Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Innovation
-
Innovation
#16252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo je tako lijepo receno, ali moj razum ne moze to da prihvati. Ne na ovaj nacin.Pedja Kojovic wrote:innovation
Srcu ne prija ali razum kaze da je ovo najbolje moguce rjesenje.
p.k.
-
bob_rock
#16253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
defitivno nije mi jasno kako je za nas najbolje riješenje koje podebljava entitetsku granicu?
Definitivno sam izgubio povjerenje u koaliciju koja na sada na državnom nivou ( ovdje mislim na SDP i SBB).
Prvo uvodjenje entitetskog državljanstva, drugo JMBG na entitetskoj raspodjeli.
Ako je u pitanju kompromis, ja nisam vidio ustupke koji su načinjeni od strane stranaka iz rs-a koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou.
defitivno nije mi jasno kako je za nas najbolje riješenje koje podebljava entitetsku granicu?
Definitivno sam izgubio povjerenje u koaliciju koja na sada na državnom nivou ( ovdje mislim na SDP i SBB).
Prvo uvodjenje entitetskog državljanstva, drugo JMBG na entitetskoj raspodjeli.
Ako je u pitanju kompromis, ja nisam vidio ustupke koji su načinjeni od strane stranaka iz rs-a koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou.
-
convict
#16254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 12/02/2014 00:36, edited 1 time in total.
- Banksy
#16255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pošto razum podrazumijeva proces razmišljanja i donošenja stavova i odluka na osnovu njemu raspoloživih informacija, očekujemo od tebe da nam pojasniš kako je tvoj razum ovo vidio kao ''najbolje moguće rješenje''? Kako, otkud, na osnovu čega?Pedja Kojovic wrote:innovation
Srcu ne prija ali razum kaze da je ovo najbolje moguce rjesenje.
p.k.
I je li to stranački stav ili je opet tvoj individualni, izdvojeni?
-
Semiramida
#16256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Interesantni smo mi: sad se kao opet diže halabuka oko JMBG, a kad su protesti bili ispred Skupštine, ne sjećam se da je iko spomenuo da mu je bitno hoće li to biti jedno ili stotinu i jedno registraciono područje. O tome se radi. Većina ljudi ne želi spoznati problem od početka do kraja, nego se uhvate samo za jednu stvar (DAJTE NAM JMBG!), a da ne pita ni kakav, ni zašto, ni ko je uzrokovao problem, ni ko je uzrokovao zastoj, ma ništa.
Kasno je sad. Sve su stranke kao za jedinstvenu BiH, a sve, na ovaj ili onaj način rade ubrzano na secesiji RS-a. I to, više federalne, nego rs-ovske.
Meni je, g. Kojoviću, jako žao što se npr. Naša stranka nije jasno i glasno pravovremeno oglasila po ovom pitanju. Ovo je puno važnije pitanje od kao zabrane točenja alkohola u Starom gradu i to za onih pet metara, za što ste se tako revnosno i bespotrebno oglasili.
Cijenila bih više da se brinete kako odmaći (mlade) ljude od alkohola, jer nije to nikakav religijski problem, šta li. Alkohol je isključivo uzrok i izvor socijalnih problema i čega sve ne. (Ko je imao u kući alkoholičara, odlično zna šta hoću reći.)
Vratimo se na početak: ako Naša stranka podržava i pristaje na ovakav JMBG, dobro je da znamo.
Kasno je sad. Sve su stranke kao za jedinstvenu BiH, a sve, na ovaj ili onaj način rade ubrzano na secesiji RS-a. I to, više federalne, nego rs-ovske.
Meni je, g. Kojoviću, jako žao što se npr. Naša stranka nije jasno i glasno pravovremeno oglasila po ovom pitanju. Ovo je puno važnije pitanje od kao zabrane točenja alkohola u Starom gradu i to za onih pet metara, za što ste se tako revnosno i bespotrebno oglasili.
Cijenila bih više da se brinete kako odmaći (mlade) ljude od alkohola, jer nije to nikakav religijski problem, šta li. Alkohol je isključivo uzrok i izvor socijalnih problema i čega sve ne. (Ko je imao u kući alkoholičara, odlično zna šta hoću reći.)
Vratimo se na početak: ako Naša stranka podržava i pristaje na ovakav JMBG, dobro je da znamo.
-
Pedja Kojovic
#16257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
banksy
Radi se o licnom stavu.
Stranka, a i ja, smo izrazili ostro protivljenje u drugim slucajevima, kada su, recimo, oni koji se sada najvise busaju borbom za "cjelovitu BiH" izglasali "entitetsko drzavljanstvo" i slicne stvari.
U ovom konkretnom slucaju; cini mi se potpuno irelevantnim da li su registraciona podrucja za izdavanje JMB-a
bivse teritorije opstina ili, kako je po novom zakonu, izborne jedinice.
Volio bih da neko iznese ustavno pravne i individualne posljedice koje proizlaze iz ovakve odluke.
Ne smatram da je svako prenosenje nadleznosti sa drzavnog, ili nekih visih, na nize nivoe vlasti "razvlascivanje drzave", a ovdje se cak o tome i ne radi.(Smatram,recimo, da podjela nadleznosti izmedju kantona i opstina u procesu davanja koncesija nije razvlascivanje kantona nego vracanje prava ljudima da znacajnije upravljaju resursima u sredini u kojoj zive).
p.k.
Radi se o licnom stavu.
Stranka, a i ja, smo izrazili ostro protivljenje u drugim slucajevima, kada su, recimo, oni koji se sada najvise busaju borbom za "cjelovitu BiH" izglasali "entitetsko drzavljanstvo" i slicne stvari.
U ovom konkretnom slucaju; cini mi se potpuno irelevantnim da li su registraciona podrucja za izdavanje JMB-a
Volio bih da neko iznese ustavno pravne i individualne posljedice koje proizlaze iz ovakve odluke.
Ne smatram da je svako prenosenje nadleznosti sa drzavnog, ili nekih visih, na nize nivoe vlasti "razvlascivanje drzave", a ovdje se cak o tome i ne radi.(Smatram,recimo, da podjela nadleznosti izmedju kantona i opstina u procesu davanja koncesija nije razvlascivanje kantona nego vracanje prava ljudima da znacajnije upravljaju resursima u sredini u kojoj zive).
p.k.
-
mikasa
#16258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDU, LDS, SP, Stranka dijaspore i Naša stranka ulaze u "Blok 14"
Socijaldemokratska Unija (SDU), Naša stranka, Liberalno Demokratska stranka (LDS), Stranka penzionera i Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine najavile su formiranje građanskog bloka pod nazivom "Blok 14", prema kojem će pet stranaka nastupiti ujedinjeno na predstojećim izborima 2014. godine.
Predsjednici i predstavnici pet stranaka održali su zajedničku konferenciju za novinare na temu "Stvaranje prograđanskog bloka, bloka 14".
Prisutnima se najprije obratio predsjednik SDU BiH Nermin Pećanac, koji je rekao da ono što je ponukalo stranke da se danas okupe jeste objedinjavanje na političkoj sceni.
"U BiH postoji preko 80 političkih stranaka. Usitnjenost na političkoj sceni doprinosi da uvijek jedni te isti budu na vlasti. Dokazat ću vam i da je loša teza "kako je narod birao, eto im takva vlast". Narod nije ovako birao, ..... na političkoj sceni svih političkih stranica koje imaju slične programe", kazao je Pećanac
"Mi jesmo opozicija, mi jesmo oni koji izađu i kažu svoj stav, međutim mi smo opozicija koja u suštini nema snagu koju pozicija treba da ima. Smatram da ćemo sigurno sa ovakvim ujedinjenjem dobiti na toj snazi. Naša želja je da uz jednu dobru platformu dođe do okupljanja na političkoj sceni", rekao je Pećanać, naglasivši da pet stranaka nisu samo povezali slični politički programi, nego ih je povezao jedan nacrt ekonomskog programa, koji je zapravo i integrativni faktor povezivanja pet stranaka.
"Fragmentiranost političke scene u BiH je glavni adut stranaka koje su na vlasti zadnjih 20 godina, da ne moraju ništa raditi, da ne osjaćaju nikakvu odgovornost i da imaju kakvo takvo jamstvo da će biti izabrani. Naši glasovi se rasipaju i ta činjenica nas je na određeni način prinudili na ovako nešto, obzirom da želimo nešto napraviti. Prinudili su nas da sjednemo zajedno, da prevaziđemo lične razlike, određene ideološke razlike, razmjerice iz prošlosti, i da prezentiramo jednan stabilan i snažan blok za izbore 2014. godine", rekao je predsjednik Naše Stranke Denis Gratz.
"Ovdje se ne radi samo o izborima iduće godine, oni jesu kljični, ali ovdje je pitanje postojanja ozbiljne političke alternative građanskih stranaka koje će se suprotstaviti ovoj katastrofalnoj politici i djelovanju nacionalističkih staranka u BiH", rekao je lider Naše stranke.
Gratz je na kraju dodao i da su sve stranke dobro došle u blok. "Mi ovaj blok ne doživljavamo ekskluzivnim klubom. Sve građanske stranke u oba entitea koje smatraju da mogu pomoći personalno, ideolološki, svojim dobrim programima, idejama dobro su došle. Također, mislim i na stranke koje su tek osnovane, a uključujem i stranku SDP, koja je očito u ozbiljnoj krizi", rekao je Gratz.
Predsjednik LDS-a Amir Husarić je rekao da ovo ujedinjenje možda predstavlja jedan obrnut proces u BiH, jer su se do sada sve stranke parčale i smanjivale.
"Ovo je jedan skup političkih stanaka i ljudi koji su moralni, odgovorni i sposobni da preuzmu odgovornost za budućnost BiH. Mi zaista najavljujemo učešće u vlasti u BiH od 2014. godine. Ono što smatram bitnim jeste da ovaj blok ima podršku asocijacije liberala i demokrata Evrope, koja je treća po jačini grupacija u Evropskom parlamentu. Svi u Evropi su već svjesni da sa ovih sedam stranaka koje obnašaju vlast u Bosni i Hercegovini nema ozbiljnog razgovora i odlučili su nam dati podršku za naredne izbore", rekao je on.
....
Predsjednik Stranke penzionera BiH Mehmed Nurkanović podsjetio je da je na skupštini njegove stranke donesena jednoglasna odluka o promjeni imena stranke u "Stranka penzionera i radnika".
U ime predsjednika Stranke dijaspore BiH prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora stranke Smail Junuz. ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#16259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja.
Mozes li mi u postotcima (
) napisati koja je mogucnost da DF udje u ovu novu "radnu grupu" u procesu stvaranja te nove koalicije?
isto tako, da li se pregovara sa jos nekim strankama, udruzenjima i vidjenijim intelektualcima oko pristupanju ovom bloku?
Mozes li mi u postotcima (
isto tako, da li se pregovara sa jos nekim strankama, udruzenjima i vidjenijim intelektualcima oko pristupanju ovom bloku?
-
mikasa
#16260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ono sto ja mogu potvrditi: U pitanju je Novi pokret BiH ciji je Predsjednik Enes Zekovic, poslanik u KS koji je napustio parlamentarnu vecinu.
Mislim da bi svi voljeli da im se prikljuci i DF.
Mislim da bi svi voljeli da im se prikljuci i DF.
Last edited by mikasa on 18/07/2013 18:06, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#16261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Vec sada znamo da ce se jedan znacajan broj nezavisnih intelektualaca i javnih licnosti pridruziti bloku.
Razgovori se vode i sa jos nekim strankama i ja se nadam da ce se i oni uskoro pojaviti na nasim press konferencijama.
p.k.
Vec sada znamo da ce se jedan znacajan broj nezavisnih intelektualaca i javnih licnosti pridruziti bloku.
Razgovori se vode i sa jos nekim strankama i ja se nadam da ce se i oni uskoro pojaviti na nasim press konferencijama.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#16262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mikasa
To nije tacno.
p.k.
To nije tacno.
p.k.
-
mikasa
#16263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, mozda i ti nisi upucen u sve detalje... ili nisi saglasan da u taj novi blok udje i ZekovicPedja Kojovic wrote:mikasa
To nije tacno.
p.k.
- dzeno123
#16264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako moze covjek iz predsjednistva stranke biti neupucen u rad iste? Pa valjda se na predsjednistvu, glavnom odobru raspravlja o mogucim koalicionim partnerima. Sve u svemu, ovo je odlicna stvar koju ce nadam se glasaci i prepoznati. Treba vidjeti i sa DF ali po svemu sudeci oni bi mogli sa Fahrom zavrsiti u koaliciji.mikasa wrote:Pedja, mozda i ti nisi upucen u sve detalje... ili nisi saglasan da u taj novi blok udje i ZekovicPedja Kojovic wrote:mikasa
To nije tacno.
p.k.
-
StupskaBitanga
#16265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opozicioni blok a SDU u vlasti a NS se sprema da uđe u vlast
Nešto tu ne štima
Nešto tu ne štima
-
Pedja Kojovic
#16266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mikasa
Mislim da sam dobro upucen i znam da se sa g.Zekovicem ne razgovara u ovom trenutku.
p.k.
Mislim da sam dobro upucen i znam da se sa g.Zekovicem ne razgovara u ovom trenutku.
p.k.
-
mikasa
#16267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa u tom bloku je 5 stranaka... Za neke pojedince, inicijalne pregovore u ulasku u novi blok vodi NS, za neke SDU, za neke LS... pa ako se stavovi usaglase, tek onda se ukljucuju i ostali clanovi bloka.dzeno123 wrote: Kako moze covjek iz predsjednistva stranke biti neupucen u rad iste? Pa valjda se na predsjednistvu, glavnom odobru raspravlja o mogucim koalicionim partnerima. Sve u svemu, ovo je odlicna stvar koju ce nadam se glasaci i prepoznati. Treba vidjeti i sa DF ali po svemu sudeci oni bi mogli sa Fahrom zavrsiti u koaliciji.
za Pedju,
Ok, drago mi je da si dobro upucen u ove razgovore. Puno srece svima u novom bloku
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#16268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne sjećam se da sam igdje ikada na ovom forumu pročitala (molim Vas ispravite me ako griješim a ako griješim duboko se izvinjavam - no ne griješim) , vaše pojašnjenje na silne sudske sporove koje ste izgubili u parnicama sa fizičkim licima koji su radili u Vaše ime i za Vaš račun (LDS, ne mislim na Vas Dženo dakakodzeno123 wrote:Kako moze covjek iz predsjednistva stranke biti neupucen u rad iste? Pa valjda se na predsjednistvu, glavnom odobru raspravlja o mogucim koalicionim partnerima. Sve u svemu, ovo je odlicna stvar koju ce nadam se glasaci i prepoznati. Treba vidjeti i sa DF ali po svemu sudeci oni bi mogli sa Fahrom zavrsiti u koaliciji.mikasa wrote:Pedja, mozda i ti nisi upucen u sve detalje... ili nisi saglasan da u taj novi blok udje i ZekovicPedja Kojovic wrote:mikasa
To nije tacno.
p.k.
Dakle ostali ste dužni PARE koje su trebale biti isplaćene za nečiji RAD. Kako da Vam vjerujemo kad tvrdite bilo šta?
Što bi rekao jedan mudrac koji se ovdje potpisivao kao josemujica "molim bez klasičnih saopćenja , nego konkretno".
I sa Vama takvima , koji ste bez ikakvog ozbiljnog utjecaja na političkoj sceni iako egzistirate već 20 godina a uspjeli ste bez utjecaja ostati dužni novce (šta bi bilo da ste imali utjecaj
S obzirom da jako veliki broj ljudi ove zemlje naivno i neuko i dalje vjeruje Željku Komšiću (to su sjajne , fenomenalne , predobre osobe) , možda će određeni procenat respektirati u ovo što vi i Naša Stranka želite zajedno ovoj zemlji (skupa sa političkom historijom LDS-a i "asketizma" NS-a) pa za Vas glasati.
Sretno
ps ne očekujem ni konkretne odgovore a Boga mi ni "saopćenja".
-
detroit-mercy
#16269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne sjećam se da sam igdje ikada na ovom forumu pročitala (molim Vas ispravite me ako griješim a ako griješim duboko se izvinjavam - no ne griješim) , vaše pojašnjenje na silne sudske sporove koje ste izgubili u parnicama sa fizičkim licima koji su radili u Vaše ime i za Vaš račun (LDS, ne mislim na Vas Dženo dakakotvsabina wrote:Kako moze covjek iz predsjednistva stranke biti neupucen u rad iste? Pa valjda se na predsjednistvu, glavnom odobru raspravlja o mogucim koalicionim partnerima. Sve u svemu, ovo je odlicna stvar koju ce nadam se glasaci i prepoznati. Treba vidjeti i sa DF ali po svemu sudeci oni bi mogli sa Fahrom zavrsiti u koaliciji.dzeno123 wrote:Pedja, mozda i ti nisi upucen u sve detalje... ili nisi saglasan da u taj novi blok udje i Zekovicmikasa wrote:
p.k.
Dakle ostali ste dužni PARE koje su trebale biti isplaćene za nečiji RAD. Kako da Vam vjerujemo kad tvrdite bilo šta?
Što bi rekao jedan mudrac koji se ovdje potpisivao kao josemujica "molim bez klasičnih saopćenja , nego konkretno".
I sa Vama takvima , koji ste bez ikakvog ozbiljnog utjecaja na političkoj sceni iako egzistirate već 20 godina a uspjeli ste bez utjecaja ostati dužni novce (šta bi bilo da ste imali utjecaj
S obzirom da jako veliki broj ljudi ove zemlje naivno i neuko i dalje vjeruje Željku Komšiću (to su sjajne , fenomenalne , predobre osobe) , možda će određeni procenat respektirati u ovo što vi i Naša Stranka želite zajedno ovoj zemlji (skupa sa političkom historijom LDS-a i "asketizma" NS-a) pa za Vas glasati.
Sretno
ps ne očekujem ni konkretne odgovore a Boga mi ni "saopćenja".[/quote]
Ma umjesto cijele elaboracije, mogla si reci, jebe lud zbunjenog
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#16270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lud i ponosan , kukolj je kukolj. On se usadio u sve strukture od rata i nije više kukolj u žitu nego je žito u kukolju.Lud i ponosan wrote:Ukoliko se DF prikljuci ovom bloku, onda bi ovo vec bio ozbiljan politicki projekat i vjerujem da bi mogao parirati kriminalnoj organizaciji zvanoj SDA.
I, naravno, dobili bi moju podrsku. (bez obzira na kukolj)
SDU - ispisane tone materijala , opskurna organizacija nezadovoljnih i neuhljebljenih SDP-ovaca koja je imala samo jedan cilj - Vlast . Imena - Pećanac, Zlatar , Petrović....socijaldemokratsko zalaganje za Vodovod i Kanalizaciju (Sarajevo)
LDS - na ovom forumu imate temu LDS - Bojan Zec Filipović lopov i lažov (ili slično a isti je općinski vijećnik u Ilijašu), ako Vam nije mrsko malo pročitajte da Vam ne dočaravam...
Stranka Penzionera - stranka socijalno najugroženije kategorije čiji općinski zastupnici u Sarajevu jasno i nedvosmisleno glasaju ZA povećanje plaća i paušala u općinama...
Stranka Dijaspore - nepoznato ali mislim da za njih iz dijaspore niko neće glasati.
Demokratska fronta , stranka koju vodi čovjek koji je :
- bio načelnik opštine . direktna izvršna vlast u službi sistema ,
- aktuelni član predsjedništva , direktna izvršna vlast u službi sistema.
I takav želi mijenjati sistem a njegovi prvi pomoćnici su u neposrednoj službi sistema
Ma dajte , koga oni za*ebavaju....
Lud i ponosan , znate da Vas respektiram i da nisam sarkastična , zbilja se divim Vašoj velikodušnosti i hrabrosti da ignorirate kukolj.
Pozdrav
-
mikasa
#16271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Upravo tako...Lud i ponosan wrote: Ne mogu da osporim sve navedeno i znam to vrlo dobro, ali...
Jedina alternativa u ovom trenutku je apstinencija, a znamo kome ona najbolje pogoduje i taj luksuz sebi ne zelim priustiti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#16272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mi vise nismo ni u situaciji kada treba da biramo izmedju "loseg, i manje loseg". Mi smo u situaciji kada treba /moramo (jer apstinencija je neprihvatljiva u ovakvoj situaciji) da biramo izmedju "ocajno loseg i katastrofalnog"
Tako da....

Tako da....
- dzeno123
#16273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja cu odgovoriti ovako, presuda kao presuda nije sporna a u sporu postoje dvije strane. Razlog zbog kojeg nije izvrsena isplata je zalba tuzenog i konacna presuda. Druga stvar jeste fizicka nemogucnost sve dok CIK koji uredno kaznjava manje stranke po nekim imaginarnim propisima te blokira konstanto racun i zapljenjuje novac od transakcija. Stranka postoji 20 godina i ukoliko hoce da nastavi egzistirati prakticno je nemoguce ostati 1 marku duzan. Ovo je jedina presuda od koje se pravi bauk a koja se razvukla zbog sporosti nasih sudova i ostalih nadleznih organa. To sto pojedinci imaju vise interese pa nas crne i svrstavaju u isti kos sa vladajucom strukturom koja je na ovaj ili onaj nacin pokrala, ostetila drzavu za stotine miliona maraka je krajnje sramotno i bezobzirno... Vi kolegice ako mislite da smo isti kao ovi sto su na vlasti i ako Vam je ovakvo stanje u drzavi ok, vi glasajte ponovno za iste. Meni je iskreno zao sto tako razmisljate ali to je vase ljudsko pravo.tvsabina wrote:
Ne sjećam se da sam igdje ikada na ovom forumu pročitala (molim Vas ispravite me ako griješim a ako griješim duboko se izvinjavam - no ne griješim) , vaše pojašnjenje na silne sudske sporove koje ste izgubili u parnicama sa fizičkim licima koji su radili u Vaše ime i za Vaš račun (LDS, ne mislim na Vas Dženo dakako) a nisu bili plaćeni. Ukoliko se samo posjeti vaša tema na podforumu ovog portala , informacije su jasne ali od strane oštećenih , nikako od Vas i od Vaših predstavnika.
I sa Vama takvima , koji ste bez ikakvog ozbiljnog utjecaja na političkoj sceni iako egzistirate već 20 godina a uspjeli ste bez utjecaja ostati dužni novce (šta bi bilo da ste imali utjecaj) se ujedinjuje , udružuje , Naša Stranka , stranka političkih "asketa" , nedodirljivih pravdoljubilaca koja u redove učlanjuje Ganić Eminu (osnovno ljudsko pravo , znam , znam al' eto malo mi to neobično
) i koalira sa SDA u gradu Sarajevu , zapravo ne koalira nego pravi sporazume...ma ko će znati , uglavnom oni koji žele "promijeniti sistem iz temelja" se ujedinjuju s Vama
a ponekad koaliraju odnosno prave "sporazume".
Sretno![]()
ps ne očekujem ni konkretne odgovore a Boga mi ni "saopćenja".
Last edited by dzeno123 on 19/07/2013 17:20, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#16274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nepismen, a političar.dzeno123 wrote: Ja cu odgovoriti ovako, presuda kao presuda nije sporna a u sporu postoje dvije strane. Razlog zbog kojeg nije izvrsena isplata je zalba tuzenog i konacna presuda. Druga stvar jeste fizicka ne mogucnost sve dok CIK koji uredno kaznjava manje stranke po nekim imaginarnim propisima te blokira konstanto racun i zapljenjuje novac od transakcija. Stranka postoji 20 godina i ukoliko hoce da nastavi egzistirati prakticno je nemoguce ostati 1 marku duzan. Ovo je jedina presuda od koje se pravi bauk a koja se razvukla zbog sporosti nasih sudova i ostalih nadleznih organa. To sto pojedinci imaju vise interese pa nas crne i svrstavaju u isti kos sa vladajucom strukturom koja je na ovaj ili onaj nacin pokrala, ostetila drzavu za stotine miliona maraka je krajnje sramotno i bezobzirno... Vi kolegice ako mislite da smo isti kao ovi sto su na vlasti i ako Vam je ovakvo stanje u drzavi ok, vi glasajte ponovno za iste. Meni je iskreno zao sto tako razmisljate ali to je vase ljudsko pravo.
- Banksy
#16275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:
Ne smatram da je svako prenosenje nadleznosti sa drzavnog, ili nekih visih, na nize nivoe vlasti "razvlascivanje drzave", a ovdje se cak o tome i ne radi.
Uz to, tvoja tvrdnja nije bila da ovo nije ''ništa strašno'', već da je ovo najbolje moguće rješenje.
Arapović: Postoje skrivene političke namjere preko Zakona o JMB
SARAJEVO - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju je daleko nadišao meritum presude Ustavnog suda BiH koja nalaže da se imena gradova pobrojanih u zakonu usaglase sa stvarnim imenima gradova, a to se odnosi na nekoliko gradova u RS-u kazao je danas u Sarajevu projekt menadžer CCI-a Adis Arapović.
On smatra da zakon sada tretira registraciona područja što nije bila svrha ni meritum presude Ustavnog suda.
Dodao je da je ovaj moment iskorišten da se na neki način degradira jedinstvenost sistema identifikacije, izdavanja matičnih brojeva, promjenom registracionih jedinica.
- Da li je to dobro ili ne, to je najbolje pitanje za Vijeće ministara BiH, resornog ministra, parlamentarce koji će se o tome izjašnjavati. Suština je da je presuda suda iskorištena da se mijenjaju drugi elementi zakona vrlo vjerovatno s političkom pozadinom - objasnio je Arapović.
S obzirom da postoji entitetsko državljanstvo, dodao je on, iz njega se vrlo lako generira ovaj problem registracionih područja. Dokle god postoje entitetska državljanstva bit će prostora da se "na ovaj slobodan način tretiraju i drugi zakoni, pa i zakon o matičnom broju".
- Rješenje je moglo biti vrlo jednostavno, doneseno sedam dana nakon presude Ustavnog suda, a to je da se usaglase imena nekoliko gradova - podcrtao je Arapović te dodao da to nije urađeno "zato što postoje skrivene političke namjere preko zakona o jedinstvenom matičnom broju".
Prijedlogom ovog zakona registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH u skladu s Ustavom BiH i Izbornim zakonom, što praktično znači da ima devet registracionih područja unutar entitetskih linija i Brčko Distrikta BiH, i to tri u Republici Srpskoj, jedno u Brčko Distriktu i pet u Federaciji BiH.
Ovakvu formulaciju jučer sam čula samo od Dodika i društva iz RS-a, što je razumljivo.
Bilo bi jako loše po ovu državu da si jučer ti bio taj koji je trebao donijeti odluku po ovom pitanju.