Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:Joj likova, iz jedne krajnosti u drugu. Sutra ce odbiti posao za bruku para u kini jer ne pricaju jezik i nikad ga nece nauciti jer misle da ne postoje ljudi koji zive u zemlji i nikad jezik ne nauce
Pa nije mi to baš uporedivo.
U Kini ćeš odraditi posao i nazad, a u Njemačku ideš živjeti.
512MB wrote:Vjerujem da ima, al budi ozbiljan Tomo i nemoj uvjek pokusavat da mi shuknes kad ti ne ide od ruke, ionako se samo insomnia smije
Pa jel zaista mislis da silni expats, ambasadori, strani profesori, strani menadzeri, IT eksperti, koji evo naprimjer u Salzburgu zive, osjecaju levatima sto ne znaju jezik? Zive ljidi sasvim normalno i djeca im idu u skole. Ne budi smijesan covjece, nije nikakva sramota ne znati Njemacki jezik ako znas engleski. Sramota je samo ove sljakere i fitikanere koji misle da ih svako gleda i prati sta ce rec
Koliko znam, silni ambasadori, profesori, menadžeri, pa čak i IT eksperti poznaju ne jedan nego više stranih jezika.
Pa zamisli profesora iz BiH koji predaje u Beču, Na Yaleu ili bilo gdje drugo, dođe i kaže, ne znam ja jezik, dajte prevodioca....pa to bi skandal bio.
Profesor u Beču na katedri dođe i kaže ne znam njemački? Čisto sumnjam. Baš ću provjeriti sa ovima na ekonomiji da li se tako prosipaju.
Bodkin wrote:Joj likova, iz jedne krajnosti u drugu. Sutra ce odbiti posao za bruku para u kini jer ne pricaju jezik i nikad ga nece nauciti jer misle da ne postoje ljudi koji zive u zemlji i nikad jezik ne nauce
512MB wrote:Vjerujem da ima, al budi ozbiljan Tomo i nemoj uvjek pokusavat da mi shuknes kad ti ne ide od ruke, ionako se samo insomnia smije
Pa jel zaista mislis da silni expats, ambasadori, strani profesori, strani menadzeri, IT eksperti, koji evo naprimjer u Salzburgu zive, osjecaju levatima sto ne znaju jezik? Zive ljidi sasvim normalno i djeca im idu u skole. Ne budi smijesan covjece, nije nikakva sramota ne znati Njemacki jezik ako znas engleski. Sramota je samo ove sljakere i fitikanere koji misle da ih svako gleda i prati sta ce rec
Koliko znam, silni ambasadori, profesori, menadžeri, pa čak i IT eksperti poznaju ne jedan nego više stranih jezika.
Pa zamisli profesora iz BiH koji predaje u Beču, Na Yaleu ili bilo gdje drugo, dođe i kaže, ne znam ja jezik, dajte prevodioca....pa to bi skandal bio.
Profesor u Beču na katedri dođe i kaže ne znam njemački? Čisto sumnjam. Baš ću provjeriti sa ovima na ekonomiji da li se tako prosipaju.
Ima. Dacu ti ja imena. Cuj prosipaju klav bolan prevodioc, sve je na engleskom. U tom istom becu na ekonomskom faksu imas programe samo na engleskom
Ko kaze? Ko kaze da neces nazad iz njemacke?
Većina našeg svijeta kad ide, ne vraća se. Ide da tamo i živi i radi. Nije to na godinu, dvije, pet, nego neodređeno.
Priznaćeš, s Kinom je to dosta rijeđi slučaj.
Neozbiljan si momak, zasto se uopste upustat u diskusije kad nit citas sta je napisano nit te zanima?
Naravno. Ti si ozbiljan i dajes korisne savjete. Koji su opet potpuno neupotrebljivi za strukturu koja misli ivi odavde
Kaki kurcevi profesori i ambasadori? Narod zavrsava medicinske skole i kurseve vandredno, polaze jezik na puskice ti ovdje razvezo o nekakim ambasadorima i doktorima
Bodkin wrote:
Ima. Dacu ti ja imena. Cuj prosipaju klav bolan prevodioc, sve je na engleskom. U tom istom becu na ekonomskom faksu imas programe samo na engleskom
Pa ima, vjerovatno ova starija garda.
Ovi mlađi sigurno ne.
Znam pouzdano da Rahimić dr. Zijada govori njemački jezik i čak drži katedru na istom.
512MB wrote:Ova stranica oslikava citav propast BiH drustva i obrazovanja... mogu mislit insomnie onako u kaljavom kombinezonu u pekari sreo nekog doktora u odijelu i aktovkom u ruci koji na engleskom naruci "one bred please" kako mu u sebi veli "koji ljakse u pm", ko da zivi u Kaknju a ne u EU
Strasno...
Sramota je da visokoobrazovana osoba sebi dopusti da ne zna barem nešto progovoriti na jeziku zemlje u kojoj živi. Nepoznavanje jezika kad tad ispliva i stvori problem bez obzira koliko iza sebe imao diploma, magisterija, doktorata, naučnih radova i ostalog.
Nije to ni šta će neko drugi reći... zbog samog sebe jbt. Meni ego ne bi dopustio da dođem u takvu situaciju.
Neozbiljan si momak, zasto se uopste upustat u diskusije kad nit citas sta je napisano nit te zanima?
Naravno. Ti si ozbiljan i dajes korisne savjete. Koji su opet potpuno neupotrebljivi za strukturu koja misli ivi odavde
Kaki kurcevi profesori i ambasadori? Narod zavrsava medicinske skole i kurseve vandredno, polaze jezik na puskice ti ovdje razvezo o nekakim ambasadorima i doktorima
Ne daje ovdje nitko savjete nego vodimo diskusiju u kojoj ti ucestvujes sa banalnostima i ides u krajnost.
Da ti pojasnim...
Da, velikoj vecini ce biti bolje da savladaju jezik drzave u koju idu i o tome ce im ovisti mnoge stvari i kvalitet zivota.
Ali ipak, postoji manjina ljudi kojima jezik nije potreban i koji ce zivit jednak zivot ili cak i bolji nego ovi ljudi iz prve grupe.
To je cijela poenta price.
512MB wrote:
Ne daje ovdje nitko savjete nego vodimo diskusiju u kojoj ti ucestvujes sa banalnostima i ides u krajnost.
Da ti pojasnim...
Da, velikoj vecini ce biti bolje da savladaju jezik drzave u koju idu i o tome ce im ovisti mnoge stvari i kvalitet zivota. Ali ipak, postoji manjina ljudi kojima jezik nije potreban i koji ce zivit jednak zivot ili cak i bolji nego ovi ljudi iz prve grupe.
konoplja wrote:
Da ti pojasnim...
Da, velikoj vecini ce biti bolje da savladaju jezik drzave u koju idu i o tome ce im ovisti mnoge stvari i kvalitet zivota. Ali ipak, postoji manjina ljudi kojima jezik nije potreban i koji ce zivit jednak zivot ili cak i bolji nego ovi ljudi iz prve grupe.
Ne postoji
Wow bravo, bravo! Svaka cast na ovom odgovoru. Da mozda to malo pojasnis?
Molim lijepo.
insomnia78 wrote:
Prije nego sto se sa tobom upustim u besmislena naglabanja procitaj moj izvorni post:
512MB wrote:
Sve zavisi kojem sloju drustva pripadas...
Jesi li kognitivno u stanju srz ove moje recenice ekstrapolirat?
Last edited by 512MB on 22/05/2019 14:20, edited 2 times in total.
konoplja wrote:
Da ti pojasnim...
Ne postoji
Wow bravo, bravo! Svaka cast na ovom odgovoru. Da mozda to malo pojasnis?
Molim lijepo.
Pa hajde ti prvo objasni koja je to grupa ljudi koja zivi u stranoj zemlji a da joj poznavanje jezika te zemlje nije potrebno, koja ce zivit jednak eto po tebi cak i bolji zivot nego da ga znaju... Hajde bas me interesuje. Navedi nam tu opciju gdje je bolje ne znat njemacki u Njemackoj