Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arelinho wrote: ↑10/07/2023 00:07
Imam problem u posljednje vrijeme sa Arenama pogotovo ove premium kada gledam neko događaj uživo. Problem je da se dešava pikselizacija koja je česta i onda se ne može normalno gledati. Zvuk radi bez problema samo eto što se ta slika remeti.
Zanima me šta može biti problem i kako da se otkloni? Da zovem njihov call centar?
To je do smećara iz Arena
Znači nažalost teško da se to može popraviti. Mislio sam da mogu ovi iz BH Telekoma da to resetuju pa da se tako popravi.
ala7 wrote: ↑10/07/2023 09:05
Arena kanali su negledljivi u SD rezoluciji a na HD sr pojavljuje ta pikselizacija. Imam na dvije adrese priključak i isto je. Mislio sam prvo da je izolovan slučaj ali eto svima je to izgleda tako.
Krupni kadar odličan dok igrači izgledaju ko da su iz igrice minecraft u nekim trenucima.
Znači nisam jedini sa tim problemom. Ostaje nam onda nada da će se to nekako samo od sebe popraviti.
-Chesterfield- wrote: ↑10/07/2023 11:24
Da li se nekome STB resetirao sam od sebe?
Moguće je da je to bio upgrade resivera. ako se to konstantno dešava onda je resivere otišao
Ne znam šta je u pitanju. Ja slabo i gledam taj tv gdje je resiver. Nije star STB - Aris...
Jedan dan sam mislio da se pokvario TV jer je pozelenila slika i tada sam ga ja resetovao i nestalo je ovog zelenila.
Za sada radi normalno...
adnan_hz wrote: ↑12/07/2023 12:09
izgleda krenula optika na Grbavici da se provodi. Vidim par novih šahtova Bhtelecoma.
Izgradnja mreze na Grbavici s prokopima je pocela prije 3 mjeseca paralelno sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreze, jedino se tako i mogu dobiti dozvole. Ima nesto i novih sahtova al su vecinom stari. Al je zato novi kabal. Neki kablovi su vec uvuceni u kompletu a neki jos cekaju zavrsetak prokopa i polaganje cijevi.
Nek produže na Čengić Vilu (Bulevar M.S.) sa uvođenjem optike.
Hoće li biti kakvih novih xDSL paketa ili povećanja brzine na mojaTV paketima ili je to maksimum telecoma? Ovom brzinom kojom prolazi optika je smiješna.Neće optikom pokriti Sarajevo (veće gradove BiH), da ne pričam ruralne dijelove, do 2050 ako ovaj tempo bude.. do tada već druge tehnologije će biti u svijetu..
Kako su planirali da odrade preklapanje dvije utakmice večeras, da su makar ostavili one mojatv sport 1 i 2 što je prije bilo pa da tu bude dok ne završi prva pa na mytv onda vratiti.
erotica wrote: ↑13/07/2023 13:10
Kako su planirali da odrade preklapanje dvije utakmice večeras, da su makar ostavili one mojatv sport 1 i 2 što je prije bilo pa da tu bude dok ne završi prva pa na mytv onda vratiti.
adnan_hz wrote: ↑12/07/2023 12:09
izgleda krenula optika na Grbavici da se provodi. Vidim par novih šahtova Bhtelecoma.
Izgradnja mreze na Grbavici s prokopima je pocela prije 3 mjeseca paralelno sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreze, jedino se tako i mogu dobiti dozvole. Ima nesto i novih sahtova al su vecinom stari. Al je zato novi kabal. Neki kablovi su vec uvuceni u kompletu a neki jos cekaju zavrsetak prokopa i polaganje cijevi.
erotica wrote: ↑13/07/2023 13:10
kombinovani prenos tih petnaest minuta
Što će sigurno biti nekih 20-25 minuta tj. polovina prvog poluvremena + što se neće čuti pjevanje Grbavice, jako loše rješenje, trebali su neki "test" pomoćni kanal da stave
erotica wrote: ↑13/07/2023 14:12
Što će sigurno biti nekih 20-25 minuta tj. polovina prvog poluvremena + što se neće čuti pjevanje Grbavice, jako loše rješenje, trebali su neki "test" pomoćni kanal da stave
Ako su pametni mogu pustiti drugu utakmicu na kanalu Moja TV Info.
erotica wrote: ↑13/07/2023 14:12
Ako su pametni mogu pustiti drugu utakmicu na kanalu Moja TV Info.
Ne smiju, bili su kažnjeni tokom SP u Kataru jer su utakmice prenosili na My TV koji je tada bio testna platforma pa su sada registrovali kao zvanični TV kanal
ing-ecc wrote: ↑13/07/2023 07:39
Hoce li ikada Malta doci na red?
Hajde ing poguraj nam maltu i čengić vilu, provuci šefovima da se radi taj reon..
isx wrote: ↑15/07/2023 15:49
Zna li ko zasto ne radi port forwarding na ZXHN H267N …
Možeš li na portalu provjeriti koje IP adrese dobijaš?
Ako sve počinju sa 100. onda si na dual stack listi i ne možeš otvarati portove.
Možeš im tražiti da te maknu sa te liste i onda bi ti radio i port forwarding, ali ne bi više imao IPv6 adresu.
isx wrote: ↑15/07/2023 16:29
Na detaljnom pregledu IP adrese pocinju sa 100.80.
Zato i ne možeš otvoriti port.
Ti se najprostije rečeno nalaziš iza dva rutera.
Džaba što ti otvoriš port na svom ruteru kad ima još jedan "ruter" prije tvog na kome taj port nije otvoren.