Ukrajina

sumirprimus

#162576 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

opet ovaj moj lokalni ceto.
de malo, ne mozemo, ne ide, ne radi, ne bi, ne bih, ne bismo, ali i necu, nesretan, nezadovoljan.
idemo tri cetri...
pa se opet tivra na temu provocirat kad orci negdje uspiju, jer ti je to dusevna hrana ko i svakom pravom pocetniku u dusi :)
i onda kazu nisu ljubitelji treceg rima i dusanovog casrtva, nego sam oobjektivni i realni :lol: :evil:
Last edited by sumirprimus on 22/05/2023 12:19, edited 1 time in total.
emigrazione

#162577 Re: Ukrajina

Post by emigrazione »

Kada ce vise kontaofanziva kodnog naziva "njih dvojica, ja i babo sami", kisa stala, krompir se posijo...sta se ceka, zna li se sta?
sumirprimus

#162578 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

emigrazione wrote: 22/05/2023 12:19 Kada ce vise kontaofanziva kodnog naziva "njih dvojica, ja i babo sami", kisa stala, krompir se posijo...sta se ceka, zna li se sta?
babo i ja...
sumirprimus

#162579 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nije ni cudo sto su saveznici, ruski nacosi i teror mule :lol: :evil:
djugum

#162580 Re: Ukrajina

Post by djugum »

pici wrote: 22/05/2023 11:43 Zasto da nekoga banujes ako ima oprecno misljenje, stavis ga na foe il ga lupas argumentima, sto je sizifov posao, jer ti hajd da kazem insani, ne zele da shvate da je strana koju oni podrzavaju, ZLO.Nije ni zapadu maslo za ramazana ALI (od Neda Starka) za razliku od ovih diktatorskih srednjevjekovnih drzava su Abuzenze.
Ko god misli da su oni ti koji su upravu, nek svoje bliznje i prijatelje neusmjeravaju u zle zapadne drzave vec u slobodarske zemlje gdje su vreca mesa.
Upravo tako.
Ljudi zive na zapadu, pozivaju se na slobodu govora (sto je i ispravno, to im je i zapad dao) a brane mracni agresorski sistem gdje ne smijes pisnut! Kad se pocnu javljat direktno iz rusije, irana i ostalih... moze im se uvaziti misljenje, dotad ignore majka.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#162581 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

emigrazione wrote: 22/05/2023 12:19 Kada ce vise kontaofanziva kodnog naziva "njih dvojica, ja i babo sami", kisa stala, krompir se posijo...sta se ceka, zna li se sta?
agent_zero

#162582 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

pici wrote: 22/05/2023 11:43
agent_zero wrote: 22/05/2023 11:02

Kad moderacija ne radi posao...
Zasto da nekoga banujes ako ima oprecno misljenje, stavis ga na foe il ga lupas argumentima, sto je sizifov posao, jer ti hajd da kazem insani, ne zele da shvate da je strana koju oni podrzavaju, ZLO.Nije ni zapadu maslo za ramazana ALI (od Neda Starka) za razliku od ovih diktatorskih srednjevjekovnih drzava su Abuzenze.
Ko god misli da su oni ti koji su upravu, nek svoje bliznje i prijatelje neusmjeravaju u zle zapadne drzave vec u slobodarske zemlje gdje su vreca mesa.
Stani malo, ne govorim o mišljenju, nego činjenici da je preko vikenda iskočilo 4-5 nickova sa očitom namjerom da provocira forumaše, jer su se direktno kačili na njihove postove i provocirali.

Ako je očigledno i nedvosmisleno provociranje dozvoljeno, hajde da i ja provociram na drugim osjetljivim temama, nemoj da bi me ko od moderatora dirn'o.
lvartheboneless

#162583 Re: Ukrajina

Post by lvartheboneless »

drug_profi wrote: 22/05/2023 11:33
lvartheboneless wrote: 22/05/2023 11:22 Nikakav napad se ne dešava u Belgorodu.
Nemojmo se lagati.
Bahmut je pao.
Činjenica je da Orcima moral otišao gore, Ukrima dole.
Svi se evo nadamo da će svakog trenutka izbiti negdje.
Ali ne izbijaju.
Proljetna ofanziva se polako pretvara u ljetnu.
Situacija trenutno nije dobra. Realno :shock:
Realno moral nije pao jer je Bahmut trebao davno pasti. Niko to povlacenje nije dozivio kao poraz.
Ovi drugi su momentalno osjetili malu radost, ali nakon euforije dolazi suocenje sa istinom da ne mogu dalje, a ako i probaju izginuce ko mravi.
Pa sa cinjenicom da ogromna vojska uopste nije ni ucestvovala u Bahmutu. Da Patrioti skidaju letejelice kao muhe. Da dolaze F-ovi, da je ZSU pocela operacije na teritoriji Rusije, itd. itd.
Mislim da se stvari sa moralom desavaju bas obrnuto odo onga sto si ti rekao, a ofanziva je pocela odavno. Samo prvo treba izluditi orke.
Ne bih se složio, ZSU nije počela operacije na teritoriji Rusije. To nijedan validan izvor nije potvrdio.
Oko morala bi se i mogli složiti.
Ofanziva ako je počela onda dobro, ali ne vidim neke značajne pomake. Ofanziva može trajati u teoriji i 5 godina.
Ukri nemaju toliko vremena.
Ne trebaju se čekati F-ovi. A sve mimo njih su dobili, skoro sve obuke su završile. Vrijeme je idealno.

Šta se čeka?
:?
japin_mutapi

#162584 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

dosadnih ljudi
eto nema ofanzive rusi.sve.pobili i unistili
zadovoljan
drug_profi

#162585 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lvartheboneless wrote: 22/05/2023 12:27
drug_profi wrote: 22/05/2023 11:33

Realno moral nije pao jer je Bahmut trebao davno pasti. Niko to povlacenje nije dozivio kao poraz.
Ovi drugi su momentalno osjetili malu radost, ali nakon euforije dolazi suocenje sa istinom da ne mogu dalje, a ako i probaju izginuce ko mravi.
Pa sa cinjenicom da ogromna vojska uopste nije ni ucestvovala u Bahmutu. Da Patrioti skidaju letejelice kao muhe. Da dolaze F-ovi, da je ZSU pocela operacije na teritoriji Rusije, itd. itd.
Mislim da se stvari sa moralom desavaju bas obrnuto odo onga sto si ti rekao, a ofanziva je pocela odavno. Samo prvo treba izluditi orke.
Ne bih se složio, ZSU nije počela operacije na teritoriji Rusije. To nijedan validan izvor nije potvrdio.
Ofanziva ako je počela onda dobro, ali ne vidim neke značajne pomake. Ofanziva može trajati u teoriji i 5 godina.
Ne trebaju se čekati F-ovi. A sve mimo njih su dobili, skoro sve obuke su završile. Vrijeme je idealno.

Šta se čeka?
Vjeruj mi nemam namjeru nekoga u nešto ubjeđivat.
jer ja kad ubjeđujem nešto, koristim uvijek ubjeđivač.
Od pola kile bar.
Spoiler
Show
Image
A ne ide preko foruma
:mrgreen:
SanskiBiser

#162586 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

imamo i aktere bitke 117. bgd TO ukrajine, 6 TF vs 263 motorizovana VRF

vidi imena mjesta Dronovka...lete dronovi oko Dronovke :shock:
madner

#162587 Re: Ukrajina

Post by madner »

Point. wrote: 22/05/2023 11:23
madner wrote: 22/05/2023 11:11

Napisao sam nekad da je Wagner SS u ovoj reprizi, vojska koja ima PR ali ne stedi ni svoje ni tudje vojnike pa ga je to pogodilo.

Jedini razlog za tu reakciju je da je stovatelj romantizovane slike SSa kao neke vojne elite.
I na osnovu toga si došao do oštroumnog zaključka da je gospodin iz Istre štovatelj SS i nacizma?
To je definicija stovatelja SSa tako da to nije zakljucak nego posljedica. :roll:
Gvozdeni1

#162588 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

drug_profi wrote: 22/05/2023 11:05 Da su svi ko ovaj Gvozdeni, gdje bi nam kraj bio. Makar čovjek nije drogiran tamjanom. A sad da ćemo se oko svega složit, nećemo sigurno.
Ma meni je odlicno. Ovde sam "cetalj", a kod svojih sam ustasa, eventualno zapadom fascinurana zalutala ovca.

Kazem ti, za potpuno istu recenicu tamo mi kazu ustasa, ovde cetnik. I sta ti mislis o tome haha?

Popio sam ja ban na skoro svim tg kanalima jer kazem da su rusi nesposobni i da imaju korumpirano-komunisticko vodstvo. I vojno i politicko.
Znas kako ospu po meni kad kazem sa se jebu oko Bahmuta 9 mjeseci i da ih za par km ceka novi Bahmut.
A tek kad kazem sa su tehnicki zaostali. Pa tu psovkama nema kraja.
Jednom sam i rekao da ce izgubiti i Donbas nastave li ovako, pa su me htjeli tuci. Mada ne bi imao nista protiv da neko i dodje.

E ovde ne valja ako kazes da i rusi znaju nesto. Da uce i da su sve zajebaniji. Ne navijacki nego obicna konstatacija.
lvartheboneless

#162589 Re: Ukrajina

Post by lvartheboneless »

drug_profi wrote: 22/05/2023 12:34
lvartheboneless wrote: 22/05/2023 12:27

Šta se čeka?
Vjeruj mi nemam namjeru nekoga u nešto ubjeđivat.
jer ja kad ubjeđujem nešto, koristim uvijek ubjeđivač.
Od pola kile bar.
Spoiler
Show
Image
A ne ide preko foruma
:mrgreen:
A dobro normalno je da se dvojica ne mogu baš u svemu složiti. Sve dok smo ljudi, a ne Rusi ili nedaj Bože ovi drugi, gori, dobrila smo :D

Imam i ja tih ubjeđivača više vrsta, al to baš u extremnim situacijama koristim.
Nego kakvo je ovo pregrupisanje dole na jugu? Znal se šta? :?:
ketronsd1

#162590 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

sumirprimus wrote: 22/05/2023 08:34
dosta ork cetnickog smeca okrenuto licem prema zemlji, karta bez povratka, uz prigodnu eminem numeru.
Bogami sam mislio da ti ode sa teme ko i drug sanski sto je uradio. Kontam nece valjda zbog sacice cetalja da digne ruke. :izet: :izet:
:bih: :bih:
lavic

#162591 Re: Ukrajina

Post by lavic »

Gvozdeni1 wrote: 22/05/2023 13:21
drug_profi wrote: 22/05/2023 11:05 Da su svi ko ovaj Gvozdeni, gdje bi nam kraj bio. Makar čovjek nije drogiran tamjanom. A sad da ćemo se oko svega složit, nećemo sigurno.
Ma meni je odlicno. Ovde sam "cetalj", a kod svojih sam ustasa, eventualno zapadom fascinurana zalutala ovca.

Kazem ti, za potpuno istu recenicu tamo mi kazu ustasa, ovde cetnik. I sta ti mislis o tome haha?

Popio sam ja ban na skoro svim tg kanalima jer kazem da su rusi nesposobni i da imaju korumpirano-komunisticko vodstvo. I vojno i politicko.
Znas kako ospu po meni kad kazem sa se jebu oko Bahmuta 9 mjeseci i da ih za par km ceka novi Bahmut.
Jednom sam i rekao da ce izgubiti i Donbas nastave li ovako, pa su me htjeli tuci. Mada ne bi imao nista protiv da neko i dodje.

E ovde ne valja ako kazes da i rusi znaju nesto. Da uce i da su sve zajebaniji. Ne navijacki nego obicna konstatacija.

Ima ovdje mnogo ljudi koji te razumiju i razgovarali bi i prihvatili te.... ali moras prihvatit i shvatit da ima mnogo i onih kojima su pripadnici tvog naroda uz velokodusnu podrsku Srbije nanjeli nemjerljivo zlo a bili su civili i samo htjeli normalan zivot u svojo drzavi.

I kad sasvim malo ubacis tog "pro" automatski se refleksi bude i jos svatsa nesto, i to vise nikada nece izlapiti iz bica "Bosanskog" bica.
sumirprimus

#162592 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

BOGME ZESTOKO SE ROKAJU :D
SanskiBiser

#162593 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

A evo još jednog videa iz Belgoroda.

Bez obzira jesu li jutrošnji događaji obična drskost, izviđanje u borbi ili dio globalnog plana, ono što se događa sasvim je prirodno i logično.

Ako je Rusija silom, terorom i podlošću “stvorila” svoju DNR i LNR u Ukrajini, onda Ukrajina ima puno pravo nekoliko ruskih regija pretvoriti u svoje marionetske republike.

Zašto ne?
Ovo je jednostavan "alaverdi".

"Belgorodska narodna republika" bi mogla postati prva na popisu "teritorijalnih gubitaka" Rusije. Kao meta je vrlo zgodna, pogotovo sada, kada je vodi suludi lik koji ozbiljno gradi "usječene bedeme po uzoru na XII stoljeće".

Sve je prirodno. "Oko za oko, proteza za protezu."

Aleksandar Nevzorov
https://t.me/nevzorovtv/9015
Last edited by SanskiBiser on 22/05/2023 13:47, edited 1 time in total.
sumirprimus

#162594 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

znaci standardna suplja cetaljska, nista njih ne interesuje oni su samo neutrlani i zabrinuti, al po vlastitim rijecima" banovan na svim tg kanalima" forume ne spominje znaci ubi se jadan relativizirati, prvo dodje lagano opusti pricu svi su isti bla bla, uh ko vas ne zna,
standarnda suplja. bljak. i jos ima obraz od 2komponentne gume, dok to prima udarce i ne haje. jebte ko bi osto pri zdravoj pameti tamo gdje ga ljudi ne zele, i hgdje ga pljuju javno, cast izuzecima?
janje_

#162595 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

lavic wrote: 22/05/2023 13:34
Gvozdeni1 wrote: 22/05/2023 13:21

Ima ovdje mnogo ljudi koji te razumiju i razgovarali bi i prihvatili te.... ali moras prihvatit i shvatit da ima mnogo i onih kojima su pripadnici tvog naroda uz velokodusnu podrsku Srbije nanjeli nemjerljivo zlo a bili su civili i samo htjeli normalan zivot u svojo drzavi.

I kad sasvim malo ubacis tog "pro" automatski se refleksi bude i jos svatsa nesto, i to vise nikada nece izlapiti iz bica "Bosanskog" bica.
Čim on priča o "moji" i "vaši", pa mu je i dobra vijest da se jedan "bošnjak" bori na strani rusa, jasno je u kojem je on filmu zaglavio.

U mojoj BiH nema drugih osim mojih i iskreno se nadam da će se svi oni koji BiH ne doživaljavaju kao svoju domovinu, uglavnom iseliti za Njemačku/Austriju ili nešto dalje i tamo pustiti da ih nagriza nostalgija i jede priča o "kući" i "dole" i tako to..

Ima jednostavan test: reci nam da li su ratko mladić, radovan karadžić, biljana i ostala ekipa, za tebe heroji ili ratni zločinci i biće odmah jasno ko si , šta si, i zašto te ljudi nazivaju četaljom ovdje..
sumirprimus

#162596 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

samo makni ruski shit i odma ide spustanje lopte, nema krcenja litija i ostalih bs...
isto ocekujem i na balkanu, al ne prije nego se putler i mordor polome do kraja. onda brzi kurs civiliziranja, a ne da oni nekom drze lekcije, normalana svijet trazi civilizirane ljude i ponasanje ,a ne one koji samo imaju pretenzije prema susjedima, da priznaju kosovo dabome, eu i nato dabome. mirni.
sumirprimus

#162597 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

janje_ wrote: 22/05/2023 13:50

Čim on priča o "moji" i "vaši", pa mu je i dobra vijest da se jedan "bošnjak" bori na strani rusa, jasno je u kojem je on filmu zaglavio.

U mojoj BiH nema drugih osim mojih i iskreno se nadam da će se svi oni koji BiH ne doživaljavaju kao svoju domovinu, uglavnom iseliti za Njemačku/Austriju ili nešto dalje i tamo pustiti da ih nagriza nostalgija i jede priča o "kući" i "dole" i tako to..

Ima jednostavan test: reci nam da li su ratko mladić, radovan karadžić, biljana i ostala ekipa, za tebe heroji ili ratni zločinci i biće odmah jasno ko si , šta si, i zašto te ljudi nazivaju četaljom ovdje..
ne siri njihovu propagandu, vi su isti, sami sebe granatirali i ubijali i slican mo. sve im je isto.,agresor dlaku mijenja a cud nikada!
statixx

#162598 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Ovo bas neke budaletine... :D

japin_mutapi

#162599 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

nije lahko biti rusista i velikosrbista ovih dana
nakon poraza u ukrajini slijedi gradjanski rat u rusiji a posljedicno i u bjelorusiji i srbiji

slava ukrajini
sumirprimus

#162600 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

japin_mutapi wrote: 22/05/2023 13:52 nije lahko biti rusista i velikosrbista ovih dana
nakon poraza u ukrajini slijedi gradjanski rat u rusiji a posljedicno i u bjelorusiji i srbiji

slava ukrajini
smetljari obicni, i jos dodje ovde prodavat nama mooda pod bubrege, obraz djon ,svasta trpi a i kako ne bi, preko cega su sve presli i jos likovali u ovih 30 godina...
Post Reply