Svaka ti dalapopajic wrote:Na nesrecu me nagovori pajdo da bacim pogled na ovu temu na kojem me 5 godina nije bilo.
Pogledah i zgrozih se kolicinom gluposti koje se ovdje pisu.
Erdogan odabrani sin nacije , spasitelj , demokrata , i brizni otac Bosnjaka koje mu je Alija ostavio u amanet kao da su vreca krompira.
I jedna totalno nenormalna prica u vezi belaja sa Holandijom bazirana na neobavjestenosti.
A istina po ovom pitanju ide ovako : pocetkom marta se vrse diplomatski pregovori izmedju Holandije i Turske gdje turski ministar vanjskih poslova izrazava zelju da 3 dana prije velikih izbora u Holandiji Turska u Roterdamu organizuje velike mitinge podrske Erdoganu na koje su bili pozvani Turci iz svih drugih holandskih gradova i iz dijela Njemacke.
Gradonacelnik Roterdama, Marokanac , musliman , trazi od holandske vlade da se ti mitinzi organizuju u neko drugo vrijeme jer su mu pune ruke posla oko obezbjedjenja zbog izbora.
Rute saopstava turskom ministru vanjskih poslova da naravno moze doci kad god zeli , ali ne da organizuje te velike mitinge 3 dana prije holandskih izbora.
Izbori u Turskoj su u aprilu pa se mitinzi mogu orgsnizovati i nakon holandskih izbora.
Ali, neeeee...Turci navalili da eto bas tog dana hoce nagurati hiljade Turaka u Roterdam.
TO im je odbijeno. Sto nikome normalnom ne bi trebalo da je za cudjenje.
I mimo te odluke , turski ministar sjeda na avion i hoce po svaku cijenu da bas ta e dana prije holandskih izbora obavi agitaciju za Erdogana.
E, pa ne moze.
I to se nazva fasizmom ???
Od koga ?
Od "demokrate " Erdogana ?![]()
A Erdoganovo spominjanje Srebrenice je sve samo ne stvarna sucut prema bosnjackim zrtvama. Jeftino i fuj ubiranje politickih poena.
A sad fino nastavite velicati Turke...jebo Bosnu , Turci su nam i otac i mati
Republika Turska
- sargon
#16301 Re: Republika Turska
-
farisovo
#16302 Re: Republika Turska
Nemoj samo hvalospjeve o EU prosipati. Osjetio sam ja njihovu "brigu " za nas na vlastitoj koži - mada su se tada zvali EZ.drndalo wrote:Lupas ko Maxim po diviziji, kao i sa "Diplomatskim protokolom" kod privatnog dolaska Ministrice, a ako ti nije jasno da Turskoj (politicki) mi dolazimo (samo) kao kusur u potkusurivanju sa EU, onda ti ni Bog ne moze pomoci u tvojim zabludama...farisovo wrote:lotPi wrote:
Nije Papua Nova Gvineja bila sponzor genocida pa nije "nas najveci prijatelj".
Nisi odgovorio koji su konkretni koraci koje je Turska poduzela da nama pomogne (delikatne i odlucujuce prilike) ili da nas zastiti.
Izostavimo Demirela i 90-e, uzmimo zadnjih 15 godina.
PN Gvineja nije, ali Holandija jeste bila sponzor genocida u BiH. To je činjenica!
Ne znam šta to nama treba pomoći u BiH? Imamo zemlju takva -kakva je. Međunarodni ugovor, koji je donesen za njeno unutrašnje uređenje - kojeg je uz sve nedostatke potpisao i rahmetli Alija; kao predsjednik BiH.
Glavni problem u ovakvoj BiH je "velika briga" naših komšija i susjeda za nas i naše stanje. Ali to će doći na svoje - polako. Vidiš jučer kada do guše zadužena Hrvatska gubi Agrokor - nema ni pomena BiH na hrvatskim vijestima.
Toga će biti sve više.
I tu ima još jedna bitna stvar, a radi se o licemjernoj ulozi EU koja je protiv muslimana svakim svojim postupkom.
Jaka Turska je pomoć samo zbog svoje jakosti i to je dovoljno.
Ministrica, i da je u pitanju privatna posjeta, ima diplomatski imunitet, ali to je za tebe veća matematika.
Turska je prijatelj ove zemlje i Bošnjaka - muslimana. Volimo ih i podržavamo jer su muslimani.
Je li ti sada jasnije?
-
farisovo
#16303 Re: Republika Turska
Pravac u Široki, pa samo nazivnik Turska u svome postu zamjeni sa Hrvatska.popajic wrote:Na nesrecu me nagovori pajdo da bacim pogled na ovu temu na kojem me 5 godina nije bilo.
Pogledah i zgrozih se kolicinom gluposti koje se ovdje pisu.
Erdogan odabrani sin nacije , spasitelj , demokrata , i brizni otac Bosnjaka koje mu je Alija ostavio u amanet kao da su vreca krompira.
I jedna totalno nenormalna prica u vezi belaja sa Holandijom bazirana na neobavjestenosti.
A istina po ovom pitanju ide ovako : pocetkom marta se vrse diplomatski pregovori izmedju Holandije i Turske gdje turski ministar vanjskih poslova izrazava zelju da 3 dana prije velikih izbora u Holandiji Turska u Roterdamu organizuje velike mitinge podrske Erdoganu na koje su bili pozvani Turci iz svih drugih holandskih gradova i iz dijela Njemacke.
Gradonacelnik Roterdama, Marokanac , musliman , trazi od holandske vlade da se ti mitinzi organizuju u neko drugo vrijeme jer su mu pune ruke posla oko obezbjedjenja zbog izbora.
Rute saopstava turskom ministru vanjskih poslova da naravno moze doci kad god zeli , ali ne da organizuje te velike mitinge 3 dana prije holandskih izbora.
Izbori u Turskoj su u aprilu pa se mitinzi mogu orgsnizovati i nakon holandskih izbora.
Ali, neeeee...Turci navalili da eto bas tog dana hoce nagurati hiljade Turaka u Roterdam.
TO im je odbijeno. Sto nikome normalnom ne bi trebalo da je za cudjenje.
I mimo te odluke , turski ministar sjeda na avion i hoce po svaku cijenu da bas ta e dana prije holandskih izbora obavi agitaciju za Erdogana.
E, pa ne moze.
I to se nazva fasizmom ???
Od koga ?
Od "demokrate " Erdogana ?![]()
A Erdoganovo spominjanje Srebrenice je sve samo ne stvarna sucut prema bosnjackim zrtvama. Jeftino i fuj ubiranje politickih poena.
A sad fino nastavite velicati Turke...jebo Bosnu , Turci su nam i otac i mati
-
aratet
#16304 Re: Republika Turska
Ovaj Farisovo, onaj Zagor, sandzo Elre i onaj sto smatra kako ce Erdogan unistiti Evropksu uniju ce Dzeneta zaraditi na ovoj temi, koliko lijepih rijeci govore za zastitnika svih muslimana, osim Kurda i vecine Sirijaca (mada su oni komunjare i polusije).
-
aratet
#16305 Re: Republika Turska
Da te podsjetim da su bili nasi okupatori nekoliko stoljeca, niceg dobrog nisu donijeli, poslije njih smo bili jedna jaka zaostala zemlja, nesto su Austijanci malo uspjeli ispraviti.farisovo wrote:Možda nisu ni pomogli, ali nisu ni bili SPONZORI genocida.lotPi wrote:Ovdje se cesto spominju fraze "dokazani prijatelj Bosnjaka i Bosne", "zastitnici Bosne", "nase jedini prijatelji" i slicne gluposti.
Volio bih da neko konkretno navede kada je nama Turska kao drzava pomogla (mozemo poceti od 1875) i ugrozila neke svoje interese i prijateljstva zarad nasih.
Kolike su investicije (realne) u BiH u zadnjih 10 godina!?
Osim praznih rijeci i poruka upucenih "turkoflima" i onima koji se vise osjecaju Turcima (Bakir i slicni) nego Bosancima nikada nije stiglo nista konkretno.
Prodat ce nas (ako je moguce) za vrecu brasna ako imaju interesa i ljude sa kojima mogu manipulirati na vlasti u BiH.
To je cinjenica.
Turska tada i Turska danas su dva dijametralno suprotna pojma.
-
farisovo
#16306 Re: Republika Turska
Ono sti ti Kolinda danas porucuje iz Neuma, ostaje samo na rijecima jer je jaka Turska iza Bosnjaka - muslimana. EU, ta licemjerna zajednica, naravno ne progovara - iako je Kolindica iz te iste Unije koja se temelji na "jednakim pravima za sve".aratet wrote:Ovaj Farisovo, onaj Zagor, sandzo Elre i onaj sto smatra kako ce Erdogan unistiti Evropksu uniju ce Dzeneta zaraditi na ovoj temi, koliko lijepih rijeci govore za zastitnika svih muslimana, osim Kurda i vecine Sirijaca (mada su oni komunjare i polusije).
Ali, ocito ti to ne razumijes. Pa da ti ponovim.
Sto jaca Turska, sto bolji odnosi Bosnjaka i Turaka to ce susjedstvo i komsiluk samo moci ostajati na rijecima i pjeniti do boli.
- lotPi
#16307 Re: Republika Turska
@Ministrica, i da je u pitanju privatna posjeta, ima diplomatski imunitet, ali to je za tebe veća matematika.farisovo wrote:Nemoj samo hvalospjeve o EU prosipati. Osjetio sam ja njihovu "brigu " za nas na vlastitoj koži - mada su se tada zvali EZ.drndalo wrote:
Lupas ko Maxim po diviziji, kao i sa "Diplomatskim protokolom" kod privatnog dolaska Ministrice, a ako ti nije jasno da Turskoj (politicki) mi dolazimo (samo) kao kusur u potkusurivanju sa EU, onda ti ni Bog ne moze pomoci u tvojim zabludama...
Ministrica, i da je u pitanju privatna posjeta, ima diplomatski imunitet, ali to je za tebe veća matematika.
Turska je prijatelj ove zemlje i Bošnjaka - muslimana. Volimo ih i podržavamo jer su muslimani.
Je li ti sada jasnije?
Tu si u pravu, morali su je pustiti, ali ograditi konzulat na 500m udaljenosti pa nek prica sta hoce.
Predizborna kampanja u vlastitoj drzavi, u drugim ako domacin dozvoli.
@Turska je prijatelj ove zemlje i Bošnjaka - muslimana. Volimo ih i podržavamo jer su muslimani.
Govori u svoje ime.
Nigeriju, Cad i Alzir takodjer volis i podrzavas jer su tamo muslimani
Turska jeste malo sentimentalna prema nama iz istorijskih razloga i to jako dobro koristi ali nam nije naklonjena niti nam je iskreni prijatelj!
Medju obicnim narodom je OK, ono simpatisu nas, ali vec na podrucju politike, interes i novac i nista drugo.
Vidi samo visine investicija u Srbiji i kod nas.
Koristi nas kao kusur, kao otirac za svoje interese.
A nas glupi bivsi Reis bez imalo nacionalnog ponosa i svijesti kaze "Mi smo Turci i Bosnjaci"!
- GeeTnT
#16308 Re: Republika Turska
Koliko je Bosnjaka iselilio u Tursku od 90 tih, a koliko Srba u SrbijU?
- sunceKOtepsija
#16309 Re: Republika Turska
Ministar vanjskih poslova Turske je danas komenatrisuci izborni rezultat bu Holandiji i govoreci o stanju Evrope generalno rekao:" Uskoro ce u Evropi doci do vjerskih sukoba i ratova" te je dodao
"Naucicete kako se odnositi prema Turskoj, ne vise kao Valadari, jer je turska Vladar-iza nje je ummet od 2 milijarde ljudi" te zbog toga "morate nauciti da razgovarate sa Turskom ravnopravno, ukoliko to prihvatite spremni smo za bilo kakav dogovor, ali morate nauciti kako da se ponasate. Mi cemo vas nauciti kako da se ponasate"
Cavusoglu je govoreci o evropi i Holandskim rezultatima dodao da nema nikakve razlike izmedu socijal-demokrata i Wildersa, da svi imaju ista razmisljanja, upozorio je evropske politicare da se evropa urusava njihovom politikom te da ide ka vjerskom ratu (prisjetio se evropske historije i stogodisnjeg rata-apelovao je na njih da uzmu pouke iz povjesti-uciteljice, majke i macehe zivota-zavisi kako za koga) . "Sto godina su klali jedni druge zbog razlicite vjere, da bi to prekinuli uspostavili su Evropsku Uniju. Sada su spremni sve to da pogaze i povedu Evropu u novi stogodisnji rat"

Nurettin Canikli-zamjenik Premijera izjavio da se evropa raspada "san je gotov" te upozorio na tmurnu evropsku buducnost rijecima:
"Buducnost Turske je svjetla, a Evropa ima da se zamisli nad svojom buducnoscu. Evropa i zapad boluju od teske bolesti, izgubice mnogo krvi-jer Evropa se ne pridrzava vrijednosti i nacela zbog kojih je uspostavljena. Evropu je jedinstvenom drzalo postovanje osnovnih ljudskih prava, vladavina zakona-medutim sada se to gazi, i bez toga Evropa ide ka svom raspadu. Raspad Evrope niko nece moci zaustaviti, raspad Evrope je vec zapoceo, to je nezaustavljiv proces i Evropski lideri su toga svjesni, san je gotov, Evropa je gotova."
ZIVILA TURSKA I VELICANSTVENO TURSKO 21. STOLJECE

Last edited by sunceKOtepsija on 16/03/2017 13:45, edited 1 time in total.
-
aratet
#16310 Re: Republika Turska
Jesi svjesta da je Turska kazala kako ce braniti Turkmene po Siriji, jesi svjestan kako su prosli i sta je Turska kasnije uradila?farisovo wrote:Ono sti ti Kolinda danas porucuje iz Neuma, ostaje samo na rijecima jer je jaka Turska iza Bosnjaka - muslimana. EU, ta licemjerna zajednica, naravno ne progovara - iako je Kolindica iz te iste Unije koja se temelji na "jednakim pravima za sve".aratet wrote:Ovaj Farisovo, onaj Zagor, sandzo Elre i onaj sto smatra kako ce Erdogan unistiti Evropksu uniju ce Dzeneta zaraditi na ovoj temi, koliko lijepih rijeci govore za zastitnika svih muslimana, osim Kurda i vecine Sirijaca (mada su oni komunjare i polusije).
Sto jaca Turska, sto bolji odnosi Bosnjaka i Turaka to ce susjedstvo i komsiluk samo moci ostajati na rijecima i pjeniti do boli.
- lotPi
#16311 Re: Republika Turska
Ne konta on da ce nas Erdogan radi najmanjeg dogovora sa Putinom pustiti niz voduaratet wrote:Jesi svjesta da je Turska kazala kako ce braniti Turkmene po Siriji, jesi svjestan kako su prosli i sta je Turska kasnije uradila?farisovo wrote:Ono sti ti Kolinda danas porucuje iz Neuma, ostaje samo na rijecima jer je jaka Turska iza Bosnjaka - muslimana. EU, ta licemjerna zajednica, naravno ne progovara - iako je Kolindica iz te iste Unije koja se temelji na "jednakim pravima za sve".aratet wrote:Ovaj Farisovo, onaj Zagor, sandzo Elre i onaj sto smatra kako ce Erdogan unistiti Evropksu uniju ce Dzeneta zaraditi na ovoj temi, koliko lijepih rijeci govore za zastitnika svih muslimana, osim Kurda i vecine Sirijaca (mada su oni komunjare i polusije).
Bez da trepne.
- sunceKOtepsija
#16312 Re: Republika Turska
jaka Turska i jak i stabilan Azerbejdzan su garant opstanka Bosnjaka muslimana

- zagortenej
#16313 Re: Republika Turska
sunceKOtepsija wrote:jaka Turska i jak i stabilan Azerbejdzan su garant opstanka Bosnjaka muslimana![]()

-
aratet
#16314 Re: Republika Turska
To je politika, tako se to i radi, nema prijatelja, ali Erdogan slabo razumije politiku, diplomatski je katastrofalan, razjebao odnose sa svima.lotPi wrote:
Ne konta on da ce nas Erdogan radi najmanjeg dogovora sa Putinom pustiti niz vodu
Bez da trepne.
- drndalo
#16315 Re: Republika Turska
Ja ne prosipam hvalospijeve ni o kome, za razliku od tebe... Ja sam svjestan da bi mene i EU i Turska i Amerika odmah prodale, samo je pitanje koja bi isposlovala bolju cijenu da me prodaju... Ako je tebi mentalno lakse da te prodaju Turci, to je samo tvoj problem... Ja ne volim da me iko prodaje...farisovo wrote:Nemoj samo hvalospjeve o EU prosipati. Osjetio sam ja njihovu "brigu " za nas na vlastitoj koži - mada su se tada zvali EZ.drndalo wrote: Lupas ko Maxim po diviziji, kao i sa "Diplomatskim protokolom" kod privatnog dolaska Ministrice, a ako ti nije jasno da Turskoj (politicki) mi dolazimo (samo) kao kusur u potkusurivanju sa EU, onda ti ni Bog ne moze pomoci u tvojim zabludama...
Je li ti sada jasnije?
Ti brkas pojmove iz silne zelje da se uvuces Ministrici resora kojig-ni-sam-ne-znas, a koja naravno za tebe ni cula nije, i trabunjas o dipl. imunitetu... Jesu li je uhapsili, zatvorili, prebili, stagod ? Dipl. imunitet NE ZNACI da mozes raditi sta hoces, posebno ne dokle hoces, u svim zemljama koje iole drze do sebe... Diplomatski je odnositi se prema domacinu s duznim postovanjem, i u dogovoru s njim raditi stvari... Dolazak na nesto STO NIJE DOZVOLJENO od domacina nije diplomatija, posebno ne dobra diplomatija, i zena je samo zamoljena da se udalji u pravcu iz kojeg je dosla, cak je imala i naoruzanu pratnju sluzbenih policijskih automobila da budu 100% sigurni da ce ona 100% bezbijedno stici do Njemacke, da je neki poludjeli Nizozemski hriscanski siledzija ne bi slucajno napao... Moze li domacinskije od toga ?
Ja podrzavam i volim samo onoga ko mene voli, a za to mi trebaju dokazi. Od Turske nemam te dokaze... Od jako puno muslimana nemam takodjer te dokaze, pa me zaboli dupe za njima, kao i njihA prema meni...
- sunceKOtepsija
#16316 Re: Republika Turska

posla mi drug-uz poziv za sve dobre ljude da lajkaju
- tranquil
#16317 Re: Republika Turska
Pročitah jutrošnje rezultate izbora u Nizozemskoj, i skontah da ipak volim tamošnju demokratiju, koje je, takva kakva jeste, ipak bolja od bilo kakve imitacije demokratije u jugoistočnoj Europi i Maloj Aziji.dr.gog wrote:Dakle, neka se napuši qrca svaki ljubitelj Turske ili holandske "demokratije", uz obavezni prethodni test pušenja Erdoganu ili Wildersu.![]()
Shodno tome, da upitam, gdje se može preuzeti qrac za pušenje, pošto padoh u tu nesretnu kategoriju ljubitelja demokratije u zemlji lala? I dodatno pitanje, ako ne volim ni Erdogana ni Wildersa, kome da popušim od njih dvojice?
- NajdraziVodjaa
#16318 Re: Republika Turska
Eno objektivni klix sa ushicenjem jjavlja poraz Wildersa njegova stranka na marginama
, i onda otvoris vijest i vidis da je Wildersova stranka druga najjaca u drzavi i da raste a da premijer Rutte je dobio 15 mandata manje nego prosle izbore kao i njegova vladajuca koalicija koja je ispusila poprilican broj mandata. Ovo kao u Austriji debakl desnice jer je Hofer dobio 2 procenta manje od protivnika predsjednicke izbore 
- Challenger__
#16319 Re: Republika Turska
- Ima li gdje Kikija da obavijesti forumsku javnost da njegov politički favorit, sjecikesa Barzani i njegovi sateliti u Turskoj podržavaju ustavne promjene koje predlaže AKP i Tajip?

Barzani, resmen referandum için, EVET, çalışmalarina başladı!
- Kikibombona
#16320 Re: Republika Turska
Ovo je nekakva stranka osnova 2015. U saopstenju kazu da nemaju veze sa Barzanijem i da ne djeluju po njegovom nalogu.Challenger__ wrote:- Ima li gdje Kikija da obavijesti forumsku javnost da njegov politički favorit, sjecikesa Barzani i njegovi sateliti u Turskoj podržavaju ustavne promjene koje predlaže AKP i Tajip?
Barzani, resmen referandum için, EVET, çalışmalarina başladı!
Pro-Barzani KDP-Bakur je osnovan 1991. U Turskoj se vode kao ilegana stranka, tako da djeluju u Erbilu, irackom Kurdistanu, gdje su nedavno organizovali 11. kongers stranke.
Grb KDP-Bakur

- Challenger__
#16321 Re: Republika Turska
Barzani i Erdogan su protagonisti i sateliti jedne te iste politike, njih dvojica su ISTI *URAC, samo je pitanje koliko će tebi trebati vremena ti da uvidiš ono što se vidi iz svemira.
______
______
-
farisovo
#16322 Re: Republika Turska
Svaki demokrata je za ukidanje "vojnog ustava "; koji vojsci Turske omogućuje da u bilo kojem trenutku izvrše vojni udar i smjene legitimne vlasti.
Za kratko vrijeme dobit će mo, ako Bog da, ustav kakav dolikuje Republici Turskoj.
Za kratko vrijeme dobit će mo, ako Bog da, ustav kakav dolikuje Republici Turskoj.
- ultima_palabra
#16323 Re: Republika Turska
Hoce li biti 104% za?
-
farisovo
#16324 Re: Republika Turska
Da te podsjetim da su Osmanlije tada nazivali Bolesnik sa Bosfora, što je i bilo tačno obzirom da su pucali po svim šavovima.aratet wrote:
Da te podsjetim da su bili nasi okupatori nekoliko stoljeca, niceg dobrog nisu donijeli, poslije njih smo bili jedna jaka zaostala zemlja, nesto su Austijanci malo uspjeli ispraviti.
Danas je Turska sila u usponu.
Da li su Osmanlije šta ostavile u BiH korisno i dobro?Itekao, od Arslanagic mosta, Počnitelja, Baš čaršije i džamija i džamija... Što je i najveća turistička ponuda BiH. I prvi vodovod toga vakta.
-
farisovo
#16325 Re: Republika Turska
70% brat - bratuultima_palabra wrote:Hoce li biti 104% za?