Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
On ekspandira kad se ugrije. nema tu minimum i maximum. Ima samo mjera dokle se sipa. To je ta linija ali kad je potpuno hladan!
Mozes jedan cenat iznad linije kao sto gore covjek rece, ali ne dalje, sav ce ti visak izaci na ozraku kad se zagrije.
pa naspe pun do cepa i onda auto samo sebi ostavi koliko treba
e sad ako odzraka ne radi dobro odose crijeva u helac al makar je dobar nivo antifriza u autu
Evo nocas nek prenoci, ujutru slikam kako stoji pa recite treba li to dosipati sta.
Jer mi je juce majstor dosuo mislim vode i antifriza mjesovito, al nisam siguran i nasuo je oko sredine, sad je to spalo na 1cm iznad minimuma.
bitanga_sa_otesa wrote:1. mozda je slab regler,provjeri napon unimerom
2.to tako treba
3. isto tako treba ili se egr/usisna malo zapusio/la
Koja je procedura ciscenja egr-a? (Cijena )
Hvala na odgovirma
Vozim istog tog forda pa da podijelim iskustva
To za svjetla se i meni desava i nije razlog za brigu osim ako kod tebe nije bas drasticno, kod mene se bas moras zagledati da bi skontao da se smanjio intenzitet svjetala
Sto se tice dima to je manje vise normalno jer 1.8 TDCI nema DPF filter
Ciscenje EGR-a je mene izaslo oko 300 maraka jer su egr i usisna grana iz jednog dijela tako da se sve to mora skinuti i ocistiti, imao sam opasnih problema sa EGR-om (gasenje auta, limp mode) pa sam procitao na nekom britanskom forumu da su ljudi rijesili problem sa EGRom nadogradnjom softvera. Otisao sam u ovlasteni servis, platio nadogradnju oko 50 maraka i od tad nemam apsolutno nikakvih problema sa njim.
U toku voznje, nekad, se zna desiti da pocne da pisti i izbaci gresku da mi svijetla ne rade (a rade) i kazaljka od goriva spadne nekad do minimuma i pise warning range limited iako ima goriva puno vise. Nekad znam voziti cijeli dan da se to ne desi, a nekad svako 15min se zna paliti i onda prestane. U voznji nista ne osjecam, nikakve promjene osim tih vizuelnih na tabli. Do cega bi moglo biti?
Sodom1 wrote:Tako reci , imam i ja 156 , nema sta ne svitli na satu
uslikam jednom
Pa moze li se to nekako ponistiti, meni nekad izbaci abs i airbag kao gresku pa onda samo nestane
Ne znam .
Evo ti primjer , naspem 40 maraka goriva , nakon par kilometara pali se rezerva , zavisi kako se nagne
Ma treba to na dijagnostiku odvuci i ponistiti, gledam na netu da imas mogucnost restarta i onda ostanu samo greske koje su stvarne. Nadam se da je to istina jer mi dosadjuje sa ovim glupostima
Pitanje za bitangu ili nekoga drugog sa iskustvom. Koliko je ucinkovit ovakav reset za Alfu?
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
Industrialyzer wrote:Pitanje za bitangu ili nekoga drugog sa iskustvom. Koliko je ucinkovit ovakav reset za Alfu?
1. Iskljucite bateriju na 45 min.
2. Prikljucite bateriju i ukljucite kontakt na 90 sec.
3. Iskljucite kontakt i ostavite 90 sec.
4. Upalite motor bez diranja gasa i neka motor radi u leru 15 min(ponavljam da se ne dira papucica gasa dok motor radi u leru)
5. Iskljuciti motor i ostaviti da odstoji 10 min.
6. Startujte auto i idite na voznju, koristeci razlicite stilove voznje (npr: grad, auto put, guzva, jaka ubrzanja ,spora ubrzanja itd)
Kupi šlepu i učlani se u Alfa klub, imaćeš posla preko glave