da nadjem.................. zakon iz posljeratne sfrj o zabrani nišenje feredje.............. da li jer jš na snazi ili smo ga u bih ukinuli. pravim istraživanje pa mi je hitni
ZAKON O ZABRANI NOŠENJA ZARA I FEREDŽE
Član 1
Izražavajući želje narodnih masa, radnih kolektiva i masovnih organizacija, a u cilju da se otkloni vjekovna oznaka potčinjenosti i zaostalosti žene muslimanke, da se olakša ženi muslimanki puno korištenje prava izvojevanih u Narodno-oslobodilačkoj borbi i socijalističkoj izgradnji zemlje i da joj se obezbijedi puna ravnopravnost i šire učešće u društvenom, kulturnom i privrednom životu zemlje zabranjuje se nošenje zara i feredže i svako pokrivanje lica žene;
Član 2
Zabranjuje se prisiljavanje ili nagovaranje žene da nosi zar i feredžu, odnosno pokriva lice, kao i svaka druga radnja usmjerena na podržavanje nošenja zara i feredže i pokrivanja lica žene;
Član 3
Kazniće se do 3 mjeseca lišenja slobode ili novčanom kaznom do 20000 dinara: a) ko nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice, b) ko od svojih ukućana zahtijeva da nosi zar ili feredžu, odnosno pokriva lice;
Član 4
Kazniće se lišenjem slobode sa prinudnim radom do 2 godine ili novčanom kaznom do 50000 dinara: a) ko silom, prijetnjom, ucjenom ili drugim sličnim sredstvima nastoji da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene, b) ko, zloupotrebljavajući vjerska osjećanja, koristeći predrasude i zaostalost ili na bilo koji drugi način, vrši propagandu da se nosi zar i feredža, odnosno pokriva lice žene;
Član 5
Administrativni-kazneni postupak za prekršaje iz člana 3 ovog zakona vodi u prvom stepenu izvršni odbor sreskog, gradskog (reonskog) narodnog odbora;
Član 6
Za postupak po krivičnim djelima člana 4 ovog zakona nadležan je sreski sud;
Član 7
Ovaj zakon stupa na snagu tridesetog dana nakon objavljivanja u «Službenom listu NR BIH».;
U broj 33, Sarajevo, 29 septembra 1950 godine;
PREZIDIJUM NARODNE SKUPŠTINE NR BIH
Sekretar, Muhidin Begić, s.r., Predsjednik, Vlado Šegrt, s.r.
hvala ti puno
-
ess
#16333 Re: Gdje u Sa......

Gdje ima ovakvih puma patika????
-
mistek
#16334 Re: Gdje u Sa......
Kvalitetna kopirnica za kvalitetan tvrdi uvez? I jeftino printanje u boji?
- VenomousV
#16335 Re: Gdje u Sa......
...popiti dobar koktel 'vako usred sedmice? 
- supercali
#16336 Re: Gdje u Sa......
Na maltiVenomousV wrote:...popiti dobar koktel 'vako usred sedmice?
- bilic
#16337 Re: Gdje u Sa......
U Nedzaricima .do studenskih domova ima privatna kucica .e u njoj sve super i jeftinimistek wrote:Kvalitetna kopirnica za kvalitetan tvrdi uvez? I jeftino printanje u boji?
-
miki27A
#16338 Re: Gdje u Sa......
Interesuju me turisticke ture po Sarajevu, za jednu osobu, ali me zanima cijena i za dvije osobe. (na Engleskom jeziku). Cijena, koliko dana unaprijed treba rezevisati, koliko traju ture (sat-4 sata) , placanje (kes ili kartica). AKo mogu kakvi linkovi, preporuke, kontakt informacije postavite.
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
- VenomousV
#16339 Re: Gdje u Sa......
DZe na malti?supercali wrote:Na maltiVenomousV wrote:...popiti dobar koktel 'vako usred sedmice?
- bombašica
#16340 Re: Gdje u Sa......
Treba mi okrugli stoljnjak za terpezarijski sto.
- bombašica
#16341 Re: Gdje u Sa......
Nedavno sam je vidjela na travnjaku ispred američke ambasade.Banksy wrote:Lavanda, kao cvijeće, postoji samo u kratko vrijeme berbe, u kontinentu to je početkom jula. Nakon toga, ili je suha ili prerađena.Angel_of... wrote:Ima li igdje u Sarajevu ili neki drugi grad, kupiti lavandu svjezu, kao cvijece? Hvalaaa
Sadnice grmova imaš u OBI-ju svakog proljeća, možda i sada, ako je šta ostalo...
- Banksy
#16342 Re: Gdje u Sa......
Da, imaju zaista krasno polje lavande. Ne znam smije li se brati...bombašica wrote:Nedavno sam je vidjela na travnjaku ispred američke ambasade.Banksy wrote:Lavanda, kao cvijeće, postoji samo u kratko vrijeme berbe, u kontinentu to je početkom jula. Nakon toga, ili je suha ili prerađena.Angel_of... wrote:Ima li igdje u Sarajevu ili neki drugi grad, kupiti lavandu svjezu, kao cvijece? Hvalaaa
Sadnice grmova imaš u OBI-ju svakog proljeća, možda i sada, ako je šta ostalo...![]()
![]()
![]()
-
Kataklinger
#16343 Re: Gdje u Sa......
Oprostite al' izvinite za offtopic, da ne otvaram novu temu.
Prijavljen sam na jednu adresu a zivim na drugoj, opstina Novo Sarajevo. Mogu li kako preusmjeriti postu na adresu na kojoj zivim? Ovo mi je najbitnije zbog radara, ako mi kad dodje kazna da na vrijeme pokupim
Prijavljen sam na jednu adresu a zivim na drugoj, opstina Novo Sarajevo. Mogu li kako preusmjeriti postu na adresu na kojoj zivim? Ovo mi je najbitnije zbog radara, ako mi kad dodje kazna da na vrijeme pokupim
- JanuaryJones
#16344 Re: Gdje u Sa......
Odeš u glavnu poštu na stanici, šalter sala desno, zadnji prozor i tražiš zahtjev za preusmjeravanje pošte. Popuniš obrazac, sa koje na koju adresu preusmjeravaš, platiš 2,30 KM i vrijedi ti 3 mjeseca tj. svakih tri mjeseca bi trebao obnoviti postupak. Ne vrijedi za plave koverte, tj. sudske pozive gdje moraš potpisati da si primio (ne znam da li ovo važi za saobraćajne kazne).Kataklinger wrote:Oprostite al' izvinite za offtopic, da ne otvaram novu temu.
- TinNBANFL
#16345 Re: Gdje u Sa......
http://www.njuskalo.hr/pecnice-peci/gus ... as-1401580 ovako nest kupiti u Sarajevu ?
-
saga
#16346 Re: Gdje u Sa......
^ mislim da sam vidjela u Kerametalu
-
triple mama
#16347 Re: Gdje u Sa......
Virgin cold pressed coconut oil gdje da kupim u sa? Necu hot pressed nego cold pressed!
i ako neko zna, da li iko u gradu popravlja makaze za šišanje? znaci, profesionalne makaze za šišanje, pale na pod i 'preskaču'...hvala!!!
i ako neko zna, da li iko u gradu popravlja makaze za šišanje? znaci, profesionalne makaze za šišanje, pale na pod i 'preskaču'...hvala!!!
-
Nepass
#16348 Re: Gdje u Sa......
Postoji li u sarajevu kakva firma za selidbe?
Nije frka naci kombi i dvojicu koja ce tegliti. Ali imam dobro skup namjestaj pa bih ipak da to neko odradi sa garancijom da nece zajebati ili bar nadoknadi stetu
Nije frka naci kombi i dvojicu koja ce tegliti. Ali imam dobro skup namjestaj pa bih ipak da to neko odradi sa garancijom da nece zajebati ili bar nadoknadi stetu
- mayab
#16349 Re: Gdje u Sa......
olx tacka ba, ima gomila likova sto rade selidbe, a svoje uslove probaj ispregovaratiNepass wrote:Postoji li u sarajevu kakva firma za selidbe?
-
Nepass
#16350 Re: Gdje u Sa......
Ovi sa pik a su oni sa starim mercedes kombijima, eventualno ford. Pobacaju stvari unutra i jebe im se.mayab wrote:olx tacka ba, ima gomila likova sto rade selidbe, a svoje uslove probaj ispregovaratiNepass wrote:Postoji li u sarajevu kakva firma za selidbe?
Vec sam jednom zvao neke sa pika pa je zavrsilo lose.