Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#16251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

skafiskafsnjak wrote:Clear and simple :D

Image
Ali, kakvi su ono tragovi kočenja desno? Šta li je vozač tu pokušavao?
Laplace

#16252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

commendatore wrote:
Laplace wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:hoce li mi neko objasniti koji je fol ovih snimaĆa instastorija : snima komadic volana,km sat,u pozadini obavezno ide neka dzigera i tako objavi 4 zaredom...wtf?
To ganjaju Darvinovu nagradu. Pomažu evoluciji, da se iz genetskog basena izbace najgluplji.
nazalost tebi na zdravlje a i meni - genetski otpad se razmnozava....
Da. Imao sam kratak napad optimizma. A onda sam se sjetio početka filma "Idiokratija".
530i

#16253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Laplace wrote:
Ne na autoputu, nego u gradu. Jednom sam na autoputu (obilaznica) promašio izlaz, produžio do kružnog prema Pofalićima, zaokrenuo i vratio se, zatim se opet prebacio nekako prema kružnom ka Stupu. I dva puta sam promašio izlaz iza Kaknja (išao u Travnik), produžio do Zenice pa nazad magistralom.

Na obilaznici sam shvatio da sam fulio odmah, na samom izlazu, stao na zaustavnj par stotina metara dalje. Pade mi na pamet ona snimka kako se vraćaju zaustavnom, rekog "ne budi seljak" i produžih. Za nevolju, na kružnom gužva (pisao sam već o tome, ne znaju ljudi koristiti unutrašnju traku na kružnom).

Ozbiljan nedostatak koncentracije mogu reći :shock: :roll:
Laplace

#16254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

530i wrote:
Laplace wrote:
Ne na autoputu, nego u gradu. Jednom sam na autoputu (obilaznica) promašio izlaz, produžio do kružnog prema Pofalićima, zaokrenuo i vratio se, zatim se opet prebacio nekako prema kružnom ka Stupu. I dva puta sam promašio izlaz iza Kaknja (išao u Travnik), produžio do Zenice pa nazad magistralom.

Na obilaznici sam shvatio da sam fulio odmah, na samom izlazu, stao na zaustavnj par stotina metara dalje. Pade mi na pamet ona snimka kako se vraćaju zaustavnom, rekog "ne budi seljak" i produžih. Za nevolju, na kružnom gužva (pisao sam već o tome, ne znaju ljudi koristiti unutrašnju traku na kružnom).

Ozbiljan nedostatak koncentracije mogu reći :shock: :roll:
Dobro, ovo je u razmaku od par godina. Ona dva puta kada sam prošao do Zenice je zato što sam se zapričao sa ženom. Promašaj na zaobilaznici je zato što sam pratio navigaciju na mobitelu i baš u trenutku kad sam trebao skrenuti je zazvonio mobitel.

Edit: nije toliko do koncentracije koliko do vožnje na autopilotu. Kako god, nisam voziol lijevom trakom ili britanskim stilom kroz kružni tok. :D
commendatore

#16255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Laplace wrote:
skafiskafsnjak wrote:Clear and simple :D

Image
Ali, kakvi su ono tragovi kočenja desno? Šta li je vozač tu pokušavao?
tragovi guma slepera - ili prikolice ili tegljaca.... blokiran lezaj, blokirana hidraulika, kasno izbjegavanje sudara a i umor.... sam odaberi :D
r_faruk

#16256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

ne paljenje zmigavca pri prestrojavanju, ali se zato obavezno upali zmigavac ako je jedino moguce skrenuti desno. dakle ne mozes pravo, mozes skrenuti samo desno, i upalis zmigavac, ali zato dok se prestrojavas, ubacujes i ostali qrci, ni u ludilu ne palis...

prelazak preko lezeceg u prvoj pri brzini od 8.5km/h...

prelazak raskrsnica u prvoj pri brzini od 8.5km/h...

usporavanja pred kamerom, i to divljacko usporavanje, uleti ispred tebe pa oplete po kocnici...

generalno, voznja ispod ogranicenja kada za to nema potrebe...

i ona cuvena "imam pravo da vozim ispod ogranicenja", ama idi u pi*du materinu, ima tramvaj, komercijala, pjeske, bicikl....
sve obaveze po gradu obavljam pjeske, a auto na parking..... ali jok, bosnjo ga ostavi u raskrnici, samo da kupi hljeb, somun, kiflu, novine, a zivi 500m od pekare, trafike, prodavnice...... i one kretene sto pored markala ostavljaju na sinama auto da kupe cigare isto naboijem na qrac zajedno sa dostavnim vozilima parkiranim na sred ceste...

prijatelj u stokholmu parkirao automobil na parkingu u kontra smijeru, sva auta okrenuta lijevo, on okrenuo desno, istu noc je dobio kaznu i neka je...
beni-bu-man

#16257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:ne paljenje zmigavca pri prestrojavanju, ali se zato obavezno upali zmigavac ako je jedino moguce skrenuti desno. dakle ne mozes pravo, mozes skrenuti samo desno, i upalis zmigavac, ali zato dok se prestrojavas, ubacujes i ostali qrci, ni u ludilu ne palis...

usporavanja pred kamerom, i to divljacko usporavanje, uleti ispred tebe pa oplete po kocnici...

i ona cuvena "imam pravo da vozim ispod ogranicenja", ama idi u pi*du materinu, ima tramvaj, komercijala, pjeske, bicikl....
sve obaveze po gradu obavljam pjeske, a auto na parking..... ali jok, bosnjo ga ostavi u raskrnici, samo da kupi hljeb, somun, kiflu, novine, a zivi 500m od pekare, trafike, prodavnice...... i one kretene sto pored markala ostavljaju na sinama auto da kupe cigare isto naboijem na qrac zajedno sa dostavnim vozilima parkiranim na sred ceste...

prijatelj u stokholmu parkirao automobil na parkingu u kontra smijeru, sva auta okrenuta lijevo, on okrenuo desno, istu noc je dobio kaznu i neka je...
:thumbup:

Zaboravio si usporavanje na 10km/h da bi se vidilo sta se desava sa strane
Logovan

#16258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

r_faruk wrote:ne paljenje zmigavca pri prestrojavanju, ali se zato obavezno upali zmigavac ako je jedino moguce skrenuti desno. dakle ne mozes pravo, mozes skrenuti samo desno, i upalis zmigavac, ali zato dok se prestrojavas, ubacujes i ostali qrci, ni u ludilu ne palis...

Jesi ti ters neki. :roll: :mrgreen: :mrgreen:
r_faruk

#16259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

:), jesam, pizdim svaki dan...... najdraze mi je pjeske, najmanje se nerviram..... :D
Filter

#16260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

bgmi ni tabananje nije sto je nekad bilo, rekao bi covjek sve englez do engleza
prije se hodalo desnom stranom i nema sudaranja, sad ko stoka svako svoje tjera.
ne kontam kako im ne smeta stalno se sudarati sa ljudima, ferhadijom proci nocna mora
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

ja ću da prelazim preko vibra ležećih maksimalno 20km/h. 205/45 zvoni, jesam li brže od 20 preko njih prešao.
r_faruk

#16262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Filter wrote:bgmi ni tabananje nije sto je nekad bilo, rekao bi covjek sve englez do engleza
prije se hodalo desnom stranom i nema sudaranja, sad ko stoka svako svoje tjera.
ne kontam kako im ne smeta stalno se sudarati sa ljudima, ferhadijom proci nocna mora
ferhadijom ne idem uopste, uvijek pored pozorista :) ili onom ulicom pored markala
Filter

#16263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

r_faruk wrote:
Filter wrote:bgmi ni tabananje nije sto je nekad bilo, rekao bi covjek sve englez do engleza
ferhadijom ne idem uopste, uvijek pored pozorista :) ili onom ulicom pored markala
tuda i ja tabanam uglavnom, al nekad moram i kroz ferhadiju, pa me samo srklet spuca
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Image
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#16266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Prijatelju, ja sam mislio da sam jedini kome to smeta. Znaci, ipak nisam posljednji mohikanac vrste u izumiranju :skoljka: Stoka, pa to ti je! I ja sam isto cesto razmisljao kako im ne smeta konstantno se sudarati sa ljudima, ali sam dosao do zakljucka da marva ni ne konta da je pravilno desnom stranom hodati.

Jednostavno, stoka od naroda. U sumi gdje je najmanje naroda je najljepse :D
Optimist

#16267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Romeo 80 wrote:
Prijatelju, ja sam mislio da sam jedini kome to smeta. Znaci, ipak nisam posljednji mohikanac vrste u izumiranju :skoljka: Stoka, pa to ti je! I ja sam isto cesto razmisljao kako im ne smeta konstantno se sudarati sa ljudima, ali sam dosao do zakljucka da marva ni ne konta da je pravilno desnom stranom hodati.

Jednostavno, stoka od naroda. U sumi gdje je najmanje naroda je najljepse :D
Dosli divlji i otjerali pitome. ;-)
Laplace

#16268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

un1ted wrote:Image
E, jesi me zeznuo. Taman ja uploadovao sliku, kopirao link i krenuo postaviti kad vidim da je već tu. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Romeo 80 wrote: ali sam dosao do zakljucka da marva ni ne konta da je pravilno desnom stranom hodati.
mozda su iz japana dosli turisti...
bitanga_sa_otesa

#16270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Logovan wrote: Jesi ti ters neki. :roll: :mrgreen: :mrgreen:
i ja sam isti :lol:
beni-bu-man

#16271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: Jesi ti ters neki. :roll: :mrgreen: :mrgreen:
i ja sam isti :lol:
pojedite snickers :lol:
bitanga_sa_otesa

#16272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

beni-bu-man wrote: pojedite snickers :lol:
otkud mi lova za te skupe Ćokoladice..jedem frondi keks...
beni-bu-man

#16273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote: pojedite snickers :lol:
otkud mi lova za te skupe Ćokoladice..jedem frondi keks...
znas i ti sta valja
frondi najjaci :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#16274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

jasam seljak poyyy :D
beni-bu-man

#16275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »