Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.
Sto se tice Fude, zar nije porazno za SDA da ga pokusava oblatiti cinjenicom da je nekad bio njihov clan
Nije ba niko lud ni malouman, svi mi znamo ko je i sta je Fudo. Vise bi vas trebalo brinuti sto je narod u stanju podrzati i crnog vraga, a kamoli Fudu, samo ne bi li vam vidio ledja.
_BataZiv_0809 wrote:Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.
Sto se tice Fude, zar nije porazno za SDA da ga pokusava oblatiti cinjenicom da je nekad bio njihov clan
Nije ba niko lud ni malouman, svi mi znamo ko je i sta je Fudo. Vise bi vas trebalo brinuti sto je narod u stanju podrzati i crnog vraga, a kamoli Fudu, samo ne bi li vam vidio ledja.
Sve stoji...osim.price "vi ste imali 20 godina" kad su zajedno mezili janjce
Koliko sam ja shvatio, Grad se ne bi ni zaduživao, nego JP Vodovod i kanalizacije Zenica.
JP VIK Zenica bi otplaćivao kredit.
Grad treba samo da bude jamac a nema zakonskog osnova da to bude, nego traži od Kantona da Kanton da garanciju a Kanton to prebacuje dalje na Federaciju BiH.
Tih 9% koje spominjete i koje Fudo traži to je od vodnih naknada koje Zenica plaća FBiH, pa bi red bio da se dio novca vrati Zenici.
Last edited by Ci-Nick on 12/01/2017 22:07, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote:Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.
Fudo je došao "Tobe" i kad još jedan dio SDA članstva dođe tobe, onda možemo krenuti naprijed.
Mislim da je pravi trenutak za onu: "Ne pitaj šta može Grad učiniti za tebe nego šta ti možeš učiniti za Grad" !
Kaže (ovo treba čitat' kroz nos):
"ja sam sredio da u ugovoru piše da je zemljište gradsko sve dok se ne dobije upotrebna dozvola, tek će se onda prepisati na KTG"
vwlover wrote:U ulici Aleja šehida, u trgovačkom centru „Džananović“, od strane lica I.R. izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licima Š.H. i J.A., sva lica iz Zenice. Policijski službenici Policijske uprave I poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
kakanj je propao jer je huso htio da sprovede u stvarnost svoj masterpiece ktg.
navodno je i na tom sastanku sa EP bio kategoricki protiv, tako su bar pricali ljudi koji su bili na sastanku.
odakle 100 miliona? pa Zenica-Kakanje je 24 km. nije novi autoput nego dvije cijevi sa izolacijom i nesto ventila... (cak se moze izvesti i sa jednom cijevi, ali eto...)
...meni je zanimljivije otkud 70mil. za 20% udjela koje se potencira kao jedino prihvatljivo rjesenje???
Mislim da je ukupna investicija 70 miliona KM, ako je samo 20% tih 70 miliona, to ko potpise, apsolutni je ludjak....
Valjda je 70 miliona cijeli posao, s tim da bi grad učestvovao sa 20 posto,odnosno 14 miliona.
Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
clio_dci120 wrote:Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
Jest ludost, ali nema drugog načina da riješi grijanje u gradu zbog zelenih koji su zadužili građane do grla i nema se kud više.
Nesto ne vjerujem u priču notsure-a da bi EP odradila sama projekat vrelovoda iz Kaknja. Ako bi se čudo desilo i na to EP stvarno pristaje, treba onda pitati gradonačelnika zašto to sve odbija. Sigurno je jedan od razloga i vrijeme, mada i dalje ne vjerujem u finansiranje od strane EP.
clio_dci120 wrote:Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
Jest ludost, ali nema drugog načina da riješi grijanje u gradu zbog zelenih koji su zadužili građane do grla i nema se kud više.
Nesto ne vjerujem u priču notsure-a da bi EP odradila sama projekat vrelovoda iz Kaknja. Ako bi se čudo desilo i na to EP stvarno pristaje, treba onda pitati gradonačelnika zašto to sve odbija. Sigurno je jedan od razloga i vrijeme, mada i dalje ne vjerujem u finansiranje od strane EP.
Pa sto ne vjerujes kada bi to njima dugorocna i sigurna investicija? Isto dalekovod da pruzaju.
Dzaba vi razglabate o tome danima.. Nama je jedini spas da zima ne bude previse hladna.. Sve ostalo smo najebali Ja sam siguran da nece ni sutra doci grijanje, cak i ako nekom srecom dodje bit ce kao da nije doslo..
...da li to znaci da je Kaknjo vracen po zadatku da ova studija ne prodje, jer ocito nekome nije stalo da JP Grijanje opstane i Opstina/Grad Zenica ima rijeseno grijanje za najmanje narednih 30 godina...Ko je taj mocnik? Mittal??
Pa i ako ima nekih postavljenih uslova od strane EP-a, ponovo se pitam zar nije bolje pristati na te uslove nego ispocetka sa sumljivim likovima praviti firme???
Norm wrote:...da li to znaci da je Kaknjo vracen po zadatku da ova studija ne prodje, jer ocito nekome nije stalo da JP Grijanje opstane i Opstina/Grad Zenica ima rijeseno grijanje za najmanje narednih 30 godina...Ko je taj mocnik? Mittal??
Pa i ako ima nekih postavljenih uslova od strane EP-a, ponovo se pitam zar nije bolje pristati na te uslove nego ispocetka sa sumljivim likovima praviti firme???
To za Kaknju je vrlo vjerovatno, i već godinama sumnjam da neko ovo namjerno radi da bi kupio JP Grijanje (kao što su uradili s Komradom, prvo Alba pa onda Almy). A ima i simbolike: "Kaknjo iz grijanja" protiv "grijanja iz Kaknja".
Naravno da jeste bolje pristati na uslove EP, ali se u taj posao teško mogu ugraditi ovi diplomirani Ugrađevinski inženjeri.