SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#16326 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jebitito...ne bi ja! Pa da bude aaaa vidi ruzne boje, ne valja ti sjaj nista i taaako. Pupa i kiko ovaj put...nista skupo.
- Michun
#16327 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pocetak sept? Kad se sa odmora vrate zene. Prvi vikend u sept?Milloni wrote:Kad nam je make up date.. Otprilike koji datum da mozemo planirati
-
nera18
#16328 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja pratim i pisem se za dejt
)))
- galamdzinica
#16329 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Malo kasnim
Bolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke 
Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2?
tricu željnu iščekujem k'o ozeblo sunce preko 2 sedmice.
Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2?
-
Ella656
#16330 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
- LilBoom
#16331 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jos ti nije stigla nakedica?galamdzinica wrote:Malo kasnimBolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke
Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2?tricu željnu iščekujem k'o ozeblo sunce preko 2 sedmice.
moja stigla prije 7 dana narucena 30.7.
Zaljubit ces se kad je ugledas
- LilBoom
#16332 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u kojem cm-u si ih vidjela?Ella656 wrote:U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
-
Ella656
#16333 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Titova i cm kod katedrale, ali vjerujem da ih ima u svim cm-ovima.LilBoom wrote:u kojem cm-u si ih vidjela?Ella656 wrote:U cm su dosli maybelline baby lips, 3.80 km.
- galamdzinica
#16334 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije još, ne znam ni ja što. Naručena isto tako 30.7.LilBoom wrote:Jos ti nije stigla nakedica?galamdzinica wrote:Malo kasnimBolje da ne kačim svoje obrve, ja ih ne čupam već godinama uz iznimku da mi ih počupa jedna teta kad imam priliku otići njoj - što je sad jako rijetko nažalost. Mada mi ih je i ona prošli put dobro stanjila, a ja to ne volim, radije bih da su malo i neuredne nego tanke
Upravo vidjeh da se odsad može nabaviti UrbanDecay i u mojoj blizini, pa to mora da se proslavi na pravi način - da li uzeti Naked ili Naked2?tricu željnu iščekujem k'o ozeblo sunce preko 2 sedmice.
moja stigla prije 7 dana narucena 30.7.
Zaljubit ces se kad je ugledas
- Michun
- Michun
#16337 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nije los ovaj, malKo tvrda gumica za moj ukus.sigmabh wrote:Michun sve ti je fajn...ja trebam tupav uvijac za trepavice..inace nemam praksu ga koristit, al posto prijateljica koristi i bas joj budu lijepe trepuske..jos kad maskaru stavi bude mrnjauuu
elf je definitivno naaaajboji. ali ga izgleda vise nema. doduse, puca mu ova plastika nakon godinu dana ali za pare koje kosta, to je OK.

- galamdzinica
#16338 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun, imam i ja to labelo, samo Ananas varijanta, više je na smeđkasto nego tvoje
a kiko je meni skroz fin, tuš im je super crn, ali čini mi se da nije baš dobar za kožu ako se više puta dnevno nanosi, popuca kožica oko oka pa moram utrljati više kreme da se to smiri 
- Michun
#16339 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam do sad od kika kupovala ove "olovke". jako fine nijanse i super za usne. imam 5-6 kom.galamdzinica wrote:Michun, imam i ja to labelo, samo Ananas varijanta, više je na smeđkasto nego tvojea kiko je meni skroz fin, tuš im je super crn, ali čini mi se da nije baš dobar za kožu ako se više puta dnevno nanosi, popuca kožica oko oka pa moram utrljati više kreme da se to smiri
imam ovo rumenilo u 01 boji i to koristim kao sjaj za lice - all over
http://rs.kikocosmetics.eu/make-up/face ... KC02401041
eyeliner imam crni waterpoof i to koristim samo kad se crtam za nocni izlazak i izvlacim liniju i skroz mi je OK.
imam onu invisible olovku za tamne karmine. super je, nista se ne primjeti a odradi posao.
a ti mozda da uzmes da uzmes neki kvalitetniji. meni je recimo loreal felt tip odlican za svaki dan ljeti odlican.
a zimi korsitim one gel tusheve. mac i jos neki imam.
-
Amy82
#16340 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Curke,
Preporuka za Rimmel ruž linija Kate (ja uzela crveni i bas je crven
) , cijena oko 6 i nešto KM
http://us.rimmellondon.com/products/lip ... -kate-moss
Preporuka za Rimmel ruž linija Kate (ja uzela crveni i bas je crven
http://us.rimmellondon.com/products/lip ... -kate-moss
- VenomousV
#16341 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
iznenadjenje godine!

neki dan bezveze kupila da probam i ispostavilo se da valja
super prekriva, treba ga veoma malo za cijelo lice, postojan, nije tezak i def nije za suhu kozu, savrsen za mjesovitu/masnu
pitam sinoc momka, kakav mi je ovaj novi puder, kaze nisam ni skont'o da imas puder, k'o da gledam tebe bez icega i onda je spomenuo praskasti izgled colorstaya (mescini da se jos neko ovdje na to zalio)
helem, jeftin je (16KM) pa se isplati makar probati =)
i da, potrefila sam nijansu u bobu

super prekriva, treba ga veoma malo za cijelo lice, postojan, nije tezak i def nije za suhu kozu, savrsen za mjesovitu/masnu
pitam sinoc momka, kakav mi je ovaj novi puder, kaze nisam ni skont'o da imas puder, k'o da gledam tebe bez icega i onda je spomenuo praskasti izgled colorstaya (mescini da se jos neko ovdje na to zalio)
-
Ujedam
#16342 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Isprobala sam Helena Rubinstein color clone i oduševila sam se! Tako je lagan na licu, kao da ga nemam, i nema nekog mirisa.. (ja ne volim mirise pretjerano). Super prekriva, postojan!

Osim toga, dobila sam i HR prodigy night kremu, koja mi je ok sasvim.

Osim toga, dobila sam i HR prodigy night kremu, koja mi je ok sasvim.

- manekenka u penziji
#16343 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP
Sto to jučer nisi pisala?VenomousV wrote:iznenadjenje godine!
Ja uzela loeralov true match, nije da sam nezadovoljna, ali uvijek kontam sam mogla i bolji uzeti
- amiliana
#16344 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jeli neko od vas koristio Rimmel Wake me up planiram da ga uzmem ali nisam sigurna kakav je predosmisljam se izmedju njega i Affinitone
-
Ujedam
#16345 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam kakav je Rimmel Wake me up, ali Affinitone je nešto najgore što sam ja ikad kupilaamiliana wrote:Jeli neko od vas koristio Rimmel Wake me up planiram da ga uzmem ali nisam sigurna kakav je predosmisljam se izmedju njega i Affinitone
- amiliana
#16346 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam i ja onaj Affinitone u tubici nisam nesto pretjerano odusevljena sad neznam kakvi su oni drugi Affinitone mineral i Affinitone 24hjoooj wrote:I ja sam probala samo Affinitone i poslije njega dobila na poklon onaj mat Affinitone ili kako se vec zove i jedva cekam da ga potrosim. Ne znam koji mi je gori
Sent from my GT-S5830
-
Ujedam
#16347 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Affinitone mineral sam ja imala.. užas živi.. pravio mi mrlje na licu 
- BadSanta
#16348 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li koja cura da radi u Avonu?
- Michun
#16349 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
neraBadSanta wrote:Ima li koja cura da radi u Avonu?
- Nisrin
#16350 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja trenutno koristim True match, nije los nimalo, ali poslije x sati na poslu, koza ne bude vise onako lijepo "porculanska"
Veno, koji si broj uzela? Citala sam recenzije za Flormarov puder, sve cure su odusevljene...i pretpostavljam da si uzela u SCCu, ima i na pijaci, ali ja se ne bih usudila zbog roka trajanja
Veno, koji si broj uzela? Citala sam recenzije za Flormarov puder, sve cure su odusevljene...i pretpostavljam da si uzela u SCCu, ima i na pijaci, ali ja se ne bih usudila zbog roka trajanja