SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#16326 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Jebitito...ne bi ja! Pa da bude aaaa vidi ruzne boje, ne valja ti sjaj nista i taaako. Pupa i kiko ovaj put...nista skupo.
Michun

#16327 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Milloni wrote:Kad nam je make up date.. Otprilike koji datum da mozemo planirati :-D
Pocetak sept? Kad se sa odmora vrate zene. Prvi vikend u sept?
nera18

#16328 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ja pratim i pisem se za dejt :))))
galamdzinica

#16329 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Malo kasnim :D Bolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke :)

Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2? :D tricu željnu iščekujem k'o ozeblo sunce preko 2 sedmice.
Ella656

#16330 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
LilBoom

#16331 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

galamdzinica wrote:Malo kasnim :D Bolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke :)

Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2? :D tricu željnu iščekujem k'o ozeblo sunce preko 2 sedmice.
Jos ti nije stigla nakedica?
moja stigla prije 7 dana narucena 30.7.
Zaljubit ces se kad je ugledas :D
LilBoom

#16332 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

Ella656 wrote:U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
u kojem cm-u si ih vidjela?
Ella656

#16333 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

LilBoom wrote:
Ella656 wrote:U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
u kojem cm-u si ih vidjela?
Titova i cm kod katedrale, ali vjerujem da ih ima u svim cm-ovima.
galamdzinica

#16334 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

LilBoom wrote:
galamdzinica wrote:Malo kasnim :D Bolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke :)

Jos ti nije stigla nakedica?
moja stigla prije 7 dana narucena 30.7.
Zaljubit ces se kad je ugledas :D
Nije još, ne znam ni ja što. Naručena isto tako 30.7. :sad: ako ne dođe do četvrtka pišem na feelunique da nije došla. Ali sad je svakako više ne moram čekati iz UK :D
nera18

#16335 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

avon 3,5
Michun

#16336 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

evo ulova iz inozemstva...
pupa lak ovaj desni je super, boja odlicna.
kiko "labelo" sa spf i malo naranjdaste boje je odlican za svaki dan i ova "olovka" boja 102...prava fina nude boja. ne ide na zuto (sto praaavo mrzim)

Image
Image
Michun

#16337 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sigmabh wrote:Michun sve ti je fajn...ja trebam tupav uvijac za trepavice..inace nemam praksu ga koristit, al posto prijateljica koristi i bas joj budu lijepe trepuske..jos kad maskaru stavi bude mrnjauuu
nije los ovaj, malKo tvrda gumica za moj ukus.
elf je definitivno naaaajboji. ali ga izgleda vise nema. doduse, puca mu ova plastika nakon godinu dana ali za pare koje kosta, to je OK.
Image
galamdzinica

#16338 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Michun, imam i ja to labelo, samo Ananas varijanta, više je na smeđkasto nego tvoje :) a kiko je meni skroz fin, tuš im je super crn, ali čini mi se da nije baš dobar za kožu ako se više puta dnevno nanosi, popuca kožica oko oka pa moram utrljati više kreme da se to smiri :sad:
Michun

#16339 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

galamdzinica wrote:Michun, imam i ja to labelo, samo Ananas varijanta, više je na smeđkasto nego tvoje :) a kiko je meni skroz fin, tuš im je super crn, ali čini mi se da nije baš dobar za kožu ako se više puta dnevno nanosi, popuca kožica oko oka pa moram utrljati više kreme da se to smiri :sad:
ja sam do sad od kika kupovala ove "olovke". jako fine nijanse i super za usne. imam 5-6 kom.
imam ovo rumenilo u 01 boji i to koristim kao sjaj za lice - all over
http://rs.kikocosmetics.eu/make-up/face ... KC02401041
eyeliner imam crni waterpoof i to koristim samo kad se crtam za nocni izlazak i izvlacim liniju i skroz mi je OK.
imam onu invisible olovku za tamne karmine. super je, nista se ne primjeti a odradi posao.

a ti mozda da uzmes da uzmes neki kvalitetniji. meni je recimo loreal felt tip odlican za svaki dan ljeti odlican.
a zimi korsitim one gel tusheve. mac i jos neki imam.
Amy82

#16340 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Curke,

Preporuka za Rimmel ruž linija Kate (ja uzela crveni i bas je crven :D ) , cijena oko 6 i nešto KM

http://us.rimmellondon.com/products/lip ... -kate-moss
VenomousV

#16341 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

iznenadjenje godine!
Image

neki dan bezveze kupila da probam i ispostavilo se da valja
super prekriva, treba ga veoma malo za cijelo lice, postojan, nije tezak i def nije za suhu kozu, savrsen za mjesovitu/masnu

pitam sinoc momka, kakav mi je ovaj novi puder, kaze nisam ni skont'o da imas puder, k'o da gledam tebe bez icega i onda je spomenuo praskasti izgled colorstaya (mescini da se jos neko ovdje na to zalio)

helem, jeftin je (16KM) pa se isplati makar probati =)

i da, potrefila sam nijansu u bobu :D
Ujedam

#16342 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Isprobala sam Helena Rubinstein color clone i oduševila sam se! Tako je lagan na licu, kao da ga nemam, i nema nekog mirisa.. (ja ne volim mirise pretjerano). Super prekriva, postojan!
Image
Osim toga, dobila sam i HR prodigy night kremu, koja mi je ok sasvim.
Image
manekenka u penziji

#16343 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

VenomousV wrote:iznenadjenje godine!
Image

neki dan bezveze kupila da probam i ispostavilo se da valja
super prekriva, treba ga veoma malo za cijelo lice, postojan, nije tezak i def nije za suhu kozu, savrsen za mjesovitu/masnu

pitam sinoc momka, kakav mi je ovaj novi puder, kaze nisam ni skont'o da imas puder, k'o da gledam tebe bez icega i onda je spomenuo praskasti izgled colorstaya (mescini da se jos neko ovdje na to zalio)

helem, jeftin je (16KM) pa se isplati makar probati =)

i da, potrefila sam nijansu u bobu :D
Sto to jučer nisi pisala?
Ja uzela loeralov true match, nije da sam nezadovoljna, ali uvijek kontam sam mogla i bolji uzeti :)
amiliana

#16344 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Jeli neko od vas koristio Rimmel Wake me up planiram da ga uzmem ali nisam sigurna kakav je predosmisljam se izmedju njega i Affinitone
Ujedam

#16345 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

amiliana wrote:Jeli neko od vas koristio Rimmel Wake me up planiram da ga uzmem ali nisam sigurna kakav je predosmisljam se izmedju njega i Affinitone
Ne znam kakav je Rimmel Wake me up, ali Affinitone je nešto najgore što sam ja ikad kupila :-)
amiliana

#16346 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

joooj wrote:I ja sam probala samo Affinitone i poslije njega dobila na poklon onaj mat Affinitone ili kako se vec zove i jedva cekam da ga potrosim. Ne znam koji mi je gori :roll:

Sent from my GT-S5830
Imam i ja onaj Affinitone u tubici nisam nesto pretjerano odusevljena sad neznam kakvi su oni drugi Affinitone mineral i Affinitone 24h
Ujedam

#16347 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Affinitone mineral sam ja imala.. užas živi.. pravio mi mrlje na licu :roll:
BadSanta

#16348 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

Ima li koja cura da radi u Avonu?
Michun

#16349 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BadSanta wrote:Ima li koja cura da radi u Avonu?
nera
Nisrin

#16350 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ja trenutno koristim True match, nije los nimalo, ali poslije x sati na poslu, koza ne bude vise onako lijepo "porculanska" :D

Veno, koji si broj uzela? Citala sam recenzije za Flormarov puder, sve cure su odusevljene...i pretpostavljam da si uzela u SCCu, ima i na pijaci, ali ja se ne bih usudila zbog roka trajanja :D
Post Reply