Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SmoLe wrote:koliko se ceka da dodje nesto iz Kalifornije? jel treba duze ili krace nego iz Kine?
10-14 dana
jes se kalifornija približila
dan-dva kalifornija, tjedan dana dhl global u njemačkoj, sortiranje-amo tamo kod njih i ostalo je kod nas pošta, carina
ovakva su moja iskustva barem s usps iz kalifornije, ima jedna radnja gdje svako malo kupujem
kloniran wrote:
Ma ja na to mislim, Jeste kina al ne mora biti isto skladiste, moze biti jedan npr u shenzenu a drugi u guandongu, a na stranici to ne prikazuju sto je bezveze.
Pogledaj imaju li ti te artikle na everbuying, ja tamo uzimam stakla i maske za telefon, dosta jeftiniji od gearbesta i geekbuyinga, za istu cijenu ko npr na gearbestu dobijem i TN,
Ako ces sta kupovati preko 50$ javi da ti posaljem kod za -5$
Kakav je shipping sa ovog everbuying ? Jel Netherland Post ? Jel kombinuju i stavljaju sve zajedno ?
papebih wrote:Artikl narucen 24.12 koji vrijedi 24 KM i drugi narucen 11.1 koji vrijedi 49 KM se upravo srecu na carini. Da li me ceka najcrnji scenariji, zbir te dvije vrijednosti pa onda carina, pdv, taksa i ostalo
Pokušao sam jučer i danas dodati svoju VISA Electron debitnu karticu na AliExpress no javlja mi neku sistemsku grešku.
Nisam našao ništa korisno na internetu, jedino što mi pada na pamet je da na kartici nema novca ?
Raptor44 wrote:Pokušao sam jučer i danas dodati svoju VISA Electron debitnu karticu na AliExpress no javlja mi neku sistemsku grešku.
Nisam našao ništa korisno na internetu, jedino što mi pada na pamet je da na kartici nema novca ?
Stavi svakako nesto novca pa pokusaj opet. Doduse meni AliPay nista nije ni uzeo ni vratio kad sam dodavao karticu.
Pozdrav svima
Kupio sam s ebay charger za controllere , neki dan ga dobio , sve po opisu ali nije potpuno ispravan . Jedan slot za punjenje ne radi , drugi radi uredno . Snimio sam video , javio se selleru i naravno , izvinjavaju se zbog neugodnosti bla bla i evo danas mi salju nagodbu . Nude mi refund 50 % cijene artikla . Molim za savjet sto mi je dalje ciniti ?
ja nisam htio kupit polovican artikl nego skroz funkcionalan i to sam platio , a ovako mi je prakticno neupotrebljiv jer kroz par dana stize i drugi controller , kontas ? to rjesenje mi ne odgovara nikako
Stigle dvije za 19 dana preko China posta, dobra brzina, čekam još jednu naručenu isti dan, isto preko China posta, ona je sigurno u Sarajevu na razvrstavanju i stići će za koji dan.
Kad bih naručio tastaturu sa Amazona,cijena 50$ koliko bi to na kraju sve iznosilo zajedno sa carinom i svim drugim troškovima ako ih ima ?
Inače,ista tastatura se kod nas prodaje za 180KM..
je li neko upratio vijest da se sada moze autom u drzavu uvesti roba vrijednosti 600 KM bez carine a do sada je bilo 200 KM
ovo je uradjeno zbog uskladjivanja sa EU praksom
dobra vijest
un1ted wrote:Vrlo vjerovatno ni ne mozes naruciti tu tastaturu u BIH, jer jako mali broj trgovaca sa amazona salje u BIH.
Cijena artikla + cijena dostave, pa na to 5% carine, na na to 17% PDV i na kraju jos 15-20KM taksi.
jest nažalost naručivati s amazona su kurčeva posla, jer ubrat da nešto se dostavlja u bih plus još da ti ogromno ne zaračunaju je rijetkost nažalost.
A jesmo banana od države,ali piše ispod artikla da se šalje za BiH a koliko vidim prodaje Amazon tj. stoji "Sold by Amazon".
Ali ne isplati se očigledno jer bi platio duplu cijenu od one sa Amazona kad uključim sve što si nabrojao
Hvala na pomoći.