Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zposao

#16326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Ma ja... Ko god ne mrzi izraelce odmah je nepatvoreni mrzitelj muslimana :lol:

Vec sam to pitanje postavljo, postoji li igdje tema na ovom forumu o zločinu koji su počinili palestinci? Naravno da ne postoji...
Postoji li tema o Kurdima? Naravno da ne postoji.. (samo kikibombona pokusava nesto al ga svi ismijavaju)
Postoji li tema o armencima i genocidu počinjenom nad njima? Naravno da ne postoji...

Al svima puna usta "pravde" "zaštite slabijih i nemoćnih" , i sličnih floskula...
Fino priznajte, nije vas briga ni za politiku ni za pravdu Božiju ni ljudsku. Vama je stalo samo do muslimana i do ummeta i zaboli vas lijepo kurac šta je ispravno i ko je počinio zločin a ko nije, ko ima pravo a ko nema...
Šta se pretvarate i glumite?

Nedavno na temi o Šri Lanki jedan kaže da osjeca da su mu blizu muslimani sa Novog Zelanda, OK, poštujem. Ali su ti geografski jos blizi Kurdi i Armenci, pa te plaho zaboli kurac za njiha. (Da ne spominjem da je goegrafski jos bliza Šri Lanka...necemo sad o tome..) Jos se ismijava i navija da Erdogan satare Kurde...
Znamo se, nema potrebe glumit neki humanizam. Svi vi koji ko fol "branite slabije i nemoćne" protiv ste slabijih i nemoćnih ako nisu dio ummeta. Stalno o fasizmu izraela, a tamo se navija kad erdogan zabranjuje kurdski jezik u japanu??

Ja nezanam jel ovde iko piso na ovoj temi da su Palestinci mozda SLUCAJNO nekad prvi napali, ili to nije moguce?
Last edited by zposao on 06/05/2019 10:54, edited 1 time in total.
seln

#16327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote: Ne vezano za navijacke price - veoma je tesko oboriti malu raketu ili minobacacki projektil (ameri imaju CRAM , rusi Tunguske i one nove sto opasno rade po siriji :D ) Iron dome je jedini sistem sa dometom preko 5000 metara da moze da to radi - ostali sistemi poput cram nisu raketni nego automatski topovi a dalekodometni raketni sistemi su za balisticke projektile ili avione. Izraelci su prvi usavrsili sistem sa ovim radijusom djelovanja koji moze da obara male projektile/rakete.

Od 600 - 150 je dobar broj - jer iron dome stiti pretezno urbane centre i vazne instalacije a ove hamasove rakete pretezno idu u livade jer su mnogo precizne :D
Ovo kao pobeda na Kosovu.
breuer

#16328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

a Palestinci su najmanje stradali od svih gore nabrojanih...
seln

#16329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

zposao wrote: Zamisli da je izrael iznenada gruno 600 raketa na palesrinski teritorij, bi li ti to bilo smiješno?
STa imam zamisljati... vidjeno vise puta.
CPT

#16330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

zposao wrote:Ja nezanam jel ovde iko piso na ovoj temi da su Palestinci mozda SLUCAJNO nekad prvi napali, ili to nije moguce?
Jako bitna stvar kod okupacije tj. okupiranih naroda.
seln

#16331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

zposao wrote:Ma ja... Ko god ne mrzi izraelce odmah je nepatvoreni mrzitelj muslimana :lol:
Ne, apsolutno ne... TI si nepatvoreni mrzitelj muslimana.
Ja ne mrzim Izrael. Mrzim okupaciju, ubijanje, otimanje, ponizavanje Palestinaca.
Vec sam to pitanje postavljo, postoji li igdje tema na ovom forumu o zločinu koji su počinili palestinci? Naravno da ne postoji...
Otvori je ti, ko ti brani? Usput, otvori temu o zlocinima Jevrej au WWII
Postoji li tema o Kurdima? Naravno da ne postoji.. (samo kikibombona pokusava nesto al ga svi ismijavaju)
Postoji li tema o armencima i genocidu počinjenom nad njima? Naravno da ne postoji...
Eto te, ubio se od brige.... :-)

[img]Al svima puna usta "pravde" "zaštite slabijih i nemoćnih" , i sličnih floskula...
Fino priznajte, nije vas briga ni za politiku ni za pravdu Božiju ni ljudsku. Vama je stalo samo do muslimana i do ummeta i zaboli vas lijepo kurac šta je ispravno i ko je počinio zločin a ko nije, ko ima pravo a ko nema...
Šta se pretvarate i glumite?[/img]

Evo, priznajemo. Sad nam se skini s kurca, uhljupe.
Stalno o fasizmu izraela, a tamo se navija kad erdogan zabranjuje kurdski jezik u japanu??
Kako u Japanu? Zar ga nije zabranio u Mongoliji?
Ja nezanam jel ovde iko piso na ovoj temi da su Palestinci mozda SLUCAJNO nekad prvi napali, ili to nije moguce?
Evo, ja cu napisati: nekad su Palestinci napali prvi i to ne slucajno.

I?

Mijenja li to cinjenicu da su okupirani, protjerivani, da im je oteta zemlja, da ih ubijaju maltene iz zabave?
Dakle, sve ono sto ste i vi radili dok je bilo fursata, cetnicka trolcino.
zposao

#16332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Ma ja, standardno, odmah četnik ko god se ne slaže sa vama. :thumbup:
salik79

#16333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

zposao wrote:Ma ja... Ko god ne mrzi izraelce odmah je nepatvoreni mrzitelj muslimana :lol:

Al svima puna usta "pravde" "zaštite slabijih i nemoćnih" , i sličnih floskula...
Šta se pretvarate i glumite?

Nedavno na temi o Šri Lanki jedan kaže da osjeca da su mu blizu muslimani sa Novog Zelanda, OK, poštujem. Ali su ti geografski jos blizi Kurdi i Armenci, pa te plaho zaboli kurac za njiha. (Da ne spominjem da je goegrafski jos bliza Šri Lanka...necemo sad o tome..) Jos se ismijava i navija da Erdogan satare Kurde...
Znamo se, nema potrebe glumit neki humanizam. Svi vi koji ko fol "branite slabije i nemoćne" protiv ste slabijih i nemoćnih ako nisu dio ummeta. Stalno o fasizmu izraela, a tamo se navija kad erdogan zabranjuje kurdski jezik u japanu??

Prvi ti tvoj voljeni Izrael ne priznaje taj genocid. Kao, uostalom, ni onaj u Srebrenici.
LBVIEW

#16334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LBVIEW »

zposao wrote:
CPT wrote:
zposao wrote:U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?
Zamisli da je izrael iznenada gruno 600 raketa na palesrinski teritorij, bi li ti to bilo smiješno?

Ja neznam dokad se misli opravdavati napad palestinaca na izrael? Ja znam da i izrael nije bezgrešan, ali kad će neki priznati da Palestinci kontinuirano i neselektvino napadaju teritorij izraela pa se onda poslje čude uzvraćanju?
Haj malo realnosti.
Cuj? Prvo, cifra je glupost. Drugo, IDF svaki kamen preko ograde broji kao "projektil". Pod teritorij, mislis na palestinski teritorij? Valjda znas da se radi o okupiranoj teritoriji? Da rakete padaju na ljude koji ne bi trebali biti tamo? Da se vrate u SAD? GB? Rusiju?

Ako Palestincima dobacis bolje rakete siguran sam da ce kod napada biti "selektivniji".
Kako kretenski komentar... Bravo ovo je novi level :thumbup:

Šta znači okupirana teritorija? Izraelci kontinuirano na tom dijelu Zemlje žive oko 3000 godina. Ko je onda na avijetu "domicilan" ako su oni okupatori? Ako se oni moraju seliti negdje, gdje bi onda trebali svi balkanci? Oće Srbi u Rumuniju, Bošnje u Anadoliju ili slično, Hrvati na Karpate ili Iran?
Pa svako je nekad odnekle došao! Kako znaš ko polaže veće pravo na zemlju?

I odakle tebi pravo opravdavati napade na civilno izraelsko stanovništvo nekakvim mitovima ko je stariji 2000 ili 3000 godina? Imaš fašistički mentalitet pars excellance.
Jedini koji ovdje vjeruju u mitove su cionisti. Znas "Jahve nam obecao zemlju", pa onda dodjem bagerima te poravnam palestinska sela, Palestince raus, te istovarim ukrajinske, ruske i ine doseljenike koji, niti znaju rijec hebrejskog, a Jevreji su koliko i ja (od prababinog strica punice...) Po rezolucijama UN to je okupirana palestinska teritorija, sve sa istocnim Jerusalemom, dakle pravno gledano sve cisto, a ti nastavi guslati, tu ste negdje s ovima gore po mitomaniji. :izet:
славянин

#16335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

seln wrote:
insomnia78 wrote:Mozda decko misli da je Inglourious Basterds radjen po istinitom dogadjaju
Mozda domazet misli da sanerske fore mogu zamijeniti argument.
Samo ti mogu preporuciti da odes doktoru i kakave tablete za smirenje da ti prepise - nije ti dobro za zdravlje :D , 10+ postova u nizu (naravno niti jedan sa nekim argumentima)
seln

#16336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
seln wrote:
insomnia78 wrote:Mozda decko misli da je Inglourious Basterds radjen po istinitom dogadjaju
Mozda domazet misli da sanerske fore mogu zamijeniti argument.
Samo ti mogu preporuciti da odes doktoru i kakave tablete za smirenje da ti prepise - nije ti dobro za zdravlje :D , 10+ postova u nizu (naravno niti jedan sa nekim argumentima)
Ja tebi samo mogu preporuciti da ides u Visegrad kad se tvoji budu postrojavali - da kao covek stanes uz vlastito misljenje.
Kikibombona

#16337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

seln wrote:
Kikibombona wrote:
Ima li nade da ce Erdogan poslati 2 000 000 vojnika da zavrse sa zlocinackom drzavom Izrael za 7 dana?

Iran isto moze poslati 2 000 000, a moze i porodica Asad i shia vlada iz Bagdada.

Mnogo su zajebani kada treba na nenaoruzane udariti, neka se dokazu protiv cionista.
Zaboravio si Irak. I oni napadaju na nenaoruzane. :wink:
Mozes primjetiti da jedino iracku vlast nazivam 'vladom u Bagdadu' jer su demokratski izabrani. I u ratu sa Kurdima, shia Iracani su prilicno posteni, vidljivo je obostrano uvazavane. Sa postovanjem tretiraju zaroboljenike jedni drugima. Razlog tome je valjda cinjenica da su zajedno patili pod vlascu Sadama Huseina. Shia Iracani, jednako kao Hezbolah iz Libana, imaju vise muda i casti nego Iranci, Turci i Asad klan.

Postavlja se pitanje zasto svi navedeni ne mobilisu vojsku kao opomena Izraelu da moraju prestati sa tlacenjem Palestinaca? Kada ih covjek slusa moze pomisliti da vole Palestinu vise no sebe a zapravo nista ne cine. Turci su veoma hitri kada treba na Kurde udariti dok na Izrael samo skevre. Picketine.

I ove palestinske oruzane skupine su smijesne. Potkacele li nekada IDF vojnika ili samo neselektivnim granatiranjem ubijaju civile? Imaju li znanja i muda napasti IDF ako vec zele pucati? PKK je samo u periodu od 2015. ubio vise od 1 000 turskih vojnika. Pri tome skoro da nije bilo civilnih zrtava i unistenja civilne imovine. Iako su totalno inforiorni u svakom pogledu bore se muski, prsa u prsa, bez da koriste civile kao zastitu.
mirsek

#16338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
seln wrote:
Kikibombona wrote:
Ima li nade da ce Erdogan poslati 2 000 000 vojnika da zavrse sa zlocinackom drzavom Izrael za 7 dana?

Iran isto moze poslati 2 000 000, a moze i porodica Asad i shia vlada iz Bagdada.

Mnogo su zajebani kada treba na nenaoruzane udariti, neka se dokazu protiv cionista.
Zaboravio si Irak. I oni napadaju na nenaoruzane. :wink:
Mozes primjetiti da jedino iracku vlast nazivam 'vladom u Bagdadu' jer su demokratski izabrani. I u ratu sa Kurdima, shia Iracani su prilicno posteni, vidljivo je obostrano uvazavane. Sa postovanjem tretiraju zaroboljenike jedni drugima. Razlog tome je valjda cinjenica da su zajedno patili pod vlascu Sadama Huseina. Shia Iracani, jednako kao Hezbolah iz Libana, imaju vise muda i casti nego Iranci, Turci i Asad klan.

Postavlja se pitanje zasto svi navedeni ne mobilisu vojsku kao opomena Izraelu da moraju prestati sa tlacenjem Palestinaca? Kada ih covjek slusa moze pomisliti da vole Palestinu vise no sebe a zapravo nista ne cine. Turci su veoma hitri kada treba na Kurde udariti dok na Izrael samo skevre. Picketine.

I ove palestinske oruzane skupine su smijesne. Potkacele li nekada IDF vojnika ili samo neselektivnim granatiranjem ubijaju civile? Imaju li znanja i muda napasti IDF ako vec zele pucati? PKK je samo u periodu od 2015. ubio vise od 1 000 turskih vojnika. Pri tome skoro da nije bilo civilnih zrtava i unistenja civilne imovine. Iako su totalno inforiorni u svakom pogledu bore se muski, prsa u prsa, bez da koriste civile kao zastitu.
Kad Palestinci budu mogli da nabave oruzje kao Kurdi i oni ce moci da pobiju 1000 cionistickih zlocinaca.
elcaliente

#16339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Izrael je tamo tata svima. To su ljudi vecinom skolovani i sa evropskim korijenima i jakim saveznicima kako da im neka arapska plemena naude?? Vecinom sd radi o neskolovanim gonicima ovaca i kamila oni ne mogu sami sebi pomoci plus su korumpirani do bola.Mi njih dozivljavamo kao Arape a oni sebe provo definisu kroz klan pa onda sve dalje.
Samim tim ce uvjek biti donji sto se tice Izraela.
Um vrs sirova snaga, um ce uvijek pobijediti.
Vidim sinoc ostecena auta u Gazi, sve noviji modeli, odakle???
славянин

#16340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

mirsek wrote: Kad Palestinci budu mogli da nabave oruzje kao Kurdi i oni ce moci da pobiju 1000 cionistickih zlocinaca.
Image
Da dze’ su ovi ? Ja na ogradama vidim samo djecu sa kamenjem a ovi paradiraju li paradiraju :lol:
seln

#16341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

elcaliente wrote:Izrael je tamo tata svima. To su ljudi vecinom skolovani i sa evropskim korijenima i jakim saveznicima kako da im neka arapska plemena naude?? Vecinom sd radi o neskolovanim gonicima ovaca i kamila oni ne mogu sami sebi pomoci plus su korumpirani do bola.Mi njih dozivljavamo kao Arape a oni sebe provo definisu kroz klan pa onda sve dalje.
Trolaj, trolaj, pa i za pojas zadjeni.
seln

#16342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
mirsek wrote: Kad Palestinci budu mogli da nabave oruzje kao Kurdi i oni ce moci da pobiju 1000 cionistickih zlocinaca.
Image
Da dze’ su ovi ? Ja na ogradama vidim samo djecu sa kamenjem a ovi paradiraju li paradiraju :lol:
To su kao oni tvoji iz Visegrada: paradiraju sa cetnickim uniformama i kokardama, a ovamo djeca moraju da napadaju dzamije i psuju Bosnjake.
Hafis

#16343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Ovi još uče. Još su malehni, u fazi studiranja.
mirsek

#16344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

славянин wrote:
Image
Pa neka udju cionisti u Gazu pa ce naletiti na ove sa slike.
Nego ne kontam sto proteste gdje se baca kamenje i gdje protestante,vecinom djecu, zlocinci ubijaju kao muhe izjednacavas sa vojnom akcijom tj. sa pokusajem napada ?
harač

#16345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

славянин wrote:
Image
:D :run: :skoljka:
славянин

#16346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

mirsek wrote: Pa neka udju cionisti u Gazu pa ce naletiti na ove sa slike.
Nego ne kontam sto proteste gdje se baca kamenje i gdje protestante,vecinom djecu, zlocinci ubijaju kao muhe izjednacavas sa vojnom akcijom tj. sa pokusajem napada ?
Ne smiju cionisti od ovih rabrih, oni su druga linija odmah iza djece. :lol:
mirsek

#16347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

славянин wrote:
Djeca protestuju, ne kontam sta ti nije jasno. Zar treba neko da stiti protestante bez oruzja od jedine demokratije na BI ?
Ili mozda treba..
scarface32

#16348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by scarface32 »

elcaliente wrote:Izrael je tamo tata svima. To su ljudi vecinom skolovani i sa evropskim korijenima i jakim saveznicima kako da im neka arapska plemena naude?? Vecinom sd radi o neskolovanim gonicima ovaca i kamila oni ne mogu sami sebi pomoci plus su korumpirani do bola.Mi njih dozivljavamo kao Arape a oni sebe provo definisu kroz klan pa onda sve dalje.
jarane u gazi pojednici imaju pticijeg mlijeka. jaser arafat imao milione u zapadnim bankama.
славянин

#16349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

mirsek wrote:
славянин wrote:
Djeca protestuju, ne kontam sta ti nije jasno. Zar treba neko da stiti protestante bez oruzja od jedine demokratije na BI ?
Ili mozda treba..
Pa onaj ko ih posalje na ogradu bi mogao malo da stiti , a ne da se krije u podrumu i paradira kada se ne puca.Izraelci prolaze kroz gazu kada im je volja - kao sto su i radili ... to od ovih puna usta vjere i pogibije a djeca se salju da probijaju ogradu i vracaju svoju zemlju - barem im tako kazu ... i evo 40 godina tako ginu..
elcaliente

#16350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

scarface32 wrote:
jarane u gazi pojednici imaju pticijeg mlijeka. jaser arafat imao milione u zapadnim bankama.
To je razlika izmedzu arapa i izraelaca. Kod jednih je drzava i zajednicka stvar na prvom mjestu a kod drugih individua pa klan pa onda ostalo. Jevreji su od nicega napravili tamo drzavu i kultivisali zemlju za poljoprivredu, razvili industriju, zrvtovali su se za to sto imaju.
I kojo racku onda da ih zalimo, kada oni sebi ne zele dobro.
Locked