HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
vicious

#16326 Re: HS kablovska

Post by vicious »

Eh čestitam mh i hs kablovska, danas je ravno 2 nedjelje/14 dana otkako sam vam napisao zahtjev da neko dođe i odnese smetljarski receiver i da donese modul. Slika na pojedinim frekvencijama loša, pa su na nekim kanalima kockice ili se na momente potpuno gubi slika, a neki ne rade nikako, valjda kvalitet ili jačina signala varira.

Internet nestabilan, brzina takođe varira od regularne do citavih 1 mbps, online igranje misaona imenica (moguće da je i do mog modema, još uvijek koristim prastari motorola surfboard, ali ranije nije bilo tih problema.)

Sve u svemu, aferim. Vrijeme je da se mijenja provider, ne mogu dozvoliti takav odnos za moje pare koje vam plaćam. I povrh svega hoćete da naplaćujete više nego do sada, za katastrofalnu uslugu! :D

Mada sam svim silama nastojao pobjeći od bh telecoma, izgleda da je ipak mojatv na redu.
AdrianMole

#16327 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Postoji akcija koju mogu svi koji hoće Trio pakete iskoristiti:
http://www.hkb.ba/?page_id=4637

Znači,bez pretplate na fiksnu telefoniju 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od ugovora.

Mislim kako je dostupno svima bez obzira na bivšu mrežu (HS,HKB-net ili MH),a i bez obzira jesmo li imali telefoniju ili ne.

Molim samo korisnika @MH i HS kablovska da nam potvrdi da li u slučaju potpisivanja novog ugovora sa Telemachom treba izvršiti prenos broja sa HS mreže ili ne?.Želim zadržati dosadašnji broj telefona ,a koliko znam mi dosadašnji korisnici MH Company možemo nove ugovore potpisati samo sa Telemachom.
dadem17

#16328 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

AdrianMole wrote:Postoji akcija koju mogu svi koji hoće Trio pakete iskoristiti:

Znači,bez pretplate na fiksnu telefoniju 6 ili 12 mjeseci u zavisnosti od ugovora.

Mislim kako je dostupno svima bez obzira na bivšu mrežu (HS,HKB-net ili MH),a i bez obzira jesmo li imali telefoniju ili ne.

Molim samo korisnika @MH i HS kablovska da nam potvrdi da li u slučaju potpisivanja novog ugovora sa Telemachom treba izvršiti prenos broja sa HS mreže ili ne?.Želim zadržati dosadašnji broj telefona ,a koliko znam mi dosadašnji korisnici MH Company možemo nove ugovore potpisati samo sa Telemachom.
Prava akcija,nema sta. Ja imam jedan od KID paketa,kao sto vjerujem ima dosta pretplatnika. Znaci logicno bi bilo da nas privuku pa da koristimo I telefon kod njih. Oni nam samo poskupljuju usluge koje smo do sada imali,ako predjemo na neki od novih TRIO paketa. I jos moram PONOVO platiti uvodjenje D3 kuca,za gledanje digitale na drugom TV-u I modulu I receiveru koji sam im uredno kupio! Koji im je sad ono OSNOVNI paket?
Sta smo to mi imali u KID paketima (osim dodatnog HBO-a ko je htio da doplati) Uvode te termine koji uopste nisu bili na HS-u. Koje cemo mi koji/ako ostanemo na KID paketima imati? Odnosno sta ce nam ukinuti od programa? NP. da ne ulazim u to koji programi su bolji,ali da kazem da sam u KID paketu imao 4 HD sportska kanala, sad ce mi ih ukinuti! Imao sam puno vise filmskih kanala,sad ce mi ih ukinuti. odnosno ukidaju nam puno vise a uvode puno manje. Ali kako neko rece,sacekacemo da vidimo sta su oni planirali.
cpu_fan

#16329 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Najgore mi je ovo prikriveno reklamiranje paketa. Kažu u ovim paketima "preko" 150 kanla 5 HD itd. Napiši tačno koji su to kanali. Nije mi se jednom desilo da preko telefona sa Telemachom jedno dogovoriš a ono kad puste uslugu samo kažu pa nije to tako .
dadem17

#16330 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

cpu_fan wrote:Najgore mi je ovo prikriveno reklamiranje paketa. Kažu u ovim paketima "preko" 150 kanla 5 HD itd. Napiši tačno koji su to kanali. Nije mi se jednom desilo da preko telefona sa Telemachom jedno dogovoriš a ono kad puste uslugu samo kažu pa nije to tako .
Nije problem,neka se reklamiraju I neka nam ponude BOLJE opcije! Ja sam prvi zainteresovan da uvedem I telefon! Ali nam oni kao nude nesto novo,ali nas izgleda samo namjeravaju udariti vise po dzepu. Mala ispravka mog navoda,na KID paketu digitalnih kanala smo imali 6 HD sportskih kanala a sada nam u ovom (novonazvanom OSNOVNOM) paketu daju samo dva. Koliko su nam ukinuli filmskih (PINK) kanala? A koliko nam namjeravaju dati? Koliko vidim,za sve one filmske pinkove,dali su nam dva cinestara I axn spin,amc I klasik tv? Znaci KID pakete,sto se digitalnih kanala tice namjeravaju osiromasiti preko 50%
MH i HS kablovska

#16331 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

vicious wrote:Eh čestitam mh i hs kablovska, danas je ravno 2 nedjelje/14 dana otkako sam vam napisao zahtjev da neko dođe i odnese smetljarski receiver i da donese modul. Slika na pojedinim frekvencijama loša, pa su na nekim kanalima kockice ili se na momente potpuno gubi slika, a neki ne rade nikako, valjda kvalitet ili jačina signala varira.

Internet nestabilan, brzina takođe varira od regularne do citavih 1 mbps, online igranje misaona imenica (moguće da je i do mog modema, još uvijek koristim prastari motorola surfboard, ali ranije nije bilo tih problema.)

Sve u svemu, aferim. Vrijeme je da se mijenja provider, ne mogu dozvoliti takav odnos za moje pare koje vam plaćam. I povrh svega hoćete da naplaćujete više nego do sada, za katastrofalnu uslugu! :D

Mada sam svim silama nastojao pobjeći od bh telecoma, izgleda da je ipak mojatv na redu.
Poštovani,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama da provjere Vaš nalog i realiziraju zahtjev u najkraćem roku.
MH i HS kablovska

#16332 Re: HS kablovska

cpu_fan wrote:Najgore mi je ovo prikriveno reklamiranje paketa. Kažu u ovim paketima "preko" 150 kanla 5 HD itd. Napiši tačno koji su to kanali. Nije mi se jednom desilo da preko telefona sa Telemachom jedno dogovoriš a ono kad puste uslugu samo kažu pa nije to tako .
Zdravo cpu_fan,
Spisak svih kanala iz ponude, možete pogledati na linku http://www.hkb.ba/?page_id=4561
artuditu

#16333 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Meni rekoše da će otvoriti nalog da neko dođe na lice mjesta i pogleda problem s kanalima, i to bi u ponedeljak.
Danas je petak, i još niko nije ni nazvao, a kamoli se pojavio na vratima :roll:
cpu_fan

#16334 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

MH i HS kablovska wrote:
Zdravo cpu_fan,
Spisak svih kanala iz ponude, možete pogledati na linku http://www.hkb.ba/?page_id=4561
Zdravo,

ja pišem o jednom a Vi o drugom. Nigdje jasno niste naveli koje kanale dobivamo ako se odlučimo za neki od paketa DUO ili TRIO ? Samo piše preko 100, preko 150 itd. Šta ja znam šta kupujem kad Vi ovako reklamirate ?
MH i HS kablovska

#16335 Re: HS kablovska

AdrianMole wrote:Postoji akcija koju mogu svi koji hoće Trio pakete iskoristiti:

Poštovaini,
Akcijska ponuda vrijedi za korisnike koji nisu imali neku od navedenih usluga u dosadašnjem paketu, (npr. koristili ste Kid paket sada želite preći na Trio paket, u tom slučaju za vas vrijedi akcijska ponuda).
Obzirom da već koristite sve navedene usluge iz paketa, benefit koji dobivate je 6 mjeseci besplatno korištenje HD paketa. Svakako izvršićemo prenos broja sa zahtjevom da nastavite koristiti dosadašnji broj.
AdrianMole

#16336 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

MH i HS kablovska wrote:

Poštovaini,
Akcijska ponuda vrijedi za korisnike koji nisu imali neku od navedenih usluga u dosadašnjem paketu, (npr. koristili ste Kid paket sada želite preći na Trio paket, u tom slučaju za vas vrijedi akcijska ponuda).
Obzirom da već koristite sve navedene usluge iz paketa, benefit koji dobivate je 6 mjeseci besplatno korištenje HD paketa. Svakako izvršićemo prenos broja sa zahtjevom da nastavite koristiti dosadašnji broj.
Hvala na informaciji.Problem je u tome što smo ja i supruga od tri različita operatera na 1360 dobili tri različite informacije,a nitko od njih nije rekao ovo što ste vi ovdje napisali.Oprostite,ali mislim kako stvarno trebate obučiti operatere da daju ljudima pravilne informacije.Također,ova ponuda koju ste mi iznijeli nigdje ne postoji na netu kao informacija.Meni samo preostaje kada odem u Vaš operativni centar u BBI ili SCC da se pozovem na Vas za ovaj HD paket i insistiram na tomu.
dadem17

#16337 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

MH i HS kablovska wrote:
Zdravo cpu_fan,

Sta vam tacno znaci ovo na kraju? :"Dodatni kanali na osnovnu programsku shemu, korisnici će imati mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine"
Ja imam KID paket,znaci digitalna (bez HBO dodatnih)Kakvi osnovni,prosireni dodatni? Znamo koje smo kanale imali u tom paketu. O kakvim vi to besplatnim/promotivnim periodima govorite? Imao sam u KID paketu 6 HD sportskih kanala,sad imam u promotivnom periodu 3!? Golf HD uz duzno postovanje ne ubrajam u to! Imali smo hrpu pink filmskih kanala,sad u PROMOTIVNOM periodu imamo upola manje filmskih kanala! I kao najavljujete da cete nam I to sto je "promotivno" ukinuti? Ovo nije izmjena programske seme,ovo je samo monopolsko poskupljenje. Dajete nam izgleda ultimatum,da uzmemo nove pakete I placamo za ono sto smo imali jos vise ili da nam za ove iste pare ukinete 50% kvalitetnog sadrzaja digitalnih kanala?
NK33

#16338 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

dadem17 wrote: Sta vam tacno znaci ovo na kraju? :"Dodatni kanali na osnovnu programsku shemu, korisnici će imati mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine"
Ja imam KID paket,znaci digitalna (bez HBO dodatnih)Kakvi osnovni,prosireni dodatni? Znamo koje smo kanale imali u tom paketu. O kakvim vi to besplatnim/promotivnim periodima govorite? Imao sam u KID paketu 6 HD sportskih kanala,sad imam u promotivnom periodu 3!? Golf HD uz duzno postovanje ne ubrajam u to! Imali smo hrpu pink filmskih kanala,sad u PROMOTIVNOM periodu imamo upola manje filmskih kanala! I kao najavljujete da cete nam I to sto je "promotivno" ukinuti? Ovo nije izmjena programske seme,ovo je samo monopolsko poskupljenje. Dajete nam izgleda ultimatum,da uzmemo nove pakete I placamo za ono sto smo imali jos vise ili da nam za ove iste pare ukinete 50% kvalitetnog sadrzaja digitalnih kanala?
Ovdje mozes naci listu kanala koju imamo svi mi koji smo na KID paketima:
http://www.hkb.ba/?page_id=4712

Do 01.08.2016 godine imamo sve kanale koji na tom linku spadaju pod (od pocetka):
start paket
osnovni paket
prosireni paket

To su sve Telemach paketi i kanali, sad smo HS ili MH samo na papiru a dobili smo Telemach programske sheme.

Dakle to je ono sto imamo do 01.08.2016 godine i to je taj neki promotivni period. Poslije tog datum cemo vidjeti sta ce nam ponuditi, mislim da ce bit jedina opcija da odaberemo neki od DUO ili TRIO paketa koji su puno skuplji u odnosu na ovo sto imamo sad. Sve u svemu, poslije tog 01.08 cemo bit zakinuti u odnosu na HS.
crnivrag

#16339 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Gdje piše preko 100 kanala, u taj paket spada Start paket.

Na onim paketima gdje piše preko 130 kanala, radi se o Osnovnom paketu, dok u pakete sa preko 150 kanala spada Prošireni paket.

U paket u kojem piše preko 190 kanala idu Prošireni, HD i HBO Premium paket.

Također treba obratiti pažnju na to da li piše ispod broja još neki dodatni paket, jer u nekim paketima npr. piše preko 150 ili preko 130 kanala, a ispod još piše uključen HBO paket, pa s tim u vezi ti paketi sadrže Osnovni ili Prošireni paket + HBO paket.
kakaljin

#16340 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
dadem17 wrote: Sta vam tacno znaci ovo na kraju? :"Dodatni kanali na osnovnu programsku shemu, korisnici će imati mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine"

Do 01.08.2016 godine imamo sve kanale koji na tom linku spadaju pod (od pocetka):
start paket
osnovni paket
prosireni paket

To su sve Telemach paketi i kanali, sad smo HS ili MH samo na papiru a dobili smo Telemach programske sheme.

Dakle to je ono sto imamo do 01.08.2016 godine i to je taj neki promotivni period. Poslije tog datum cemo vidjeti sta ce nam ponuditi, mislim da ce bit jedina opcija da odaberemo neki od DUO ili TRIO paketa koji su puno skuplji u odnosu na ovo sto imamo sad. Sve u svemu, poslije tog 01.08 cemo bit zakinuti u odnosu na HS.
Kako moze biti promotivno prosireni paket koji kosta 10 KM, a mi smo do sada placali 13,50 KM, promotivno moze jedino biti da ti otkljucaju sve kanale iz ponude do 01.08.2016. godine pa da kazu to je promotivno.

Ne moze nesto biti promotivno sto smo vec imali cak u tom promotivnom imas manje nego sto si imao.

Prosireni paket je jedina moguca zamjena za digitalni paket koji je postojao kod HS-a, cak na hs-u smo sve HD digitalne kanale imali u tom paketu, a sada nam traze 8 KM da placamo dodatno, neka korisnicima HS-a daju prosireni i HD paket za ukupno 15 KM i nevjerujem da ce se iko buniti na HS-u za doplatu od 1,50 KM da ima mozda priblizno nesto sto je vec imao.

A koliko ce se placati digitalna za taj promotivni period jer ovaj iznos koji sada placamo je vise nego sto nude u tzv promotivnom periodu.
dadem17

#16341 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

NK33 wrote:

start paket
osnovni paket
prosireni paket

To I govorim! Ne da cemo biti zakinuti nego bezobrazno prevareni u odnosu na ono za sto smo potpisali ugovore sa HS-om! To nije promjena sheme,vec bezobrazno poskupljivanje na koje mi treba da pristanemo. Ako oni nama na np. KID 22 paketu za 47.30 KM nude ono sto je cjenovno isto na DUO NET grande (znaci kanali u osnovnoj ponudi za digitalne )mi gubimo drasticno na kvalitetnim digitalnim kanalima ( 6 HD sportskih na 2 HD sportska, filmske kanale su vise nego duplo smanjili.) Citam I ne da ne shvatam,nego ne vjerujem u to sto citam! Poskupljuju nam uslugu bezobrazno a pola foruma vise palamudi o tome da li je arena bolja od sport kluba!
dadem17

#16342 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

kakaljin wrote:
NK33 wrote:

start paket
osnovni paket
prosireni paket

Kako moze biti promotivno prosireni paket koji kosta 10 KM, a mi smo do sada placali 13,50 KM, promotivno moze jedino biti da ti otkljucaju sve kanale iz ponude do 01.08.2016. godine pa da kazu to je promotivno.

Ne moze nesto biti promotivno sto smo vec imali cak u tom promotivnom imas manje nego sto si imao.

Prosireni paket je jedina moguca zamjena za digitalni paket koji je postojao kod HS-a, cak na hs-u smo sve HD digitalne kanale imali u tom paketu, a sada nam traze 8 KM da placamo dodatno, neka korisnicima HS-a daju prosireni i HD paket za ukupno 15 KM i nevjerujem da ce se iko buniti na HS-u za doplatu od 1,50 KM da ima mozda priblizno nesto sto je vec imao.

A koliko ce se placati digitalna za taj promotivni period jer ovaj iznos koji sada placamo je vise nego sto nude u tzv promotivnom periodu.
To I ja pokusavam reci! Jos ako ste kupili dodatni modul,da gledate na drugom tv-u,onda morate ponovo platiti 35 KM za tu D3 kuca opciju I mjesecno 3.5 KM za ono za sto ste VEC PLATILI!
kakaljin

#16343 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

dadem17 wrote:
kakaljin wrote:
NK33 wrote: Ovdje mozes naci listu kanala koju imamo svi mi koji smo na KID paketima:

start paket
osnovni paket
prosireni paket

To I ja pokusavam reci! Jos ako ste kupili dodatni modul,da gledate na drugom tv-u,onda morate ponovo platiti 35 KM za tu D3 kuca opciju I mjesecno 3.5 KM za ono za sto ste VEC PLATILI!
Pa kada su kupovali HS, onda su kupili i obavezu prema korisnicima gdje je HS za jednu pretplatu davao da se na vise tv-a gledati digitalna tv sa svim kanalima. A da se ne prica za vecinu korisnika koji su kupili opremu da mogu to gledati na vise tv-a.
operacija labrador

#16344 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Hvala Bogu, pa za razliku od nekih imam alternative i Logosoft i Moja TV ...
Poslije današenjeg dana i razgovora sa TM-om a bogami i HS- om sumnjam da ću nastaviti korisiti njihove usluge.
Nema potrebe da prepričavam sve ste vi to već vidjeli i doživjeli ... "MONOPOL" pokazuje svoje "zube" ...
NK33

#16345 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

kakaljin wrote: Kako moze biti promotivno prosireni paket koji kosta 10 KM, a mi smo do sada placali 13,50 KM, promotivno moze jedino biti da ti otkljucaju sve kanale iz ponude do 01.08.2016. godine pa da kazu to je promotivno.

Ti si to sve pobrkao. Mislim da si se trebao malo vise informisati, ali svejedno to je i njihova greska sto im je cjenovnik nejasan.

Nije zar da stvarno mislis da prosireni paket kosta 10KM? Da je tako ni jedan drugi provider ne bi imao sanse da bude konkurencija Telemachu s obzirom koje sve kanale dobijes u tom paketu.

Nisi ti umjesto kablovske od 13,5KM dobio prosireni paket od 10KM nego si dobio kablovsku od 15KM + prosireni paket od 10KM. Dakle dobio si vise i ako pogledas listu kanala u prosirenom paketu vidjet ces da je tu vise kanala nego sto je nudio HS.

Kao sto rekoh, to nije problem. Ali je problem sto cemo nakon 1.8 morati vjerovatno preci na pakete koji su identicno Telemachovim, e to je slucaj u kojem cemo biti zakinuti jer su ti paketi skuplji od HS-ovih i to puno skuplji a dobijes slicne kanale.

Drugi problem je za ljude koji zele digitalnu na vise televizora, tu je najvece zakidanje i zbog tog mi Telemach najvise ide na zivce.
kakaljin

#16346 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:
kakaljin wrote: Kako moze biti promotivno prosireni paket koji kosta 10 KM, a mi smo do sada placali 13,50 KM, promotivno moze jedino biti da ti otkljucaju sve kanale iz ponude do 01.08.2016. godine pa da kazu to je promotivno.

Ti si to sve pobrkao. Mislim da si se trebao malo vise informisati, ali svejedno to je i njihova greska sto im je cjenovnik nejasan.

Nije zar da stvarno mislis da prosireni paket kosta 10KM? Da je tako ni jedan drugi provider ne bi imao sanse da bude konkurencija Telemachu s obzirom koje sve kanale dobijes u tom paketu.

Nisi ti umjesto kablovske od 13,5KM dobio prosireni paket od 10KM nego si dobio kablovsku od 15KM + prosireni paket od 10KM. Dakle dobio si vise i ako pogledas listu kanala u prosirenom paketu vidjet ces da je tu vise kanala nego sto je nudio HS.

Kao sto rekoh, to nije problem. Ali je problem sto cemo nakon 1.8 morati vjerovatno preci na pakete koji su identicno Telemachovim, e to je slucaj u kojem cemo biti zakinuti jer su ti paketi skuplji od HS-ovih i to puno skuplji a dobijes slicne kanale.

Drugi problem je za ljude koji zele digitalnu na vise televizora, tu je najvece zakidanje i zbog tog mi Telemach najvise ide na zivce.
Dobro sam informisan,

Ponovo procitaj sta sam napisao. Ti si pobrkao da se na analognu dobije prosireni digitalni paket, sto nije tacni nikako.

analogna kablovska je 13,90 KM, a digitalna je 13,50 KM.

znaci da ponovim boldirano sto sam napisao:

Da prosireni paket kosta 10 KM, evo i na cijenovniku na prvoj stranici fino pise.
http://www.hkb.ba/wp-content/uploads/20 ... pdf?185450

Znaci nigdje ja nista nisam pobrkao, vec za cijenu od 13,50 KM koje do sada placam, treba da me sljeduje prosireni paket jer on kosta 10 KM, tj manje nego sto sam do sada placao. A ako sto sam vec napomenuo dobro bi bilo da stave HD paket za 5 KM da ukupno onda placamo 15 KM umjesto 13,50 KM, da bi priblizili maksimalno ponudu koja je bila na HS-u dok ih telemcah nije kupio.

Zato i govorim da davanje promotivno prosirenog paketa nemoze biti promotivno jer on kosta manje od cijene koju se placa, prommotivo je jedino kada ti odredjeni period da sve iz ponude besplatno ili za simbolicnu cijenu.
NK33

#16347 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Ja ipak mislim da si pobrkao jer ne mozes uzeti samo prosireni paket. Da je tako, ja prvi ne bi nista drugo uzeo jer prosireni paket u sebi ima start paket + osnovni paket + prosireni paket, odnosno oko 160 kanala.

Dakle ne mozes uzeti prosireni paket bez da uzmes prvo kablovsku koja kosta 15KM. Znaci prosireni paket mozes dobiti najjeftinije za 25KM a ne 10 kako ti mislis.
kakaljin

#16348 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

NK33 wrote:Ja ipak mislim da si pobrkao jer ne mozes uzeti samo prosireni paket. Da je tako, ja prvi ne bi nista drugo uzeo jer prosireni paket u sebi ima start paket + osnovni paket + prosireni paket, odnosno oko 160 kanala.

Dakle ne mozes uzeti prosireni paket bez da uzmes prvo kablovsku koja kosta 15KM. Znaci prosireni paket mozes dobiti najjeftinije za 25KM a ne 10 kako ti mislis.
Opet ti ne razumijes, ne racunam analognu jer se ona podrazumjeva da je imas da bi mogao imati bilo sta drugo od ponude. Znaci raspravlja se samo o digitalnoj televiziji jer analogija je davno prevazidjena tehnika i uzimanje ovolike pretplate je samo porez na budale koje smo primorani da placamo da bi imali normalnu uslugu.
I ponovo sve procitaj sta sam napisao
The Realist

#16349 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Opet ti ne razumijes, ne racunam analognu jer se ona podrazumjeva da je imas da bi mogao imati bilo sta drugo od ponude. Znaci raspravlja se samo o digitalnoj televiziji jer analogija je davno prevazidjena tehnika i uzimanje ovolike pretplate je samo porez na budale koje smo primorani da placamo da bi imali normalnu uslugu.
A oni mogu smanjiti cijenu održavanja, a naplatiti viš digitalnu, na isto će se svesti. Sumnjam da za 10KM stvarno možeš dobiti sve nabrojane kanale, jer oni sigurno koštaju više, pa samo pogledaj cijenu kanala. Iskreno, mislim da na kanalima relativno malo zarade, a to nadoknađuju na netu.
kakaljin

#16350 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote: Opet ti ne razumijes, ne racunam analognu jer se ona podrazumjeva da je imas da bi mogao imati bilo sta drugo od ponude. Znaci raspravlja se samo o digitalnoj televiziji jer analogija je davno prevazidjena tehnika i uzimanje ovolike pretplate je samo porez na budale koje smo primorani da placamo da bi imali normalnu uslugu.
A oni mogu smanjiti cijenu održavanja, a naplatiti viš digitalnu, na isto će se svesti. Sumnjam da za 10KM stvarno možeš dobiti sve nabrojane kanale, jer oni sigurno koštaju više, pa samo pogledaj cijenu kanala. Iskreno, mislim da na kanalima relativno malo zarade, a to nadoknađuju na netu.
Pa fino na cijenovniku pise ta cijena i na HS-u i na telemachu. Pogledaj cijenovnike. PA zasto forsiraju duo i trio pakete, ali ja govorim sta treba da mjenja digitalnu tv koja je bila 13,50 KM za digitalnu, nju treba i mora da mjenja prosireni paket i nesto jos za 3,50 KM ili dodatni modul ili resiver za drugi tv po cijenovniku ili kao sto sam naveo HD pkaet za 5 KM da doplacujes 1,50 KM sto bi bilo realno u odnosu na punu cijenu koja pise po cijenovniku.
Locked