Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad je tek pocela revolucija, podrzavao sam je. Mislio sam da je Asad najgore za Siriju i da im je bolje bez njega. Ali od kad se pojavise Al Nusra, Al Kaida, i ove ostale grupe, sad se pitam jesam li uopste bio normalan kad sam to prije mislio. Oni ubijaju Sirijski narod bez milost, nista nisu bolji od Asadove vojske. I sta se moze ocekivati od njih nakon Asada? Napad na Izrael? Sa cim? Sa cim ce oni voditi "dzihad protiv Izraela"? A posebno kad Saudijci ukinu financijsku pomoc nakon sto im neprijatelja Asada smaknu i Amerika im kaze da je dosta???
Sva istina tvojih postova na ovoj temi se svodi na ovo NAVODNO. Prenosiš priće sa blogova, web stranica i FB portala terorista koji su otišli u tuđu zemlju da tamo zlo prave.
Djevojka na videu je Emel, i ima 18 godina. Majka joj je Amerikanka koja je primila islam , a otac Sirijac. Zbog oca i zbog svojih rođaka od kojih su mnogi ubijeni ili zatvoreni, postala je aktivistkinja, i veliki borac za sirijski narod. Skupljanje donacija za narod u Siriji, pisanje poezije, i upoznavanje drugih ljudi sa stanjem u Siriji, su neke od njenih aktivnosti.
- Na videu Emel na engleskom jeziku citira stihove o patnjama sirijskog naroda koje traju 41 godinu. Citirani stihovi su dio njenog nastupa u sklopu takmičenja. Za svoj nastup dobila je ocjenu 10/10.
- Naravno, u pravom planu je poruka koju je Emel poslala kroz svoj nastup, a svakako drago nam je i zbog rezultata. Pjesmu je završila sa riječima:''doći će vrijeme kada će ''zidovi'' izabrati da sjede sa nama, umjesto što stoje između nas''. Prisutni su sa oduševljem pozdravili njen nastup.
Sva istina tvojih postova na ovoj temi se svodi na ovo NAVODNO. Prenosiš priće sa blogova, web stranica i FB portala terorista koji su otišli u tuđu zemlju da tamo zlo prave.
Ma jok, tamo se nista ne desava, dosadno skroz. Svi zive u miru i ljubavi.
Šupci, a kad je Bosna gorila, onda embargo fuj. U Siriji je interes rat od 100 godina dok se skroz ne potamane, a u Jugi im je bio interes da mi Bošnjaci nestanemo, istorija će pokazati.
A na srpskim portalima kazu da je cijeli svijet protiv Srba.
UltrasNaBaterije wrote:Tako nekako je i moje razmišljanje, pokušat će ovo na koncu pretvori u rat između sunnita i shiia koji će da bukne od Libanona do Irana, a na drugoj strani već imamo stalnu nestabilnost u Afganistanu između talibana i ostalih sekti. Dugi rat može opstati samo ako su i emocije uključene u samu srž onoga za šta se boriš. Nema većih emocija do onih u vjeri.
Teška vremena su ispred naroda na Bliskom Istoku, volio bi više nego išta da neko udari na S. Arabiju da ih se sravni sa zemljom (a sveta mjesta predaju na upravu ulemi), krv im izdajničku i marionetsku.
Glavni cilj čitavog ovog s*anja jeste pacifikacija Bliskog istoka, i Izrael može biti duže vrijeme miran.
Ma jok, tamo se nista ne desava, dosadno skroz. Svi zive u miru i ljubavi.
Da, a svo zlo svijeta je Assad. U to samo budala može vjerovati, a kvazi pobunjenici-glavosjeće daju više nego dovoljno dokaza za suprotno.
UltrasNaBaterije wrote:Tako nekako je i moje razmišljanje, pokušat će ovo na koncu pretvori u rat između sunnita i shiia koji će da bukne od Libanona do Irana, a na drugoj strani već imamo stalnu nestabilnost u Afganistanu između talibana i ostalih sekti. Dugi rat može opstati samo ako su i emocije uključene u samu srž onoga za šta se boriš. Nema većih emocija do onih u vjeri.
Teška vremena su ispred naroda na Bliskom Istoku, volio bi više nego išta da neko udari na S. Arabiju da ih se sravni sa zemljom (a sveta mjesta predaju na upravu ulemi), krv im izdajničku i marionetsku.
Glavni cilj čitavog ovog s*anja jeste pacifikacija Bliskog istoka, i Izrael može biti duže vrijeme miran.
A ne kao kao sto mi svi "mirovnjaci" zelimo, dugotrajni rat na Bliskom istoku.
arman1 wrote:
Da, a svo zlo svijeta je Assad. U to samo budala može vjerovati, a kvazi pobunjenici-glavosjeće daju više nego dovoljno dokaza za suprotno.
Osim ako se nisi rodio juce, a po tvom avataru izgleda da nisi, jedino opravdanje za hvalospjeve masovnom ubici Asadu je totalna neinformiranost o dogadjajima u Siriji. Cudi me da se upustas u diskusiju, ako o tome nista ne znas.
Sto se tice "budala", mogao bi pripaziti na rjecnik.
Ja Sam Odavle wrote:
A ne kao kao sto mi svi "mirovnjaci" zelimo, dugotrajni rat na Bliskom istoku.
To ne ovisi od nas nego od ovih očeva rata. Dovoljno je samo malo razmisliti i promućkati glavom ko je kriv za ovo dolje stanje. Čitam nedavno intervju sa Ikanovićem koji kaže da se u Siriji moglo živjeti samo tako dobro 15 godina, a da niko zadnjicom ne mrdne. Pitam se onda zbog čega čitava ova revolucija i frka. Zdrav razum i logika mi onda kažu, kakve veze imaju ovi što su došli iz 29 država (a možda čak i više) sa stanjem u Siriji, kakve veze imaju neki Ikanović, Čečen, Afganistanac, Libijac, neki Irac sa stanjem u Siriji ! Još kažu da im je cilj džihad protiv Izraela, a zamisli ratuju i ginu i Siriji. To je dole izgleda operisano od zdravog razuma.
za sve sranje su krivi zapadnjaci i njihova braća po dolaru među islamskim svijetom
fino su mogli bašara pozvat na neku konferenciju u katar gdje će se raznijeti kakav fanatik sa minimalnim gubitcima
AKO je zločinac naravno... lako je sad srat da je u rau zločinac po komandnoj odgovornosti
vako je mnogo unosnije skidati bašara... preko leđa civila... i okrivljivati ga što se brani svim sredstvima
hahahaha ovaj sarajevox je presmijesan lik po njegovim izvjetsajima zakljucio sam da se Asadova vojska ustvari bori protiv civila i da samo civile ubija dok nikako spretne borce FSA ne mogu da ubiju jer su hrabri i tesko uhvatljivi
Naravno tu su i vjerodostojni dokazi u vidu nekakvih slika i teksta iznad njih kao i vjerodostjne liste na nama svima dobro poznatom arapskom jeziku
ma kad su mogli lagati da tamo u nakon azijskoj zemlji pale i javno kolju muče muslimane sa nekim slikama s interneta
a ljudi poslali dokaze... zamozapaljivanje nekog lika, policijeske racije niđe veze
ne kažem da ne ginu civili