NK33 wrote:kakaljin wrote:
Kako moze biti promotivno prosireni paket koji kosta 10 KM, a mi smo do sada placali 13,50 KM, promotivno moze jedino biti da ti otkljucaju sve kanale iz ponude do 01.08.2016. godine pa da kazu to je promotivno.
Ne moze nesto biti promotivno sto smo vec imali cak u tom promotivnom imas manje nego sto si imao.
Prosireni paket je jedina moguca zamjena za digitalni paket koji je postojao kod HS-a, cak na hs-u smo sve HD digitalne kanale imali u tom paketu, a sada nam traze 8 KM da placamo dodatno, neka korisnicima HS-a daju prosireni i HD paket za ukupno 15 KM i nevjerujem da ce se iko buniti na HS-u za doplatu od 1,50 KM da ima mozda priblizno nesto sto je vec imao.
A koliko ce se placati digitalna za taj promotivni period jer ovaj iznos koji sada placamo je vise nego sto nude u tzv promotivnom periodu.
Ti si to sve pobrkao. Mislim da si se trebao malo vise informisati, ali svejedno to je i njihova greska sto im je cjenovnik nejasan.
Nije zar da stvarno mislis da prosireni paket kosta 10KM? Da je tako ni jedan drugi provider ne bi imao sanse da bude konkurencija Telemachu s obzirom koje sve kanale dobijes u tom paketu.
Nisi ti umjesto kablovske od 13,5KM dobio prosireni paket od 10KM nego si dobio kablovsku od 15KM + prosireni paket od 10KM. Dakle dobio si vise i ako pogledas listu kanala u prosirenom paketu vidjet ces da je tu vise kanala nego sto je nudio HS.
Kao sto rekoh, to nije problem. Ali je problem sto cemo nakon 1.8 morati vjerovatno preci na pakete koji su identicno Telemachovim, e to je slucaj u kojem cemo biti zakinuti jer su ti paketi skuplji od HS-ovih i to puno skuplji a dobijes slicne kanale.
Drugi problem je za ljude koji zele digitalnu na vise televizora, tu je najvece zakidanje i zbog tog mi Telemach najvise ide na zivce.
Dobro sam informisan,
Ponovo procitaj sta sam napisao. Ti si pobrkao da se na analognu dobije prosireni digitalni paket, sto nije tacni nikako.
analogna kablovska je 13,90 KM, a digitalna je 13,50 KM.
znaci da ponovim boldirano sto sam napisao:
Prosireni paket je jedina moguca zamjena za digitalni paket koji je postojao kod HS-a, cak na hs-u smo sve HD digitalne kanale imali u tom paketu, a sada nam traze 8 KM da placamo dodatno, neka korisnicima HS-a daju prosireni i HD paket za ukupno 15 KM i nevjerujem da ce se iko buniti na HS-u za doplatu od 1,50 KM da ima mozda priblizno nesto sto je vec imao.
Da prosireni paket kosta 10 KM, evo i na cijenovniku na prvoj stranici fino pise.
http://www.hkb.ba/wp-content/uploads/20 ... pdf?185450
Znaci nigdje ja nista nisam pobrkao, vec za cijenu od 13,50 KM koje do sada placam, treba da me sljeduje prosireni paket jer on kosta 10 KM, tj manje nego sto sam do sada placao. A ako sto sam vec napomenuo dobro bi bilo da stave HD paket za 5 KM da ukupno onda placamo 15 KM umjesto 13,50 KM, da bi priblizili maksimalno ponudu koja je bila na HS-u dok ih telemcah nije kupio.
Zato i govorim da davanje promotivno prosirenog paketa nemoze biti promotivno jer on kosta manje od cijene koju se placa, prommotivo je jedino kada ti odredjeni period da sve iz ponude besplatno ili za simbolicnu cijenu.