Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#16251 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirija, Hims, Al Hule - 02.07.2013. Dženaza šehidu Abdurezaku Al Huseinu koji je poginuo nakon režimskog granatiranja. Foto: Mejsere Al Misrije

Image

Image

Image

Image

Sirija, Hims, stario dio grada- Porodica šeta između zgrada koje je sirijska režimska artiljerija devastirala (02.07.2013)

Image
BalkanPrince1

#16252 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Kad je tek pocela revolucija, podrzavao sam je. Mislio sam da je Asad najgore za Siriju i da im je bolje bez njega. Ali od kad se pojavise Al Nusra, Al Kaida, i ove ostale grupe, sad se pitam jesam li uopste bio normalan kad sam to prije mislio. Oni ubijaju Sirijski narod bez milost, nista nisu bolji od Asadove vojske. I sta se moze ocekivati od njih nakon Asada? Napad na Izrael? Sa cim? Sa cim ce oni voditi "dzihad protiv Izraela"? A posebno kad Saudijci ukinu financijsku pomoc nakon sto im neprijatelja Asada smaknu i Amerika im kaze da je dosta???

Arapi su zaista glup narod.
sarajevoxxxx

#16253 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera, Al Hare: U toku je režimsko granatiranje grada, poginulo je jedno dijete 5 godina.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#16254 Re: Sirija

Post by arman1 »

sarajevoxxxx wrote:Dera, Al Džubejla: Desetine ubijenih i nestalih Sirijaca

- U predgrađu Dere u mjestu Al Džubejla režimska vojska je izvršila masakr nad civilima tog mjesta. Navodno je na desetine ubijenih i nestalih.

http://www.facebook.com/ShaamNews?hc_location=stream
Sva istina tvojih postova na ovoj temi se svodi na ovo NAVODNO. Prenosiš priće sa blogova, web stranica i FB portala terorista koji su otišli u tuđu zemlju da tamo zlo prave.
sarajevoxxxx

#16255 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijska porodica na ulici u Bejrutu

Image

Foto: reuters
sarajevoxxxx

#16256 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Djevojka na videu je Emel, i ima 18 godina. Majka joj je Amerikanka koja je primila islam , a otac Sirijac. Zbog oca i zbog svojih rođaka od kojih su mnogi ubijeni ili zatvoreni, postala je aktivistkinja, i veliki borac za sirijski narod. Skupljanje donacija za narod u Siriji, pisanje poezije, i upoznavanje drugih ljudi sa stanjem u Siriji, su neke od njenih aktivnosti.

- Na videu Emel na engleskom jeziku citira stihove o patnjama sirijskog naroda koje traju 41 godinu. Citirani stihovi su dio njenog nastupa u sklopu takmičenja. Za svoj nastup dobila je ocjenu 10/10.

- Naravno, u pravom planu je poruka koju je Emel poslala kroz svoj nastup, a svakako drago nam je i zbog rezultata. Pjesmu je završila sa riječima:''doći će vrijeme kada će ''zidovi'' izabrati da sjede sa nama, umjesto što stoje između nas''. Prisutni su sa oduševljem pozdravili njen nastup.
Avetinho

#16257 Re: Sirija

Post by Avetinho »

arman1 wrote:

- U predgrađu Dere u mjestu Al Džubejla režimska vojska je izvršila masakr nad civilima tog mjesta. Navodno je na desetine ubijenih i nestalih.

Sva istina tvojih postova na ovoj temi se svodi na ovo NAVODNO. Prenosiš priće sa blogova, web stranica i FB portala terorista koji su otišli u tuđu zemlju da tamo zlo prave.
Ma jok, tamo se nista ne desava, dosadno skroz. Svi zive u miru i ljubavi.
Avetinho

#16258 Re: Sirija

Post by Avetinho »

UltrasNaBaterije wrote:
AleksoMKD wrote:Toplo - hladno. Navodno ce ipak krenuti naoruzavanje pobunjenika http://www.jpost.com/Middle-East/US-con ... els-320722
Šupci, a kad je Bosna gorila, onda embargo fuj. U Siriji je interes rat od 100 godina dok se skroz ne potamane, a u Jugi im je bio interes da mi Bošnjaci nestanemo, istorija će pokazati.
A na srpskim portalima kazu da je cijeli svijet protiv Srba.
Herr Flick

#16259 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :lol: :lol: :thumbup:
asurbanipal

#16260 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

UltrasNaBaterije wrote:Tako nekako je i moje razmišljanje, pokušat će ovo na koncu pretvori u rat između sunnita i shiia koji će da bukne od Libanona do Irana, a na drugoj strani već imamo stalnu nestabilnost u Afganistanu između talibana i ostalih sekti. Dugi rat može opstati samo ako su i emocije uključene u samu srž onoga za šta se boriš. Nema većih emocija do onih u vjeri.

Teška vremena su ispred naroda na Bliskom Istoku, volio bi više nego išta da neko udari na S. Arabiju da ih se sravni sa zemljom (a sveta mjesta predaju na upravu ulemi), krv im izdajničku i marionetsku.
:thumbup:

Glavni cilj čitavog ovog s*anja jeste pacifikacija Bliskog istoka, i Izrael može biti duže vrijeme miran.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#16261 Re: Sirija

Post by arman1 »

Ja Sam Odavle wrote:
arman1 wrote:

Ma jok, tamo se nista ne desava, dosadno skroz. Svi zive u miru i ljubavi.
Da, a svo zlo svijeta je Assad. U to samo budala može vjerovati, a kvazi pobunjenici-glavosjeće daju više nego dovoljno dokaza za suprotno.
Romanija

#16262 Re: Sirija

Post by Romanija »

Fantasticna karikatura!!! :thumbup: Od dva zla, 'zapad' pokusava progurati mnogo vece zlo..........
Avetinho

#16263 Re: Sirija

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:
UltrasNaBaterije wrote:Tako nekako je i moje razmišljanje, pokušat će ovo na koncu pretvori u rat između sunnita i shiia koji će da bukne od Libanona do Irana, a na drugoj strani već imamo stalnu nestabilnost u Afganistanu između talibana i ostalih sekti. Dugi rat može opstati samo ako su i emocije uključene u samu srž onoga za šta se boriš. Nema većih emocija do onih u vjeri.

Teška vremena su ispred naroda na Bliskom Istoku, volio bi više nego išta da neko udari na S. Arabiju da ih se sravni sa zemljom (a sveta mjesta predaju na upravu ulemi), krv im izdajničku i marionetsku.
:thumbup:

Glavni cilj čitavog ovog s*anja jeste pacifikacija Bliskog istoka, i Izrael može biti duže vrijeme miran.
A ne kao kao sto mi svi "mirovnjaci" zelimo, dugotrajni rat na Bliskom istoku.
Avetinho

#16264 Re: Sirija

Post by Avetinho »

arman1 wrote: Da, a svo zlo svijeta je Assad. U to samo budala može vjerovati, a kvazi pobunjenici-glavosjeće daju više nego dovoljno dokaza za suprotno.
Osim ako se nisi rodio juce, a po tvom avataru izgleda da nisi, jedino opravdanje za hvalospjeve masovnom ubici Asadu je totalna neinformiranost o dogadjajima u Siriji. Cudi me da se upustas u diskusiju, ako o tome nista ne znas.

Sto se tice "budala", mogao bi pripaziti na rjecnik.
asurbanipal

#16265 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Ja Sam Odavle wrote: A ne kao kao sto mi svi "mirovnjaci" zelimo, dugotrajni rat na Bliskom istoku.
To ne ovisi od nas nego od ovih očeva rata. Dovoljno je samo malo razmisliti i promućkati glavom ko je kriv za ovo dolje stanje. Čitam nedavno intervju sa Ikanovićem koji kaže da se u Siriji moglo živjeti samo tako dobro 15 godina, a da niko zadnjicom ne mrdne. Pitam se onda zbog čega čitava ova revolucija i frka. Zdrav razum i logika mi onda kažu, kakve veze imaju ovi što su došli iz 29 država (a možda čak i više) sa stanjem u Siriji, kakve veze imaju neki Ikanović, Čečen, Afganistanac, Libijac, neki Irac sa stanjem u Siriji ! Još kažu da im je cilj džihad protiv Izraela, a zamisli ratuju i ginu i Siriji. To je dole izgleda operisano od zdravog razuma.

Image
sarajevoxxxx

#16266 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šehid Rif Mustafa Sibag - ova djevojčica je poginula 03.05.2013. prilikom masakra u mjestu R'es Al Neba , Banijas.

Image

https://www.facebook.com/syrianhr
sarajevoxxxx

#16267 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Al Kabun, nakon režimskog granatiranja (23.07.2013.)

Image

Image

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 23/07/2013 22:26, edited 1 time in total.
Herr Flick

#16268 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@sarajevoxxxx Budi iskren pa nam reci po cijem nalogu si toliko aktivan,te slike,ti izvjestaji itd,itd.. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16269 Re: Sirija

Post by Truba »

za sve sranje su krivi zapadnjaci i njihova braća po dolaru među islamskim svijetom
fino su mogli bašara pozvat na neku konferenciju u katar gdje će se raznijeti kakav fanatik sa minimalnim gubitcima

AKO je zločinac naravno... lako je sad srat da je u rau zločinac po komandnoj odgovornosti

vako je mnogo unosnije skidati bašara... preko leđa civila... i okrivljivati ga što se brani svim sredstvima

pa neće niko motku u dupe
nije lud
popokatepetl_com

#16270 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

hahahaha ovaj sarajevox je presmijesan lik po njegovim izvjetsajima zakljucio sam da se Asadova vojska ustvari bori protiv civila i da samo civile ubija dok nikako spretne borce FSA ne mogu da ubiju jer su hrabri i tesko uhvatljivi :lol: :lol:

Naravno tu su i vjerodostojni dokazi u vidu nekakvih slika i teksta iznad njih kao i vjerodostjne liste na nama svima dobro poznatom arapskom jeziku :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16271 Re: Sirija

Post by Truba »

ma kad su mogli lagati da tamo u nakon azijskoj zemlji pale i javno kolju muče muslimane sa nekim slikama s interneta
a ljudi poslali dokaze... zamozapaljivanje nekog lika, policijeske racije niđe veze
ne kažem da ne ginu civili

ali...
Avetinho

#16272 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote:... po njegovim izvjetsajima zakljucio sam da se Asadova vojska ustvari bori protiv civila i da samo civile ubija...
Nikad nije kasno za shvatiti istinu.

Kud narodna vojska prodje
Tud trava ne raste. :(
Herr Flick

#16273 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Vojnici Sirijske Arapske Armije iftare na frontu

Image
sarajevoxxxx

#16274 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Alijj al Muhamed rođen i odrastao u Himsu, borio se u redovima FSA i jedan od heroja Bab Amra. Poginuo 24.02.2012.

Image
sarajevoxxxx

#16275 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Halid Al Svisli. Također jedan od heroja FSA koji su branili Bab Amr, i jedan od prvih boraca koji su poginuli u Himsu.

Image
Locked