Seawolf wrote:Jok, odem do Brenta da natočim po 0,763 KM za litru. Sredio mi makroekonomski analitičar.Rugafet wrote:Ma ima pumpu negdje 100%
Ja sipam kod Norvežana u Sjevernom moru, direktno sa platforme
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Seawolf wrote:Jok, odem do Brenta da natočim po 0,763 KM za litru. Sredio mi makroekonomski analitičar.Rugafet wrote:Ma ima pumpu negdje 100%
jeste fukaremali_milojica wrote:Seawolf wrote:Jok, odem do Brenta da natočim po 0,763 KM za litru. Sredio mi makroekonomski analitičar.Rugafet wrote:Ma ima pumpu negdje 100%![]()
Ne bih se ubjeđivao.Seawolf wrote:Jesam u slobodno vrijeme forumaš, ali za razliku od "makroekonomskog analitičara" čiju si tabelu postavio, ja znam uraditi kalkulaciju nabavne cijene i RUC-a.drug_profi wrote:Pa piše nabavna cijena. Nabavna cijena distributera.
Al inače šta on zna. Forumaši bolje znaju.
Možeš ti, kad nemaš DPFmali_milojica wrote:Seawolf wrote:Jok, odem do Brenta da natočim po 0,763 KM za litru. Sredio mi makroekonomski analitičar.Rugafet wrote:Ma ima pumpu negdje 100%![]()
Upravo natočih u malog usisnog brzohodog benzinca starog 18 godina, 30 litara BMB95, po 2,31 KM za litar.Seawolf wrote:BPP/BP Oil.beni-bu-man wrote: A gdje i koliko sipas gorivo ?
Prošlog mjeseca (09/2018), ukupno 140 litara.
I ja sam juce svoju Vectru A obradovo sa 60L beMzina u Podlugovima po 2,16 KMSeawolf wrote:Upravo natočih u malog usisnog brzohodog benzinca starog 18 godina, 30 litara BMB95, po 2,31 KM za litar.Seawolf wrote:BPP/BP Oil.beni-bu-man wrote: A gdje i koliko sipas gorivo ?
Prošlog mjeseca (09/2018), ukupno 140 litara.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nga/316153channel10 wrote:Maloprije gledam i ne vjerujem.
EP Zenica, D5 2,46...
Barel odavno pada, a kod nas dva puta dižu cijenu dok istovremeno barel pada
Dokle god ima onih kojima je majstor rekao da sipaju na EP jer jedino tamo valja gorivo, EP ne treba da brine za budućnost.channel10 wrote:Maloprije gledam i ne vjerujem.
EP Zenica, D5 2,46...
Vidiš, dižu cijenu drugi put, a najviša cijena koja je trajala par dana je bila 85 dolara. Sad kad drugi put dižu po pet feninga, sad je 76 dolara.Filter wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nga/316153channel10 wrote:Maloprije gledam i ne vjerujem.
EP Zenica, D5 2,46...
Građane Bosne i Hercegovine već početkom nove sedmice je dočekala vijest o novom poskupljenju goriva za pet feninga.
Ovo je još jedno u nizu poskupljenja od početka godine, a cijena litre dizela u zavisnosti od benzinske pumpe kreće se do 2,46 feninga, a na pojedinim pumpama i više.
bilo bi, al nesto sumnjam u mehametluk i dobru voljuchannel10 wrote: Vidiš, dižu cijenu drugi put, a najviša cijena koja je trajala par dana je bila 85 dolara. Sad kad drugi put dižu po pet feninga, sad je 76 dolara.
Bilo bi lijepo da sad nakon 7 -10 dana spuste za ovih 10 feninga sto su digli u zadnji 10-15 dana, kad vec prate cijenu barela.
Imam ja prijatelja kojem je majstor u ovlaštenom servisu rekao da samo EP, INA i Petrol imaju ispravno gorivo, a da je sve ostalo smeće i da ima je pun servis onih koji sipaju na drugim pumpama.Naslovnica wrote:Dokle god ima onih kojima je majstor rekao da sipaju na EP jer jedino tamo valja gorivo, EP ne treba da brine za budućnost.channel10 wrote:Maloprije gledam i ne vjerujem.
EP Zenica, D5 2,46...
Interesantno... Ne sipam ni na jednoj od tri navedene (sipam na Gazpromu), a ne 'visim' po servisu. Šta sad da mislim!?Dzontra_Volta wrote:Imam ja prijatelja kojem je majstor u ovlaštenom servisu rekao da samo EP, INA i Petrol imaju ispravno gorivo, a da je sve ostalo smeće i da ima je pun servis onih koji sipaju na drugim pumpama.Naslovnica wrote:Dokle god ima onih kojima je majstor rekao da sipaju na EP jer jedino tamo valja gorivo, EP ne treba da brine za budućnost.channel10 wrote:Maloprije gledam i ne vjerujem.
EP Zenica, D5 2,46...
Ja to isto odgovorim, ali odgovor je: neka polako, treba vremena, ne vidi se to odmah.escobar__ wrote:Interesantno... Ne sipam ni na jednoj od tri navedene (sipam na Gazpromu), a ne 'visim' po servisu. Šta sad da mislim!?Dzontra_Volta wrote:Imam ja prijatelja kojem je majstor u ovlaštenom servisu rekao da samo EP, INA i Petrol imaju ispravno gorivo, a da je sve ostalo smeće i da ima je pun servis onih koji sipaju na drugim pumpama.Naslovnica wrote: Dokle god ima onih kojima je majstor rekao da sipaju na EP jer jedino tamo valja gorivo, EP ne treba da brine za budućnost.
![]()
Ok, da budem spreman znači.Dzontra_Volta wrote:Ja to isto odgovorim, ali odgovor je: neka polako, treba vremena, ne vidi se to odmah.
Idi kredit ganjaj nek je sve spremno.escobar__ wrote:Ok, da budem spreman znači.Dzontra_Volta wrote:Ja to isto odgovorim, ali odgovor je: neka polako, treba vremena, ne vidi se to odmah.
Ima u Podlugovimaabidsakala wrote:nestro semizovaxc,bivsi Halid, 95 benzin 2.26 nema jeftinije....
Gle'aj ti bagre...beni-bu-man wrote:Ima u Podlugovimaabidsakala wrote:nestro semizovaxc,bivsi Halid, 95 benzin 2.26 nema jeftinije....
Merol 2.16 ( 2.11 s Bihamk karticom )
BM 2.21
Edeka 2.21
aVtoputem do podlugovaNaslovnica wrote:Gle'aj ti bagre...beni-bu-man wrote:Ima u Podlugovimaabidsakala wrote:nestro semizovaxc,bivsi Halid, 95 benzin 2.26 nema jeftinije....
Merol 2.16 ( 2.11 s Bihamk karticom )
BM 2.21
Edeka 2.21
Ljudi komotno daju popust na cijenu 2.16, a po Sarajevu se gađaju ciframa 2.41-2.46.
Pa šta reći?!