Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16251 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.

Sto se tice Fude, zar nije porazno za SDA da ga pokusava oblatiti cinjenicom da je nekad bio njihov clan :D

Nije ba niko lud ni malouman, svi mi znamo ko je i sta je Fudo. Vise bi vas trebalo brinuti sto je narod u stanju podrzati i crnog vraga, a kamoli Fudu, samo ne bi li vam vidio ledja. :run:
kamen spoticanja

#16252 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.

Sto se tice Fude, zar nije porazno za SDA da ga pokusava oblatiti cinjenicom da je nekad bio njihov clan :D

Nije ba niko lud ni malouman, svi mi znamo ko je i sta je Fudo. Vise bi vas trebalo brinuti sto je narod u stanju podrzati i crnog vraga, a kamoli Fudu, samo ne bi li vam vidio ledja. :run:
Sve stoji...osim.price "vi ste imali 20 godina" kad su zajedno mezili janjce
Ci-Nick

#16253 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Koliko sam ja shvatio, Grad se ne bi ni zaduživao, nego JP Vodovod i kanalizacije Zenica.
JP VIK Zenica bi otplaćivao kredit.
Grad treba samo da bude jamac a nema zakonskog osnova da to bude, nego traži od Kantona da Kanton da garanciju a Kanton to prebacuje dalje na Federaciju BiH.
Tih 9% koje spominjete i koje Fudo traži to je od vodnih naknada koje Zenica plaća FBiH, pa bi red bio da se dio novca vrati Zenici.
Last edited by Ci-Nick on 12/01/2017 22:07, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#16254 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote:Dolazili su likovi iz EP i prezentovali projekt i tad je Huso rekao nesto u stilu, ne rade oni to radi nas, nego da zarade.

Fudo je došao "Tobe" i kad još jedan dio SDA članstva dođe tobe, onda možemo krenuti naprijed.
Mislim da je pravi trenutak za onu: "Ne pitaj šta može Grad učiniti za tebe nego šta ti možeš učiniti za Grad" !
notsure

#16255 Re: Zeničani

Post by notsure »

Al ga Hazbo danas na vijeću masno slaga...

Kaže (ovo treba čitat' kroz nos):
"ja sam sredio da u ugovoru piše da je zemljište gradsko sve dok se ne dobije upotrebna dozvola, tek će se onda prepisati na KTG"

Image
dinoze77

#16256 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

vwlover wrote:U ulici Aleja šehida, u trgovačkom centru „Džananović“, od strane lica I.R. izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licima Š.H. i J.A., sva lica iz Zenice. Policijski službenici Policijske uprave I poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Ko je , sta je ? imal sta iz prve ruke ?
nas vrli gradski vjecnik rusmir
didzej1602

#16257 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

kakanj je propao jer je huso htio da sprovede u stvarnost svoj masterpiece ktg.
navodno je i na tom sastanku sa EP bio kategoricki protiv, tako su bar pricali ljudi koji su bili na sastanku. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16258 Re: Zeničani

Post by Truba »

nadam se da ste ok
nek je malo popustilo
channel10

#16259 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:
Norm wrote:
belfy wrote:

odakle 100 miliona? pa Zenica-Kakanje je 24 km. nije novi autoput nego dvije cijevi sa izolacijom i nesto ventila... (cak se moze izvesti i sa jednom cijevi, ali eto...)
...meni je zanimljivije otkud 70mil. za 20% udjela koje se potencira kao jedino prihvatljivo rjesenje???
Mislim da je ukupna investicija 70 miliona KM, ako je samo 20% tih 70 miliona, to ko potpise, apsolutni je ludjak.... :run:
Valjda je 70 miliona cijeli posao, s tim da bi grad učestvovao sa 20 posto,odnosno 14 miliona.
Freamon Lester

#16260 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

channel10 wrote: Valjda je 70 miliona cijeli posao, s tim da bi grad učestvovao sa 20 posto,odnosno 14 miliona.
Fudo ima vlazne snove da ce Federacija pokriti daj dio zbog svog uloga u Mittalu. :lol:
Freamon Lester

#16261 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Ukljucite titlove. :D
Norm

#16262 Re: Zeničani

Post by Norm »

channel10 wrote: Valjda je 70 miliona cijeli posao, s tim da bi grad učestvovao sa 20 posto,odnosno 14 miliona.
onda ja nisam dobro skont'o...
clio_dci120

#16263 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16264 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:

Ukljucite titlove. :D
Sta ka'e frajer. Ja sam veliki Bosnjak, a nisam nacionalista, zaposlio sam Srbina i Hrvata :lol:

I moralan sam covjek :lol:
channel10

#16265 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
Jest ludost, ali nema drugog načina da riješi grijanje u gradu zbog zelenih koji su zadužili građane do grla i nema se kud više.
Nesto ne vjerujem u priču notsure-a da bi EP odradila sama projekat vrelovoda iz Kaknja. Ako bi se čudo desilo i na to EP stvarno pristaje, treba onda pitati gradonačelnika zašto to sve odbija. Sigurno je jedan od razloga i vrijeme, mada i dalje ne vjerujem u finansiranje od strane EP.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16266 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:
clio_dci120 wrote:Meninje ludost ulaziti u projekat u koji ulazes 14 miliona KM i opet ces biti najmanji dionicar, a pogtovo jer se stavlja sudbina grada po jednom od najvaznijih pitanja za narednih 50 godina...
Jest ludost, ali nema drugog načina da riješi grijanje u gradu zbog zelenih koji su zadužili građane do grla i nema se kud više.
Nesto ne vjerujem u priču notsure-a da bi EP odradila sama projekat vrelovoda iz Kaknja. Ako bi se čudo desilo i na to EP stvarno pristaje, treba onda pitati gradonačelnika zašto to sve odbija. Sigurno je jedan od razloga i vrijeme, mada i dalje ne vjerujem u finansiranje od strane EP.
Pa sto ne vjerujes kada bi to njima dugorocna i sigurna investicija? Isto dalekovod da pruzaju.

Huso je to svojevremeno odbio.
notsure

#16267 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:
http://arhiva.zenicablog.com/component/ ... 4%87a.html

Vidi ovdje stranu 196 i 197:
http://ekoforumzenica.ba/pdf/Studija.pdf
Mustang1

#16268 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Dzaba vi razglabate o tome danima.. Nama je jedini spas da zima ne bude previse hladna.. Sve ostalo smo najebali :D Ja sam siguran da nece ni sutra doci grijanje, cak i ako nekom srecom dodje bit ce kao da nije doslo..
Norm

#16269 Re: Zeničani

Post by Norm »

notsure wrote:
channel10 wrote:
http://arhiva.zenicablog.com/component/ ... 4%87a.html

Vidi ovdje stranu 196 i 197:
http://ekoforumzenica.ba/pdf/Studija.pdf
...da li to znaci da je Kaknjo vracen po zadatku da ova studija ne prodje, jer ocito nekome nije stalo da JP Grijanje opstane i Opstina/Grad Zenica ima rijeseno grijanje za najmanje narednih 30 godina...Ko je taj mocnik? Mittal??
Pa i ako ima nekih postavljenih uslova od strane EP-a, ponovo se pitam zar nije bolje pristati na te uslove nego ispocetka sa sumljivim likovima praviti firme???
Kralj Tvrtko I.

#16270 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Prohuchi voda kroz radijatore....?!

Jel to ima nade za eskime. [emoji28]

Poslano sa mog SM-J710F
Freamon Lester

#16271 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Kralj Tvrtko I. wrote:Prohuchi voda kroz radijatore....?!

Jel to ima nade za eskime. [emoji28]

Poslano sa mog SM-J710F
To ti se samo odmrzla voda u cijevima. :lol:
saraxy

#16273 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Toplitni udar +12 je, kontam gdje da idem na suncanje [emoji23][emoji23]

Poslano sa mog LG-K350
notsure

#16274 Re: Zeničani

Post by notsure »

Norm wrote:...da li to znaci da je Kaknjo vracen po zadatku da ova studija ne prodje, jer ocito nekome nije stalo da JP Grijanje opstane i Opstina/Grad Zenica ima rijeseno grijanje za najmanje narednih 30 godina...Ko je taj mocnik? Mittal??
Pa i ako ima nekih postavljenih uslova od strane EP-a, ponovo se pitam zar nije bolje pristati na te uslove nego ispocetka sa sumljivim likovima praviti firme???
To za Kaknju je vrlo vjerovatno, i već godinama sumnjam da neko ovo namjerno radi da bi kupio JP Grijanje (kao što su uradili s Komradom, prvo Alba pa onda Almy). A ima i simbolike: "Kaknjo iz grijanja" protiv "grijanja iz Kaknja". :)
Naravno da jeste bolje pristati na uslove EP, ali se u taj posao teško mogu ugraditi ovi diplomirani Ugrađevinski inženjeri.
Freamon Lester

#16275 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Uključite tilove. :D Ovaj što kasni na sastanak je kameni. :D
Post Reply