J.J.Abramsklosar pravi wrote:Pogledao prve dvije Castle Rock da li je moguce da je ovako dobra serija?
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- zlo zlo
#16326 Re: Gledate seriju - preporucite je
- MarlboroGold
#16327 Re: Gledate seriju - preporucite je
Može li mi neko preporučiti par serija na fazon Dark, Stranger things, Twin peaks, Black mirror i recimo Sherlock, ali u kojima nema agresivnog forsiranja LGBT, feminizma itd. ? Može to sve, ali da je nekako prirodno, laganini... u zadnje vrijeme fakat pretjeruju.
- dale cooper
#16328 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledaj ove dvije friške što se spominju na zadnjih par stranica - Sharp Objects i Castle Rock.MarlboroGold wrote:Može li mi neko preporučiti par serija na fazon Dark, Stranger things, Twin peaks, Black mirror i recimo Sherlock, ali u kojima nema agresivnog forsiranja LGBT, feminizma itd. ? Može to sve, ali da je nekako prirodno, laganini... u zadnje vrijeme fakat pretjeruju.
- MarlboroGold
#16329 Re: Gledate seriju - preporucite je
Castle Rock sam ogledao, a sad čekam sljedeću sezonudale cooper wrote:Pogledaj ove dvije friške što se spominju na zadnjih par stranica - Sharp Objects i Castle Rock.MarlboroGold wrote:Može li mi neko preporučiti par serija na fazon Dark, Stranger things, Twin peaks, Black mirror i recimo Sherlock, ali u kojima nema agresivnog forsiranja LGBT, feminizma itd. ? Može to sve, ali da je nekako prirodno, laganini... u zadnje vrijeme fakat pretjeruju.
Pogledam Sharp Objects. Prvi put čujem za nju.
- dale cooper
#16330 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako si odgledao kad ima još pola sezone da se emituje?MarlboroGold wrote:Castle Rock sam ogledao, a sad čekam sljedeću sezonudale cooper wrote:Pogledaj ove dvije friške što se spominju na zadnjih par stranica - Sharp Objects i Castle Rock.MarlboroGold wrote:Može li mi neko preporučiti par serija na fazon Dark, Stranger things, Twin peaks, Black mirror i recimo Sherlock, ali u kojima nema agresivnog forsiranja LGBT, feminizma itd. ? Može to sve, ali da je nekako prirodno, laganini... u zadnje vrijeme fakat pretjeruju.![]()
Pogledam Sharp Objects. Prvi put čujem za nju.
- zomri
#16331 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam za Castle Rock ali ova Sharp objects gura feminizam niz grlo realno 
- dale cooper
#16332 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, ako je feminizam sama činjenica da su uglavnom žene u glavnim ulogama.zomri wrote:Ne znam za Castle Rock ali ova Sharp objects gura feminizam niz grlo realno
- zomri
#16333 Re: Gledate seriju - preporucite je
I da su muskarci uglavnom stokadale cooper wrote:Da, ako je feminizam sama činjenica da su uglavnom žene u glavnim ulogama.zomri wrote:Ne znam za Castle Rock ali ova Sharp objects gura feminizam niz grlo realno![]()
- MarlboroGold
#16334 Re: Gledate seriju - preporucite je
Onda sam pomiješao sa nekom drugom... znam da sam odgledao, ali vjerovatno samo par epizodadale cooper wrote:
Kako si odgledao kad ima još pola sezone da se emituje?![]()
Koliko serija ima na netflixu sve mi se počelo miješati
Možda sam je čak i preko torrenta skinuo
- dale cooper
#16335 Re: Gledate seriju - preporucite je
Biće ukupno 10 epizoda, dosada je 5 prikazano.MarlboroGold wrote:Onda sam pomiješao sa nekom drugom... znam da sam odgledao, ali vjerovatno samo par epizodadale cooper wrote:
Kako si odgledao kad ima još pola sezone da se emituje?![]()
![]()
Koliko serija ima na netflixu sve mi se počelo miješati
Možda sam je čak i preko torrenta skinuo
- dale cooper
#16336 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako ja vidim u Wind Gapu malo ko valja. Jedan od onih small town USA gradova, gdje se mračne tajne kriju ko' zmija noge ispodzomri wrote:I da su muskarci uglavnom stokadale cooper wrote:Da, ako je feminizam sama činjenica da su uglavnom žene u glavnim ulogama.zomri wrote:Ne znam za Castle Rock ali ova Sharp objects gura feminizam niz grlo realno![]()
osmijeha jednostavnih (malo)građana.
-
klosar pravi
#16337 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zašto ja nisam primjetio ništa fem?
Šta ne smije žensko glumit?
- zomri
#16338 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma daleko od toga, samo je feministicki podtekst nesto oko cega se podosta pise. Nisam puno odgledao ali i po onome sto jesam nije mi se tesko sloziti.klosar pravi wrote:Zašto ja nisam primjetio ništa fem?
-
klosar pravi
#16339 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da piše se, al' zašto si ti morao sad da spomeneš?
Svaki sjebani muškarac i žena su regularno urađeni nema nikakvih skrivenih tajni niti poruka LGBT i tako tih gluposti tako da opusti se jer me tripuješ.
Svaki sjebani muškarac i žena su regularno urađeni nema nikakvih skrivenih tajni niti poruka LGBT i tako tih gluposti tako da opusti se jer me tripuješ.
- dale cooper
#16340 Re: Gledate seriju - preporucite je
Opet je to daleko od toga da se nekakva feministička agenda gura niz grlo kako si prvobitno napisao. I ako ima podtekst to je urađeno suptilno.zomri wrote:Ma daleko od toga, samo je feministicki podtekst nesto oko cega se podosta pise. Nisam puno odgledao ali i po onome sto jesam nije mi se tesko sloziti.klosar pravi wrote:Zašto ja nisam primjetio ništa fem?
- zomri
#16341 Re: Gledate seriju - preporucite je
Covjek trazio nesto gdje nema forsiranja feminizma, ja se samo osvrnuo da nije najbolji prijedlog u svjetlu zahtjeva, stavise me na lomacuklosar pravi wrote:Da piše se, al' zašto si ti morao sad da spomeneš?
-
klosar pravi
#16342 Re: Gledate seriju - preporucite je
Možeš li bar ukratko pojasniti?
Živo me zanima šta mi je promaklo.
Živo me zanima šta mi je promaklo.
- zomri
#16343 Re: Gledate seriju - preporucite je
Po meni je prekomjerno. U svakom slucaju ne bih je preporucio nekome ko trazi seriju bez toga. Ende.dale cooper wrote:Opet je to daleko od toga da se nekakva feministička agenda gura niz grlo kako si prvobitno napisao. I ako ima podtekst to je urađeno suptilno.zomri wrote:Ma daleko od toga, samo je feministicki podtekst nesto oko cega se podosta pise. Nisam puno odgledao ali i po onome sto jesam nije mi se tesko sloziti.klosar pravi wrote:Zašto ja nisam primjetio ništa fem?
-
klosar pravi
#16344 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesu li ti to trenutno noge u blatu ne mozes se izvuci ili šta?
Gdje su i kako prebacili mjeru?
Ja sve što vidim je da seru po ženama možda i više nego po muskarcima.
Gdje su i kako prebacili mjeru?
Ja sve što vidim je da seru po ženama možda i više nego po muskarcima.
- zomri
#16345 Re: Gledate seriju - preporucite je
U kafani sam tipkam po telefonu ko debil, a iskreno ne zelim ulaziti u dubioze oko toga. Jel serija feministicka mozes saznati iz brojnih clanaka o njoj u kojima se analizira uglavnom iz tih uglova.
-
klosar pravi
#16346 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pošteno znaci baziraš misljenje o necemu iz medija moja greška izvinjavam se.zomri wrote:U kafani sam tipkam po telefonu ko debil, a iskreno ne zelim ulaziti u dubioze oko toga. Jel serija feministicka mozes saznati iz brojnih clanaka o njoj u kojima se analizira uglavnom iz tih uglova.
- zomri
#16347 Re: Gledate seriju - preporucite je
Iz medija i onog sto sam pogledao, samo ne zelim da se raspravljam o tome.
- dale cooper
#16348 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lik je tražio i nešto u fazonu (između ostalog) i Twin Peaksa. I u svjetlu toga, kao i True Detective serije mu se može definitivno ovo preporučiti.zomri wrote:Covjek trazio nesto gdje nema forsiranja feminizma, ja se samo osvrnuo da nije najbolji prijedlog u svjetlu zahtjeva, stavise me na lomacuklosar pravi wrote:Da piše se, al' zašto si ti morao sad da spomeneš?
Svaki sjebani muškarac i žena su regularno urađeni nema nikakvih skrivenih tajni niti poruka LGBT i tako tih gluposti tako da opusti se jer me tripuješ.serija ocito jest feministicka, po meni i prekomjerno, uz ogradu da sam gledao samo dvije epizode.
Jer je i Twin Peaks u svojoj samoj suštini priča o mračnoj strani malog američkog grada i traumama porodičnog zlostavljanja koje se trpaju
pod tepih. Pročitao sam više članaka o zadnjoj sezone TP-a koji otvoreno govore o Lauri i Diane kao feminističkim heroinama.
- zomri
#16349 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tacno ali je trazio bez vristeceg feminizmadale cooper wrote:Lik je tražio i nešto u fazonu (između ostalog) i Twin Peaksa. I u svjetlu toga, kao i True Detective serije mu se može definitivno ovo preporučiti.zomri wrote:Covjek trazio nesto gdje nema forsiranja feminizma, ja se samo osvrnuo da nije najbolji prijedlog u svjetlu zahtjeva, stavise me na lomacuklosar pravi wrote:Da piše se, al' zašto si ti morao sad da spomeneš?
Svaki sjebani muškarac i žena su regularno urađeni nema nikakvih skrivenih tajni niti poruka LGBT i tako tih gluposti tako da opusti se jer me tripuješ.serija ocito jest feministicka, po meni i prekomjerno, uz ogradu da sam gledao samo dvije epizode.
Jer je i Twin Peaks u svojoj samoj suštini priča o mračnoj strani malog američkog grada i traumama porodičnog zlostavljanja koje se trpaju
pod tepih. Pročitao sam više članaka o zadnjoj sezone TP-a koji otvoreno govore o Lauri i Diane kao feminističkim heroinama.
Mislim ovo kad traze bez lgbt jel ti jasno da to zapravo traze seriju bez ijednog lgbt lika?
-
omar little
#16350 Re: Gledate seriju - preporucite je
lik je sasvim jasno napisao sta ne zeli, posebno koristenjem terminologije "agresivno forsiranje lgbt", zomri je potpuno u pravu sto negira mjesto toj seriji. apsolutno nije prikladna za preporuku takvom nekome.
edit: ne pada mi na pamet gledati seriju, ali osim feministicke prizme i fokusa ja nista drugo o seriji nisam vidjela. poster child za feministicki serijski uradak u #metoo eri.
edit: ne pada mi na pamet gledati seriju, ali osim feministicke prizme i fokusa ja nista drugo o seriji nisam vidjela. poster child za feministicki serijski uradak u #metoo eri.