Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#16251 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Bobi wrote:
Concord wrote:
suad-sarajevo wrote:Danas pa i jučer htio naručiti neku gel masku i glass cover ali "Šipak". Neće da prođe plaćanje preko paypal-a. Rješenje je da se ide preko https://www.ebay.com.au/ i onda na plaćanje. Imaju neki problem definitivno na ebay.

Narod se žali.

https://www.paypal-community.com/t5/Lim ... -p/1353660
Ista stvar, ne prolazi login prozor sa paypalom kad se hoce platiti.
Da stvar bude gora dobio sam aukciju i sad ne mogu da platim, nigdje ne vidim do kada moram kupiti item i ima li kakva kazna?
Evo da se i ja potpisem, shteka i meni od pocetka decembra. Prvo sam mislio da je do banke, ko ce ga znati vise :D, valjda puno transfera :lol: .
na nekim stranicama (ebay mi radi regularno) su pustili opciju placanja paypal balance-om, i nema sanse da prođe transakcija jer smo pripizdina,
regularno paypal placanje koje smo placali do sada je odrađeno u onom checkoutu koji je prije bio za placanje direkt karticom, tu paypal prolazi bez problema
makaranka

#16252 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

sva srica da sam svratila na forum, malo je falilo da laptop dobije batine.
pokusavam platit item u checkout-u kliknem na pay-pal i vrti li ga vrti...nikako da se logira, znaci do njih je :evil:
ke_ma

#16253 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ke_ma »

makaranka wrote:sva srica da sam svratila na forum, malo je falilo da laptop dobije batine.
pokusavam platit item u checkout-u kliknem na pay-pal i vrti li ga vrti...nikako da se logira, znaci do njih je :evil:
Meni je tako bilo nedavno
Otišao na ebay.de i prošo checkout
makaranka

#16254 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

ke_ma wrote:
makaranka wrote:sva srica da sam svratila na forum, malo je falilo da laptop dobije batine.
Meni je tako bilo nedavno
Otišao na ebay.de i prošo checkout
evo probala na ebay.co.uk ne prolazi ni tu
makaranka

#16255 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

odgovor s ebay chata:
Pallavi22:35 PM
I am really sorry to know that you are facing difficulties while paying for the item via PayPal, please do not worry, as we have came across many such contacts in which our members are facing difficulties while paying for the item choosing PayPal as a payment method as it is temporary bug on our site. But not to worry, I will surely try my best to completing your purchase.
as our site is going through some technical issue so we are recommending our members to use Australia site (www.ebay.com.au) and add the item to the cart/ basket. Click on Proceed to checkout.

ko nije uspio platit, nek ide na au verziju
Mehemed
Vozim: automobil

#16256 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Malo pročepilo, stiže najstariji predmet naručen 05.12. poslat preko China posta, 49 dana.
Koliko sam samo para bacio na kese, jedva sam dočekao da stigne...
https://www.ebay.com/itm/2017-Portable- ... 2749.l2649
newklear

#16257 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Mehemed wrote:Malo pročepilo, stiže najstariji predmet naručen 05.12. poslat preko China posta, 49 dana.
Koliko sam samo para bacio na kese, jedva sam dočekao da stigne...
https://www.ebay.com/itm/2017-Portable- ... 2749.l2649
Ekstra stvar, samo kakav je stvarni kvalitet? hoće li se raspasti poslije 2-3 kupovine?
Mehemed
Vozim: automobil

#16258 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ostaje da se proba. Ne znam ni koliku težinu može izdržati, moje kupovine su većinom usput, 2-3kg, mislim da će moći bez problema da drži tu težinu. Poslao sam i poruku da pitam koja je maximalna težina koju može podnijeti.
papebih

#16259 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by papebih »

Trenutno artikli sa alia najsporije dolaze, djaba i sa tc, opet presporo. S druge strane, gearbest i sa tc i bez njega, 15-20 i tu je. Izglefa da china post i singapur sporo rade posao a holandska posta, onako kraljevski
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#16260 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by suad-sarajevo »

Image

Može li se preko ovog broja ITEM ID upratiti dokle je stigla pošiljka?
kloniran

#16261 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

suad-sarajevo wrote:Image

Može li se preko ovog broja ITEM ID upratiti dokle je stigla pošiljka?
ne
kloniran

#16262 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

papebih wrote:Trenutno artikli sa alia najsporije dolaze, djaba i sa tc, opet presporo. S druge strane, gearbest i sa tc i bez njega, 15-20 i tu je. Izglefa da china post i singapur sporo rade posao a holandska posta, onako kraljevski
sa alija jedna dosla za 15, jedne nema ni nakon mjesec obje imaju TN
ebay oko mjesec
bangood 20 dana do mjesec
everbuying 15-20 dana i oni su mi najpouzdaniji i najbrzi
geekbuying dođe za petnaestak dana ako na vrijeme posalju
sa gearbesta nisam ove godine narucivao al i on je bio 15+-30 dana

na ebayu sam dobio TN za adapter od 0,79$ :lol:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#16263 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by suad-sarajevo »

Hvala klonirani.
kloniran

#16264 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

suad-sarajevo wrote:Hvala klonirani.
da si uzeo na aliju ili everbuyingu na tu cifru bi dobio i TN
undefined007

#16265 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

klaki wrote:
undefined007 wrote:Druškani što ste se ušutili ? Nema paketa aa ? Začepilo ? :D
poletilo iz beijinga!¨ :D
Što naslutih. Danas sretnem poštara kad' ono uruči mi paket. :D Naručen 31.12 :D

Čekamo još 4 itema. :lol:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#16266 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by gentoo »

Da i iko zna jel Gearbest radi combined shipping ? Dakle ako narucim 3,4,5 artikala hoce li sve staviti u jedan paket ili ce odvojeno dolaziti pa kad koji ?
kloniran

#16267 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

gentoo wrote:Da i iko zna jel Gearbest radi combined shipping ? Dakle ako narucim 3,4,5 artikala hoce li sve staviti u jedan paket ili ce odvojeno dolaziti pa kad koji ?
hoce ako je u istom storeu artikal
gearbest i geekbuying imaju vise prodavnica pa nemaju sve artikle na jednom mjestu
ja bas neki dan pricao sa korisnickom sluzbom geekbuyinga oko dva artikla i nisu mogli poslati jer jedan je bio u hong kongu a drugi negdje u kini
sta kupujes, pogledaj na everbuying oni salju sigurno, meni su do sad nekoliko puta slali

al najbolje ti je prije kupovine da odes na live chat i pitas
gentoo

#16268 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by gentoo »

kloniran wrote:
gentoo wrote:Da i iko zna jel Gearbest radi combined shipping ? Dakle ako narucim 3,4,5 artikala hoce li sve staviti u jedan paket ili ce odvojeno dolaziti pa kad koji ?
gearbest i geekbuying imaju vise prodavnica pa nemaju sve artikle na jednom mjestu
ja bas neki dan pricao sa korisnickom sluzbom geekbuyinga oko dva artikla i nisu mogli poslati jer jedan je bio u hong kongu a drugi negdje u kini
sta kupujes, pogledaj na everbuying oni salju sigurno, meni su do sad nekoliko puta slali

Mislis warehouse ? Mislim da mi je sve Kina.. A od support-a nista.. na chat se niko nije javio, na mail nikad nisu odgovorili. Probacu pa sta bude
kloniran

#16269 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

gentoo wrote:
kloniran wrote:

Mislis warehouse ? Mislim da mi je sve Kina.. A od support-a nista.. na chat se niko nije javio, na mail nikad nisu odgovorili. Probacu pa sta bude
Ma ja na to mislim, Jeste kina al ne mora biti isto skladiste, moze biti jedan npr u shenzenu a drugi u guandongu, a na stranici to ne prikazuju sto je bezveze.
Pogledaj imaju li ti te artikle na everbuying, ja tamo uzimam stakla i maske za telefon, dosta jeftiniji od gearbesta i geekbuyinga, za istu cijenu ko npr na gearbestu dobijem i TN,
Ako ces sta kupovati preko 50$ javi da ti posaljem kod za -5$
EliasVeskot

#16270 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by EliasVeskot »

nagibSA wrote:Uglavnom nisu smece generalno, nego ti kupujes smece jer vjerovatno gledas najjeftinije i ono sto prvo izbaci. Ima bas dobre robe, samo treba znati izabrati/procjeniti. To je kao neko iskustvo, osjecaj, znanje i sl.

Nisam se nikad zalio, uglavnom dobio ono sto sam i ocekivao ama bas uvijek. Ali ima opcija na ebayu, da nije u skladu sa opisom i tome slicno.

Vise volim Aliexpress, imaju i komentari, ocjene, ljudi slike postave kad dobiju, mozes da biras postarinu, nekako mi je ljepsi i sredjeniji sajt i sl.
Definitivno.
Na Ebay ima prodavaca koji su nabili rejting nekim jeftinim stvarima tipa neke djecije dzidze I onda krenu mobitele prodavati, mada sam otkrila super radnje koje imaju I web stranice pa sam pocela direktno.Definitivno fale ocjene I fotografije kupaca mada su ubacili review sli fotografije bi bas dosta znacile
gentoo

#16271 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by gentoo »

kloniran wrote:
Ma ja na to mislim, Jeste kina al ne mora biti isto skladiste, moze biti jedan npr u shenzenu a drugi u guandongu, a na stranici to ne prikazuju sto je bezveze.
Pogledaj imaju li ti te artikle na everbuying, ja tamo uzimam stakla i maske za telefon, dosta jeftiniji od gearbesta i geekbuyinga, za istu cijenu ko npr na gearbestu dobijem i TN,
Ako ces sta kupovati preko 50$ javi da ti posaljem kod za -5$

Kakav je shipping sa ovog everbuying ? Jel Netherland Post ? Jel kombinuju i stavljaju sve zajedno ?
papebih

#16272 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by papebih »

Artikl narucen 24.12 koji vrijedi 24 KM i drugi narucen 11.1 koji vrijedi 49 KM se upravo srecu na carini. Da li me ceka najcrnji scenariji, zbir te dvije vrijednosti pa onda carina, pdv, taksa i ostalo
SmoLe

#16273 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SmoLe »

koliko se ceka da dodje nesto iz Kalifornije? jel treba duze ili krace nego iz Kine? :D
zlo zlo

#16274 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

SmoLe wrote:koliko se ceka da dodje nesto iz Kalifornije? jel treba duze ili krace nego iz Kine? :D
10-14 dana
undefined007

#16275 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

zlo zlo wrote:
SmoLe wrote:koliko se ceka da dodje nesto iz Kalifornije? jel treba duze ili krace nego iz Kine? :D
10-14 dana
jes se kalifornija približila :mrgreen:
Post Reply