PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

kolegione

#16251 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

goran16v wrote:
Corto Maltese wrote:Znam da je Fahrina namjera bila sasvim drukčija, ali jedini rezultat današnje ulične blamaža je taj da je, na dugi rok, obesmislila pojam građanske inicijative u ovoj zemlji.
Nazalost, Fahro, fahrici i ostali koji su u tome vidjeli sansu su ideju i vrijendnost rađanske inicijative u ovoj zemlji devalvirali jos u februaru mjesecu i to dugorocno, a ko je imao ikakvih dilema da su se neke stvari slucajno desile od danas ih vise nema. To djelomicno mozemo zahvaliti i zaspljeljenim naivcima kakvih ima i na ovom forumu.
Ma jeste li ba glupi ili ludi jebo te predsjednistvo i arhiv ako neko stetu ukrade na dnecnoj bazi
kolegione

#16252 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

kolegione wrote:
goran16v wrote:
Corto Maltese wrote:Znam da je Fahrina namjera bila sasvim drukčija, ali jedini rezultat današnje ulične blamaža je taj da je, na dugi rok, obesmislila pojam građanske inicijative u ovoj zemlji.
Nazalost, Fahro, fahrici i ostali koji su u tome vidjeli sansu su ideju i vrijendnost rađanske inicijative u ovoj zemlji devalvirali jos u februaru mjesecu i to dugorocno, a ko je imao ikakvih dilema da su se neke stvari slucajno desile od danas ih vise nema. To djelomicno mozemo zahvaliti i zaspljeljenim naivcima kakvih ima i na ovom forumu.
Ma jeste li ba glupi ili ludi jebo te predsjednistvo i arhiv ako neko stetu ukrade na dnevnoj bazi
triconja

#16253 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by triconja »

Cica Karl Marx je jednom pokusao objasniti sto se ljudi ne bune pa cu ja da srocim to sto krace.

Uzmimo u obzir da je citavo drustvo piramida, na vrhu su "vladari" dok je na samom dnu fukara. Svaki skup ljudi koji su ustrajni u borbi za neki cilj predstavlja realnu prijetnju po tu piramidu. "Vrh" izmislja razne price medju kojima su i prica o zagrobnom zivotu pokusavajuci smiriti tu rastucu prijetnju.

Svaki razvoj industrije ustvari razbija homogenost kod radnika(proletarijata) praveci od njih robote. Povecanje broja radnih sati, obima posla okupira jedinku koja odstupa od te grupe i polahko razbija citavu masu. Svaka masa ima svog vodju pa ce burzoazija biti spremna na podmicivanje ili cak likvidiranje te individue.

Citavo drustvo je na temeljima "drzave" koju kontrolise elita. Na njihovoj strani su policija i vojska koja na svaku prijetnju reaguje skoro bezosjecajno. Proletarijat nije svjestan svoje moci a burzoazija ga zavarava raznim trikovima aludirajuci da on ustvari postoji da njoj sluzi.

Svo to nezadovoljstvo mora jednom biti oslobodjeno, samo je pitanje kada. Rusenjem drzave nastupa prelazni proces koji unazadi citavo drustvo. Najbanalniji primjer je da bravar moze da bude predsjednik (marsal), doktor moze da bude i mesar, tj. unistavanjem drzave prestaju da vaze zakoni.

Kad prestanu da vaze zakoni covjek gubi sigurnost i zbog toga je ovaj proces ustvari nepredvidljiv. Destrukcijom pocinje ponovo radjanje...
goran16v

#16254 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

kolegione wrote:
goran16v wrote:
Ma jeste li ba glupi ili ludi jebo te predsjednistvo i arhiv ako neko stetu ukrade na dnecnoj bazi
Pa i to je manje glupo i ludo od rezona, kad on ukrade milion i ja mogu napravit stete za milion!
Usput, ubaci negdje tacku i zarez da se znas sta je pisao htio da kaze.
agent_zero

#16255 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by agent_zero »

Opet ova dosadna katarina. :-)

E pa ovo je i MOJ grad, grad u kojem sam I JA rođen, grad MOJE porodice, rodbine i prijatelja. I dosta su me takvi kao ti od feburara malteretrali. Kažem ti u svoj haustor, avliju ili stan, pa tamo harači Nije vam ovaj grad privatna prčija, pa da radite s njega šta hoćete.
Last edited by agent_zero on 09/05/2014 23:53, edited 1 time in total.
zateznistub

#16256 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zateznistub »

Genije wrote: Šta mene citiraš koji kuršum, ja sam samo pohvalio dobar post, obrati se autoru. :nargila:
:lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16257 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

agent_zero wrote:Opet ova dosadna katarina. :-)

E pa ovo je i MOJ grad, grad u kojem sam I JA rođen, grad MOJE porodice, rodbine i prijatelja. I dosta su me takvi kao ti od feburara malteretrali. Kažem ti u svoj haustor, avliju ili stan, pa tamo harači Nije vam ovaj grad privatna prčija, pa da radite s njega šta hoćete.
Jok tvoja je babovina, kupio ti ulicu preko puta Vijećnice i cijelu Hamdije Kreševljakovića, dosadnjakoviću.
zateznistub

#16258 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zateznistub »

E pa ovo je i MOJ grad i grad MOJE porodice, rodbine i prijatelja. I dosta su me takvi kao ti od feburara malteretrali. Kažem ti u svoj haustor, avliju ili stan, pa tamo harači Nije vam ovaj grad privatna prčija, pa da radite s njega šta hoćete.
Vala ni tebi nije mane. Sta velis, tvoj grad. Đe pise, gdje vjerodanica? Sta zavrsio fax pa nezaposlen? Znas li koliko je bravara, molera, mesara, tehnicara i drugih nezaposleno Pa se to ne baca u lice...
The BEN10

#16259 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

goran16v wrote:
Potpis za oba posta.
agent_zero

#16260 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by agent_zero »

KatarinaKosaca wrote:

Jok tvoja je babovina, kupio ti ulicu preko puta Vijećnice i cijelu Hamdije Kreševljakovića, dosadnjakoviću.
Jesi li ti i tvoji plaćenici kupili? Odakle vam pravo da maltertirate grad?

Samo molim Boga da se policija konačeno dozove i stane vam ukraj. Plaćenici i prodane fahrine duše!
It_is_a_Leclerc

#16261 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by It_is_a_Leclerc »

Zašto se još uvijek ne traže odgovorni za paljevinu zgrade Vlade TK ?! Prestrašno je proći kraj te zgrade, osjetiti smrad paljevine, proći kraj policijske trake koja je postavljena od straha da će komadi betona i stakla pasti na prolaznike. Šteta je procijenjena na višemilionski iznos. Kreteni iz tzv. Plenuma valjda misle da će se obnoviti iz donacija, a ne iz budžeta...Na zgradi, valjda u potpisu terorista i piromana, piše: "PLENUM ZA SVE". Da sam ja istražitelj na tom slučaju, vrlo dobro znam kome bi se obratio i od koga bi tražio odgovornost
victom

#16262 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by victom »

Ja ću doći samo ako će biti roštilj u subotu.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:01, edited 2 times in total.
The BEN10

#16263 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Vidiš, vazda se poredimo sa Švabijom. Ja bi volio da je posebno policija poput one u Švabiji, pa da ne može par stotina ljudi blokirati desetine i stotine hiljada drugih kako im šef kaže...
KatarinaKosaca

#16264 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

agent_zero wrote:Jesi li ti i tvoji plaćenici kupili? Odakle vam pravo da maltertirate grad?

Samo molim Boga da se policija konačeno dozove i stane vam ukraj. Plaćenici i prodane fahrine duše!
:mrgreen: super si :thumbup:
Kežeš fax završio, jel :D
goran16v

#16265 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

It_is_a_Leclerc wrote:Zašto se još uvijek ne traže odgovorni za paljevinu zgrade Vlade TK ?!
I ne samo zgradu TK nego i Predsjednistvo, Skupstinu grada i KS u Sarajevu, ali je to najbolji indikator kako plenumski rukovodioci na zadatku treba da nas povedu u borbu za pravicno, pravedno i bolje drustvo. Traze odgovornost policije za prekoracenje ovlasti, a ne traze odgovornost na paljevinu. Treba samo napraviti pojekciju kako bi to izgledalo da im fakat neko da vlast.
Last edited by goran16v on 10/05/2014 00:15, edited 1 time in total.
co211

#16266 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by co211 »

AtleticoMadrid wrote:
zateznistub wrote:
AtleticoMadrid wrote:Podrzajem proteste ali na ovaj danasnji dan nisu trebali, Vijecnica je iznad svega, i politicara i nas 'obicnih' ljudi.
Student sam, imam love kao i prosjecan gradjanin ovog grada, ali Vijecnica mi je vaznija od svega bila danas, jos jedan od dokaza kako ovaj grad zlobnici ne mogu unistiti.

U INAT DUSMANIMA !!!!! Moje lijepo Sarajevo :bih:
Interesantno!
Sta je nejasno ?
Shto si napis'o podrzajem umjesto podrzavam. Eto sta je nejasno. Sad si isp'o papak. Sjoooooo mubere mi. I josh si rek'o da je tvoje capajebo a napis'o podrzajem sto automacki znaci da si neobrazovani doshljo (njegove misli, ne moje... libo me nacu odaklen si). Sjoo oba mi oca.
Last edited by co211 on 10/05/2014 00:14, edited 1 time in total.
costacurta

#16267 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

HordeCarsija wrote: Pa ocito je da nisi iz Sarajeva jer pojma nemas o cemu govoris. Upravo je nakon restauracije objektima koje sam pomenuo vracen prvobitni izgled. Upravo su oba objekta gotovo pa oskrnavljena za vrijeme SFRJ. Dakle o cemu ti pricas?
komunisti ubili i gusili unutrasnju ljepotu Vijecnicu svojom potpuno suludom i retardiranom idejom da smjeste NUB u gradjevinu koja je potpuno neadekvatna.
Ja pričam o duhovnosti vijećnice i njoj kao sinonimu za kulturu, nauku i umjetnost, pričam o biblioteci i njenom duhu i neprocjenjivoj vrijednosti, ti pričaš o zgradi, betonu i malteru i prokletim komunistima koji su retardini bili i smjestili 2mil+ primjeraka u neadekvatnu građevinu, vjerovatno jer si strčnjak/ekspert, šteta samo što nisi bio rođen u to zlo doba da komunistima ukažeš na te sulude stvari! Jel ti sad barem malo jasnije, reci da jeste pliiiz :pipi: .

Rekoh da volim Sarajevo ali zbog takvih ko što si ti jedva čekam da vidim Slobodu na jesen u Premijer ligi :D :izet:
ins

#16268 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ins »

I da jos jednom ponovimo, Fahrin glavni cilj ovih danasnjih (i eventualno slicnih narednih dana) protesta je narusavanje sigurnosne situacije koja bi posljedicno dovela do otkazivanja dolaska gostiju na Sarajevo Business Forum!

Kako rekoh danas, zbog svake nove KM u BiH ona KM kod Fahre manje vrijedi, a covjek voli da njegova KM vrijedi najvise :run:

To je sustina svega, zbog brige za "narod" otjerati svakog moguceg investitora jer je njemu svaki takav zapravo konkurencija... :shock:
Janjicar

#16269 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

PREKO 1300 clanova pokreta “UDAR” U 20 sati krenulo za Sarajevo!
Kako za portal Udar prenosi jedan od vodja pokreta Preko 1300 clanova pokreta “UDAR” IZ TUZLANSKOG KANTONA KRENULI ZA SARAJEVO RAZNIM NACINIMA PREVOZA.MJESTO OKUPLJANJA NIJE RECENO ALI JE RECENO DA NAKON DANASNJEG NAPADA NA DEMONSTRANTE U SARAJEVU IDU SPREMNI DO ZUBA TE DA SU KUPILI 1300 komada elektrosokova i Palica kako kazu da pokazu policiji kako je biti Tucen.
Sutra ce biti na ulicama Sarajeva,A nadaju se da ce i ostali gradjani da se pridruze.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU
“POKRET UDAR TUZLA”
9.5.2014
Ima li neko provjerenu informaciju ?
KatarinaKosaca

#16270 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

goran16v wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zašto se još uvijek ne traže odgovorni za paljevinu zgrade Vlade TK ?!
I ne samo zgradu TK nego i Predsjednistvo, Skupstinu grada i KS u Sarajevu, ali je to najbolji indikator kako plenumski rukovodioci na zadatku treba da nas povedu u borbu za pravicno, pravedno i bolje drustvo. Traze odgovornost policije za prekoracenje ovlasti, a ne traze odgovornost na paljevinu. Treba samo napraviti pojekciju kako bi to izgledalo da im fakat neko da vlast.
Hajde malo kuni :lol: :lol:
U svakom slučaju interesantno :roll: Plenum je kriv i zato što istražni organi ne rade svoj posao. A ne rade svoj posao, jer nisu kompetentni za njega, jer su tu preko štele. Kao i sva naša administracija. Dokupe neku školu u Širokom i zapolžsle ih. Pa je sad plenum i za to kriv. Od "kolega" sa školom iz Širokog, kojima Vijećnica nije biblioteka i paljevina knjige i nije neki jazuk :jbt:
wolf07

#16271 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by wolf07 »

ins wrote:I da jos jednom ponovimo, Fahrin glavni cilj ovih danasnjih (i eventualno slicnih narednih dana) protesta je narusavanje sigurnosne situacije koja bi posljedicno dovela do otkazivanja dolaska gostiju na Sarajevo Business Forum!

Kako rekoh danas, zbog svake nove KM u BiH ona KM kod Fahre manje vrijedi, a covjek voli da njegova KM vrijedi najvise :run:

To je sustina svega, zbog brige za "narod" otjerati svakog moguceg investitora jer je njemu svaki takav zapravo konkurencija... :shock:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jos uvijek ne mogu da shvatim da neki tvrde kako su ovo "spontatni" protesti i slicne gluposti. Pa dajte ljudi ima li iko pametan ovdje. Nema nista spontano ni u prirodi ni u drustvu, sve ima i uzrok i cilj. A sto se tice te tzv. brutalnosti policije, sve sto mogu da vam pozelim je sljedece: dabogda Fahro napravio i sebi i vama Avaz-drzavu negdje van BiH, pa idite svi u to njegovo blagostanje, tek da vidite da je onaj kreten u Sjevernoj Koreji mehlem na ranu kakva je ovo gnjida. Tamo bi vas policija budila pendrekom u vasem stanu a o demonstracijama ne biste smjeli ni da razmisljate a kamo li govorite, eto koliki je to demokrata.
costacurta

#16272 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Janjicar wrote:
Kako za portal Udar prenosi jedan od vodja pokreta Preko 1300 clanova pokreta “UDAR” IZ TUZLANSKOG KANTONA KRENULI ZA SARAJEVO RAZNIM NACINIMA PREVOZA.MJESTO OKUPLJANJA NIJE RECENO ALI JE RECENO DA NAKON DANASNJEG NAPADA NA DEMONSTRANTE U SARAJEVU IDU SPREMNI DO ZUBA TE DA SU KUPILI 1300 komada elektrosokova i Palica kako kazu da pokazu policiji kako je biti Tucen.
Sutra ce biti na ulicama Sarajeva,A nadaju se da ce i ostali gradjani da se pridruze.
“POKRET UDAR TUZLA”
9.5.2014
:lol:

de ba,
Jedino ako Aldin nije zbičio sa azila iz Beča pa da povede ovih tisuću UDARnika, othervajz ne vidim ko bi drugi sve isfinancirao prevoz, palice, šokove/sokove :lol:
ins

#16273 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ins »

AtleticoMadrid wrote:@co211

Dosljo, neobrazovan ? HAHAHAHAHAHAAHAHH, lapsus se desi svima, jedini papak ovdje si ti ispao.

I cuj dosljo hahaha, praprapradedo je zivio u naselju u kojem ja sad zivim, mamlaze jedan pokusavas nekoga isprovocirati, a sve ovo sto si meni rekao ustvari sebi mozes 'prikaciti'.

Haj idi spavaj, tastatura mangup :kiss:
Da malo pazljivije citas vidio bi da ti co211 samo protumacio sta je zateznistub mislio reci.

Prema tome, umjesto ovakvog napada, bolje reci "hvala na pomoci" :roll:
Janjicar

#16274 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

costacurta wrote:
Janjicar wrote:
“POKRET UDAR TUZLA”
9.5.2014
:lol:

de ba,
Jedino ako Aldin nije zbičio sa azila iz Beča pa da povede ovih tisuću UDARnika, othervajz ne vidim ko bi drugi sve isfinancirao prevoz, palice, šokove/sokove :lol:
Vidjet cemo sutra ja inace ne volim nikakve prognoze
co211

#16275 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by co211 »

AtleticoMadrid wrote:@co211

Dosljo, neobrazovan ? HAHAHAHAHAHAAHAHH, lapsus se desi svima, jedini papak ovdje si ti ispao.

I cuj dosljo hahaha, praprapradedo je zivio u naselju u kojem ja sad zivim, mamlaze jedan pokusavas nekoga isprovocirati, a sve ovo sto si meni rekao ustvari sebi mozes 'prikaciti'.

Haj idi spavaj, tastatura mangup :kiss:
Pročitaj fino i opusti se. I come in peace. =)
Post Reply