zposao wrote:CPT wrote:zposao wrote:Kako to mozete opravdati?
Moras biti bas posebna vrsta da vjerujes IDFu... Ali cak i da vjerujes u cifru (

) onda ces opaziti da je u originalu pisali 600 projektila, pa onda 600 raketa i granata, pa onda 600 raketa
Djogo.press
U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?
Zamisli da je izrael iznenada gruno 600 raketa na palesrinski teritorij, bi li ti to bilo smiješno?
Ja neznam dokad se misli opravdavati napad palestinaca na izrael? Ja znam da i izrael nije bezgrešan, ali kad će neki priznati da Palestinci kontinuirano i neselektvino napadaju teritorij izraela pa se onda poslje čude uzvraćanju?
Haj malo realnosti.
U pravu si. Sve je počelo kada su Palestinci ispalili projektile na pacifiste iz Izraela. Prije toga su se mjesecima sami ubijali snajperima. Gađali su djecu, žene, medicinsko osoblje. Namjerno nisu gađali Izraelce.
Dakle, mjesecima ih ubijaju. Snajperima uglavnom (dobro vidi koga i gdje gađa) i kada ovi naprave neki odgovor onda se izvali glupost kako to rade kontinuirano i kako jadni pacifistički Izrael samo odgovara na napade. Daj nam brojeve ubijenih palestinaca i izraelaca u posljednjih pola godine da vidimo te "kontinuirane" napade. Jedino što je dole kontinuirano je ubijanje palestinaca, držanje istih u blokadi i nehumanim uslovima, otimanje njihove zemlje. I onda dođe pametnica poput tebe i izvali glupost da su palestinci nešto počeli.
Tvoj primjer je kao primjer gdje odrasli čovjek konstantno šamara dijete. Jedan šamar, dva, tri.....deset. U jednom trenutku dijete odgurne odraslog čovjeka. I onda čovjek kaže "Aha, evo ga! On je počeo" i umjesto šamara počne da ga udara šakama. Ti bi komentarisao kao šta ga ima odgurivati! Čovjek se samo brani