nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#16251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bravo, to je to, nije mi moglo odmah naumpasti. 
- Travnički Noćni Šetač
#16252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bio sam tamo... ali iskreno ne sjećam se da sam ga vidio...
-
NediM17
#16253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam prolazio prije vise od 20 godina, ali evo forumas romeo kaze da je jos tamo.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#16254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koliko god da imamo udesa na raskrsnicama, vjerujte nemamo ni 10% koliko bi trebali da imamo...
Post je dug, izvinjavam se na tome.

- JavierBosnia
#16255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa dobro sta je frka
-
Throttle
#16256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Frka je što su odgovori pola-pola a samo jedan je tačan 
- JavierBosnia
#16257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
25 za bus
4 za auto
Ako iskljucimo onaj jedan lazni profil sto trolla za auto
Zabrinjavajuce za ove sto ovako jednostavno pitanje ne razumiju i iskreno se nadam da takvi uopste ne posjeduju automobil vec se prave pametni na fb
4 za auto
Ako iskljucimo onaj jedan lazni profil sto trolla za auto
Zabrinjavajuce za ove sto ovako jednostavno pitanje ne razumiju i iskreno se nadam da takvi uopste ne posjeduju automobil vec se prave pametni na fb
- kabal1337
#16258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cuj pola pola a samo jedan tacan.
-
noviclan
#16259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I na kraju ko ima prednost po meni pmv jer je semafor u funkciji da nije onda bi autobus u skladu sa znakovima imao prednost 
-
TheGodfather001
#16260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakva bi situacija bila da raskrsnicu uređuje saobraćajni policajac? Ja bih 100% pao na testu jer je Pendek svima držao lekciju da pravila idu: 1. Policajac, 2. Vertikalna signalizacija (semafor pa znakovi), 3. Horizontalna signalizacija, 4. Pravilo desne strane, šinsko vozilo itd.
-
kazo
#16261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako je, ima 8 pravila, a semafor je sigurno prije znakova.
- muha_sa
#16262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i aVtobusu je zelenonoviclan wrote:I na kraju ko ima prednost po meni pmv jer je semafor u funkciji da nije onda bi autobus u skladu sa znakovima imao prednost
- kabal1337
#16263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
autobus ima predost jer ide pravonoviclan wrote:I na kraju ko ima prednost po meni pmv jer je semafor u funkciji da nije onda bi autobus u skladu sa znakovima imao prednost
- muha_sa
#16264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kabal1337 wrote:autobus ima predost jer ide pravonoviclan wrote:I na kraju ko ima prednost po meni pmv jer je semafor u funkciji da nije onda bi autobus u skladu sa znakovima imao prednost

- kabal1337
#16265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
hahahah pardon, Auto ima predost. Mislio sam da auto skrece...
Auto ima predost jer ide pravo, autobus skrece - mora cekati. Znakovi se primjenjuju kad nije semafor u funkciji
Inace ima jedna ulicica blizu stupske petlje, ima znak za cestu sa pravom prvenstva niko to nista ne benda u SA. ( Naravno nema semafora), mogu te idioti raznjeti.
Auto ima predost jer ide pravo, autobus skrece - mora cekati. Znakovi se primjenjuju kad nije semafor u funkciji
Inace ima jedna ulicica blizu stupske petlje, ima znak za cestu sa pravom prvenstva niko to nista ne benda u SA. ( Naravno nema semafora), mogu te idioti raznjeti.
-
zdruzdjo
#16266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozila pod pratnjom rotacije i slicno si zaboravioTheGodfather001 wrote:Kakva bi situacija bila da raskrsnicu uređuje saobraćajni policajac? Ja bih 100% pao na testu jer je Pendek svima držao lekciju da pravila idu: 1. Policajac, 2. Vertikalna signalizacija (semafor pa znakovi), 3. Horizontalna signalizacija, 4. Pravilo desne strane, šinsko vozilo itd.
-
zdruzdjo
#16267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mehemed wrote:Koliko god da imamo udesa na raskrsnicama, vjerujte nemamo ni 10% koliko bi trebali da imamo...
Eto da se ogradim mozda i pogrijesim
Semafor je u ovoj situaciji totalno neodlucujuca stvar. Sa ova dva auta u situaciji moglo bi i da ga nema.
Autobus se nalazi na ulic sa prvenstvom prolaza. I autobus ima znak i auto ima znak. Cak sta vise auto ima dva znaka.
Bez obzira na to da li auto ne mjenja svoj smjer, mora propustiti vozilo koje se nalazi na ulici sa prvenstvom saobracaja.
Eto slicna situacija bi bila i sa pofalicima/fabrika duhana. Znaci oni sto idu iz humske prema podvoznjaku/energoinvest obzirom da ne skrecu nigdje bi imali prednost u odnosu na one sto se penju i skrecu prema drinskoj. Ma nigdje veze s vezom.
Znaci autobus ima prednost na slici.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16268 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znak kaze da autobus ide pravokabal1337 wrote:hahahah pardon, Auto ima predost. Mislio sam da auto skrece...![]()
![]()
- kabal1337
#16269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema autobus prednost, vec automobil.
-
l33t
#16270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako je Gras onda on ide prvi a ako je Centro on pusti auto.
- kabal1337
#16271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako hoces da naplatis od osiguranja blicnes busu on krene a ti ga spicis
-
TheGodfather001
#16272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo da potkrijepim svoj stav https://www.autoskolapavlin.com/prvenst ... aobracaja/ zabrinuh se na moment da se nije šta promijenilo u posljednje (skoro) 2 decenijezdruzdjo wrote:Vozila pod pratnjom rotacije i slicno si zaboravioTheGodfather001 wrote:Kakva bi situacija bila da raskrsnicu uređuje saobraćajni policajac? Ja bih 100% pao na testu jer je Pendek svima držao lekciju da pravila idu: 1. Policajac, 2. Vertikalna signalizacija (semafor pa znakovi), 3. Horizontalna signalizacija, 4. Pravilo desne strane, šinsko vozilo itd.
- bersK
#16273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prekjučer, 5.00 ujutru. Vraćam se iz Mostara. U lijevoj traci Škoda Fabia zelena, piči pravo, sve normala. Samo odjednom skrenu kroz prolaz između bankina i ode prema Nestro pumpi presjecajući kontra smjer. Najnormalnije. Jedna od najjačih scena koje sam vidio u saobraćaju.
- Doda37
#16274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Uvijek je bilo prije rata i u danasnje vrijeme do zadnje promjene prvenstva znakovima , prvenstvo prolaza su imali iz Humske , automobili sto su dolazili iz Drinske imali su STOP, a za ovu sliku semafor je jaci od znaka i to je gotova prica, sad tek vidim da je autobusu zeleno svjetlo i u ovoj situaciji autobus prvi prolazizdruzdjo wrote:Mehemed wrote:Koliko god da imamo udesa na raskrsnicama, vjerujte nemamo ni 10% koliko bi trebali da imamo...
Eto da se ogradim mozda i pogrijesim
Semafor je u ovoj situaciji totalno neodlucujuca stvar. Sa ova dva auta u situaciji moglo bi i da ga nema.
Autobus se nalazi na ulic sa prvenstvom prolaza. I autobus ima znak i auto ima znak. Cak sta vise auto ima dva znaka.
Bez obzira na to da li auto ne mjenja svoj smjer, mora propustiti vozilo koje se nalazi na ulici sa prvenstvom saobracaja.
Eto slicna situacija bi bila i sa pofalicima/fabrika duhana. Znaci oni sto idu iz humske prema podvoznjaku/energoinvest obzirom da ne skrecu nigdje bi imali prednost u odnosu na one sto se penju i skrecu prema drinskoj. Ma nigdje veze s vezom.
Znaci autobus ima prednost na slici.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#16275 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako prvi prođe oduzeo je prvenstvo. Ja bih na mjestu automobila sa zadovoljstvom udario u njeg i naplatio.Doda37 wrote:Uvijek je bilo prije rata i u danasnje vrijeme do zadnje promjene prvenstva znakovima , prvenstvo prolaza su imali iz Humske , automobili sto su dolazili iz Drinske imali su STOP, a za ovu sliku semafor je jaci od znaka i to je gotova prica, sad tek vidim da je autobusu zeleno svjetlo i u ovoj situaciji autobus prvi prolazi
Pa ljudi, OSNOVNE stvari ne znate. Rekao sam ja, nemamo ni 10% saobraćajnih nesreća na raskrsnicama koliko ih trebamo imati s obzirom na poznavanje saobraćajnih propisa većine vozača.
Ako semafor radi, znakovi ne postoje, isto tako ako ima saobraćajac na raskrsnici semafori i znakovi ne postoje, samo postoji pravilo za šinska vozila i pravilo desne strane jer šinska vozila ne podliježu pravilu desne strane.
Znači semafor radi, oboma je zeleno svjetlo na semaforu i tu se primjenjuje pravilo desne strane jer nema vozila sa prvenstvom prolaza i vozila pod pratnjom, kao ni šinskih vozila, tako da automobil ide prvi.
Ti si među tih "gotovo 80%"