Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
BHCluster

#16301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote: Eto gore na vrhu gdje pizdis da je tesko oboriti malu rakeu kao to ti izgovor za skidanje 150 od 600 a milijarde spickane u razvoj. :lol:
Pa de citiraj molim te :-D
Eno ga sad izmjenio tekst :pisnuo:

Last edited by...

Koji si ti biser covjece. :pisnuo:
славянин

#16302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
Cuj? Strateski interes investirati nekoliko miljardi industriju Izraela? Nemoj zahebavat? I ne, to nije "rijetko". Pogotovo ne kod takvih cifri. Cak i kod puno manjih cifri je to stalna poslovna praksa.
Ne u industriju nego u budzet za odbranu... jaooo brate ne znam jel se pravis da si malo .. spor ili zaista jesi :lol: I 5 milijardi nije mnogo jer se radi o vaznom regionalnom savezniku preko kojeg se utice na cijelu regiju - inace amerika donira 49 milijardi godisnje kao pomoc drugim zemljama.

Sto se tice poslovne prakse.. naravno kada prodajes kupus moze ali kada se radi o naprednim vojnim sistemima ne ide to kao na pijaci kontas :lol:
BHCluster

#16303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Tockic se okrece a hrcak je nazalost preminuo. :lol:
славянин

#16304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

BHCluster wrote: Eno ga sad izmjenio tekst :pisnuo:

Last edited by...

Posted: 06/05/2019 00:01
Last edited by славянин on 06/05/2019 00:04, edited 1 time in total.

Evo upravo izmjenio :lol: izmjene stoje tu od kad sam ispravio gramaticke greske 3 minuta nakon postanja. Vjerujem da ti je laganje dozvoljeno protiv neprijatelja jel tako :? :lol:
BHCluster

#16305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote: Eno ga sad izmjenio tekst :pisnuo:

Last edited by...

Posted: 06/05/2019 00:01
Last edited by славянин on 06/05/2019 00:04, edited 1 time in total.

Evo upravo izmjenio :lol: izmjene stoje tu od kad sam ispravio gramaticke greske 3 minuta nakon postanja. Vjerujem da ti je laganje dozvoljeno protiv neprijatelja jel tako :? :lol:

Tako je. Sve ce to biti OK. :lol:
zposao

#16306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

CPT wrote:
zposao wrote:Kako to mozete opravdati?
Moras biti bas posebna vrsta da vjerujes IDFu... Ali cak i da vjerujes u cifru ( :lol: :lol: :lol: ) onda ces opaziti da je u originalu pisali 600 projektila, pa onda 600 raketa i granata, pa onda 600 raketa :lol:

Djogo.press
U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?
Zamisli da je izrael iznenada gruno 600 raketa na palesrinski teritorij, bi li ti to bilo smiješno?

Ja neznam dokad se misli opravdavati napad palestinaca na izrael? Ja znam da i izrael nije bezgrešan, ali kad će neki priznati da Palestinci kontinuirano i neselektvino napadaju teritorij izraela pa se onda poslje čude uzvraćanju?
Haj malo realnosti.
CPT

#16307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Cuj? Strateski interes investirati nekoliko miljardi industriju Izraela? Nemoj zahebavat? I ne, to nije "rijetko". Pogotovo ne kod takvih cifri. Cak i kod puno manjih cifri je to stalna poslovna praksa.
Ne u industriju nego u budzet za odbranu... jaooo brate ne znam jel se pravis da si malo .. spor ili zaista jesi :lol: I 5 milijardi nije mnogo jer se radi o vaznom regionalnom savezniku preko kojeg se utice na cijelu regiju - inace amerika donira 49 milijardi godisnje kao pomoc drugim zemljama.

Sto se tice poslovne prakse.. naravno kada prodajes kupus moze ali kada se radi o naprednim vojnim sistemima ne ide to kao na pijaci kontas :lol:
A to ti finansiranje poredis sa budzetom SAD :lol: 5miljardi je sica u biti za kupovinu raketa od 50k € :lol:
Kad je bivsa drzava razvijala napredan vojni sistem za stranog investitora gratis ga je morala "testirati" u pustiji nekoliko mjeseci. Onako usput...
Ili ako zelis nesto novije:
Serbia has sent one of its APC and SPA systems for evaluation along with China supplying three of its most advance attack-helicopter WZ-10 for real time evaluation," he said.
славянин

#16308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

zposao wrote:
CPT wrote:
Moras biti bas posebna vrsta da vjerujes IDFu... Ali cak i da vjerujes u cifru ( :lol: :lol: :lol: ) onda ces opaziti da je u originalu pisali 600 projektila, pa onda 600 raketa i granata, pa onda 600 raketa :lol:

Djogo.press
U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?
Zamisli da je izrael iznenada gruno 600 raketa na palesrinski teritorij, bi li ti to bilo smiješno?

Ja neznam dokad se misli opravdavati napad palestinaca na izrael? Ja znam da i izrael nije bezgrešan, ali kad će neki priznati da Palestinci kontinuirano i neselektvino napadaju teritorij izraela pa se onda poslje čude uzvraćanju?
Haj malo realnosti.
Inace radar odmah skonta sta leti dali je minobacacka mina ili raketa . Sto se tice projektila to opisuje obje kategorije. Frustracija umeta su velike izgleda.
Realnost ? Tesko...
CPT

#16309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

zposao wrote:U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?

Haj malo realnosti.
Cuj? Prvo, cifra je glupost. Drugo, IDF svaki kamen preko ograde broji kao "projektil". Pod teritorij, mislis na palestinski teritorij? Valjda znas da se radi o okupiranoj teritoriji? Da rakete padaju na ljude koji ne bi trebali biti tamo? Da se vrate u SAD? GB? Rusiju?

Ako Palestincima dobacis bolje rakete siguran sam da ce kod napada biti "selektivniji".
славянин

#16310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
A to ti finansiranje poredis sa budzetom SAD :lol: 5miljardi je sica u biti za kupovinu raketa od 50k € :lol:
Kad je bivsa drzava razvijala napredan vojni sistem za stranog investitora gratis ga je morala "testirati" u pustiji nekoliko mjeseci. Onako usput...
Serbia has sent one of its APC and SPA systems for evaluation along with China supplying three of its most advance attack-helicopter WZ-10 for real time evaluation," he said.
Ne poredim finansiranje/pomoc sa budzetom nego sa iznosom koji amerika donira drzavama u svijetu godisnje - vojni budzet amerike je preko 600 milijardi , kazem ti drzi se migranata :wink: :lol:

Nastavljas sa pravim stvarima :lol: , poredis srpski transporter i kineski vojni helikopter (ZA IZVOZ) sa sistemom za presretanje projektila koji je prvi u svojoj klasi.

Nastavi samo :lol:
CPT

#16311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Ne poredim finansiranje/pomoc sa budzetom nego sa iznosom koji amerika donira drzavama u svijetu godisnje - vojni budzet amerike je preko 600 milijardi , kazem ti drzi se migranata :wink: :lol:

Nastavljas sa pravim stvarima :lol: , poredis srpski transporter i kineski vojni helikopter (ZA IZVOZ) sa sistemom za presretanje projektila koji je prvi u svojoj klasi.

Nastavi samo :lol:
To sad izmisljas klase? U koji razred bi uvrsio SFRJ testiranje u pustiji? :) Btw, takvi poslovi su vezani na javni novac nemaju veze sa klasama. Ipak treba opravdati investiciju od nekoliko miljardi glasacima. Kontas?
славянин

#16312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
zposao wrote:U čemu je razlika? Zašto ispaliti 600 raketa ili šta već neselektivno na nečiji teritorij? I onda se smijati koliko ih je ispjelo presresti a koliko nije?

Haj malo realnosti.
Cuj? Prvo, cifra je glupost. Drugo, IDF svaki kamen preko ograde broji kao "projektil". Pod teritorij, mislis na palestinski teritorij? Valjda znas da se radi o okupiranoj teritoriji? Da rakete padaju na ljude koji ne bi trebali biti tamo? Da se vrate u SAD? GB? Rusiju?

Ako Palestincima dobacis bolje rakete siguran sam da ce kod napada biti "selektivniji".
Argumenti,fakti cinjenice ili da ti vjerujem na rijec "ma nije to tako cifra je glupost idf broji svaki kamen" zatim klasicni kompleks pucaju palestinci na svoje teritorije :D srecom samo po ljudima "koji nebi trebali da budu tamo"

Veri smart :D
Last edited by славянин on 06/05/2019 01:05, edited 1 time in total.
славянин

#16313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by славянин »

CPT wrote:
To sad izmisljas klase? U koji razred bi uvrsio SFRJ testiranje u pustiji? :) Btw, takvi poslovi su vezani na javni novac nemaju veze sa klasama. Ipak treba opravdati investiciju od nekoliko miljardi glasacima. Kontas?
U klasi 5-15 km domet obaranje projektila manjih kalibara.

Kakva sfrj o cemu sad bolan pricas hahahahaha :zid:

Zadnji dio izjave i ne razumijem nesto opravdati neku investiciju nekim glasacima nesto :lol:
zposao

#16314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

CPT wrote:

Haj malo realnosti.

Kako kretenski komentar... Bravo ovo je novi level :thumbup:

Šta znači okupirana teritorija? Izraelci kontinuirano na tom dijelu Zemlje žive oko 3000 godina. Ko je onda na avijetu "domicilan" ako su oni okupatori? Ako se oni moraju seliti negdje, gdje bi onda trebali svi balkanci? Oće Srbi u Rumuniju, Bošnje u Anadoliju ili slično, Hrvati na Karpate ili Iran?
Pa svako je nekad odnekle došao! Kako znaš ko polaže veće pravo na zemlju?

I odakle tebi pravo opravdavati napade na civilno izraelsko stanovništvo nekakvim mitovima ko je stariji 2000 ili 3000 godina? Imaš fašistički mentalitet pars excellance.
mirsek

#16315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Jevreji ne zive kontinuirano na citavoj tetitoriji Palestine hiljadama godina. Veca naseljavanja su pocela poslije pravljenja cionistickog plana 1800 i neke. Apsurdno, najvise jevreja je zivjelo na zapadnoj obali, to je tradicionalno bio njihov region gdje su obitavali. Sve ove druge teritorije su silom naselili a domace rastjerali ili pobili.
mirza_15

#16316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

zposao wrote:
CPT wrote:

Djogo.press

Haj malo realnosti.
U pravu si. Sve je počelo kada su Palestinci ispalili projektile na pacifiste iz Izraela. Prije toga su se mjesecima sami ubijali snajperima. Gađali su djecu, žene, medicinsko osoblje. Namjerno nisu gađali Izraelce.

Dakle, mjesecima ih ubijaju. Snajperima uglavnom (dobro vidi koga i gdje gađa) i kada ovi naprave neki odgovor onda se izvali glupost kako to rade kontinuirano i kako jadni pacifistički Izrael samo odgovara na napade. Daj nam brojeve ubijenih palestinaca i izraelaca u posljednjih pola godine da vidimo te "kontinuirane" napade. Jedino što je dole kontinuirano je ubijanje palestinaca, držanje istih u blokadi i nehumanim uslovima, otimanje njihove zemlje. I onda dođe pametnica poput tebe i izvali glupost da su palestinci nešto počeli.

Tvoj primjer je kao primjer gdje odrasli čovjek konstantno šamara dijete. Jedan šamar, dva, tri.....deset. U jednom trenutku dijete odgurne odraslog čovjeka. I onda čovjek kaže "Aha, evo ga! On je počeo" i umjesto šamara počne da ga udara šakama. Ti bi komentarisao kao šta ga ima odgurivati! Čovjek se samo brani :oops:
CPT

#16317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by CPT »

zposao wrote:
CPT wrote:

Haj malo realnosti.

Kako kretenski komentar... Bravo ovo je novi level :thumbup:

Šta znači okupirana teritorija? Izraelci kontinuirano na tom dijelu Zemlje žive oko 3000 godina. Ko je onda na avijetu "domicilan" ako su oni okupatori? Ako se oni moraju seliti negdje, gdje bi onda trebali svi balkanci? Oće Srbi u Rumuniju, Bošnje u Anadoliju ili slično, Hrvati na Karpate ili Iran?
Pa svako je nekad odnekle došao! Kako znaš ko polaže veće pravo na zemlju?

I odakle tebi pravo opravdavati napade na civilno izraelsko stanovništvo nekakvim mitovima ko je stariji 2000 ili 3000 godina? Imaš fašistički mentalitet pars excellance.
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli-o ... erritories
seln

#16318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
commendatore wrote:
bumo videli - pretpostavka je majka svih zajeba :izet:

ja sam na strani slabih i nemocnih - ne moraju se zvati Muhamed, ibn, ebu.... zao mi je svakog covjeka koji bezrazlozno pati na svijetu od tiranije a izraelska je prekopirana naci-fasisticka njemacka tiranija....
Pretpostavljam da si i na strani izraelskih civila koje mnogo boli briga za ratom ali opet mu raketa u kucu drmne :)

I srBske civile je mnogo bolela briga za ratom... dok su drugi ginuli.
seln

#16319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote: Ko sto vec rekoh. Nije prvi put da neko pogine “na žici” ali odgovor u 90% slucajeva izostane.
Eto ti dokaza da su Palestinci strpljiv i tolerantan narod, za razliku od tvojih.
seln

#16320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:Mi smo specijalni :lol: , mrznja arapa i izraelaca je velika - pregovori su nekoliko puta pali jer Arapi nece da pogledaju situaciju na terenu nego zive u oblacima...
I vi ste se (da ne bude zabune: vi, srbi) 1993 pozivali na "situaciju na terenu".
Pozovite se sad na "situaciju" na Kosovu. :wink:
seln

#16321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:
славянин wrote:
insomnia78 wrote:Samo je indikativno da raketiranje cesto puta izostane
Pa kod prosjecnog Arapa ovo je savrseno vrijeme da se odgovori raketama - evo izraleci sad bombarduju , igra se na vjerska osjecanja kao dosta puta do sada.
Ali dzaba. Prema svjetskoj banci jedino su evropske zemlje, EU i USA uplatile obecanu pomoc za sanaciju razaranja izbposljednjeg sukoba. Arapi su za sada tu samo sa dovama i kletvama
Jah... Izrael ce rusiti, a Arapi nek placaju.
seln

#16322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Dino34 wrote:
insomnia78 wrote:Zanimljivo da raketiranje uvijek pocne pred ramazan
Zanimljivo je, dragi moji simpatizeru cionista, da isti uvijek uoči ramazana krenu da ubijaju civile.
Kad palestinci iz logora "gaza" odgovore, onda kukate kako "teroristi" raketiraju po civilima.
Ima li nade da ce Erdogan poslati 2 000 000 vojnika da zavrse sa zlocinackom drzavom Izrael za 7 dana?

Iran isto moze poslati 2 000 000, a moze i porodica Asad i shia vlada iz Bagdada.

Mnogo su zajebani kada treba na nenaoruzane udariti, neka se dokazu protiv cionista.
Zaboravio si Irak. I oni napadaju na nenaoruzane. :wink:
seln

#16323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Bodkin wrote:Ali komentari na portalu na vijesti i Izraelu su nenadjebivi. Zamisljam kakav je to zivot da se toliko iznerviras i ides i jebes majku nekakvim zidovima po klix komentarima
Jebote, ko srbi na Informeru. :lol:
seln

#16324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

славянин wrote:
commendatore wrote:
salik79 wrote:
Vratili, je li?! :D
mislio sam da je regularan ali je potvrdio da je nepatvoreni fasisticki mrzitelj muslimana
Boli me briga za muslimane , agnostik sam gledam naciju a ne vjeru.
Agnostici, naravno, ne mogu mrziti.
:-) :-) :-)
seln

#16325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Mozda decko misli da je Inglourious Basterds radjen po istinitom dogadjaju
Mozda domazet misli da sanerske fore mogu zamijeniti argument.
Locked