Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
__Phoenix__

#16301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by __Phoenix__ »

homega wrote:
Marko Zarko wrote:
stangla_angla wrote:Ima li novih vijesti o DF, hoce li u vlast? ima li ista od objedinjavanja ljevice (Lazović, Ivo Komšić , Naša stranka itd)

Lazović i Ivo komšić su politički dinosauri i izumrli su davno. Ljevica se treba ujediniti pod kapom DF-a i Željka Komšića koji je dobio najviše glasova na izborima od svih ljevičara. SDP će se teško konsolidirati, bez obzira na infrastrukturu, sukobi će eskalirati iz dana u dan, a kad se smire slijede hapšenja vrhuške.
Po čemu su oba Komšića, Lazović i ostali, ljevičari u BiH?
Nisu oni ljevičari, veći nacionalisti nego neki što su okarakterisani od strane javnosti...
Maystor

#16302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

johntra wrote:Je li to veliki šef napokon seli u veći stan? Doduše, nije onaj što mu je Selver dao u Robotu, nego seli na Maltu...valjda zamjena neka, šta li...110 kvadratića, 40 više od sadašnjeg...
Ti si otvoreno širio propagandu SDP-a, tvrdio da SDP neće propasti na ovim izborima, da će pomesti DF i ne mogu više da se sjetim svih tvojih bisera. Da sam na tvom mjestu, ja bih se ušutio neko vrijeme.
homega

#16303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

__Phoenix__ wrote:
homega wrote:Po čemu su oba Komšića, Lazović i ostali, ljevičari u BiH?
Nisu oni ljevičari, veći nacionalisti nego neki što su okarakterisani od strane javnosti...
Nije politika ljevice slikanje po srušenom jablaničkom mostu, niti je slika J.B. na zidu, ljevica je ideja koja zahtijeva mnoga odricanja, najprije beneficija i povlastica, ideja ekonomske i socijalne jednakosti. Niti jedan od spomenutih, niti iko u BiH ko je bilo kako u poziciji vlasti, nije ljevičar.

Svaki naš političar samo je gramzivi, pohlepni lešinar, koji poziciju vlasti zloupotrebljava i koristi u vlastitom interesu. To je pravilo uneseno tranzicijom, promjenom političkog sistema države, padom komunizma i usponom etnoklerikalizma. Svi prepisuju od SDA :-)
L u c i f e r

#16304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

Takvim rjecnikom samo pokazujes da si psiho. :)
Marko Zarko

#16305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Zašto ova tema teške sociopate pretvara u teške psihopate?

Nešto su svi neurozni u svezi glede DF-a :D
JedanMova

#16306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Marko Zarko wrote:Zašto ova tema teške sociopate pretvara u teške psihopate?

Nešto su svi neurozni u svezi glede DF-a :D
Mora da je zbog za radi neceg ;-)
skambrljo

#16307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skambrljo »

Nešto nam nema SDP-ovaca otkad je "Gibraltar" došao u BIH.
Možda su slučajno nestali kao i vođa im. :lol: :?: :?:
JedanMova

#16308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

skambrljo wrote:Nešto nam nema SDP-ovaca otkad je "Gibraltar" došao u BIH.
Ili im je zatvorena pipa za finansiranje :D
madner

#16309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Fakat, nidje crvenih kmera. :D
VjecitiStudent

#16310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

O sebi se zabavili, spremaju se za subotu.
The BEN10

#16311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

JedanMova wrote:
skambrljo wrote:Nešto nam nema SDP-ovaca otkad je "Gibraltar" došao u BIH.
Ili im je zatvorena pipa za finansiranje :D
Zato sebija radi za 5-oro. :lol:
Alfons Kauders

#16312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Fakat, nidje crvenih kmera. :D
jes vala :D
hellue

#16313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Image
drug_profi

#16314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Realno, svako ko je glasao ima puno pravo da kritikuje i pljuje, ako iznevjere ocekivanja. Trenutno rade bas ono sto ja ocekujem od njih. Nece sa SDA ni pod razno.
Ako ulete, hraknucu ih po sred cela.
kamen spoticanja

#16315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

drugi profil wrote:Realno, svako ko je glasao ima puno pravo da kritikuje i pljuje, ako iznevjere ocekivanja. Trenutno rade bas ono sto ja ocekujem od njih. Nece sa SDA ni pod razno.
Cek malo, dakle smisao postojanja DFa je neparticipiranje u vlasti?
Ili samo vazi za sda po cemu je mrski sdp ili ogavni sbb uredu?
Malo mi to nesto konfuzno? Sta se tacno ocekuje od mandarina? Da guraju drzavu prema naprijed ili da zauzimaju što bolju poziciju za 2018. ?
Ako je ovo drugo koja je razlika medju dosad isprobanim?
Samo mi nemoj zlatkove mantre o poljupcima zmaja i koalicijama s zelenim jer tu pricu pushe samo najvjerniji crveni kmeri
Styling

#16316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

drugi profil wrote:Realno, svako ko je glasao ima puno pravo da kritikuje i pljuje, ako iznevjere ocekivanja. Trenutno rade bas ono sto ja ocekujem od njih. Nece sa SDA ni pod razno.
Problem je u tome što mi svoju energiju usmjeravamo u pogrešnom pravcu
Ne treba kritikovati glasače, birali su što su brali.
Ne treba kritikovati ni izabrane, birači su ih izabrali.

Treba kritikovati onih 45% glasača koji nisu izašli na izbore i time poslali poruku da je njima u ovoj zemlji dobro i da ništa ne treba mijenjati. To je ciljana grupa koju treba animirati da se na idućim izborima proba nešto promijeniti.
kamen spoticanja

#16317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Styling wrote:
Problem je u tome što mi svoju energiju usmjeravamo u pogrešnom pravcu
Ne treba kritikovati glasače, birali su što su brali.
Ne treba kritikovati ni izabrane, birači su ih izabrali.

Treba kritikovati onih 45% glasača koji nisu izašli na izbore i time poslali poruku da je njima u ovoj zemlji dobro i da ništa ne treba mijenjati. To je ciljana grupa koju treba animirati da se na idućim izborima proba nešto promijeniti.
de ba sta ce se promjeniti? za koga ce glasati tih 45% koji ce nekad kao izaci na izbore? za angelu merkel?
upravi si da trebamo usmjeravati energiju ali na izabrane...sve one koje dobiju priliku da uzmu makar i jednu marku po razlicitim nivoima vlasti...treba im derati ghuzove tako da ili rade posao kako treba ili da od vlasti bjeze ko covjek od zene nakon 20 godina braka
al jok...podjelimo se u tabore i branimo poziciju makar nam defecirali na glavu svaki dan...pravimo neke imaginarne strategije,mislimo da smo vazni dok drugari trose 12 miliona na reprezentacije i skijanja po austrijskim glecerima bez i jedne konkretne stvari za koju se branioci lika i djela mogu uhvatiti
i tako na svim stranama i u svim politickim partijama
drug_profi

#16318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

kamen spoticanja wrote:
Cek malo, dakle smisao postojanja DFa je neparticipiranje u vlasti?
Ili samo vazi za sda po cemu je mrski sdp ili ogavni sbb uredu?
Malo mi to nesto konfuzno? Sta se tacno ocekuje od mandarina? Da guraju drzavu prema naprijed ili da zauzimaju što bolju poziciju za 2018. ?
Ako je ovo drugo koja je razlika medju dosad isprobanim?
Samo mi nemoj zlatkove mantre o poljupcima zmaja i koalicijama s zelenim jer tu pricu pushe samo najvjerniji crveni kmeri
Ne kontas ti to cim ti se mora objasnjavati. Ko se sa SDA spandja ulazi u sistem koji su oni kreirali, svjesni da nema ista od promjena. Dakle samo fotelja i nakon toga slobodni pad.
SDA mora u opoziciju da bi se rascistili njihovi kadrovi iz tuzilastva, sudova, preduzeca, agencija, koji tolerisu drzavu kojoj zakoni ne vaze za sve isto. Tek onda ce se i ta SDA poceti mijenjati na bolje. To je jedini nacin.
SDA je sad trula stranka kojoj bolje pristaje ime organizovane mafije nego politicke stranke.

Realno, u modernoj demokratiji imas dvije ili tri stranke. Lijevu, desnu i neku izmedju. Desno znamo ko je, a ove dvije treba da se iskristalisu pod kojim cemo ih akronimom znati. Problem je i sto mi imamo tri drzave u jednoj, pa uvijek dobijes HDZ i otamo koga oni odaberu. Ali mene najvise handri ona stranka koja vlada u djelu gdje ja zivim.
kamen spoticanja

#16319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ma pusti demagogiju iz centrale crvenih kmera prenosenu iz usta vojnika reufa bajrovica darke brkana i slicnih :wink:
oko mene kradu i zeleni i crveni i mandarine( jest i one jer su im dresovi do prije koji dan bili malo crveniji :wink: ) a vala i fahrovi
tu pricu zlatko je pricao godinama na svaki izborni poraz i lezanje u hladovini opozicije uz obilno koristenje drzavnih resursa na svaki moguci nacin...e sutra ce tom istom zlatku da presude ti isti koji pricaju da je "narod glup i stoka i da ga treba mjenjati"
i kakva ba tuzilasta i sudovi...ako je igdje koncetracija crvenih i mandarina veca to su ti nivoi vlasti? i sta ? nista
ustvario vidio si u zadnje 4 godine sta?
pusti ba suplju i nasilno zabijanje glave u pijesak...zbog toga vam ovakvi zeleni svaki izborni ciklus drze casove deranja ghuzova a svima nama svi zajedno oderaze i ghuzove i kozu s ledja
i btw mandarine su ti u koaliciji s zelenim svakako...mozes poceti da pljujes
drug_profi

#16320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Cekaj malo znaci niko ne valja, svi su isti....
oh sori nisam te prepoznao.
kamen spoticanja

#16321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

drugi profil wrote:Cekaj malo znaci niko ne valja, svi su isti....
oh sori nisam te prepoznao.
vidim ja da ti nista nisi prepoznao :wink:
posebno dio u prici gdje mrske i ogavne crvene mjenjaju mandarine koje ce donijeti prosperitet i blagostanje samo ako ne koaliraju s zelenim
no forum uglavnom sacuva postove...malo izlistaj temu o crvenim s pocetka price...pa mi reci koja je razlika osim u boji...
drug_profi

#16322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Hajmo ponovo.
Dakle sistem je korumpiran.
Zahtjeva reset ili rekonstrukciju.
To se nece desiti dok se god ista pita onaj ko ga je takvim napravio - jer napravio ga je bas onako kako mu odgovara.
Dakle neko novi mora biti.
E trazimo novog... dok ne nadjemo.
Jel DF, SBB, KRM, NVZ, ŠGLJ, moramo ga traziti... druga opcija je anarhija i neredi, a za to ovdje jos nije dovoljno lose da bosnji ne bi bilo zahmetli izac iz kuce... a posto je bosnji donji prag nizak, je se ne bih nadao da cu ga docekati jer nisam toliki mazohista.

A ti i dalje mrvi kako su svi isti, zato imamo pola ljudi koji su ubjedjeni da su pametni sto ne glasaju.
kamen spoticanja

#16323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

drugi profil wrote:Hajmo ponovo.
To se nece desiti dok se god ista pita onaj ko ga je takvim napravio - jer napravio ga je bas onako kako mu odgovara.
Jel DF, SBB, KRM, NVZ, ŠGLJ, moramo ga traziti... druga opcija je anarhija i neredi, a za to ovdje jos nije dovoljno lose da bosnji ne bi bilo zahmetli izac iz kuce... a posto je bosnji donji prag nizak, je se ne bih nadao da cu ga docekati jer nisam toliki mazohista.

A ti i dalje mrvi kako su svi isti, zato imamo pola ljudi koji su ubjedjeni da su pametni sto ne glasaju.
da ga trazimo? :lol:
hocemo...evo suljagiceva bivsa zena kaze da su on,darko brkan i reuf bajrovic trazili isto na rucku od 150 eura koji je ona platila...
vidjet ces da je to tvoje mazohizam u ultraturbo formatu...polahko
hajd ziv bio
palermo

#16324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:...treba im derati ghuzove tako da ili rade posao kako treba ili da od vlasti bjeze ko covjek od zene nakon 20 godina braka
To bi trebala biti suština, ali bojim se da, makar ovdje, ta priča ne pije vode...
drug_profi

#16325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

kamen spoticanja wrote:
drugi profil wrote:Hajmo ponovo.

da ga trazimo? :lol:
hocemo...evo suljagiceva bivsa zena kaze da su on,darko brkan i reuf bajrovic trazili isto na rucku od 150 eura koji je ona platila...
vidjet ces da je to tvoje mazohizam u ultraturbo formatu...polahko
hajd ziv bio
Cekaj, znaci svi su isti? Mrvis tu bezveze. Ja sam makar dao svoje rjesenje. Daj da cujem sta ti predlazes?
Post Reply